Kayınvalidemin ısrarcı ve emrivakiliği

ben de hiç hoşlanmam emrivakilerden. inada biner. önce benim fikrim sorulmalı. evin kadını biziz sonuçta.istemediğimz yere gitmek zorunda mıyız? eşin de tek gitmesi yanlış. karısının arkasından konuşulan yerde ne işi var?

emrivakilerden kimse hoslanmaz.kesin kayinvalideniz de hoslanmiyordur.
kayinvalideniz sizin bu durumdan hoslanmadiginizi anlamaliysa birilerinin bunu ona soylemesi gerek.
gerekcelerini bildir.
soylemekten cekiniyorsan baska bir konu icin ornek verirmis gibi yap

bu tarz toplantılar kalabalık olur bilirim...
kalabalık olduğundan dolayı hane sahibinin herkesi tek tek araması beklenemez beklenmemeli zaten .
aile fertlerinden birine söylenir ki bu kişi zaten kayınvalide kayınpeder olur onlarda evlatlarına iletir bu şekilde olur aile toplantısı.bide adı üstünde aile toplantısı kimdeyse gitmek isteyen herkes gider.
inanın 4 yıldır nerde toplanılacaksa gittik .oraya gidilecek gittik .buraya gidilecek gittik ayrıca emrivakide var bizde hala.ama dert etmedim ben bunu.allah başka dert vermesin neymiş ki bu

Bir kere ısrarlara boyun eğip gittin mi ömür böyu gitmeyi mecbur kılacaktır bence.
Gidemem dediğin anda eşine şikayet , komşuya şikayet , neden sorguları sonu gelmez dert tasa.
Isınamamışsan bir nedeni vardır diyorum , umarım bu konuyu bahane edip eşinle aranı açmakta başarılı olmaz.

Son düzenleme:
Bu kadar strese ne gerek var arkadaşım!Gitmezsin olur biter.Güzel canına yazık.Eşinizin size olan tavrı çok üzücü..Gitmek istemediğiniz yere gitmeyin.Kimse kimseyi zorla bir yere çağıramaz ki..Sıkılmayın bu kadar..

Güzel fikir şu çiğ tavuk olayını bende deniyim bakalım bugün

Evet gerçekten,kayınvalidem istiyor diye stresten uyuyamıyorum geceleri,kocamla aram bozuldu resmen

seni çok iyi anlıyorum canım..kuzenimin kayınvalidesi de aynen böyle..eminim ev sahibi davet etmek istememiştir.zira aynı şeyler kuzenimin başına defalarca geldi.kaynana kendi akrablarıyla kaynastırmak icin davet edilmedikleri halde her yere götürmek istiyordu.zaten her konuda mudahaleci ve ısrarcı bir kadındı.diyelim gittiler ondan sonra da o kişileri arayıp ısrarla gelinim sizi davet ediyor derdi.kuzenime de gelmek istiyorlar illa çağıracaksın diye ısrar ederdi.anlayacağın bir kere gideyim de sussunla iş bitmiyor devamı var.mesela kaynana kuzenimi teyzesine davet etmiş kuzenim de kibarca gelemeyecegini söylemiş,bozulmuş.2 gün sonra bu defa oglunu arayıp demiş ki yarın teyzeme gidicez gecen ayseyi çağırdım gelmedi ama yarın gelsin demiş.bir yandan da şikayet ediyor aklı sıra.allahtan damat annesinin huyunu biliyor.ayşe sizin yaşıtınız mı ne işi var çağırıp durmayın demiş de son olmuş.
ama senin eşin bizim damat gibi değil annesi kırılmasın istiyor
bence boylesi durumlarda hiç renk verme.aaa tabii geliriz de.hatta eşine de gitmekte istekli olduğunu göster.kimse aksini düşündüğünü anlamasın.ama o saat geldiğinde mesela hasta ol.yada bir arkadaşın çat kapı misafirliğe gelsin böyle böyle kaynanan da havasını aldıkça vazgececektir.
bu defa git.arkandan konusan o insanları da hiç takma.bir insana verilecek en büyük ceza onu yok saymaktır.esinle mutlu mesut bir tablo çiz,dön evine..bu arada mesafeli davran ki sana misafirliğe gelelim gibi bir teklifte bulunacak yüz bulamasınlar

Son düzenleme:

Teşekkür ederim canım,düşündüm taşındım ve kararımı verdim...Dediğin gibi yapacağım..Gideceğim gayet mesut ve mutlu şekilde,ama sonra kayınvalidemle konuşacağım ve bu tür şeylerden hoşlanmadığımı söyleyeceğim...

Kızlarr fikirleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim

bence bu davete gidersenin bundan sonrakilere de gitmek zorunda kalacaksınız bu kesin bi bahane bulun eşiniz gitsin madem boşverin emrivakilere kulak asmayın derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…