Kayınvalidemin Torununu Yok Sayması

FeverX

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2021
13
-8
1
31
Merhabalar,
Çok şükür 7 aylık hamileyim.
Kendi aileme de eşimin ailesine de yaklaşık 6 saat uzaklıktayız.
Kayınvalidem ve kayınpeder ile ziyaretlerine gittiğimiz zaman hoş sohbet haldeyizdir. Hiç bir kavga gürültümüz olmadı. Fakat telefonla iletişim halinde değiliz. Eşimle konuşurlar telefonda.
İlk zamanlarda normal karşıladım ama artık çok tuhafıma gidiyor. Bir kez olsun gelinimiz, torunumuz nasıl, iyiler mi, bir ihtiyaç var mı, bir aksilik var mı diye sormazlar eşime telefonda. Hatta sanki bebek hiç yokmuş gibi konusunu dahi bir kez bile açmadılar bunca zaman. Sanki hiç böyle bir mevzu yok.
İlk kez torunları olacak. Başka hiç torunları da yok.
Elbette çok şükür tüm ihtiyaçlari kendimiz alabiliyoruz zaten kimseye güvenerek bu yola çıkmadık ama insan bi değer gördüğünü merak edildiğini bilmek istiyor. Bir nasıl, iyi mi sorusu yeterli idi bana.
Ben değersizsem en azından çocuğumu sormalarını isterdim.
Haksız mıyım?
Eşime de hiç bahsetmedim gücendiğimden. Sağolsun kendisi hep bana destek her konuda.
Kimseye anlatamıyorum derdimi bu şehirde ne bir arkadaşım ne bir kimsem var . kimse halimi hatrımı sormuyor..

Eşiniz kullağınızın dibinde mi konuşuyor? Nerden biliyorsunuz sizi sormadıklarını? Ararlar niye arıyorlar, aramazlar niye aramıyorlar oluyor. Oğlu ile konuşuyordur. İlla her konuşmada sizide sorcaklar diye bir şey yok ki. Bu arada daha torun doğmamış nasıl yok saysınlar.

Beklemeniz normal de her aile hevesli olmak zorunda değil ki. Belki çocuklarına bile çok sevinmeyen, doğan büyür kafasında bir ailedir.. ben ortalarda bir torunum mesela, doğumum baba tarafında zaten telefon bile açılmamıştır,dedemin Allah bilir kaçıncı torunuyum, yirmilerde falan bir yerdeyim 😅 anne tarafında da yaz ayıydı,ben doğduğumda tatildelermis,donmemisler:))
Ha diyeceksin ki , sen aradaki torunsun bu ilk, ben de bebeğin ilki sonu olmadığını söyleyeceğim.ortadaki için ne kadar hevessiz olabilirlerse,ilki için de olabilirler.
Bana çok doğal geldi açıkçası. Çocuğu anne babası sevsin yeter, başka ne neneye ihtiyacı var çocuğun,ne teyzeye amcaya. Tek anne , tek baba...
Ben hiç sevilmedigimi, istenmediğimi ya da en ufak bir ayrımcılık duygusunu hissetmedim mesela kucukken,hatta hamurum öyle atılmış,şimdi de ayan beyan ayrımcılığa uğrasam anlayamıyorum, o kadar aşina olmadığım bir duygu . Çünkü annem babam bunu bana hiç hissettirmedi. Yirmi yaşından sonra baba tarafıyla yavaş yavaş kaynaşmaya başladım, köye gitmeler,kuzenlerle arkadaş olmalar falan. Şimdi aramız gayet iyi,herkes sever beni. Ananemle de otuzuma dayanirken anca yakınlaşabildik. Sonra best kanki olduk,tatillere falan çıktık beraber:) şimdi favori torunuyum bence :))
Yani sözün özü, elalem,öz nenesi dedesi ne yaparsa yapsın, ne yapmazsa yapmasın. Çocuğunuzun umru bile değil. Onun tek sana ve babasina ihtiyacı var. Eğer ona hissettirmezsen onlar tarafından önemsenmedigini,o anlamaz bile. Hangi çocuk tanımadığı babaannenjn yoksunlugunu çeker ki? Yeter ki içinizdeki bu kötü duygilari ona aktarmayın. Büyüyünce,tanıdıkça kendi karar verir o aileyi sevip sevmeyecegine. Belki de yapı olarak soğuk bir genç kız olur, kendisini baba tarafina daha yakın hisseder, aşırı ilgiyle üstüne düşen anne tarafındansa , belli mi olur?

Bazı insanlar henüz doğmamış çocuklar hakkında konuşmanın yanlış olduğuna bir aksilik getireceğine inanıyorlar. Sizinkiler de öyledir belki.

Ya da henüz hiç torun sahibi olmadıkları için nasıl davranacaklarını bilmiyorlardır. Dert etmeyin boşu boşuna.

