kayınvalidemin tarzı

arkadaşım bence kayınvalidenle bir köşeye çekip konuşmalısın. kırılacağını falan düşünürsen emin ol nasıl olsa ses çıkarmıyorsun diye senin adına herkese her şeyi söyler. ben olsam uygun bir ortamda baş başayken ' anne herkesin içinde sizi mahcup etmek istemedim. herhalde bize danışmayı unuttun, kötü bir niyetin olduğunu düşünmüyorum bu seferlik. ama eğer benimle ve evimle ilgili bir teklifte bulunulacaksa önce bana danışılmasını isterim. umarım tekrar yaşamayız aynı durumu, yoksa herkesin içinde tepkimi dile getirmek hem beni hem de sizi mahcup eder.' derim. bunu kendi annemde olsa, kayınvalidemde olsa söylerim. sonuçta evdeki mikseri ver kullansın demiyor ki. yatak odası bu. Allah yardımcın olsun

canım benm ne kadar naziksn..kesinlikle çok haklısın bunu biraz yumuşatıp kayınvalideme söylemem lazım..hatta bu mikser meselesi hoşuma gitti :)çok çok tşk ederim canım..bu arada rabbim bebeğini sağlıkla huzurla kucağına almayı nasip etsin..

aynen öyle oldu ben evlenmeden önce böyle değildim haksızlığa tahammülüm yoktu ama buraya yazmadığım öyle şeyler oldu ki öyle şeylere sustum ki anlatsam sabrıma hayran olursunuz

canım bilmiyorum benden büyükmüsün küçükmüsün 27 yaşındayım ben ama sana tavsiyem şu, bende evliliğimin ilk aylarında herşeye tamam der, itiraz etmez hayır kelimesini asla kullanmazdım....ama o zamanlar mutedil olan gelin iyi gelin olur sanırdım...yoksa hayır demekten çekindiğim için değil yada korku falan değil...tamamen iyi gelin olabilmek adına....ama tamamen tersiymiş...ben kabullendikçe ben evet dedikçe tepeme çıkıldı, emri vakiler arttı...artık fikirlerim sorulmaz olmuştu...sonra anladım ki SESSİZ KALIRSAN EZİLİRSİN...
bende artık hayır demeye başladım...çünkü gördüm ki hayır demesini bilen, itiraz edebilen gelin el üstünde tutuluyor, ama diğeri hep eziliyor....kıymetli olmak istiyorsan itiraz ediceksin...hayır demeyi bileceksin....şimdi kv dem bazen eskiden yaptığı gibi emri vaki tavırlarına başlar, ama ben hemen ters köşe yaparım, hayırsa hayırdır...onun gönlü olsun diye ben ezilip üzülmem...benim canım sıkılacağına o sıkılsın....ve inan böyle yapmaya başlayalı çok rahatım....
sende aklını başına al ve bu kadar burnu havada kayınvalidene hayır demeyi öğren....yoksa buraya gelip çooook konu açarsın...benden demesi...

cnm
anladığım kadarıyla kvaliden oldu bittiye getirip bu lafı etmiş
eğer sen de benim gibiysen yani hazırcevaplığın yoksa,sonra konuşsam mı niye böyle dedin diye sorsam mı diyorsun
inan o anda deseydin,olur mu hiç gibilerinden,kvaliden bişey diyemezdi
ki ne münasebet balayına gitcek insanların ben yokken benim evimde kalması

şimdi gidip konuşsan
ne var bunda,niye büyüttün,ne olacak ki gibilerinden kendini haklı seni haksız duruma düşürebilir
galiba biraz biz de hata var,her dediklerine söz,nişan zamanlarından bile evet dediğimiz için her şeyi yapacaklarını zannediyorlar
hayır deyince de afallayıp bi tuhaflaşıyorlar
benim kvalide de tuhaf,senin durumunda ben olsam ve onunla konuşsam,inan ki ayılıp bayılır,ağlamaya başlardı
o yüzden sen kvalidenin tepkisini bilirsin,ona göre hareket et

senı annlıyorum cnm benım kayınvalıdem ve ayınpederımde aynı eltımın yanında benı yokmusum gıbı sayıyrlar eltımle cok ıyıyız kardes gıbıyız ama onların yaptıgı cok zoruma gıdıyor bence susma ben 9 senedır sustum suan evlılıgım bıcıkmazda ve sonu yok

kesinlikle haklısın benim her şeyi kabullenişim iyi gelin olmak hatta anne kız gibi olabilmek içindi..2 yıldır evliyim ve bu 2 yıl içinde bi çok defa kırıldım ve ben hiçbirinde sesimi çıkarmadım..ama gördüm ki dişini gösteren kıymetli oluyo gerçekten..bu arada 23 yaşındayım..benden tecrübelisinz ve ben bu tecrübeleri göz ardı etmiycem..tşk ederim.

