Kayınvalidemin yatılı kalma merakı

Yakında evi varken , yatılı kalmak ....
Üstelik hastalık , bir rahatsızlığı da yok okuduğum kadarıyla
Siz de annenizi çağırsanız o kalacağı zaman , annem de torununu sevecek özlemiş deseniz?

Peki neden bu evliliğe 2. çocuk ???

Ses çıkarmadıkça tepenize daha çok binerler bunu tecrübe etmişsiniz.
Kesin bir dille rahat edemediğinizi söyleyin.

Şimdi geldi aklıma bnm kv de gelirdi bende eşime annen gelmiş iken dışarı çıkalım şuraya gidelim buraya gidelim derdim, sizde böyle yapın bir süre sonra sıkılacak tır elbet...

Merhaba hanımlar eşimin ailesiyle yürüme mesafesinde oturuyoruz benim annem izmir de ben istanbula gelin geldim.eşim annemi en son 3 ay önce gördü bi daha hiç aramadı.aramasın sorun değil ama o benim annemle böyle uzakken ben onun ailesiyle sürekli görüşmeye mecbur kalıyorum artık bundan sıkılmaya başladım.kayinvalidem gençliğinden beri evinde düzgün iş yapmamış annesi hep yanındaymış hala beraberler şimdi de bütün gün yatıyor bi seferinde 14 saat oradaydık toplam 13saati yatarak geçirdi tanıdığım en tembel kadın.bütün enerjisi çenesinde toplanmış hiç bir saniye sesi kesilmiyor nerdeyse.sürekli aynı şeyleri anlatıp duruyor aynı soruları soruyor defalarca açıklamasını yaptığım şeyleri her görüşümde yine soruyor başka insanların hayatlarını bana anlatıp duruyor kendini övmeye bayılıyor şimdiki gelinlerden şikayet ediyor eşime bana bunu bunu al diyor surekli maddi sıkıntılarını anlatıyor aklına bi şey gelmezse şarkı söylüyor.her gördüğümde bunların hepsi ve daha fazlası muhakkak yaşanıyor.çok zor sabrediyorum gitmek hiç istemiyorum torunlarını görmeleri için haftada1 olsun istiyorum ama 2 3 günde bir görüyorum istemesem de.ben davet etmeden sık geliyor mutlaka haftada 1 evimde kalıyor.bu kalmalar sırasında bana sıkıntı veren çok konuşmaları var artık o evimdeyken sıkıntıdan patlayacak oluyorum.eşime sert davranmaya başladım.ona karşı ilgim çok azaldı.çok severek evlenmistim 3.günden annesi ben bu akşam burdayım diyerek bana sormadan kalmaya başladı.1.5 seneden fazla oldu bu kalmalara bi şey diyemedim eşime kalmasın rahat edemiyorum ev yakın götür dediğimde annemi evden mi koviyim dedi.çok yıprandım.şimdi 2.ye hamileyim onu bahane edip kötüyüm diyorum gelip kalmasın istiyorum bu sefer şimdikiler böyle bizim zamanımız rahatlık yoktu hazır bez yoktu böyle değildik diyo.geçen kafamda hazırladım anne hamileliğim zor geçiyor uykum oluyor işim oluyor sen varken rahat etmiyorum gel torununu gör yemeğimizi yiyelim çay içelim akşam geri dön diye ona söylicektim bu sefer küser gidip annesine kardeşine söyler yine benim canım sıkılır diye soyleyemedim ama bi şekilde artık 1 gece bile kalmasına tahammülüm yok en son evelki gün bendeydi gece gitmiş çekiçle mutfak tezgahinda buz kırıyor çocuğumu uyutmaya çalışıyorum kapim kapalı gelip açıp giriyor basimda bağıra bağıra onla konuşuyor saat 11 olmuş uykusu yok ver diye aldı gitti.eşimle aramda büyük soğukluk var artık annesi yüzünden ben bütün güzel duygularımı kaybettim.nasıl uzak tutarım kendimden.ne diyebilirim evimde kalmaması için😞

