Kayınvalidemin hediyesi 😂

Kayınpederim parasını o kuyumcuya koyuyor ve kayınvalideme vermiyor normalde de ....
Kayınvalidem de gidip borç olarak yazdırıp çıkıyor ister oradaki parasından ödesin ister başka parasından düşüncesiyle...

Ben durumu yokken diye bi tabir kullanmadım. Siz yanlış anlamış olabilirsiniz... Yazarken de her detay aklıma gelmedi sorulara yönelik cevap verdim konu konuyu açtı....
Laf 4 gün önce falan oldu kapandı ama burdaki yorumlara göre kayınpederime bugün bilekliği vereyim rızan yoksa diyeceğim ne derse artık..

Hediye olarak verilen şey geri mi istenir ne kadar ayıp ustelik size de zaten çeyrek borçları varmış. Çok utanmazca bulurdum bu durumu ben.

Kayınvalidenize çok güldüm. "Beni sinirlendirmeyin gider daha fazlasını alırım" Tam bir ikon değil de ne
Sen daha kayınvalidemi tanısan şoklar geçirirsin, gülme krizlerine girersin cesaretine
Eşimin de korkusu imam cemaat misali Annesinin önünü almaya çalışıyor bende onu örnek almayayım diye

Hediye olarak verilen şey geri mi istenir ne kadar ayıp ustelik size de zaten çeyrek borçları varmış. Çok utanmazca bulurdum bu durumu ben.
Kayınpederim yarım ağız istemiş bi, kayınvalidem ise asla verme o benim sana hediyem senin alakan yok dedi.
Kayınvalidemin bana borcu vardı kayınpederimin değil belki haberi dahi yoktur çeyrekten bilmiyorum.
Ben bugün yine de bilekliği göndermek istediğimi söyleyeceğim kayınpederime

Sen daha kayınvalidemi tanısan şoklar geçirirsin, gülme krizlerine girersin cesaretine
Eşimin de korkusu imam cemaat misali Annesinin önünü almaya çalışıyor bende onu örnek almayayım diye
benim annem sizin kayınvalideniz gibi kuyumcuya gider set alır gelir sonra derdine babam düşer hiç demez eşim durumun müsait mi alayım mı falan diye annem çalışan kadın üstelik babamın ismi kredi kartı gibi geçer heryerde ev eşyası olsun altın olsa döviz bürosu olsun istediğini gider yapar annem... alışveriş para harcama bağımlılığı bu aslında ... ama sizin kayınpeder de az değilmiş hani kayınvalidenizi anlıyorum bir yerde kadın parasız bırakılmaz sağdan soldan alıp kendi karısından bile esirgeyen adama ancak böyle kadın gerekirdi :)

Hay ağzınız bal yesin
O kadar güzel anlattınız ki olay tam da böyle çünkü... Nakit para vermiyor kayınpederim kayınvalidem ise bu tür şeyler yapıyor hatta İnanın bu kuyumcuya bile tembihlemiş hanıma gelince benden izinsiz bişey verme diye
Kayınvalidem de gittiğinde kuyumcunun oğlu varmış onunda bu tembihden haberi yokmuş.
Bana da diyor ki kayınvalidem “kuyumcu yoktu oğlu vardı Allahtan hemen aldım da çıktım, Allah yüzüme baktı”

söyle eşine daha da sinirlendirsin küçük enişteyi pardon kaynananızı :)

Tam olarak bunu diyecektim öyle adama da öyle kadın lazım valla Adamın tonla parası varmış bileklik lafı ediyor baksanıza

Gasp, çalmak ...
Ay bismillahirrahmanirrahimmmm. Kendimi çok kötü hissettirdiniz yaa. Ne kadar resmî ve ne kadar ağır kelimeler. Korktum vallahi