Eşiniz kullağınızın dibinde mi konuşuyor? Nerden biliyorsunuz sizi sormadıklarını? Ararlar niye arıyorlar, aramazlar niye aramıyorlar oluyor. Oğlu ile konuşuyordur. İlla her konuşmada sizide sorcaklar diye bir şey yok ki. Bu arada daha torun doğmamış nasıl yok saysınlar.
Evet kulagimin dibinde konusuyor bir senedir evden calistigimiz icin ve hep kendimizi karantinada tutuyoruz pandemi ve hamilelikten dolayi☺️
Konusmuyorlar yani. Her konusmada sorsun demedim zaten. HİÇ sormadılar şimdiye dek

Eşinizle iletişim halindeler . İyi olmasanız, Allah korusun bir sıkıntı olsa zaten öğrenirlerdi. Sıkıntı olmadığını bildikleri için tekrar iyi mi diye sormaya gerek duymamış olabilirler. Siz zaten hiçbir zaman iletişimde değilmişsiniz. Samimi olmadığınız insanlar değer gösterse ne göstermese ne. Hiç dert etmeyin derim

Bazı insanlar henüz doğmamış çocuklar hakkında konuşmanın yanlış olduğuna bir aksilik getireceğine inanıyorlar. Sizinkiler de öyledir belki.

Ya da henüz hiç torun sahibi olmadıkları için nasıl davranacaklarını bilmiyorlardır. Dert etmeyin boşu boşuna.
Dediğiniz gibi olabilir ben zaten haklı çıkmaktan ziyade torunlarını sevsinler isterim..

Bazı ailelerde gebelikten söz edilmesi ayıp sayılır.
Ben de bu kültğrdenim. Ben gebe iken kv m ayrıntı sorsa (dra gitti mi? Kanaması oluyor mu? Vs) cok rahatsız olurdum.
Bebekten bagımsız olarak sizi sorup selam söyle emelleri hoş değil ama telefon trafiğini olmadığu için olabilir.

Benim kv de gebeliklerimde cok tuhaf davranmıştı. Ama o kendisi tuhaf oldugu için...
Kısaca sı sorsa ne sormasa ne.
Bebeği siz düşünüp istediniz. Önemli olan anne ve babası. Gerisi ikinci planda.

baştan beri telefonla iletişim halinde olmadığınız için ekstra bir şey olsa belki söylerler diye düşünüyor olabilirler
ve ya doğmadan bebek hakkında konuşmuyor da olabilirler yani eskiler bizim kadar gebeliklere önem vermez
onlar bizim kadar doktora da gitmemiştir muhtemelen. şu an hamile olsam dünya naz yaparım gibi geliyor :-) ama önceden bu kadar büyütülecek bir şey değilmiş. doğmadan da sormazlar tahminimce. he bozulmanızda bir haksızlık görmedim o ayrı, insan bekler mi bekler
ama bence biraz hormonlardan da böyle şeylere takılıyorsunuz, bebek için siz sizin için bebek önemli
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, sağlıklı mutlu bir bebek olsun inşallah:anneadayı:

Yaşlılar öyle olabiliyor
Bakın bizzat babaannem hamileliğimin başında bana demişti ki hemen alisveris yapma bebeğe bı bekle bakalim oysa ben ilk ogrendigim gibi her eksiğini tamamlamak istemistim

Babaannemdir dedim hosgordum
Siz de hoş görün

Kayınvalidem ve kayınpeder ile ziyaretlerine gittiğimiz zaman hoş sohbet haldeyizdir. Hiç bir kavga gürültümüz olmadı. Fakat telefonla iletişim halinde değiliz. Eşimle konuşurlar telefonda.
e siz hiç arayıp sormazsanız onlar neden sizi arasınlar ki? kendiniz mesafe koymuşsunuz, telefonla görüşmüyorsunuz ki her 2 taraf da alışmış bu duruma.

sizi bizzat aramıyorlardır ama eşinize soruyorlardır muhakkak.

Merhabalar,
İlk zamanlarda normal karşıladım ama artık çok tuhafıma gidiyor. Bir kez olsun gelinimiz, torunumuz nasıl, iyiler mi, bir ihtiyaç var mı, bir aksilik var mı diye sormazlar eşime telefonda. Hatta sanki bebek hiç yokmuş gibi konusunu dahi bir kez bile açmadılar bunca zaman. Sanki hiç böyle bir mevzu yok.
Elbette çok şükür tüm ihtiyaçlari kendimiz alabiliyoruz zaten kimseye güvenerek bu yola çıkmadık ama insan bi değer gördüğünü merak edildiğini bilmek istiyor. Bir nasıl, iyi mi sorusu yeterli idi bana.
Haksız mıyım?
Eşime de hiç bahsetmedim gücendiğimden. Sağolsun kendisi hep bana destek her konuda.
Kimseye anlatamıyorum derdimi bu şehirde ne bir arkadaşım ne bir kimsem var . kimse halimi hatrımı sormuyor..

