Kayınpederim parasını o kuyumcuya koyuyor ve kayınvalideme vermiyor normalde de ....Kayınpederin kuyumcuda parası varsa nasıl borç olarak yazdırıyor kayınvalide? Bakın ben böyle karışık işleri sevmem, üstelik kayınpeder bu kadar olay çıkarmış. Kayınvalideniz kuyumcuya gidip sizin 40 gr altını alıp getirip verseymiş ya, alacak verecek kalmazdı. Siz bu işe dahil olmamışsınız kabahatiniz yok. Ben olsam gider kuyumcuya durumu anlatır bilekliği geri veririm. 40 gram altından düşülmek kaydıyla bileklik kaç gr ediyorsa o kadarlık yatırım altını alırdım. Ya 4 tane ya da 1 tam altın. Hem kayınpederin ağzı kapanır hem de size borcu azalır.
Ben durumu yokken diye bi tabir kullanmadım. Siz yanlış anlamış olabilirsiniz... Yazarken de her detay aklıma gelmedi sorulara yönelik cevap verdim konu konuyu açtı....Bütün detayları başta yazın rica ederim. İlk mesajınızda kayınvalide kafasına göre durumu yokken gidip size bileklik almış ve kayınpeder sanki zor durumda kalmış gibi yazdınız ama adamda para gani ganiymiş. Eşinizin, sizin, kayınpederinizin herkesin durumu çok iyiymiş. Ben gönülsüz verilen hediyeyle rahat edemem yine de. Madem çok yüklü parası var ödesin 40 gr altınınızı.
Sen daha kayınvalidemi tanısan şoklar geçirirsin, gülme krizlerine girersin cesaretineKayınvalidenize çok güldüm. "Beni sinirlendirmeyin gider daha fazlasını alırım"Tam bir ikon değil de ne
Kayınpederim yarım ağız istemiş bi, kayınvalidem ise asla verme o benim sana hediyem senin alakan yok dedi.Hediye olarak verilen şey geri mi istenir ne kadar ayıp ustelik size de zaten çeyrek borçları varmış. Çok utanmazca bulurdum bu durumu ben.
benim annem sizin kayınvalideniz gibi kuyumcuya gider set alır gelir sonra derdine babam düşer hiç demez eşim durumun müsait mi alayım mı falan diye annem çalışan kadın üstelik babamın ismi kredi kartı gibi geçer heryerde ev eşyası olsun altın olsa döviz bürosu olsun istediğini gider yapar annem... alışveriş para harcama bağımlılığı bu aslında ... ama sizin kayınpeder de az değilmiş hani kayınvalidenizi anlıyorum bir yerde kadın parasız bırakılmaz sağdan soldan alıp kendi karısından bile esirgeyen adama ancak böyle kadın gerekirdi :)Sen daha kayınvalidemi tanısan şoklar geçirirsin, gülme krizlerine girersin cesaretine
Eşimin de korkusu imam cemaat misaliAnnesinin önünü almaya çalışıyor bende onu örnek almayayım diye
Hay ağzınız bal yesinbenim annem sizin kayınvalideniz gibi kuyumcuya gider set alır gelir sonra derdine babam düşer hiç demez eşim durumun müsait mi alayım mı falan diye annem çalışan kadın üstelik babamın ismi kredi kartı gibi geçer heryerde ev eşyası olsun altın olsa döviz bürosu olsun istediğini gider yapar annem... alışveriş para harcama bağımlılığı bu aslında ... ama sizin kayınpeder de az değilmiş hani kayınvalidenizi anlıyorum bir yerde kadın parasız bırakılmaz sağdan soldan alıp kendi karısından bile esirgeyen adama ancak böyle kadın gerekirdi :)
söyle eşine daha da sinirlendirsin küçük enişteyi pardon kaynananızı :)Daha ben ucuzdan kapatmaya çalışıyorumben içindeki çeyreği bana olan borca sayıyorum. Kayınvalidem de yok canım bu hediye daha çeyreği de vereceğim diyor eşim kayınvalideme kızıyor bu davranışı için. Kocandan habersiz onun adına ağalık yapma diye kayınvalidem de beni sinirlendirmeyin daha fazlasını alırım diyor
Sen daha kayınvalidemi tanısan şoklar geçirirsin, gülme krizlerine girersin cesaretine
Eşimin de korkusu imam cemaat misaliAnnesinin önünü almaya çalışıyor bende onu örnek almayayım diye
benim annem sizin kayınvalideniz gibi kuyumcuya gider set alır gelir sonra derdine babam düşer hiç demez eşim durumun müsait mi alayım mı falan diye annem çalışan kadın üstelik babamın ismi kredi kartı gibi geçer heryerde ev eşyası olsun altın olsa döviz bürosu olsun istediğini gider yapar annem... alışveriş para harcama bağımlılığı bu aslında ... ama sizin kayınpeder de az değilmiş hani kayınvalidenizi anlıyorum bir yerde kadın parasız bırakılmaz sağdan soldan alıp kendi karısından bile esirgeyen adama ancak böyle kadın gerekirdi :)
Danışıklı dövüş diyorsunuz yaniiisöyle eşine daha da sinirlendirsin küçük enişteyi pardon kaynananızı :)
Gasp, çalmak ...
