Kayınvalidemin yemekli düğün ısrarı

Öncelikle hayırlı olsun Allah bir ömür boyu beraber yaşlanmayı nasip etsin.

Nişanlınızda sizinle aynı fikirde ise direkt söyleyip kestirip atmanızda fayda var. Anlamayacak insan ne yapsanız ne söylesenizde anlamaz çünkü. Bırakın gençleri diye bağırasım var artık yahu.

çoook teşekkür ederim 😊 amin gerçekten çok iyi oldu yorumunuz

çok haklısınız
Ben aynen bunu demek istiyorum ama nişanı atarlar diye korkuyorum
Bu sebepten mi nişan atacaklar? Nişanlınız bostan korkuluğu mu oluyor bu durumda?

Sert üsluba gerek yok ama o kadar masrafa girmek istemediğinizi söylemekten çekinmeyin. Bu sebepten bozulacak nişandan hayır gelmez zaten.

Öncelikle sırf sizin taraftan 5-6 bin çağırma gibi bi durum zaten olamaz, o kadar büyük bir düğün salonu yoktur bile :) yemekli yemeksiz kısmına gelirsek, eğer salon parasını çift olarak siz ödeyeceksiniz siz nasıl istiyorsanız bütçeniz neye ve nereye yetiyorsa onu yaparsınız. Kimse de karışamaz. Benim de düğünüm yemekli oldu, karşı taraf o şekilde istemişti ama salon parasını tamamen onlar verecekleri için bizde sorun olmadı. Bir de sizin babanız ne alaka? Düğün erkek tarafına aittir yani.

Öncelikle hayırlı olsun Allah bir ömür boyu beraber yaşlanmayı nasip etsin.

Nişanlınızda sizinle aynı fikirde ise direkt söyleyip kestirip atmanızda fayda var. Anlamayacak insan ne yapsanız ne söylesenizde anlamaz çünkü. Bırakın gençleri diye bağırasım var artık yahu.
Olurmu camın egolarını çocukları üzerinde tatmin etmeleri gerekiyor

geçen yıl görümcem evlenmiş
Onunda yemekli olmuş. Kayınvalidem bunu söyledi bize. Babam da bizden yarı yarıya ödememizi bekliyorlar dedi
Onlar öyle yapmış diye siz de yapmak zorunda değilsiniz. Hele de gösteriş için gereksiz masraf yapacak olan ödemeyi de üstlenir bi zahmet. Bunu ifade etmekten hiç çekinme bence nasıl başlarsa öyle gider

Düğünü erkek tarafı yapmıyor muydu ya? Babanız niye ödüyor? İşlerine gelince adet, gelenek, görenek diye tuttururlar, düğünü de geleneklerimiz gereği kendileri yapsınlar o zaman. Yok nişanlınızla sizin ödemenizi istiyorlarsa, kendi paranızı nereye harcayacağınızın kararını da kendiniz verirsiniz ancak. Elaleme gösteriş için o kadar parayı sokağa atmayı mantıklı buluyorlarsa, kendi paralarını atsınlar. Bunu söyleyin bence.

Düğünü erkek tarafı yapmıyor muydu ya? Babanız niye ödüyor? İşlerine gelince adet, gelenek, görenek diye tuttururlar, düğünü de geleneklerimiz gereği kendileri yapsınlar o zaman. Yok nişanlınızla sizin ödemenizi istiyorlarsa, kendi paranızı nereye harcayacağınızın kararını da kendiniz verirsiniz ancak. Elaleme gösteriş için o kadar parayı sokağa atmayı mantıklı buluyorlarsa, kendi paralarını atsınlar. Bunu söyleyin bence.

aynen bunu söyleyeceğim.Çok teşekkür ederim ☺️

geçen yıl görümcem evlenmiş
Onunda yemekli olmuş. Kayınvalidem bunu söyledi bize. Babam da bizden yarı yarıya ödememizi bekliyorlar dedi

Babanız da sizde çok saf geldiniz bana
Çok ezilirsiniz siz bu tavırla

Baban o kadar para ödeyemem diyeceğine düğün erkek tarafınındır, varsa gücünüz yapın demeliydi
Siz direkt kabullenip iknaya gitmişsiniz.

Tuhaf geldiniz bana.

Ev almak istediğinize göre şuan bi eviniz yok ve kirada mı oturacaksınız ? Eğer öyleyse gerçekten bir ev parasının yarısını yemekli düğüne vermek çok saçma 😒 içecek çerez aperatif atıştırmalıklar olabilir yemek yerine bence ve düğünü de erkek tarafı yapar benim bildiğim, kayınvalideniz hem istediği olsun istiyor hemde bu yükün altına tek başına girmek istemiyor. Nişanlınız bu konuda son noktayı koyacak kişi kendi ailesi sonuçta istemiyoruz desin

Babanız da sizde çok saf geldiniz bana
Çok ezilirsiniz siz bu tavırla

Baban o kadar para ödeyemem diyeceğine düğün erkek tarafınındır, varsa gücünüz yapın demeliydi
Siz direkt kabullenip iknaya gitmişsiniz.

Tuhaf geldiniz bana.

babam bugün konuşacak
O da araları bozulmasın istiyor

Ev almak istediğinize göre şuan bi eviniz yok ve kirada mı oturacaksınız ? Eğer öyleyse gerçekten bir ev parasının yarısını yemekli düğüne vermek çok saçma 😒 içecek çerez aperatif atıştırmalıklar olabilir yemek yerine bence ve düğünü de erkek tarafı yapar benim bildiğim, kayınvalideniz hem istediği olsun istiyor hemde bu yükün altına tek başına girmek istemiyor. Nişanlınız bu konuda son noktayı koyacak kişi kendi ailesi sonuçta istemiyoruz desin

evet kirada oturacağız. Çok teşekkür ederim bu güzel yorum için☺️

Back
X