Kayınvalidemin Saçma Alınganlığı

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Kayinvalidemle bir süredir görüşmüyoruz. Daha doğrusu onlar benle konuşmuyor bana küsler sanırım. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali. Bende eşime hiç konusunu açmıyordum. Ne olduysa bu sabah laf annesiyle babasına geldi. Annesi benim daha önce söylediğim laflara alınmış. Yalnız bana küsmesinin sebebide ayrı bir saçmalık. Alındığı şey dahada saçma.

Şimdi biz iki buçuk yıl kadar nişanlı kaldığımızdan çeyiz hazırlarken bazı şeyleri fazla fazla almışız. Mesela bir sürü meşrubat bardağı var. Ev yerleşirken dolaplara bardak sığdırmaya çok uğraştık. Bir akşam kayınvalidemlerde yemekten kalktık. İkimiz bulaşıkları topluyoruz. Bir taraftanda havada suda konuşuyoruz. O ara ben dedimki çok bardak var diye şikayet ediyordum ama iyiki almışız çok bardak kirletiyoruz dedim.

O sıra bir suratı asıldı ama ben bana yaptığını düşünmemiştim. Eşime demişki ben orda annem bana her şeyi fazla fazla aldı gibisinden laf sokmuşum böyle diyerek. Ne alakası varsa anlamadım. Eşimle ben çok fazla içecek tüketiyoruz. Eşim çayı falanda kupada içer. O yüzden bardaklar çabuk tükeniyor. Benim hiç aklıma laf sokmak gelmedi yani o sıra öylesine konuşyorduk. Eşimde bana bir şey demiyor ama yinede o da biraz annesine inanmış gibi. Ne zaman annesine gitse bir şeyler yumurtluyor gelince. Annesi evdeykende aramıyor oğlunu işteyken arıyor yani ben yanında yokken. Çok huzursuz oluyorum yapmadığım şeyleri yapmışım gibi anlatmasından. Sinirim bozuluncada eşime kendimi tam olarak ifade edemiyorum haksız gibi oluyorum gözünde. Aramız yine limoni eşimle.

kadın biraz fesat galiba. çünkü lafı istediğin kadar evir çevir böyle bir mana çıkmaz. hiç takma bence. sen de tavrını belli et. mümkün olduğunca az konuş. sorarsa da "benim iyi niyetle söylediğim sözlere bile alınıp oğlunuza yetiştiriyorsunuz. ben de artık konuşmaktan korkar oldum" tarzı birşey söylersen:44: yine alınır.. bilemedimmm

cidden çok saçma bir alınganlık olmuş ama erkek anneleri böyle oluyor benim kayınvalidem ne zaman annemin aldığı birşeyi göstersem hiç yorum yapmaz güzel çirkin birşey demez kendi aldıklarını gösterebilmek içinde anlamsız çabalara girer

Ne kendini kocana ifade etmeye çalış,ne de birilerine iyi niyetini kanıtlamaya çalış.Bırak kendi hallerine.Üsteledikçe kıvrandıkça,egoları zirve yapar.Hiçbirşey yokmuş gibi,davran,alındığını anlamamazlıktan gel.Kendin ol.Gıcık olurum böyle kelimelerde iğne arayan insanlara.

ifrit oluyorum böyle ara bozan fesat kaynanalara. yani böyle paralayıp saçını başını yolasım geliyo yaşına bakmadan. ne anlarlar oğluyla gelininin evine huzursuzluk sokmaktan. ya sabır ya selamet :47:

Bazen erkek tarafı, erkek tarafı olduğu için her şeyi daha fazla yapmış gibi göstermek için fena halde çaba harcar. Sizin aileniz onlardan daha çok şey yaptılarsa yandınız valla. Her zaman onların bi adım gerisinde olmanız lazım :). Klasik erkek tarafı tripleri, gelinin çeyizi onlarınkini gölgede bırakacak kadar çok görünmeyecek, gelin girdiği aileye adapte olacak onların kurallarına göre yaşayacak falan... Sizin kayınvalideniz de bu üstünlük çabasını sizin bu lafınıza alınarak yansıtmış işte gayet basit bence. Ama çözümüne gelince o konuda bi fikrim yok :55:

Bazen erkek tarafı, erkek tarafı olduğu için her şeyi daha fazla yapmış gibi göstermek için fena halde çaba harcar. Sizin aileniz onlardan daha çok şey yaptılarsa yandınız valla. Her zaman onların bi adım gerisinde olmanız lazım :). Klasik erkek tarafı tripleri, gelinin çeyizi onlarınkini gölgede bırakacak kadar çok görünmeyecek, gelin girdiği aileye adapte olacak onların kurallarına göre yaşayacak falan... Sizin kayınvalideniz de bu üstünlük çabasını sizin bu lafınıza alınarak yansıtmış işte gayet basit bence. Ama çözümüne gelince o konuda bi fikrim yok :55:

Evet aynen benim ailem yaptı her şeyi diyebilirim erkek tarafı olarak onlar sadece birkaç parça şey aldılar ne gelinlik ne kına kıyafeti aldılar. Ama ben bunun lafını hiç etmedim onlara kızsam bile. Yani laf soksam o zaman bunlar için sokardım. Bardak ne alaka. Eşiminde aklı ermiyor galiba.

Kötü niyet diyoruz biz buna.
Her öküzün altında buzağı arayan insanlara sinir oluyorum.
Ne kadar temiz kalple söylenilen bir cümleyi, evirip büküp kötü niyetli algılamayı nasıl beceriyor acaba bu insanlar ?
Yazık böyle insanlara .
Takma canım. Eşin farkında mı annesinin ?

Cok fesatmıs kaynananız sıze kızmıssa sıze desın dımı
Neden eşinize şikayet edıyo hemen bazı kaynanalara cıdden
Iyılık yaramıyor.daha cok üste çıkarlar susunca.
Sende hakkını cıgnetme onunla konus bu yaptığın hıc
Hoş degıl neden kocama soyleyıp aramızı soğutuyorsun
Benımle konusabılırdın tatlıya baglanırdı konu deyıp uyar onu

Evet aynen benim ailem yaptı her şeyi diyebilirim erkek tarafı olarak onlar sadece birkaç parça şey aldılar ne gelinlik ne kına kıyafeti aldılar. Ama ben bunun lafını hiç etmedim onlara kızsam bile. Yani laf soksam o zaman bunlar için sokardım. Bardak ne alaka. Eşiminde aklı ermiyor galiba.

Belki de lafını etmeliydiniz. Şimdi o yüzden her lafınızı/hareketinizi o duruma yoruyolar sanırım. Eşiniz de her şeyin farkında, sonuçta biliyo ailesinin yardım etmediğini ve o olaylarla ilgili eksiklerini onların yüzüne söyleyemediğiniz için şimdi böyle laf dokundurduğunuza inanıyo olabilir. Annesinin taktiğini kullanın bence, mazlum olun azcık kendinizi savunup üste çıkmaya çalışırsanız kavga etmekten başka bi şey yapamazsınız, sonuçta annesine karşı kendinizi savunuyosunuz zaten 1-0 geridesiniz.

K.valideniz oğluna çeyiz olarak hiç birşey vermediyse,( yorgan,çarşaf, bardak v.s... ) ya da az bir şeyler verdiyse bu yüzden kendisine laf soktuğunuzu düşünmüştür. Yanlış bir alınganlık olmuş, eğer alındıysa da sizinle güzellikle alındığını, kırıldığını paylaşıp sonucu tatlıya bağlayabilirdi.

Alıngan k.valide hiçmi hiç çekilmiyor,insanı hayattan bezdiriyorlar bende de var maalesef..bende ailemin aldığı birşeyi söylesem hiçbişey demez hemen suratı asılır gibi olur..kıskanıyorlarmı istemiyorlarmı anlamıyorum..kendilerine gelince övmeyi abartmayı çok severler..
kaynım birşey alır mesela kırk tane şey söyler üstüne..benim ailemin yaptığı bişey söylesem bir kere de olsa hiç iyi yapmışlar ne güzel
falan demez..bir konu hakkında görüşümü bildirdiğim zaman hep "genel olarak" derim biliyorum ki alınacak sonradan surat yapacak..vs..
neden böyle yapıyorlar anlamıyorum

Kötü niyet diyoruz biz buna.
Her öküzün altında buzağı arayan insanlara sinir oluyorum.
Ne kadar temiz kalple söylenilen bir cümleyi, evirip büküp kötü niyetli algılamayı nasıl beceriyor acaba bu insanlar ?
Yazık böyle insanlara .
Takma canım. Eşin farkında mı annesinin ?

