• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin kıskançlığı!!!!

Nasıl ara verdiniz ki. Bende ilk yıl çok sıkıntı yaşadım. Çok takıyordum.İşe girdim.Acayip yogunum. Kayınvalide degil kendi anneme gidemiyorum.1 ayı geçti gitmiyorum. Bu gidişle 2 3ayda anca giderim.
Gidip gelme konusunda
Hatta soyle soyleyim
Esim asla gitmek istemez ben zorla ayda 1 gotururum kv gile

Gidip gelme konusunda
Hatta soyle soyleyim
Esim asla gitmek istemez ben zorla ayda 1 gotururum kv gile
Aaa neden ki. Biz haftada 4 gün giderdik, sonra 2 ye sonra 1 e sonra 2haftada bire diye diye 2 ayda falan giderim.Böyle çok rahatım. Gitgel diyen yok.Benim eşim kendinde görev biliyor gitmeyi. Ailesi ve kardeşi sitem ediyorlar ona.

Tutup tutup patlamak yerine patlamadan konuşsaniz daha iyi olurmuş. Bu arada haklisiniz, ben kendi annemlere bile her haftasonu gitmezdim degil ki kaynanayi gorecegim.
Gerci cocuk yok bizde ama olsa da her hafta kimseye goturemem. Kaynanam cok yakin ama ayda 1 anca gidiyoruz.
🙄🙄
Devamli gordugu halde sanki gormuyormuş gibi davranmasi ve bunu ozellikle annene gittiginde yapmasi sinir bozucu ama patlamayin siz yine de, patlamayi beklemeden konuşun bir daha.
Siz neyse de eşiniz o kadar yakın annesini ayda bir mı görüyor? Ölümlü dünyada annem o kadar yakınımda otururken ayda bir gördüğümü düşünemiyorum. Not: Ana kuzulugu ile yakından uzaktan alakam yok.

tabii ki doğrusu bu..niye herkes gideriz, ederiz diye konuşuyor. Özellikle aynı şehirde ise insan kendi ailesini gidip kendi başına da 1 saat veya 2 saat görebilir..ne alaka ya hep ya hiç...ordek ailesi gibi...
Bence herkes kendi ailesini haftada bir görmeli.Ama kaynanayı haftada bir görmek saçma.

Gidip gitmemek sizin bileceğiniz birşey. Ama tepkiniz sert olmuş, sonuçta belli yaşta insanlar. Daha yumuşak bir tonda konuşmanız daha iyi olurdu sanki. İlişkiniz nasıl bilmiyorum tabi. Ben kayınvalidem ile böyle konuşamam şahsen... Ki konuşsam bile, eşim ömür boyu yüzüme bakmaz.

Bence haklı bir tepki olmuş arada ayar vermek gerekiyor insanlara kim olursa olsun. Benim kayınvalidem de sürekli şikayet eder aramıyorsun sormuyorsun diye ayrı şehirlerde yaşıyoruz sanki mecburmuşuz gibi bu erkek anneleri neden böyle kıskanç oluyorlar gidelim arayıp soralım istiyorlar anlamıyorum benim kızım var ileride oğlum olursa evlendiği zaman gelinime böyle saçma şeylerden alınmam ister gelsin ister gelmesin ne zaman isterse o zaman görüşsün ben oğlumla görüşürüm onu zorlayamam sen de gel illa kal diye. kaynanaların şunu kabul etmesi lazım gelin sizin oğlunuzun karısı sizin kızınız değil siz ne kadar zorlasanız da kendi kızınız gibi davranamaz siz ona öz kızınız gibi davranabiliyor musunuz hayır neden gelinden böyle bir şey bekliyorsunuz o zaman? Torununu görmek istiyorsa gelip görsün ya da torunu onda kalsın gelininiz sizinle vakit geçirmeye mecbur değil. Ayrıca ben kendim için söylüyorum ısrardan nefret ederim ne ben birine bişey için ısrar ederim ne bana yapılmasından hoşlanırım. Bişeyi yapacaksam zaten yaparım ısrara gerek yok, ama ısrar edilirse ben de inada bindirip hiç yapmam öyle de bir huyum vardır 🤓

