Kayınvalidemin oğlumun burnuna laf etmesi

Söylediğinde bişey yok abartıp alınmayın bence... 3aylık bir yeğenim var.Bizede hemen doğumda iki yanağınada bastırın gamzesi olur dediler.Ben güldüm geçtim.Büyük yeğenim önemsedi ve yaptı. Sonuç iki taraftada belirgin gamzesi var çocuğun...

ilk defa duydum böyle bir şey insan uzuvları belli bir süre sargıda ve yahut bi yerde kıstırılısa şekilleri değişebilir ayaklar, el kol bacak gibi ama arada bir öyle kıstırmakla burun falan küçülmez bilimsel bir açıklaması yok böyle saçma sapan çok fazla şey var bunlara inanlar insanlar genelde cahil oluyor bırakın he deyin geçin

Çok güldüm yazdıklarınızı okuyunca çünkü aynı yöntemi annem denemiş! Hatta senelerce ben burnunu sıkmasaydım yanmıştın, bana dua et diyip durdu. Çok işe yaramamış demek ki gittim estetik oldum büyüyünce :)
Siz bence kayınvalidenize kırılmayın. Öz anneler bile böyle şeyleri yapabiliyorlar. Herkes kendi ana babasından gördüğünü söylüyor işte

Gerçekten takik birisi değilim. Oğlum söz konusu olmayınca çok da iyi anlaşırız. Ama iş oğluma gelince bir çok şeyinde söz sahibi olmak istiyor.

Kötü birşey demedi belki ama birden pat diye söyleyince bozuldum. Bizim doğduğumuz da ayak parmaklarimiz havadaydi doktora sorduk daha taze zamanla düzelir demişti. Öylede oldu. Onu bile kayınvalidem böyle kalırsa askere bile almazlar nasıl yürüyecek diye abartmıştı. Burnu için geç değil mı diye düşündüm 18 aylık çünkü.

Eski Kv de aynısını kızıma söylemişti. Hastaca bir fikir bence

Tam kemikleşmediğinden hafif hafif yaparsan düzelebilir
Mesela çocuğun kafa şekli yatma pozisyonuna göre şekillenmisi gibi
Doktor bile düzse masaj yapın ayağına ittiğin demişti
Bunu ben diyorum kv değil

bizim ailede hiç burun sorunu olan yok. benim burnumda küçüktür o yüzden hiç kimsenin burnu benim dikkatimi çekmez :) ama eşim tarafında burunlar hep bi değişik olduğu için onlar insanların direk burnuna bakıp yorum yaparlar. bana da ilk başta çok garip gelirdi mesela benim burnuma aa şöyle güzel böyle güzel derlerdi bende şaşırırdım allah allah 30 yaşıma geldim ilk defa birileri burnuma güzel diyor diye. annemin burnu acayip güzeldir mesela biz ona bile diyeni duymadık yıllarca. sonra farkettimki mesela benimde totom biraz büyük ve bende kadınlarda ilk oraya bakıyorum :) büyük ihtimal kv nizde kötü niyetle söylememiştir. hiç takılmayın :) kızım doğduğunda onuda fındık burunlu hiç burnu yok diye seviyolardı bende bakıyodum banada daha büyük bile geliyodu. sıktırma olayınıda ablamın arkadaşı kendi oğluna yaparken görmüştüm. oda kenarlarını sıktırıyordu. eskilerin böyle bilmişlikleri olması normal. bence takılmayın eminim torunu çirkin geldiği için söylememiştir

Büyüklere bile burun abarati satıyorlar . Ise yarıyor mu bilmiyorum ama demek ki var bir etkisi.

Ama sıkma değilde aşağıya doğru hafif masaj şeklinde yapılmalı. Zarar verilebilir damarlara.
Doktorunuza danışın bence.

Biz kayınvalıdemle cok ıyı gecınırız ama bazen dengesız lafları olur. Benım oglum 4 yasında ve burnu o kadar mınnak kı herkes bunun burnu yerınden neredeyse cıkmıcakmıs tarzında cumleler kurar. Cıddı anlamda kucuk e toparlaktır :) Kayınvaldem de durdu cocugun burnu aynı kardesınınkıne benzıyo cırkın olucak dedı. Bende dedımkı dua et de senınkıyle esımınkıne benzemıyo o zaman napıcaktık ? dedım. Bazen sırf işgüzarlık ve bızı kızdırmak ıcın konusuyolar. Eşime de gorumceme de soyledım boyle boyle dıyo dıye. Eşim de kızdı cocugun ufacık burnuna mı laf ettı dıye :) Kadın bı garıp ya.

Benm annem Yenidoğanlar da yaparlar derdi

Ben de duydum annem derdi. Burun kemerini hafif masaj yap da burnu kemerli, yayvan olmasın derdi. Ama bana yapmayı unutmuş herhalde ki biraz yayvanlik var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…