Kayınvalidemin yemekli düğün ısrarı

Aynen babasi ne alaka kiz babasina mi guvenmis oglunu evlendirmeye çıkarken bu ulkede adetler cogu yerde ayni nisan kiza dugun erkege ait o kadar isrsr ederse kendisinodesi madem
Babanız neden ödesin ki? Yemekli düğünü kim istiyorsa o ödesin, istemekle olmuyor sadece.

Herkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum :KK43::KK43::KK43:
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
Düğünü kız tarafı mı yapıyor ?

Köylerde ya da ilçelerde yemekli düğün istanbul dan biraz farklı pilav tavuk tulumba tatlısı gibi veriyorlar ya ni 30 tl normal ama bu şekilde diretmeleri ve nişanlının anneme laf söylememem demesi bana garip geldi babanız konuşsun siz taraf olmayın bence

Soyledikleriniz hic mantikli degil.
5 6 bin kişi siz çagiracaksiniz. Erkek tarafi da var. Stadyumda mi yapacaksiniz düğünü?
5 6 bin kisi diye bi tanıdık cevresi olabilir mi ya?
Nişanı nerede yaptiniz ve kim karşıladı?
Gorumcenizin düğününü ortak yapmis olmalari sizi ilgilendirmez. Kendi kendinize kurmak yerine acikca konuşun. Onlar size acikca, yari yariya yapalim dedi mi? Hayır. Bu sizin yakıştırmanız.
Acikca soylerlerse de, kibar bir şekilde reddedin. Kisi basi 28 liralik dugun yapacaginiza hic yapmayın.
Ya nikahtan sonra ailelerle yemek yiyin 50 100 kisi. Ya da hic onu bile yapmayin. Bi nikah yeter.
Erkek tarafina 5 6 bin kisi dediyseniz, belki bu yuzden yari yariya diye bi beklentiye girmis olabilirler

nişanı babam Yaptı bir kafede. Sadece yakın akraba vardı 150 kişi😊 en güzeli ailelerle yemek yemek

Nişanı biz yaptık ama kayınvalidem düğün çok masraf oluyor bunu yarı yarıya ödeyelim dedi

Ne kadar akıllı bir kadın o öyle.. Kaç yaşındasın sen canım ya? Yanlış anlama lütfen beni, bu kadar saf olunmaz çünkü. Madem siz ödeyeceksiniz o zaman istediğiniz gibi yapın düğünü, yemekli istemiyorsanız yapmayın. Nişanlın ne iş görüyor bütün bunlar olurken, herhangi bir yorumu var mı?

Herkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum :KK43::KK43::KK43:
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
Okadar kişiye gereksiz bencede, ama kendi ısrarcıysa kendisi karşılasın madem masrafı🤣🤣 bi diyin böyle bakalım daha ısrarcı olurmu 🤣🤣

Ne kadar akıllı bir kadın o öyle.. Kaç yaşındasın sen canım ya? Yanlış anlama lütfen beni, bu kadar saf olunmaz çünkü. Madem siz ödeyeceksiniz o zaman istediğiniz gibi yapın düğünü, yemekli istemiyorsanız yapmayın. Nişanlın ne iş görüyor bütün bunlar olurken, herhangi bir yorumu var mı?

haydi konu sahibesi saf ama babasi 2 cift laf edememis mi en cok buna sasirdim. Adam isadamiymis, onlar cakal oluyor

haydi konu sahibesi saf ama babasi 2 cift laf edememis mi en cok buna sasirdim. Adam isadamiymis, onlar cakal oluyor
baştaki sayfalarda yazmış, eğer kv hanımı ikna edemezlerse ya da babası parayı ödemezse nişanı atarlar diye korkuyomuş :işsiz: :işsiz: üzüldüm böyle evlenirse çok çeker.

İlla düğünü ödeyeceksen sen nişanlına gelinlik al o da sana damatlık alsın
Laf bile söyleyemiyorsunuz ailecek vazgeçerler diye
Bu kadar korkmayın yahu bırakın onlar korksun
Bilezikler oğluma takılacak dese takcanız yani öyle bi hava

geçen yıl görümcem evlenmiş
Onunda yemekli olmuş. Kayınvalidem bunu söyledi bize. Babam da bizden yarı yarıya ödememizi bekliyorlar dedi
Kesin görümcenizin kayınvalidesi sizin kayınvalidenizi zorlayıp yarı yarıya ödeyip yemekli düğün yaptırmıştır o da buna istinaden sizi zorluyordur. Ah bu kaynanalar tam kaynar kazana atmalık. En başından b3lli ediyorlar kendilerini. Bence fikrinizi açık açık söyleyin çünkü nasıl başlarsa öyle gidiyor. Aman kırılmasınlar diye tamam derseniz evliliğinizde nasıl olsa sonunda benim dediğim olacak diye baskın olmaya çalışacak.

Böyle birşey ne gördüm ne duydum hayretler içindeyim. Bulunmaz hint kumaşı herhalde.

Konu sahibi belliki yaşın daha genç. Kendini de aileni de bu usul erkan bilmeyen, saçma insanlara karşı küçük düşürme. Sonra çok pişman olursun.

Bu meseleyi ben olsam bu şekilde aileme aksettirmekten utanırdım. Babamı bu şekilde bir duruma sokmaya utanırdım.

Eğer insanlara kendi kararlarını uygulatamayacaksan, bırak uygulatmayı söyleyemiyorsan evlenecek olgunlukta değilsin demektir.

baştaki sayfalarda yazmış, eğer kv hanımı ikna edemezlerse ya da babası parayı ödemezse nişanı atarlar diye korkuyomuş :işsiz: :işsiz: üzüldüm böyle evlenirse çok çeker.

Ben baba olsam bunlarin yuzugunu eline verir def ederdim acikcasi, kendilerini Hint kumasi saniyorlar

Back
X