aynen canım bende eltimi çok seviyorm beraber vakit geçiriyoruz onunla bi problemim yok..kayınpederim sık sık sen bizim ilk göz ağrımızsın der ka.validemde onu onaylar ama biz beraberken bazen görünmez olduğum hissine kapılıyorum..umarım sizde evliliğinzdeki problemleri aşar ve feraha kavuşursunuz canm

canım ya aslında ben hazır cevabımdır ama niyeyse eşimin ailesine sesimi çıkaramıyorm..şimdi ben konuyu pat diye açamam ama onu iyi tanıyorum akşam o konudan sonra bi şey demedim..ama hiç konuşmadım eminim tavrımı anladı ve bu konuyu o açacak ve eminim birden ağzımdan öyle çıktı dyip masumu oynıycak:)

Son düzenleme:
ben de eltinin durumundaydım ve tabiki otelde kaldık, senin yerine koyuyorum kendimi kayınvalideme açıkça söylerdim benim evime misafiri ben davet ederim kaldıki bu kişiler yeni evli

Allah aşkına konu sahibi ister evde olsun ister başka yerde olsun siz bişeyler yaşayabilirmisiniz yani başkasının evinde,biz eşimle 2 gece otelde kaldık orda bile birlikte olmadık bana tuhaf geldi otel odasında ilk ilişkimi yaşamak, ya kanarsa ya leke olursa diye kendimi yedim kaldıki başkasının evi düşünemiyorum bile, zaten otel ayarlanmışken kv boş konuşmuş ille bişey dicekya

ben de eltinin durumundaydım ve tabiki otelde kaldık, senin yerine koyuyorum kendimi kayınvalideme açıkça söylerdim benim evime misafiri ben davet ederim kaldıki bu kişiler yeni evli

aynen canım zaten o tavrı beni çok rahatsız etti..yani hadi böyle bi evri vaki yapıyosun hiç olmazsa bize dön sizin içinde uygunsa sizde kalabilirler mi de..direkt eltimle kaynıma döndü eşimin adını söyledi onlar bizde kalsın sizde onlarda kalın dedi..

Ben olsam o anda "benim niye haberim yok" deyip çıkardım işin içinden. Utanacak biri varsa o ben olmam çünkü.Yaşlılara büyüklere saygılı olalım, onları kırmayalım. Ama bu durumu kullanan sözümona büyüklere de arada ayar vermek lazım.

valla ben olsam bırak kırmadan söylemeyi, ne cesaretle böyle birşey söyler diye kenara çekip çemkirirdim

Ne kadar abes bir konuşma asla böyle bir duruma müsaade edemem yatak odam da bir başkasının yatması kusura bakmayın ama mide bulandırıcı :26:

pardon ama o ev sizin. evin hanımı da sizsiniz.kv niz bu şekilde konuşurken tepkinizi koymalıydınız halada geç kalmış sayılmazsınız. bu tarz emrivakileri hoş görmeyin. ne münasebet ya....

ben yatağımda kimseyi yatıramam hatta ben evde olmadan evimde kimseyi barındıramam. alınan alınsın.ne saçma bişey yaa... pess

evet canm oda ayrı konu ben evde olmadan birinin evimde olması da hoş değil gerçekten..çok tşk ederim yorumun için de

Ben sizin yerinizde olsam, benim evime benden habersiz misafir davet etmesinin, üstelik bizide evden uzaklaştırmasının onun haddi olmadığını söylerdim.

Son düzenleme:
Ben sizin yerinizde olsam, benim evime benden habersiz misafir davet etmesinin, üstelik bizide evden uzaklaştırmasının onun haddi olmadığını söylerdim.

keşke söyleyebilsem ama bu kadar sert çıkamam herhalde..çok isterdim biraz olsun dişimi gösterebilmeyi bunu yapabilenlere de hayranım gerçekten ama ben böyle bi şey söylersem kayınvalidem ayılıp bayılır herhalde

Merhaba,
Ben olsam eve gidince zavallı eşime bir güzel çemkirirdim herhalde.Benim böyle anlarda hazır cevaplığım yoktur, sonradan düşündükçe şöyle deseydim böyle deseydim der dururum. Ama sözkonusu insan eşinizin annesi ise cevabı da o vermeliydi zaten.Benim annem olsa ben cevap verirdim.Çok saygısızlık etmiş kayınvalideniz.Tecrübelerimden sabitki bir şeyin karşılığını o an vermeyip sonradan verince hep sorun çıkıyor.Keşke o an surat falan yapsaydınız , ne bileyim ya da benden daha cesursanız bir iki laf etseydiniz

Valla ben kayınvalidemin evine bırak gece kalması için, gündüz oturmaya bile kendisinin haberi olmadan bir misafir götürmem götüremem.

Oda aynı saygıyı benim evime göstermek zorunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…