Seni anlıyorum canım üzüldüm durumuna
Eşinin annesi diye herşeyi yapma hakkına sahip değil bi kere. Benimde oğlum var ve empati kuruyorum kendi oğlumun kurduğu yuvaya huzursuzluk gelmesini hiç istemem herşey dozunda güzeldir ,tadında güzeldir.
Onun düşünmesi lazımki gelinim mutsuz olursa benim oğlumda mutsuz olacak
Bi taraf mutsuz olunca öbürünede muhakkak yansır bu. Senin özel hayatını ne kadar hafife aldığı 3.günden gelip kalmasından belli oluyor! Ayıptır yahu bide büyüğüz derler.
Saygısızlıktır bu. Annesidir diye sizin özel hayatınızın içine bu kadar girmeye hakkı yok
Şu keyfen kalma durumlarınada ayrı sinir oluyorum herkesin evi barkı var aynı şehirdesin ve ortada kalmayı gerektiren bi durum yok. Ne lüzumu var bunun? Benim kv'de keyfine o kadar düşkündürki hayatımın en zor dönemi olan lohusalığımda bile bi çorbamı yapmamıştır. Lafa gelince anne değilmi... gelin yapmayınca hemen damgayı yer ama gelinler bazen sanki insan değillermiş gibi muamele görürler. Benim annem hasta haliyle bile bize geldiğinde yan gelip yatmaz, yakınımda olmasına rağmen birkaç ayda bir gelir sırf damadım rahatsız olmasın diye düşünür. Oğullar sabahtan akşama kadar işyerindedirler , ama bazı kv'ler "bana oğlum bakıyor"derler bütün gün gelinler uğraşır.
Allah bizlerede ilerde kayınvalide olmayı nasip etsin ama ben olsam bu kadar rahat davranamazdım. Eşinle ciddi bi şekilde oturup konuşun bence seni anlaması lazım üstelik hamilesin seni bu kadar strese sokmaya hakları yok. Sen ona anneni kovalım demiyosun öyle bişey tabiki olamaz yani o şekilde algılamamalı ama her işin bir adabı vardır usulüyle bu meseleyi güzellikle halledebilir aslında istese kolay

Boyle seyleri okuyunca cok sasiriyorum. Yurume mesafesinde oturup, ortada herhangi ozel bir durum yokken, haftada bir kalmak nedir yahu...Amac nedir? Rahatsiz edebilecegini hadi dusunmuyor, hadi bilerek yapiyor, kendisi nasil rahat ediyor ki? Ben de hem kizdan, hem oglandan kayinvalideyim. Davet ederlerse evlerine giderim. Firsat bulduklarinda gencler gelsin.

Durumunuz cok zor. Bu kadar fikirsiz bir insan, soylense de anlamaz. En fazla soguk durabilirsiniz. Oglu soylese, onu da bilemedim...Sabir diliyorum.

Şimdi geldi aklıma bnm kv de gelirdi bende eşime annen gelmiş iken dışarı çıkalım şuraya gidelim buraya gidelim derdim, sizde böyle yapın bir süre sonra sıkılacak tır elbet...
güzel fikir vermiş arkadaş..
o her geldiğinde ona bir iş verin, önüne sarma koyun sarsın, fırça tutuşturun lavaboyu fırçala deyin, ceviz koyun kırsın gibi gibi...
çocuğu bırakın gezmeye gidin.. iyi ki geldin benim de dışarı çıkmam lazımdı deyin...
bu kadar gelmez o zaman

Merhaba hanımlar eşimin ailesiyle yürüme mesafesinde oturuyoruz benim annem izmir de ben istanbula gelin geldim.eşim annemi en son 3 ay önce gördü bi daha hiç aramadı.aramasın sorun değil ama o benim annemle böyle uzakken ben onun ailesiyle sürekli görüşmeye mecbur kalıyorum artık bundan sıkılmaya başladım.kayinvalidem gençliğinden beri evinde düzgün iş yapmamış annesi hep yanındaymış hala beraberler şimdi de bütün gün yatıyor bi seferinde 14 saat oradaydık toplam 13saati yatarak geçirdi tanıdığım en tembel kadın.bütün enerjisi çenesinde toplanmış hiç bir saniye sesi kesilmiyor nerdeyse.sürekli aynı şeyleri anlatıp duruyor aynı soruları soruyor defalarca açıklamasını yaptığım şeyleri her görüşümde yine soruyor başka insanların hayatlarını bana anlatıp duruyor kendini övmeye bayılıyor şimdiki gelinlerden şikayet ediyor eşime bana bunu bunu al diyor surekli maddi sıkıntılarını anlatıyor aklına bi şey gelmezse şarkı söylüyor.her gördüğümde bunların hepsi ve daha fazlası muhakkak yaşanıyor.çok zor sabrediyorum gitmek hiç istemiyorum torunlarını görmeleri için haftada1 olsun istiyorum ama 2 3 günde bir görüyorum istemesem de.ben davet etmeden sık geliyor mutlaka haftada 1 evimde kalıyor.bu kalmalar sırasında bana sıkıntı veren çok konuşmaları var artık o evimdeyken sıkıntıdan patlayacak oluyorum.eşime sert davranmaya başladım.ona karşı ilgim çok azaldı.çok severek evlenmistim 3.günden annesi ben bu akşam burdayım diyerek bana sormadan kalmaya başladı.1.5 seneden fazla oldu bu kalmalara bi şey diyemedim eşime kalmasın rahat edemiyorum ev yakın götür dediğimde annemi evden mi koviyim dedi.çok yıprandım.şimdi 2.ye hamileyim onu bahane edip kötüyüm diyorum gelip kalmasın istiyorum bu sefer şimdikiler böyle bizim zamanımız rahatlık yoktu hazır bez yoktu böyle değildik diyo.geçen kafamda hazırladım anne hamileliğim zor geçiyor uykum oluyor işim oluyor sen varken rahat etmiyorum gel torununu gör yemeğimizi yiyelim çay içelim akşam geri dön diye ona söylicektim bu sefer küser gidip annesine kardeşine söyler yine benim canım sıkılır diye soyleyemedim ama bi şekilde artık 1 gece bile kalmasına tahammülüm yok en son evelki gün bendeydi gece gitmiş çekiçle mutfak tezgahinda buz kırıyor çocuğumu uyutmaya çalışıyorum kapim kapalı gelip açıp giriyor basimda bağıra bağıra onla konuşuyor saat 11 olmuş uykusu yok ver diye aldı gitti.eşimle aramda büyük soğukluk var artık annesi yüzünden ben bütün güzel duygularımı kaybettim.nasıl uzak tutarım kendimden.ne diyebilirim evimde kalmaması için😞
Bencede k8sa mesafede kalmadı çok saçma. Gelsin akşama kadar vakit geçirsin ve evine gitsin .. Allah yardım etsin . Eşine tatlı.dille.anlatmaya çalış belki.anlar ..

