• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemin yaptığı doğru mu ?

Yani çok affedersiniz de bu uyarmaktan öte koyun gütme gibi olmuş. Duracağı yeri bilmemiş siz göstermişsiniz kırılacak bir şey yok. Keşke namaz vaktine gösterdiği özeni dilinden dökülen kelimelere de gösterseydi eltinize yarım yamalak anlatıp haklı çıkmaya çalışmakla çok ayıp etmiş. Bu kadar da naif olma kuzum çok üzerler. Eltiniz varken de lafınızı söyleyin bilsin ki dedikodusu yanına kalmaz.
Ben sordum kendisine kayinvalideme dedim anne hiç bu konuyu birisine anlattın mi dedi yooo. Bende eşime anlattım uzun süre sonra çok kafama taktım çünkü. Anlatıp sence annemin yaptığı doğru mu diye sordum. Yanlış yapmış demedi:KK43: çok üzüldüm

Hayir oğlu kılmıyor
Farz ibadetler,sadece gelinlere farz değil nihayetinde :) İnsan önce evladını düşünür,onu uyandırır .Ben sizin yerinizde olsam kayınvalidemin beni kaldırdıgı sabahlar bende eşimi kaldırırdım onunda sevabını alsın ;)
Bence hiç üzülmeyin ,haklı olduğunuz bir konuda tekrar tekrar özür dileyerek haklılıgınızdan emin olmadıgınızın düşünülmesine de sebep olmayın

Ben sordum kendisine kayinvalideme dedim anne hiç bu konuyu birisine anlattın mi dedi yooo. Bende eşime anlattım uzun süre sonra çok kafama taktım çünkü. Anlatıp sence annemin yaptığı doğru mu diye sordum. Yanlış yapmış demedi:KK43: çok üzüldüm
Üzülme hiç senlik bir durum yok. Er yada geç kv gerçek yüzünü gösterecekti böyle bir olayda göstermiş sende ona karşı tavrını değiştir. Sen gayet insani bir tepki vermişsin buna bile ortayı karışmaya kalkmış. Koca kişilerinin anaları pek kıymetlidir toz kondurmazlar onun için kendini yorma 🙄

Üzülme hiç senlik bir durum yok. Er yada geç kv gerçek yüzünü gösterecekti böyle bir olayda göstermiş sende ona karşı tavrını değiştir. Sen gayet insani bir tepki vermişsin buna bile ortayı karışmaya kalkmış. Koca kişilerinin anaları pek kıymetlidir toz kondurmazlar onun için kendini yorma 🙄
Öyle elbette ama yanlış yaptığı belli buna rağmen evet annem yanlış yapmış bosver dememesi bana ileride başka birsey de olursa yine bana hak vermeyecek yerden göğe kadr haklı da olsam. Bunu düşündürdü

Oğlu kılmıyorsa önce ona söylesin, ne demek sizi takip etmek..

Siz de rahatsız olduğunuzu söylemişsiniz gayet doğal olarak. Niye 3 kere özür diliyorsunuz haklı olduğunuz konuda? Hadi yaşına kojumuna hürmeten bir kez açıklama yaptınız neyse, üzerine düşmeyin artık. Sınır çizmeyi bilmelisiniz.

Bir daha söylerse oğlun hiç kılmıyor anne önce onu uyar derim ben artık. Sanki kadınlara farz sadece

