Kayınvalidemin yatılı kalma merakı

Herkesin benzer hikayeleri var İnanın. Ben altı yıl sabrettim, sağlığım bozuldu, yine de eşim ve ailesi kendilerine çekidüzen vermedi. Lohusalıkta da eziyetleri devam etti. Tabii onlara göre eziyet değil, samimi ve ilgililer. Ama yaptıklarını kime anlatsam ağzı açık kalıyordu. Ben de tepki koyan, hakkını aramayı beceren biri değilim. Üstüne bir de eşim aileme kaba davranıyordu. Ben de şimdi ailesini hiç umursamıyorum. Arada gidiyoruz, onlar geliyor, hoşgeldiniz iyi akşamlar, bu kadar. Artık beni hiç sevmediklerini düşünüyorum ve memnunum çünkü yüz verince bin istiyorlar. Kendi topuklarına sıktılar, benim gibi sessiz, her şeyi alttan alan birini bulunca sonuna kadar sömürelim diye düşündüler. İnsanda biraz Allah korkusu olur. Şimdi daha mı iyi oldu. Siz de girin odanıza, hizmet etmeyin. Ama ters de davranmayın çünkü eşiniz size yüklenir, daha mutsuz olursunuz. Ben zaten kimsenin kimseye kötülük yapmasını tavsiye etmem, bunu yapan üyeleri de hatalı buluyorum. Siz sadece kendinize eziyet etmeyin

Herkesin benzer hikayeleri var İnanın. Ben altı yıl sabrettim, sağlığım bozuldu, yine de eşim ve ailesi kendilerine çekidüzen vermedi. Lohusalıkta da eziyetleri devam etti. Tabii onlara göre eziyet değil, samimi ve ilgililer. Ama yaptıklarını kime anlatsam ağzı açık kalıyordu. Ben de tepki koyan, hakkını aramayı beceren biri değilim. Üstüne bir de eşim aileme kaba davranıyordu. Ben de şimdi ailesini hiç umursamıyorum. Arada gidiyoruz, onlar geliyor, hoşgeldiniz iyi akşamlar, bu kadar. Artık beni hiç sevmediklerini düşünüyorum ve memnunum çünkü yüz verince bin istiyorlar. Kendi topuklarına sıktılar, benim gibi sessiz, her şeyi alttan alan birini bulunca sonuna kadar sömürelim diye düşündüler. İnsanda biraz Allah korkusu olur. Şimdi daha mı iyi oldu. Siz de girin odanıza, hizmet etmeyin. Ama ters de davranmayın çünkü eşiniz size yüklenir, daha mutsuz olursunuz. Ben zaten kimsenin kimseye kötülük yapmasını tavsiye etmem, bunu yapan üyeleri de hatalı buluyorum. Siz sadece kendinize eziyet etmeyin
Peki eşiniz bu değişiminize ne diyor? Utanmadan sizin ailenize kötü davranıp kendisi hürmet bekliyor birde

Peki eşiniz bu değişiminize ne diyor? Utanmadan sizin ailenize kötü davranıp kendisi hürmet bekliyor birde
Bir şey diyemez bundan sonra. Çünkü kendi kendi halini tavrını düzeltmesi lazım önce. Eğer aileme saygılı olsaydı, ben de yine eskisi gibi davranırdım. Ama tek taraflı olmuyor, maymun gözünü açtı. Maymun ben oluyorum :) ama daha çok eşeklik etmişimdir

O kadar tanıdıkki yaşadıklarımız.. Bu yazıyı bi an ben yazdım sandım

Vallahi oğlunun evi diye gelip pineklemesi gerekmiyor ama yapacak bisey de yok yuzunuzden anlasa yüzünüzü asın derim ama pek anlayacak bir tıp değil gibi.Gelince iş yaptırın bol bol belki o zaman kaçar.

Teoride haklısınız ama pratikte öyle olmuyor maalesef.
Gelip bir büyük gibi otursa sorun yok ama çok konuşuyorlar yaaa.
Benim rahat (!)yaşamam ona batıyor mesela. "Bulaşık makinesi var, çamaşır makinesi var, süpürge var bu devirde karilik ne kolay, eskiden boyleydi, şöyleydi her sey daha guzeldi,.." esim bana ufak bir yardim etsin " baban olsa asla yapmazdı, baban erkek adamdı "
Kızımın altını değiştireyim, başlıyor " biz bezi elimizde yıkardık, kaka yapmadan bez değişmez" pişik olur enfeksiyon kapar diyorum. " insan kendi cisinden enfeksiyon kapar mı" diyor. 😳😳
Pişik kremi sürüyorum. " bunlar çocuğun derisinden geçiyor " büyük kızım doğduğundan beri aynı şeyi söylüyor. ( bu arada ben sağlıkçıyım)
Fazla çizgi film seyrettirmiyorum hatta vurdulu kırdılı çizgi filmleri hiç seyrettirmiyorum " biz babasını serbest yetiştirdik, anası babası kızını baskıyla yetiştiriyor" :olamaz:
:ukala::ukala::ukala::ukala:
Bunları bir hafta dinleyin o zaman konuşalım.
İnan dinlemedigimden değil. Neyse zaten yazdığım cok baska algılandı o yuzden daha fazla kendimi aciklamak istemiyorum 🤷‍♀️ Kim kayinvalidesiyle iyi olsa banane kötü olsa banane.