Bende buna kızıyorum zaten hep annemin yanında söylüyor bunları. Ona gitmesek tmm gidiyoruz yani ama bundan sonra özleyen kendi gelsin.

kızlar yanlış anlamayın ama kaynanalar da kaynanalık yapmayı marifet sanıyor bizdeki de sabır tepkini dile getirmedikçe üsteleyip durular. yeri geelcek hoşuna gitmediğini diyeceksin belki kötü niyetleri yok ama anlayış sıfır. bişeyleri dile getirrsen ancak düzene girer hayat. ne demişler insanlar konuşa konuşa :) hoş bazı kaynanalar konuşsanda anlamıyor dinlemiyor seni . yaşayan bilir.

Kv ye her haftasonu gidiyor ama gittiğinizde sık kalmıyorsunuz. Her hafta gördüğü torunu(hem d e kendisi gelmiyor siz ayağına götürüyorsunuz) annaneye kalmaya gidiyor diye hiç kalmıyorsunuz dedi sitem etti dimi doğru anladım?

Doğru anladıysam az bile söylemişsiniz.

Kv ye her haftasonu gidiyor ama gittiğinizde sık kalmıyorsunuz. Her hafta gördüğü torunu(hem d e kendisi gelmiyor siz ayağına götürüyorsunuz) annaneye kalmaya gidiyor diye hiç kalmıyorsunuz dedi sitem etti dimi doğru anladım?

Doğru anladıysam az bile söylemişsiniz.
Aynen öyle gidince gelmiyosun diyo bundan sonra gitmiyim de bari öyle desin gelmiyosun diye.

Benzer diyebileceğim bir durum bizde de oldu. Kv ye 1 saat kendi aileme 1000 km uzaktayım.

Şu pandemi öncesinde sonra da aşılarımızı olduktan sonraki süreçte ortalama 2 haftada bir kv ye gideriz aramız kötü değildir. Kendim gitmesem de eşimle oğlumu yollarım. Geçen seneki pandeminin başında ve bu sene ramazanda ki kapanmada ev çocuklar için uygun diye köyde bahçe var apartmana tıkmayalım dedik orada kaldık. Yaz tatili girince 2 gün orada kalıp memleketime geçtim. 1 sene üzerine gittim 1 ayı biraz geçti kalışım. Dönüşte yine kv ye geldik ertesi gün eşimin yakın. Arkadaşının düğünü vardı katılmak istedi. Kv Ay çocuklarım değişmiş Ay kocaman olmuşlar aman çok oldu tabi. Bi buçuk oldu dimi yaaa dedi sinirlendim sadece olmadı dedim. 4 gün kalıp eve geçeceğiz evde 3 gün kalıp yine döneceğiz köyde kendi işlerimiz var.

Gitmeye bir gün kala ay yarın çocuklarım gidecek dedi bana. Dedim çok uzak yerde değiliz biliyorsun dimi? Olsunnn olsunnn gidecekler ya dedi. E 3 gün sonra tekrar geleceğiz farkında mısın? Yine olsun olsun diyor. Mutfak tezgahında bir şey yapıyordum elimi yıkadım döndüm. Sen böyle ağlanıyorsan benim anam babam ne yapsın dedim.

Beklemiyordu öyle bir tepki hiçbir şey diyemedi.

Bak yine sinirlendim.

kızlar yanlış anlamayın ama kaynanalar da kaynanalık yapmayı marifet sanıyor bizdeki de sabır tepkini dile getirmedikçe üsteleyip durular. yeri geelcek hoşuna gitmediğini diyeceksin belki kötü niyetleri yok ama anlayış sıfır. bişeyleri dile getirrsen ancak düzene girer hayat. ne demişler insanlar konuşa konuşa :) hoş bazı kaynanalar konuşsanda anlamıyor dinlemiyor seni . yaşayan bilir.
Kesinlikle yaşayan bilir. Kaynanama ne dersen de hep işine geldiği gibi anlar, annemle kendini bir tutmaya çalışıyo

