Herkes size çok yüklenmiş. Evet söylediğiniz cümle pek hoş olmamış doğru. Ama sizi anlayabiliyorum konu sahibi. Çileden çıkmışsınız artık demekki sizde öyle bir cümle kurmuşsunuz tahmin edebiliyorum. Bendede var böyle bir model. Okadar ısrarcı oluyorki bazen yangın var diye bağırasım geliyor. Bazen gerçekten delirtiyorlar insanı. Karışmadıkları şey yok hakikaten. Bazen öyle abartıyorlarki onlara kalsa gelip yatak odanızda ne yaptığınıza bile karşışacaklar fikir belirtecekler. Anne olmak evli barklı çocuğunun hayatına bu kadar müdahale etme hakkını vermez. Koskoca adam sakalını nasıl keseceğini yada koca kadın nerde ne giyeceğini bilir değil mi? Ama gelde bunu onlara anlat. Ben böyle durumlarda kararımı kibar cümlelerle ama sert bir şekilde söylüyorum tekrar etmeye devam ederse de cevap vermiyorum kendi bildiğimi okuyorum. O da konuşuyor konuşuyor bakıyor ben konuşmuyorum ve takmıyorum susmak zorunda kalıyor. Sizde böyle yapmaya çalışın. Kötü konuşmayın tavrınızla belli edin hoşlanmadığınızı, kızdığınızı ve yumuşak olmayın zira yumuşak olunca güzel bir şekil anlatmaya çalışınca üstelemeye devam edebiliyorlar. Özür dileme konusuna gelince dilemeyin bence. Özür dilenecek bir durum yok. Söylediğiniz kaba da olsa doğru sonuçta. Ama artık daha dikkat edin konuşurken. Şimdi bişey olmamış gibi devam edin. Bir süre sonra unutur. Kv dede belki bu lafınızdan sonra daha dikkat eder.