Allah yardimciniz olsun. Çok zor. Ben de kayinvalidemle oturuyorum sağ olsun eşim çok anlayışlıdır beraber oturduğumuz için bana ayrı bi yaşam alanı oluşturdu diyebilirim. Kayinvalidem ben öğlene kadar uyusam kalk demez bi iş yaparken yardim istemez hiç bir şeye karışmaz. Tabiki de eşinin annesidir. Ama saygı önemli o kadar da olmaz çok saçma. Bence sen hiç sesini çıkarma karışma madem hamilesin geç odana yat. Ama sana tavsiyem eşine bağlan eğer uzak durursan daha kötü olur. Bu durumu ona yansıtma. Ona yakın davran zamanla seni anlayacak. Beni dinle ise yarıyor😉

Evliligin 3.gunu gelip kalmis kadin ya, ben sok oldum okurken. Ne alaka yani, bir de evi cok yakin.
Yerinizde olsam ben direk konusurum, bu kalma olayini bitirelim artik, beb rabatsiz oluyorum derim. Gunduz gel oturalim, yemegimizi yiyelim, sonra esim seni biraksin. Bundan sonra duzenimiz boyle olsun derim.

Kendi annesi de kv gibi davransa eşi rahatsız olacagı için kendi de pek istemez bence 🤔

Aynen. Ayrıca gelinin annesi grlirse illa damatla vakit geçirmez. Kızıyla geçirir zamanını kimse rahatsız olmaz. Aynı şekilde oğlan annesi de gelip tüm vaktıni oğluyla geçirmiyor malesef. Erkek akşamdan akşama anneyle hasret gideriyor. Gelin ise 24 saat Mercek altında. Empayi yaparken de adil olmak lazım. Niye ben eşimin annesiyle kanki olmak zorundayım?

İnan dinlemedigimden değil. Neyse zaten yazdığım cok baska algılandı o yuzden daha fazla kendimi aciklamak istemiyorum 🤷‍♀️ Kim kayinvalidesiyle iyi olsa banane kötü olsa banane.
Diyorum yaa aslında haklısınız. Dilleri dursa kendi adıma tabiki de misafir ederim. Eşimin annesi. Kemir kendilerini gözden düşürüyorlar.

Ayyyy okurken fenalık bastı
Evet dırekt yuzune karsı bam bam bam söyle. Alınan alınsın
Karı koca ılıskısı de kalmıyor bunlar yuzunden
Adı ustunde oglunun evı sankı avustralya'dan senede bır kez gelıyor yurume mesafesı evden gelıyor altı ustu