Aah ah var ya bi anlatabilsem ne cinsten bi insanla karşı karşıyayım.bunların hiç birini kabul etmez doğuma gideceğim günden1 gün öncesine kadar ve doğumdan sonra 3günden iki büklüm halimle bile yapmak zorunda kaldım elini sürmez hiç zaten de bi iş yapmaya kalksa çarpa çarpa ses çıkararak yapar kaynananin iş yaptığı nerde görülmüş dedi bi keresinde

Lafa bak kendisi kaynanasına baklavalar mı açmış acaba? Kaynanalar sanki uzayda yaşıyolar kaynana eğer "ana"ysa bal gibi de yapar ... Zihniyete bak ya biz şu anlattıklarınla bile sinir olduk Allah yardımcın olsun bütün iş kocanda bitiyo inşallah seni anlar. Sende kv'ye desene "Ben size iş yapmak için evlenmedim" diye

Evlenmeden annesine çok sinir olurmuş bir sürü laf söylermiş evlenince anneci oldu kendi söyledi.olsun o gitsin annesinin ilgi ihtiyacını konuşma ihtiyacını nesi varsa görsün ama ben uzak durmak istiyorum bi kaç saatten sonra kafam o kadar lafı kaldırmıyor
Anne yorulmadın mı? Benim kafam ağrıyor artık.
gibi laflar sokabilirsiniz.
madem öyle eşiniz yokken surat asın,hizmet etmeyin,odanıza çekilin.
eşinize şikayet etse bile yooo felan diyip salak ayağına yatın. Ne diyeyim başka bilemedim.

Yok oğlunun eviymis bilmem ne saçma sapan şeyler yaa ne gerek varki kalmasına yani anlamsız şehir dışında değil hasta değil bisey değil.. Herkes kendi yerinde sağ olsun.. artık herkesin kendine özel münhasır hayatı düzeni rahatı var ben kendi annemde dahil kimseyi sokmam o kadar dibime.. Oğlumun kızımın evi diye çöreklenmenin mantığı yok herkes ayrı bir birey ve aile artık.. özellikle erkek annelerinde ki bu özgüven nedir anlamadım.. Yaa konuşun açık açık güzelce rahatsızlığınızı dile getirin öyle hayat mi geçer!

Alın kayın validenizi karşınıza ve ne zaman kalacağım dese anne müsait değilim başka zaman diye atın ileriye. Bakın bunu siz halledeceksiniz. Erkekler bu konularda annelerine karşı konuşamıyorlar. Arada bırakmayın eşinizi.

Siz dik durun ve kalmaya kalktığındabir bahane ile sürekli erteleyin....

Bu kısma güldüm valla kusura bakmayın. :) Evliliğinizi etkileyecek boyuta gelmiş. Eşinizle konuşmalısınız
Şarkıları bile sinirimi bozuyor ama böyle düşündüğüm için kendimi suçlu hissediyorum en çok söylediği de habudiyar habudiyar 😁onu tekrar tekrar söylüyor.burdaki yorumlar iyi geldi daha sabırlı olmaya olumlu bakmaya çalışıyorum hepimiz ölüp gidicez kötülükten kimseye fayda gelmez inşallah iyilikle çözerim sorunumu

