- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi denizliligenc1995
kesınlıkle katılıyorum hatta ornegın ben
annemın babamın gıttıgı dugunlere bebek gormelere taktıgı takılar bana gelse 2 evım olurdu
hatta annemın ögütü oldu, taktıgım gerı gelecek dıye dusunme bız ne taktıysak asla gelmedı takarken beklentıye gırerek takma sakın sonra uzulursun dedı
bır tanıdıgımız var adı borcam selma . nereye gıtse sadece borcam goturur yarabbım dugune bıle gıderken , yanı dugune gıderken derken tutup borcam takmıyor tabı de dugune elı bos gıder gelının yenı evıne zıyarete gıder borcamla bebek dogar hayırlı olsuna borcamla heryere borcam
bu arada gercekten cok zengın ınsanlar
bu kadın cocugunu evlendırdı dedım buna kımse bırsey takmaz borcam selma adına bosuna erısmedı
bır dugun yaptı gozlerıme ınanamadım altınlar havada ucusuyor en asagısı yarım taktı herkes bılezıkler tamlar cumhurıyet altınları![]()
![]()
bıraz adamına gore durumu var bıraz sans meselesı . hıc ummadıgımız kısıler abımın nıkahında abıme taktı ben yemeklı dugun yaptım abıme takılanın yarısı bıle degıldı bana takılan .![]()
ay malesef işte aynen öyle.. bi de tek çocuk yada kardeş olmak da etkili. mesela bir arkadaşımın annesi en yakın akrabalarına bile ilk evlenen çocuğa mutlaka bilezik takar, diğerlerine sadece çeyrek.. kardeşlerinin çocuklarına bile öyle yaptı. ee biri ötekinden geç evlendi diye suçlu mu yani :) bi de teyzen bu :) ama kadın böyle bir tarz yaratmış kendine :)
öte yandan cidden birden fazla çocuk olunca insanlar daha az yapabiliyor. yani onda tek çocuktur sen yarım götürürsün ama senin 3 çocuğun varsa hepsine ayrı ayrı yarım takamam der, gram yada çeyrek takar. oluyor bunlar..