Ay bismillahirrahmanirrahimmmm. Kendimi çok kötü hissettirdiniz yaa. Ne kadar resmî ve ne kadar ağır kelimeler. Korktum vallahi
Tabi canım asla durdurmam bende zaten. İşin aslına da bakacak olursak kayınpederimin de bana 40 gram altın borcu da var orayı hiç açmıyorlar
Bilekliği gelininden geri istetebilecek kadar çiğ adamı öyle rahat oturtmam ben, geri veririm ama masaya da oturturum bu 40 gr. ne olacak diyeTabi canım asla durdurmam bende zaten. İşin aslına da bakacak olursak kayınpederimin de bana 40 gram altın borcu da var orayı hiç açmıyorlar
40 gramı sorduğumda borç morç yok diyerek konuyu kapattı. Vermeyeceğini söyledi yani. Bende üstüne bir daha sormadım. 3 sene geçti aradan. Üstüne bize bi hisse ya da ev verilmedi. Oturduğumuz ev onların evi tapular da bi işlem vardı o zaman herkes çocuklarının üstüne yaptılar evi kayınpederim kendi üstüne yaptı mesela ve bizim aramıza hiç bunun konuşması bile olmadı asla bişey söyleme hakkımız da yok zaten. Diğer türlü de bana verilen hediyenin nerden geldiğini nasıl alındığını o an nerden geldiğini bilemem bende. Bi bilekliğin üstüne yatacak kişiler değiliz eşim de bende. Çok önemli de değil zaten. Kayınvalidemin cesareti ve bu şekilde hediye getirmesi trajikomik geldiği için paylaştım burda sizlerle.Bence de gülünecek neşelenecek bir durum yok. Size hediye almak vermek istemeyen birinden haberi bile olmadan hediye kabul ediyorsunuz. Ben böyle hediye kabul etmem, ayrıca kayınpederim geri verin diye haber gönderirse hiç tenezzül etmem gönderirim.
Gasp demeyelim ama adam gidip kendi isteğiyle almıyorsa ve habersiz arkasından iş çevirilerek alınıyorsa hoş değil. Üstelik geri verin diye laf göndermiş. Size böyle emrivaki yapılsa sizin hoşunuza gider mi? Borç ayrı hediye ayrı. 160 gram altınınızı ödemiş, 40 gramı ne zaman ödeyeceğini sorun bence. Ama herkesin durumu çok iyiymiş anladığım kadarıyla. Bu 40 gr altın yerine geçecek bir şey verdi mi size? Evlenirken ev aldı mı veya arsa falan biryerden hisse verdi mi?
Şöyle bir çözüm olabilirdi, her ay kuyumcudan 1 yarım altın alabilirsiniz borçtan düşülmek kaydıyla. Madem kuyumcuda parası ve elinde yüklü parası varmış. Ama eşinizin durumu çok iyiyse ve size kalacak mal mülk varsa ben istemezdim.
Bugün kayınpederime bilekliği göndereceğimi söyleyeceğim.ooo kp suç bastırıyor ,
son durum ne yaptınız pekii
Kayınpederim yarım ağız istemiş bi, kayınvalidem ise asla verme o benim sana hediyem senin alakan yok dedi.
Kayınvalidemin bana borcu vardı kayınpederimin değil belki haberi dahi yoktur çeyrekten bilmiyorum.
Ben bugün yine de bilekliği göndermek istediğimi söyleyeceğim kayınpederime
40 gramı sorduğumda borç morç yok diyerek konuyu kapattı. Vermeyeceğini söyledi yani. Bende üstüne bir daha sormadım. 3 sene geçti aradan. Üstüne bize bi hisse ya da ev verilmedi. Oturduğumuz ev onların evi tapular da bi işlem vardı o zaman herkes çocuklarının üstüne yaptılar evi kayınpederim kendi üstüne yaptı mesela ve bizim aramıza hiç bunun konuşması bile olmadı asla bişey söyleme hakkımız da yok zaten. Diğer türlü de bana verilen hediyenin nerden geldiğini nasıl alındığını o an nerden geldiğini bilemem bende. Bi bilekliğin üstüne yatacak kişiler değiliz eşim de bende. Çok önemli de değil zaten. Kayınvalidemin cesareti ve bu şekilde hediye getirmesi trajikomik geldiği için paylaştım burda sizlerle.
Yoksa bugün bilekliği göndereceğimi söyleyeceğim zaten kayınpederime.
Aslında tam da dediğiniz gibi... huyunu biliyor onlar için bu durum çok normalsakın öyle bir şey yapma , kadın kırk yıllık kocasını bilmezmi , konuşur susar biliyor huyunu demek ki ,
vallah herşey bir kenara , ama kv on numara bence ,
bir an benım kv düşündümde , asla asla asla kimseye altın hediye almaz , ölümüne kendine alır takar ,
Çeyreği bırak 40 gr altın borcu varmış ve geri ödemeyi düşünmüyormuşValla adami arar yarin bilekliği getiriyorum bi zahmet ceyremigimide hazirlayin degis tokus yapalim derdim. Sonrada bilekligi kafasina atardım. Ne kadar ayip alinan hediyeyi geri istemesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?