Eşim aslında farkında ya da farkındaydı. Biz nişanlıyken annesiyle anlaşamazlardı. Annesi eşime çok çektirdi. Hakaretler küfürler evden kovmalar. Ama şimdi ikiside birbirinin kıymetlisi oldu. Eşim ameliyat oldu ne annesi gitti yanına ne babası eve gelince bir geçmiş olsun dedi eşime. O günlerden bugünlere işte. Şimdi ben oğluyla arasına giren kara kedi oldum. Eşimde annesine kıyamaz oldu. Ortada bir şey yok ya.

Muhtemelen size evlenirken pek bir şey yapmamışlar,
kv onun ezikliğini yaşıyor anlaşılan.

Zira bir bardak için alınıyorsa altında yatan başka bir sebep olamaz...

Kayinvalidemle bir süredir görüşmüyoruz. Daha doğrusu onlar benle konuşmuyor bana küsler sanırım. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali. Bende eşime hiç konusunu açmıyordum. Ne olduysa bu sabah laf annesiyle babasına geldi. Annesi benim daha önce söylediğim laflara alınmış. Yalnız bana küsmesinin sebebide ayrı bir saçmalık. Alındığı şey dahada saçma.

Şimdi biz iki buçuk yıl kadar nişanlı kaldığımızdan çeyiz hazırlarken bazı şeyleri fazla fazla almışız. Mesela bir sürü meşrubat bardağı var. Ev yerleşirken dolaplara bardak sığdırmaya çok uğraştık. Bir akşam kayınvalidemlerde yemekten kalktık. İkimiz bulaşıkları topluyoruz. Bir taraftanda havada suda konuşuyoruz. O ara ben dedimki çok bardak var diye şikayet ediyordum ama iyiki almışız çok bardak kirletiyoruz dedim.

O sıra bir suratı asıldı ama ben bana yaptığını düşünmemiştim. Eşime demişki ben orda annem bana her şeyi fazla fazla aldı gibisinden laf sokmuşum böyle diyerek. Ne alakası varsa anlamadım. Eşimle ben çok fazla içecek tüketiyoruz. Eşim çayı falanda kupada içer. O yüzden bardaklar çabuk tükeniyor. Benim hiç aklıma laf sokmak gelmedi yani o sıra öylesine konuşyorduk. Eşimde bana bir şey demiyor ama yinede o da biraz annesine inanmış gibi. Ne zaman annesine gitse bir şeyler yumurtluyor gelince. Annesi evdeykende aramıyor oğlunu işteyken arıyor yani ben yanında yokken. Çok huzursuz oluyorum yapmadığım şeyleri yapmışım gibi anlatmasından. Sinirim bozuluncada eşime kendimi tam olarak ifade edemiyorum haksız gibi oluyorum gözünde. Aramız yine limoni eşimle.

laf sokmayı geçtim velev ki açık açık herşeyi annem fazla fazla aldı dedin diyelim ona ne? çeyiz zaten kız tarafının işi ister birer tane alır ister üçer beşer alır kime ne

Eşine senin söylediğin cümleyi aynen bu şekilde mi aktarmış.
Yok yani eğer böyle aktardıysa, senin açıklama yapmana gerek yok bikere eşinin burda bi art niyet olmadığını anlayıp annesini uyarması gerek.

Eşim aslında farkında ya da farkındaydı. Biz nişanlıyken annesiyle anlaşamazlardı. Annesi eşime çok çektirdi. Hakaretler küfürler evden kovmalar. Ama şimdi ikiside birbirinin kıymetlisi oldu. Eşim ameliyat oldu ne annesi gitti yanına ne babası eve gelince bir geçmiş olsun dedi eşime. O günlerden bugünlere işte. Şimdi ben oğluyla arasına giren kara kedi oldum. Eşimde annesine kıyamaz oldu. Ortada bir şey yok ya.

yaa işte insanoğlu böyle ne kadar sinir bi durum gitsin anasında kalsın o zaman çok içerlediyse annesi küs diye

Hepp oyle olur zaten. Tovbe yarabbim :)
Kaptirinca oğlunu. Oğlu degere bindi tabi.:1:
b

Back
X