Kayınvalidemin yemekli düğün ısrarı

kesınlıkle katılıyorum hatta ornegın ben
annemın babamın gıttıgı dugunlere bebek gormelere taktıgı takılar bana gelse 2 evım olurdu
hatta annemın ögütü oldu, taktıgım gerı gelecek dıye dusunme bız ne taktıysak asla gelmedı takarken beklentıye gırerek takma sakın sonra uzulursun dedı :KK70:
bır tanıdıgımız var adı borcam selma . nereye gıtse sadece borcam goturur yarabbım dugune bıle gıderken , yanı dugune gıderken derken tutup borcam takmıyor tabı de dugune elı bos gıder gelının yenı evıne zıyarete gıder borcamla bebek dogar hayırlı olsuna borcamla heryere borcam
bu arada gercekten cok zengın ınsanlar
bu kadın cocugunu evlendırdı dedım buna kımse bırsey takmaz borcam selma adına bosuna erısmedı
bır dugun yaptı gozlerıme ınanamadım altınlar havada ucusuyor en asagısı yarım taktı herkes bılezıkler tamlar cumhurıyet altınları :KK70: :KK70: :KK70:

bıraz adamına gore durumu var bıraz sans meselesı . hıc ummadıgımız kısıler abımın nıkahında abıme taktı ben yemeklı dugun yaptım abıme takılanın yarısı bıle degıldı bana takılan . :KK70:

ay malesef işte aynen öyle.. bi de tek çocuk yada kardeş olmak da etkili. mesela bir arkadaşımın annesi en yakın akrabalarına bile ilk evlenen çocuğa mutlaka bilezik takar, diğerlerine sadece çeyrek.. kardeşlerinin çocuklarına bile öyle yaptı. ee biri ötekinden geç evlendi diye suçlu mu yani :) bi de teyzen bu :) ama kadın böyle bir tarz yaratmış kendine :)

öte yandan cidden birden fazla çocuk olunca insanlar daha az yapabiliyor. yani onda tek çocuktur sen yarım götürürsün ama senin 3 çocuğun varsa hepsine ayrı ayrı yarım takamam der, gram yada çeyrek takar. oluyor bunlar..

ay malesef işte aynen öyle.. bi de tek çocuk yada kardeş olmak da etkili. mesela bir arkadaşımın annesi en yakın akrabalarına bile ilk evlenen çocuğa mutlaka bilezik takar, diğerlerine sadece çeyrek.. kardeşlerinin çocuklarına bile öyle yaptı. ee biri ötekinden geç evlendi diye suçlu mu yani :) bi de teyzen bu :) ama kadın böyle bir tarz yaratmış kendine :)

öte yandan cidden birden fazla çocuk olunca insanlar daha az yapabiliyor. yani onda tek çocuktur sen yarım götürürsün ama senin 3 çocuğun varsa hepsine ayrı ayrı yarım takamam der, gram yada çeyrek takar. oluyor bunlar..
benım aılem cok saflık yapmıs
aılem herkese bılezık taktı tum kuzenlerıme
eger akrabamız tanıdıgımız bır aıleyle evlendıyse cıft taktılar hem gelıne hem damada
bana cogu bırsey takmadı takan da ceyrek taktı

bu gıdısle dugunler takısız olacak . hıc degılse kımsenın siniri bozulmaz :)

eger akrabamız tanıdıgımız bır aıleyle evlendıyse cıft taktılar hem gelıne hem damada

Ay valla ne güzel. Mesela giriş 100 lira olsun :D zaten 50 lirası yemek parası desek. 50si de düğün sahibine kalır. Bence cok mantıklı. Beyin bedava :D az takti, cok takti derdi olmaz. Bedava yemek yiyip geri dönen olmaz. Düğüne gelmeyen de, eve borcam götürsün

ay bizde de öyleydi yaa. nişanda ayrı bilezik, düğünlerinde geline bilezik damada altın.. bir eviz ama herkes ayrı takar falan.. daha evlenmedim ama bence bana da senin gibi olur :)

gecen bizim akrabalar bi dugune gitmisler dugun yemekliymis ama yiyen herkes kendi ucretini vermesi gerekiyormus 🤭 bu da cok komik geldi bana. Sen yemekli dugun yap parasını misafirinden iste. Bunu yapan hangi mantikla yapiyor acaba. Ya yemekli yapma yada yemek ucretini sen karsila. Gelen geldigine pisman olur. Bizimkiler yemek anında ogrenmis mesela 😁 ne fena. Ya uzerinde o kadar olmasa ne olacak? Sonucta kimisi takiyı anca denklestirip gidiyor

Şimdi anladığım kadarıyla yorum yapayım. Kvalide yemekli düğün istiyor okey. Peki kvalide babanın 5000 kişi çağıracağını biliyor mu? Biliyorsa yarı yarıya ödeyelim demesini normal karşılayabilirim. Hadi yemeksiz bile olsa nikaha nasıl 5000 kişi gelebilir nereye sığarlar meçhul. O konuda babanızla da konuşmanız lazım. Ama normal bir sayıdaki yemekli düğüne yarı yarıya karşılayalım diyorsa kabul edemem. Herkes taşın altına elini koysun.

Kendi fikrimi söyliyim ben yemekli düğün istiyordum, öyle de oldu. tam tersine kayınvalide tarafı çok hevesli değildi. Bence bir kere evleniyorsak eğer en güzeli olmalı diye düşünüyorum. Bence bir nevi şanslısınız. Israr ediyorsa kendine bazı anlamlarda güveniyor demek ki. Ona bırakın. Tabii nişanlınıza değmiyorsa ucu.

