Sadece saçımı kapamamı değil ki onlar gibi olmamı hergün sohbetlerine beraber gitmeyi bi kere gittim sohbetlerine açıklardan öle bi bahsediyorlar ki sanırsınız hayat kadınlarından bahsediyorlar çok rahatsız oldum...Allah kabul etsin kendi yapsın ibadetini ama bana bulaşmasın istiyorum ....Gelin geldiğimin ikinci haftası başladı şuraya gidelim buraya gidelim diye sürekli bahaneler uydurdum daha evime alışamadan beni sohbete derse götürmeye kalkıştı benim bildiğim yeni evli insana hrkes çekinerek gider..Bluzum vardı boynunda fular vardı aklınca espiri yaptı kafasına takacağına boynuna takmış diye sürekli böyle şeyler duymazdan geliyorum kendi kendimi çok üzüyorum ama sanırım çaresi yok...Ayrıca dedikodu konusunda da Maşallahı var yani...Onu neden aldın diyenlere Asla hakkımı helal etmicem ben neyim ki neden aldın diye bahsedebiliyorlar benden
sohbet diye yaptiklari sey bizim dinimizce "giybet" yani dedikodu...bunun Allah katinda ne kadar gunah oldugunu anlatmama bile gerek yok herhalde hepiniz biliyorsunuzdur...
hasta olmamaniz icin size benden kucuk bir tavsiye, size soylenilen seyleri (kucuk ve onemsiz gibi gorunse de, mesela fular meselesi) icinize atip susmayin...
sonra bu buyuk kucuk hersey icinizde birikir, hasta olursunuz...ya da bunlari biriktirip hepsini bir anda kizginlikla ya kocaniza ya da kayinvalidenize soyleyiverirsiniz...
iste o zaman da icinde biriktirip kin tutmus derler...
iyisi mi o an ne dusunuyorsaniz ne soylemek istiyorsaniz soyleyin, boyle boyle zamanla agizlarini kapatirsiniz size laf soyleyenlerin...
baktiniz hic susmuyorlar o zaman da esinizi devreye sokarsiniz, yine devam ederlerse de gorusmezsiniz olur biter...
evlenmeden once hic boyle konusmalar olmuyor muydu? siz evlenince mi birden basladi anlamadim...
genelde kayinvalideler sozluluk nisanlilik zamaninda baslarlar bu konu hakkinda konusmalara...