Kayınvalidemin yemekli düğün ısrarı

Kayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 lira😢 adam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor
Iyi de düğünü neden babanız yapıyor? Kv yapsın nasıl isterse biz yapamayız borç harç milleti doyuramam sen istersen yap deyin.

babam bugün konuşacak
O da araları bozulmasın istiyor
Aranız bozulmasın diye bu kafadaki insanlara ses çıkarmazsanız iyi niyetiniz çok suistimal edilir. Onlar da sizin kadar aramız bozulmasın diye düşünüyor olsalardı, zaten aslında "adetler gereği" kendilerinin ödemesi gereken bir parayı, size yüklemeye çalışmazlardı. Babanızın maddi durumu onlardan çok daha iyi olabilir, bu hiçbir şeyi değiştirmez. O zaman herkes kendi bütçesi neye elveriyorsa, o kadarını yapar ve karşı taraftan fazla şey istemez. Şuan nişanlınızın ailesinin yaptığına "yolunacak kaz bulunca yolmaya çalışmak" deniyor. Nişanlınız ailesine bir şey demiyor mu?

görümcemin yemekli düğününde kayınvalidemlekayınpederim de yarı yarıya ödemişler
O yüzden bizden yarı yarıya ortak olmamızı bekliyorlar

tamam da böyle bir dayatma olmaz. kaç kişiymiş düğün?
diyeceksin ki bizim davetlimiz çok olacak size düşen 75 bin milletin karnını doyurmaya o kadar para verebilecekmisiniz?
ille de yemekli istiyorsanız siz yapın. bende ailemde yemekli istemiyoruz. bu kadar kesin ve net konuş.
kv nin nişan bozabilme yetisi varsa zaten evlenme o çocukla..

Olurmu camın egolarını çocukları üzerinde tatmin etmeleri gerekiyor
Kabul ailelerimiz başımızın tacı evet fikirleri de çok önemli ama sınırlarını bilmeli bu iki taraf içinde geçerli tabi.
Canım benim onların egosu varda biz evlatların egosu yok mu!
Ailemizde olsalar bir yerde durmayı bilmeleri gerek durmuyorlarsa biz durdurmalıyız bir şekilde naçizane fikrim😉

Kayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 lira😢 adam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor

düğünü erkek tarafı yapar sizin babanız neden ödüyormuşşşşşşşşşşş

Babanız tüm işçilerini falan mı çağıracak? 5 bin kişi nedr yani? Biraz abartmışsınız. En yakın akraba ve aile dostları varsa önemli iş ortakları fln çağırılır yani, her önüne gelene de davetiye vermeyin.
Açıkçası fabrikanız varsa durumunuz iyidir zaten ev alma altın derdiniz olmaz. Bu kısım biraz komik olmuş.
Maddi durumu olan insanlar düğün yapacaksa yemekli yapmalı bana göre.

4 5 saat olacak. O saatlerde gelen çok olur diye düşünüyoruz. Babam 35 yıldır herkesin düğününe gidiyor. Benim düğünüm babamda ilk düğün. O yüzden gelenler çok olur
Canım 4-5 saat olsada yemekli düğünde taş çatlasın 2 bin kişinin üstüne çıkmaz salonlar. Sonuçta insanlar tabaklarını alıp bi köşede yemk yemeyecekler masa düzeni lazım herkesten tek tek cvp bekleyip ona göre oturma düzeni lazım hiç kolay birşey değil emin ol. Benimde düğünüm yemkliydi ve eşim düğüne son gün kala hala oturma düzeniyle uğraşıyordu. Düğün sonuçta bu insanlar yemk yiyip takı takıp gitmezki nasıl alıcak 5 bin kişiyi salon bi masada 10 kişiden fazla insan oturamıyo tabak çatal düzeninden dolayı

Ne kadar sıkıntıya girmişsiniz.
Davetli sayımız bu, bize çıkaracakları hesap bu, bizim düğün bütçemiz bu, yapabiliyorsanız buyrun.
Bu kadar.

Nişan atarlar diye neden korkuyorsunuz, birileri sizin adınıza karar veriyor ve siz kafa mı sallıyorsunuz?
Kayınvalide nişanı nasıl atabilir?

Bence ilk olarak düğününüze her önüne geleni davet etmeyin. 2 kişilik davetiyeler hazırlayın, gelen misafirler de sayı da net belli olur. Eğer sayıyı azaltıp en azından 2 bin kişiye düşürseniz yeterli bir fedakarlık olur bence. Karşı tarafa da biz davetli sayısını bu kadar ayarlıyoruz bütçenizi zorlamamak için ama düğün masrafı erkek tarafınındır deyin. Kız tarafının düğün salonuna para ödediğini de ilk defa duyuyorum. Görümceniz öyle evlenmişse bu onların tercihiymiş, bize böylesi ters dersiniz olur biter. Biraz net ve keskin olsun tavırlarınız, çok yumuşak yaklaşmışsınız bence ailecek

Aranız bozulmasın diye bu kafadaki insanlara ses çıkarmazsanız iyi niyetiniz çok suistimal edilir. Onlar da sizin kadar aramız bozulmasın diye düşünüyor olsalardı, zaten aslında "adetler gereği" kendilerinin ödemesi gereken bir parayı, size yüklemeye çalışmazlardı. Babanızın maddi durumu onlardan çok daha iyi olabilir, bu hiçbir şeyi değiştirmez. O zaman herkes kendi bütçesi neye elveriyorsa, o kadarını yapar ve karşı taraftan fazla şey istemez. Şuan nişanlınızın ailesinin yaptığına "yolunacak kaz bulunca yolmaya çalışmak" deniyor. Nişanlınız ailesine bir şey demiyor mu?

kızıyor. İstemiyorum diyor. Kayınpeder bize bıraktı kayınvalidemi iknaya çalışıyoruz

Benim k.v de de tek oglum rezil olaman etrafa ,benim cevrem cok taki takar karsilar dedi yemekli dügün yaptirdi. agladi sizladı
Kimse dogru düzgün takı takmadi yemegi yiyen 20tl takip kacti.1 yil yemek borcu ödedik. Kimseyide memnun edemedik .lafi dedikodusu bitmedi . Böyle konulari okuyunca başıma ağrı giriyor inanki.

görümcemin düğününde yemekliymiş
Yarı yarıya ödemişler kız tarafı
Bunu söylediler
Köfte pilav salata çorba tatlı menüde

bu mu yemekli düğünmüş.. açıkçası parasını geçtim de yemekli düğün diyip bu menüyü vermek zaten tuhaf değil mi ?herkesin zevki tabi de bu menü için o parayı, param olsa da harcamam.

nikah yapın, herkes gelsin. çok çok yakınlarla yemekli minik bir eğlence, hem de daha uygun bütçe ile olabilir sanki.

Herkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum :KK43::KK43::KK43:
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
Çok paraları varsa yapsınlar yemekli.

Back
X