Bence de gülünecek neşelenecek bir durum yok. Size hediye almak vermek istemeyen birinden haberi bile olmadan hediye kabul ediyorsunuz. Ben böyle hediye kabul etmem, ayrıca kayınpederim geri verin diye haber gönderirse hiç tenezzül etmem gönderirim.
Gasp demeyelim ama adam gidip kendi isteğiyle almıyorsa ve habersiz arkasından iş çevirilerek alınıyorsa hoş değil. Üstelik geri verin diye laf göndermiş. Size böyle emrivaki yapılsa sizin hoşunuza gider mi? Borç ayrı hediye ayrı. 160 gram altınınızı ödemiş, 40 gramı ne zaman ödeyeceğini sorun bence. Ama herkesin durumu çok iyiymiş anladığım kadarıyla. Bu 40 gr altın yerine geçecek bir şey verdi mi size? Evlenirken ev aldı mı veya arsa falan biryerden hisse verdi mi?

Şöyle bir çözüm olabilirdi, her ay kuyumcudan 1 yarım altın alabilirsiniz borçtan düşülmek kaydıyla. Madem kuyumcuda parası ve elinde yüklü parası varmış. Ama eşinizin durumu çok iyiyse ve size kalacak mal mülk varsa ben istemezdim.

Valla adami arar yarin bilekliği getiriyorum bi zahmet ceyremigimide hazirlayin degis tokus yapalim derdim. Sonrada bilekligi kafasina atardım. Ne kadar ayip alinan hediyeyi geri istemesi.

Tabi canım asla durdurmam bende zaten. İşin aslına da bakacak olursak kayınpederimin de bana 40 gram altın borcu da var orayı hiç açmıyorlar
Bilekliği gelininden geri istetebilecek kadar çiğ adamı öyle rahat oturtmam ben, geri veririm ama masaya da oturturum bu 40 gr. ne olacak diye

40 gramı sorduğumda borç morç yok diyerek konuyu kapattı. Vermeyeceğini söyledi yani. Bende üstüne bir daha sormadım. 3 sene geçti aradan. Üstüne bize bi hisse ya da ev verilmedi. Oturduğumuz ev onların evi tapular da bi işlem vardı o zaman herkes çocuklarının üstüne yaptılar evi kayınpederim kendi üstüne yaptı mesela ve bizim aramıza hiç bunun konuşması bile olmadı asla bişey söyleme hakkımız da yok zaten. Diğer türlü de bana verilen hediyenin nerden geldiğini nasıl alındığını o an nerden geldiğini bilemem bende. Bi bilekliğin üstüne yatacak kişiler değiliz eşim de bende. Çok önemli de değil zaten. Kayınvalidemin cesareti ve bu şekilde hediye getirmesi trajikomik geldiği için paylaştım burda sizlerle.
Yoksa bugün bilekliği göndereceğimi söyleyeceğim zaten kayınpederime.

sakın öyle bir şey yapma , kadın kırk yıllık kocasını bilmezmi , konuşur susar biliyor huyunu demek ki ,

vallah herşey bir kenara , ama kv on numara bence ,

bir an benım kv düşündümde , asla asla asla kimseye altın hediye almaz , ölümüne kendine alır takar ,

heee ozaman işin boyutu değişir ben olsam

bu bilekliği yollar üzerinede 40 gr altınımı rica edim derim ,

madem borç aldı ödemeyide bilsin boş konuşmasın

Aslında tam da dediğiniz gibi... huyunu biliyor onlar için bu durum çok normal
Ha birde bana bunu alırken yeğeninin nişanlısına da çeyrek hediye etti...
Daha kolye alacakmış da sonra vazgeçmiş. Başka sefere alırım diyor.
Ay bilemedim ki gaspa kadar yorum yapıldı, ne çirkin şey diyenler oldu... bende bugün arayıp söyleyeyim diye düşündüm kendi kendime suçlandım vallahi

Valla adami arar yarin bilekliği getiriyorum bi zahmet ceyremigimide hazirlayin degis tokus yapalim derdim. Sonrada bilekligi kafasina atardım. Ne kadar ayip alinan hediyeyi geri istemesi.
Çeyreği bırak 40 gr altın borcu varmış ve geri ödemeyi düşünmüyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…