Merhaba hanımlar eşimin ailesiyle yürüme mesafesinde oturuyoruz benim annem izmir de ben istanbula gelin geldim.eşim annemi en son 3 ay önce gördü bi daha hiç aramadı.aramasın sorun değil ama o benim annemle böyle uzakken ben onun ailesiyle sürekli görüşmeye mecbur kalıyorum artık bundan sıkılmaya başladım.kayinvalidem gençliğinden beri evinde düzgün iş yapmamış annesi hep yanındaymış hala beraberler şimdi de bütün gün yatıyor bi seferinde 14 saat oradaydık toplam 13saati yatarak geçirdi tanıdığım en tembel kadın.bütün enerjisi çenesinde toplanmış hiç bir saniye sesi kesilmiyor nerdeyse.sürekli aynı şeyleri anlatıp duruyor aynı soruları soruyor defalarca açıklamasını yaptığım şeyleri her görüşümde yine soruyor başka insanların hayatlarını bana anlatıp duruyor kendini övmeye bayılıyor şimdiki gelinlerden şikayet ediyor eşime bana bunu bunu al diyor surekli maddi sıkıntılarını anlatıyor aklına bi şey gelmezse şarkı söylüyor.her gördüğümde bunların hepsi ve daha fazlası muhakkak yaşanıyor.çok zor sabrediyorum gitmek hiç istemiyorum torunlarını görmeleri için haftada1 olsun istiyorum ama 2 3 günde bir görüyorum istemesem de.ben davet etmeden sık geliyor mutlaka haftada 1 evimde kalıyor.bu kalmalar sırasında bana sıkıntı veren çok konuşmaları var artık o evimdeyken sıkıntıdan patlayacak oluyorum.eşime sert davranmaya başladım.ona karşı ilgim çok azaldı.çok severek evlenmistim 3.günden annesi ben bu akşam burdayım diyerek bana sormadan kalmaya başladı.1.5 seneden fazla oldu bu kalmalara bi şey diyemedim eşime kalmasın rahat edemiyorum ev yakın götür dediğimde annemi evden mi koviyim dedi.çok yıprandım.şimdi 2.ye hamileyim onu bahane edip kötüyüm diyorum gelip kalmasın istiyorum bu sefer şimdikiler böyle bizim zamanımız rahatlık yoktu hazır bez yoktu böyle değildik diyo.geçen kafamda hazırladım anne hamileliğim zor geçiyor uykum oluyor işim oluyor sen varken rahat etmiyorum gel torununu gör yemeğimizi yiyelim çay içelim akşam geri dön diye ona söylicektim bu sefer küser gidip annesine kardeşine söyler yine benim canım sıkılır diye soyleyemedim ama bi şekilde artık 1 gece bile kalmasına tahammülüm yok en son evelki gün bendeydi gece gitmiş çekiçle mutfak tezgahinda buz kırıyor çocuğumu uyutmaya çalışıyorum kapim kapalı gelip açıp giriyor basimda bağıra bağıra onla konuşuyor saat 11 olmuş uykusu yok ver diye aldı gitti.eşimle aramda büyük soğukluk var artık annesi yüzünden ben bütün güzel duygularımı kaybettim.nasıl uzak tutarım kendimden.ne diyebilirim evimde kalmaması için😞
Bi paralel evren var ve siz benım hayatımı mı yasıyorsunuz orada acaba. Kelımesı kelımesıne.. Acık acık konusmakmzorundasınız kv ile

"Bütün erkekler aynı.. Eşim kardeşim tanıdıklarım :) "(Kardeşim eve uğramaz insandı evlenince anacı oldu ilk fırsatta annemlerin yanına gitmesi beni şaşırttı.) Senin durumuna gelince Kv in Eşi varmı? Varsa da eşine karşı ilgisiz bir amca belli :) kayın validen yalnızlıktan sürekli sizin ile uğraşıyor kimsesi yok demekki, sevgi ve ilgi açlığından oğluna sarılmış. Farkında değil rahatsız ettiğinin. Kendisini övmesi nin sebebi de şu insanlar dan kendini aşşağı görüyor. Eleştirmesi de kıskanma durumu. Eşin e kızmamalısın nedeni de annesi olduğu için rahatsızlık duymuyor ve normal geliyor o yüzden seni anlayamıyor adam alışmış annesinin bu tavrına. Aslında annesini önemseyip takmıyor gelsin gitsin mantığında nötr yanı. Sen Kendi üzerine alınma boşver. Çok fazla muhabbet tez ayrılık getirir iyice bir doysun da bak bir daha gelip gidiyormu gör :) sabır etmelisin.

Kendi anneniz olsa haftada 1 sizde kalmak istese ama esiniz istemese ne düşünürdunuz? Esiniz annenizi evden göndermenizi istese?
Bence haftada 1 idare edilir esinizin annesi nihayetinde. Ben sorun etmezdim sanirim.
Bende problem var herhalde ben gelmediklerinde üzülüyorum 😂😂 yarin oburgun bizde kv olcaz Allah herseyin hayırlısını versin.
Sizin kaynananiz iyidirde Ondan istersiniz öbur türlü istenmiyo demekki.

Benim gorumcemde aynisiydi 1 yıl boyunca sabrettim belki anlarlar diye ama anlamiyorlar en son esime patladım yeter artik huzur kalmadi bende nefret edecegim en sonunda dedim psikologa gidicem dedim artik kalmiyor cok rahatladim valahi anlamislar ki alinan alınsın onun derdini cekmek icin evlenmedik hadlerini bilmiyolarsa kalmasinlar kapini kitle bnce dalmasin iceriye

Ben bir sorun gormedim sadece cok konuşuyormuş.duyma gitsin.evi yakindiye niye kalmaliymis yahu kardesim oda bir degisiklik istiyor.benim annemde kv bana yakin evet yurume mesafesinde aman nereye gidiyon anne bugunde burda kal dediklerimde cok mutlu oluyorlar. Bizde ilerde kv olucaz yaaa.biraz empati...ne cadi kv var...

Back
X