Selam kızlar. Bugün olan bi olayı anlatıcam size çok sinirlerim bozuldu. Pazar günü kaynanama gittik köye düğün vardı düğün bittikten sonra da annem e geçtik annem de köyde 1 saatlik uzak mesafe de oturuyor. Anneme her gittiğim de kayınvalidem burda kalmıyorsun hep annende kalıyorsun falan diyo bende diyorum sana her hafta sonu geliyoruz gerçekten de gidiyoruz ama annemin uzak oraya gittim mi kalmam gerekiyor diyorum. Her neyse baya söyledi bana bunu bugün de aradı beni annemdeyken baştan normal konuştuk sonra bende özledim torunumu burda olunca kalmıyosunuz dedi baya bişeyler dedi, bende patladım bi anda milletin gelini giç gitmiyor ya bende mi öyle olayım illa dedim, anneme de rahat rahat gelemicem heralde bida bana bu muhabbeti yapma sinir oluyorum falan dedim. Sonra şaka yaptım ben sana kızcanı düşünemedim falan dedi ama şaka mı bu ya şaka dediğin bi kere olur. Hafta sonu da kayınvalidemin oraya düğüne gitcektik ama vazgeçtim gitmicem bakalım gelmemek nasıl oluyo. Sizce fazla mı tepki gösteriyorum?
Sanirim bu sorun tüm gelinlerde var bende var .benim annemde 1 bucuk saatlik yerde kaynana 15 dk her haftasonu kalin kalin der.

Benzer diyebileceğim bir durum bizde de oldu. Kv ye 1 saat kendi aileme 1000 km uzaktayım.

Şu pandemi öncesinde sonra da aşılarımızı olduktan sonraki süreçte ortalama 2 haftada bir kv ye gideriz aramız kötü değildir. Kendim gitmesem de eşimle oğlumu yollarım. Geçen seneki pandeminin başında ve bu sene ramazanda ki kapanmada ev çocuklar için uygun diye köyde bahçe var apartmana tıkmayalım dedik orada kaldık. Yaz tatili girince 2 gün orada kalıp memleketime geçtim. 1 sene üzerine gittim 1 ayı biraz geçti kalışım. Dönüşte yine kv ye geldik ertesi gün eşimin yakın. Arkadaşının düğünü vardı katılmak istedi. Kv Ay çocuklarım değişmiş Ay kocaman olmuşlar aman çok oldu tabi. Bi buçuk oldu dimi yaaa dedi sinirlendim sadece olmadı dedim. 4 gün kalıp eve geçeceğiz evde 3 gün kalıp yine döneceğiz köyde kendi işlerimiz var.

Gitmeye bir gün kala ay yarın çocuklarım gidecek dedi bana. Dedim çok uzak yerde değiliz biliyorsun dimi? Olsunnn olsunnn gidecekler ya dedi. E 3 gün sonra tekrar geleceğiz farkında mısın? Yine olsun olsun diyor. Mutfak tezgahında bir şey yapıyordum elimi yıkadım döndüm. Sen böyle ağlanıyorsan benim anam babam ne yapsın dedim.

Beklemiyordu öyle bir tepki hiçbir şey diyemedi.

Bak yine sinirlendim.
Kayınvalidelere bu kadar iyilik çok zaten gitsen de gene gelmiyosun oluyo. Kendi her zaman görüyo torununu, oğlunu senin annen baban napsın

Bence haklısın.Ne o öyle çocuk gibi sürekli kal kal.Ayrica insan tabiki kendi annesinde kalmayı daha çok tercih eder neden kayinvalidemle kalim yani.
Eşinin de kendi annesi ama kayınvalide dediğiniz.
Herkes kendi annesini tercih edecekse evlenmesin kimse o zaman, herkes ayrı ayrı anneleriyle kalsın.

Eşinin de kendi annesi ama kayınvalide dediğiniz.
Herkes kendi annesini tercih edecekse evlenmesin kimse o zaman, herkes ayrı ayrı anneleriyle kalsın.
Dünyanın kuralı bu.Herkes her zaman kendi annesini tercih eder.

Back
X