hele bir doğsun da o zaman bakarsınız. Şu an kafaya takmayın.

bazı aileler biraz daha eski kafalı olabilir. Hamilelik sürecinde yokmuşçasına gibi davranışır ayıp diye vs.

kimseden bir şey beklemeyin ayrıca sevmezlerse de sevmesinler annesi babası var bebenin boşver :)

Yaşlılar öyle olabiliyor
Bakın bizzat babaannem hamileliğimin başında bana demişti ki hemen alisveris yapma bebeğe bı bekle bakalim oysa ben ilk ogrendigim gibi her eksiğini tamamlamak istemistim

Babaannemdir dedim hosgordum
Siz de hoş görün

evet yaşlılar öyle der. Doğmamış bebeğe don biçme lafı da ordan gelir. Benim anneannem de sürekli öyle diyor bir şey alma doğunca alırsın her yerde çarşı var diyor. Bir şey olursa üzülmeyelim diye.
Şimdi belki fazla büyütüyoruz bu gebelik sürecini her kadının yaşadığı doğal bir durum.

e siz hiç arayıp sormazsanız onlar neden sizi arasınlar ki? kendiniz mesafe koymuşsunuz, telefonla görüşmüyorsunuz ki her 2 taraf da alışmış bu duruma.

sizi bizzat aramıyorlardır ama eşinize soruyorlardır muhakkak.
Niye okumadan yorum yaziyorsunuz?
Beni arasınlar yazmıyor hiç bir yerde.
Konu eşime sormuyorlar zaten.
Allah göz vermiş bi oku

bazi insan ilk de olsa ikinci, ucuncu de olsa duskun degil boyle torun torba islerine. sevgisi yok demek ki. herkesi kendi anneniz babaniz gibi sanmayin. benim annem babam torunu icin canini verirdi. kayin ailemin ilk torunu oldu. kirki cikti oyle gormeye gittiler. hala soguklar. bir bebek, bir takim elbise almisliklari yok. haliyle ben de beklemem onlardan.

Niye okumadan yorum yaziyorsunuz?
Beni arasınlar yazmıyor hiç bir yerde.
Konu eşime sormuyorlar zaten.
Allah göz vermiş bi oku
öncelikle üslubunuza dikkat edin, ben sizin arkadaşınız değilim,sen diye hitap edemezsiniz, beni azarlayamazsınız da.

ne yaptınız eşiniz telefonda konuşurken hoparlörü açtırıp denetim mi yaptınız? ya da kulağınızı mı dayadınız ahizeye?

nereden biliyorsunuz sormadıklarını?

ha gerçekten eminseniz madem aranız iyiymiş, eşinize veya onlara çaktırmadan kendi içinizde dolmak yerine, açıkça söyleyin kırgınlığınızı.

bu şekilde nasıl bir çözüm yolu bekliyorsunuz anlamadım ki

baştan beri telefonla iletişim halinde olmadığınız için ekstra bir şey olsa belki söylerler diye düşünüyor olabilirler
ve ya doğmadan bebek hakkında konuşmuyor da olabilirler yani eskiler bizim kadar gebeliklere önem vermez
onlar bizim kadar doktora da gitmemiştir muhtemelen. şu an hamile olsam dünya naz yaparım gibi geliyor :-) ama önceden bu kadar büyütülecek bir şey değilmiş. doğmadan da sormazlar tahminimce. he bozulmanızda bir haksızlık görmedim o ayrı, insan bekler mi bekler
ama bence biraz hormonlardan da böyle şeylere takılıyorsunuz, bebek için siz sizin için bebek önemli
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, sağlıklı mutlu bir bebek olsun inşallah:anneadayı:
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim🤗

öncelikle üslubunuza dikkat edin, ben sizin arkadaşınız değilim,sen diye hitap edemezsiniz, beni azarlayamazsınız da.

ne yaptınız eşiniz telefonda konuşurken hoparlörü açtırıp denetim mi yaptınız? ya da kulağınızı mı dayadınız ahizeye?

nereden biliyorsunuz sormadıklarını?

ha gerçekten eminseniz madem aranız iyiymiş, eşinize veya onlara çaktırmadan kendi içinizde dolmak yerine, açıkça söyleyin kırgınlığınızı.

bu şekilde nasıl bir çözüm yolu bekliyorsunuz anlamadım ki
Sen kendince beni azarlayabiliyorsun ama, komiksin.
Eşim yanımda konuşur. Saklamaz. Dolayısıyla dolanbaç yapmaya gerek de kalmıyor.
Sen.

Son düzenleme:
Merhabalar,
Haksız mıyım?
Bence boşverin umursamayın. Herkese verdiği kadar değer verin.

Back
X