Kayinvalidem zaman zaman namaz kıldın mı? Vakit geçiyor, ezan okundu hadi.. şeklinde beni uyarıyor. Ben kılıyorum zaten. Onun soylemesiyle kılmıyorum. Beni uyarıyor sağolsun ama rahatsız oluyorum. Bizde kaldığında sabah uyanmış oluyor ezan okunuyor beni uyandırıyor diyor kalk otur ezan okunuyor. Bende artık rahatsız olmaya başladım çocuk gibi uyarılmaktan. Kendim bilincindeyim. Dedim anne sen beni mi takip edip duruyorsun? Kendisinin bir lafını ikiletmem. İlk defa birsey dedim o da bu. Kadın döndü sırtını tamam bir daha denem Ben hata yaptım dedi sinirli şekilde. Ben dedim hata değil sağol Allah razı olsun ama sürekli kıldın mı deme. Küstü bana cevap vermedi 10 dk sonra dedim seni kırdıysam özür dilerim dedi uzatma. Ben dedim neden böyle yapıyorsun vsssss.... 3 kere toplamda özür diledim 3 kere uzatma dedi cevaben. Sonra ben öğrendim bunu eltime anlatmış fakat özür dilediğim kısmı anlatmamis. Ben namazını kıldın mı dedim o da beni tersledi demiş. Ben şaşırdım o şekilde eksik anlatmasina. Sizce yaptığı doğru mu ne düşünmeliyim ?
Birisi bana uzatma dese konuşmam onunla. Cidden yada ağır konuşurum.
Ama namaz kıl desende kızmam. Dedi diye kılmm çünkü. 😀

Kayinvalidem zaman zaman namaz kıldın mı? Vakit geçiyor, ezan okundu hadi.. şeklinde beni uyarıyor. Ben kılıyorum zaten. Onun soylemesiyle kılmıyorum. Beni uyarıyor sağolsun ama rahatsız oluyorum. Bizde kaldığında sabah uyanmış oluyor ezan okunuyor beni uyandırıyor diyor kalk otur ezan okunuyor. Bende artık rahatsız olmaya başladım çocuk gibi uyarılmaktan. Kendim bilincindeyim. Dedim anne sen beni mi takip edip duruyorsun? Kendisinin bir lafını ikiletmem. İlk defa birsey dedim o da bu. Kadın döndü sırtını tamam bir daha denem Ben hata yaptım dedi sinirli şekilde. Ben dedim hata değil sağol Allah razı olsun ama sürekli kıldın mı deme. Küstü bana cevap vermedi 10 dk sonra dedim seni kırdıysam özür dilerim dedi uzatma. Ben dedim neden böyle yapıyorsun vsssss.... 3 kere toplamda özür diledim 3 kere uzatma dedi cevaben. Sonra ben öğrendim bunu eltime anlatmış fakat özür dilediğim kısmı anlatmamis. Ben namazını kıldın mı dedim o da beni tersledi demiş. Ben şaşırdım o şekilde eksik anlatmasina. Sizce yaptığı doğru mu ne düşünmeliyim ?

Hem namaz vaktinizi dusunecek kadar ibadetsever, hem de arkanizdan konusacak kadar dedikodusever. Bu ne yaman celiski. Ibadette zorlama yoktur bilmiyorsan ogren deyin.

Bir dahakine ozur dilemek yerine ya gorundugun gibi ol ya da oldugun gibi gorun bana oyun oynama deyin.

Siz de kendinizi hatalıymış gibi görmeyin lütfen, önce oğlunu uyarsın sizin ibadetinizden o mesul değil. Boşverin üzmeyin kendinizi, özür dilemenize rağmen yaranamadınız yani.

ahhh kuzum haketmeyene bu şekilde davranırsan müstehak. Ben bu tarz konularda üstelenmesine de karşıyım. herkesin ibadeti kendine sonuçta. üstüne üstlük ısrarla sürekli sanki senin beynin yokmuşta milletin aklı olmadan gündelik hayatına devam edemeyecekmissin gibi söylemesine alınmasaydın sıkıntı olurdu..

Kv niz iyi niyetli olda gidip bunu eltiye anlatmazdı hem de eksik bir şekilde.. lütfen özür dilemeyin. Kadın açık arama peşinde gibi hiç hoş değil

Öyle elbette ama yanlış yaptığı belli buna rağmen evet annem yanlış yapmış bosver dememesi bana ileride başka birsey de olursa yine bana hak vermeyecek yerden göğe kadr haklı da olsam. Bunu düşündürdü
Bosver ondan onay almana gerek yok, sen saygini koru ama ketum ol. Onlar senden cekinsin biraz

Kayınvalidenize sadece bir konuda katılıyorum, o da: uzatma pembeli😬
Bu kadar herşeyi kafanıza takarsanız oo oo. Unutur merak etmeyin. Unutmazsa da keyfi bilir🫠

Back
X