Ayrıca babanızın 5000-6000 yakını nasıl oluyor anlamadım. Muhtemelen bunların sadece bir kısmıyla devamlı görüşüyor. Hepsini çağırmak zorunda değil ki. Benim de babamın tanıdığı çoktu, ama bayağı bir çağırmadığı oldu.

Bizim hikayede tam tersiydi,köyde düğünü annemler istedi,biz istemiyorduk düğün .Eşimin ailesi benimkine göre daha modern insanlar,istemememize tamam dediler ama benimkiler ikna olmadı ,biz de köyde iki gün yemekli düğün yaptık ,yemek işine karismadik eşimle,benim ailem yaptı daha çok ,eşimin ailesi de yemeğe bizim taraftan da gelen olur diyip bir miktar para verdiler, sağolsunlar,herşey açıkça konuşularak güzellikle halloldu,çok da eğlendik dugunde güzeldi. Sizin nişanlımın nereli bilmiyorum ,ben Denizli nin bir koyundenim, ben istemiyordum ama aileme de hak verdim bir yerde,bizim orda gelen misafir yemek bekler ,nohut pilav da olsa ,düğün yemeksiz olmaz denir,yemeksiz daha zor olur aileye.Yemekliyi kabul ederseniz ,sizin misafirinizin,kalabalık olması sorun zaten,tüm masrafı erkek evi karsilasin ama 3000_5000 misafirimiz gelecek derseniz bu da olmaz ,çirkin olur,bence güzelce oturup konuşun,madem babanız fabrika sahibi yemeğe ortak olsunlar ,siz ödemeyin düğün yemeği aileleriniz ödesin ,takıları siz parayı da ailelerinize verirsiniz borç için olur biter,biz öyle yaptık .Yemeksiz düğün de takıyı tak git der gibi bana da ayıp geldi biraz,ordakiler neyse de uzaktan gelenler de ayrı problem olur gibi geldi bana

Benim bildiğim düğünü erkek tarafı yapar. Kv söleyin çok istiyorsa yapsınlar yemekli bizden 6000 kişi gelir ona göre hesaplayın de. Saçmalık hem yemekli düğün istiyor hemde parasını vermiyor.

Bundan 12 yıl önce kişi bsşı 35 tl'den yemekli düğünüm olmuştu...28 lira çorba ve köfteli menü tabldot gibi falan ılacak herhalde.aperatif tarzı kokteyller bile bu paranın çok üstünde artık..yemek işine girişmeden şık bi yerde düğün yapun olsun bitsin bence
35 tlye yapan yerler hala var,biz bir sene once sorduğumuz da 35 tl ye standart menü pilav,kavurma et,salata icecekler pasta vardo mesela .Baska bir yerde sorduk 65 70 tl ye dört dortluk menu verdiler.

35 tlye yapan yerler hala var,biz bir sene once sorduğumuz da 35 tl ye standart menü pilav,kavurma et,salata icecekler pasta vardo mesela .Baska bir yerde sorduk 65 70 tl ye dört dortluk menu verdiler.
Bulunduğunuz İle ve mekana göre de değişiyordur sanırım.biz izmir'deyiz ve burda fiyatlar oldukça uçuk maalesef

Ah bu baskalari için yaşanan hayatlar yapılanlar .. ne gerek var ya yemekli düğüne bizimki de yemekli oldu ama bize yikmadilar kp yemekli yapmak istedi kv altinlara el koydu salonun parasini ödeyeceğiz diye sonra da şalterler atti bende altınlarımı aldim simdi hic bir seyimize karışmıyorlar şöyle yapin diyemiyorlar cok mesafeliyiz bir kuru ekmege muhtaç olduk bu yuzden. Yapmak isteyen kendi yapsin kendi ödesin yoksa da ayağını yorganına göre uzatsın. Herkes yeskn yemeğini gelsin düğün saatini de kısa tutun bitsin gitsin yoksa külliyen dert bu düğün işi lanet olsun..

Siz hiç 5-6 bin insanın bulunduğu bir düğün gördünüz mü? Öncelikle onu silin aklınızdan. Bu kadar insanı sığdıracak mekan bulamazsınız zaten.
İkincisi çok istiyorsa kendi yapsın kayınvalideniz.

Cok sacma neden babaniz odesinki ailelerin finanse ettigi bir evlilikse zaten bu kisim erkek ailesine dusuyor yok kendi basinizin caresine bkyorsaniz kvye dut yemek dusuyor.

evet kirada oturacağız. Çok teşekkür ederim bu güzel yorum için☺
kv nize hepsini sen karşılarsan olur anne diyin
birde size kredi çektirecek pesssss
ne pişkin kadınmış

kusura bakma ev alacağız kimsenin karnını doyuramam diyin
ne konuşuldu en son yazmamışsınız merak ettim denizliligenc1995 denizliligenc1995

Ödemeyi kimin yapacağına göre değişir, imkanı varsa ödeyebilecekse, yapsın.
Kira'da oturacaksanız anladığım kadarıyla, 150bin tl düğün için oldukça fazla bütçe.
Hadi yaptınız diyelim, ilerde kira ödedikçe pişmanlık yaşayacaksınız.
Çocuk olacak, masraflar artacak.
'Ne gösterişli düğünümüz oldu' diye senelerce konuşulacak mı! ?..

Orta yolu bulun derim, ekonomik durumunuza göre.

Back
X