Eşim sabret huyları tuhaf haftada 1 torununu görmesi normal bu aralar çok görüştük dedi kalma konusunda bi şey demedi eşim vurdumduymaz malesef benim sıkıntıya düşmem umrunda değil.kendisi sıkmaz kirmaz ama annesinin verdiği eziyeti de umursamaz
eşiniz eve geldiğinde odanıza çekilin
kusura bakmayın başım ağrıdı vs diyin
çocuğu eşinize verin hayatım sen ilgilen ben biraz uyuyacağım diyin
o dinlesin annesini biraz
yemek vs hazırlanacaksa yan annesi hazırlasın ya kedisi eşiniz?
kp nerelerde?

yatılı misafır kesınlıkle ıstemem oyle 3 saat 5 saat uzak olmadıktan sonra gerek yok çalışan bırıyım ben evde yokken kımsenın evımde ısı yok..uzak da olsa ızınlı olmam lazım kı kalsın
4 aylık evlıyım ıkıncı kere k valıde bana gelıcek o bıle zor haftada bır gun ıznım var ıznımı kımseye harcayamam butun hafta o gunu beklıyorum malumunuz..aksam ıs cıkısı gelıcekler bırgunn onceden bırseyler yapıcam sanırım aynı anda eve gırecegız bu hafta

eşiniz eve geldiğinde odanıza çekilin
kusura bakmayın başım ağrıdı vs diyin
çocuğu eşinize verin hayatım sen ilgilen ben biraz uyuyacağım diyin
o dinlesin annesini biraz
yemek vs hazırlanacaksa yan annesi hazırlasın ya kedisi eşiniz?
kp nerelerde?
Eşim eskiden annesine bir sürü laf söylermiş çok kızarmış gerçekten kayinvalidem eşini çocuklarını annesini hep kızdırır bi kaynim demişti ki annemin yüzünden yancaz cehennemde sürekli ona kızdığı için eşim artık kendini kapatmış o ne konuşsa çoğunu duymuyor anlamıyor kulak arkası yapıyor mantıksız sinir bozucu şeyler ona normal geliyor kayinpederim gelir bi kacsaat oturur gider beni hiç kırmadı o da kendine bi dünya kurmuş odasında tv izler yemeğini kendi yapar yer ayrı bi hayatı var yalnız başına

yatılı misafır kesınlıkle ıstemem oyle 3 saat 5 saat uzak olmadıktan sonra gerek yok çalışan bırıyım ben evde yokken kımsenın evımde ısı yok..uzak da olsa ızınlı olmam lazım kı kalsın
4 aylık evlıyım ıkıncı kere k valıde bana gelıcek o bıle zor haftada bır gun ıznım var ıznımı kımseye harcayamam butun hafta o gunu beklıyorum malumunuz..aksam ıs cıkısı gelıcekler bırgunn onceden bırseyler yapıcam sanırım aynı anda eve gırecegız bu hafta
Bi kaç saat oturup giderlerse siz de mutlu bitirirsiniz o günü kendinize göre işinizi gücünüzü yapar dinlenirsiniz ama bizim durum çok farklı sohbetinden sıkıntıdan patliyorum 24 saat duruyor giderken defalarca bize gidelim diyor gitmiyorum sonra arayıp niye gelmedin diyor aslında bildiğimiz deli ben nasıl ciddiye almam bilmiyorum iyi hissetmiyorum yanında

Konunuzu üzülerek okudum.. Nasıl giriyor kv ler bu konumlara ,bu davet edilmeden yatiya kalmalara,oglunun _ gelininin kısaca baska bir evde baska bir düzende nasil kafalarına göre hareket ediyorlar ,üstelik şarkı söylüyorlar :) yemin ederim algılayamıyorum.Bu kadar hissiz,rahat nasıl olunur? Ben olsam bir bakıştan,bir duruştan hissederim istenmedigimi .İnsanlar umursamaz olmayı marifet mi sanıyorlar anlamıyorum ki...Benim de oglum var ve ileride kv statüsünde oldugumda Allah bu derece düşürmesin diyorum Size hak veriyorum.kv niz kurslara vs gitsin,kendi sosyal cevresi yok mu? Siz de calisin. Calısan kadinin her daim dokunulmazligi fazla olur.Her zaman müsait olmazsiniz.Ev hanimi olunca bahaneyi anlamazlar.Allah bebeginizi saglikla kucaginiza aldirsin,ondan sonra calisin mutlaka.Bence tek kurtulus sizin kv den.

Bi kaç saat oturup giderlerse siz de mutlu bitirirsiniz o günü kendinize göre işinizi gücünüzü yapar dinlenirsiniz ama bizim durum çok farklı sohbetinden sıkıntıdan patliyorum 24 saat duruyor giderken defalarca bize gidelim diyor gitmiyorum sonra arayıp niye gelmedin diyor aslında bildiğimiz deli ben nasıl ciddiye almam bilmiyorum iyi hissetmiyorum yanında
siz çalısıyor musunuz

Back
X