Kayınvalidemin yemekli düğün ısrarı

Masraftan kacmak degil ki ama bu bicok yerde aynıdır madem gelenekten gidiliyor nisani kiz tarafi dugunu erkek tarafı yapar.
Şunu soylemek istedim, ben 5 6 bin kişilik kallavi cevresi olan bir fabrikatör olsaydim, kızımdan yarı düğün parasını esirgemezdim..

Herkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum :KK43::KK43::KK43:
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
Parayı kayınvalide verecekse tamam yapın. Sizin cebinizden çıkacaksa hayır

Kv niz çok cahil bir kadın insan birşey yapmak istiyorsa cebinde parası varsa yapar yoksa edebiyle susar. Bnm Kv eşime kredi çektirip düğün yaptırmak istedi bende bnm cebimdeki parayla bana düğün yapacaksanız istemiyorum dedim. Ki ztn hiç istemiyordum. Oh ne güzel al parayı harca sonra ben ödeyeyim. Yok öyle beleş hayat bize de gökten yağmıyor

Dugunun yari parasinin kiz tarafından alındıgini da ilk defa duyuyorum cidden. Kendileri yemekli istiyorlarsa yemekli yapsınlar. Hayır böyle durumlarda çocuklar evleniyor yani onların gönlünü hoş tutmak varken koskoca adam ve kadınların gönlünü hoş tutmak istenmesi herhalde bir türkiye de var.
Ben evlensem 5 10 sevdiğim kişi olsun nikah yapılsın sonra bir eğlenceye gidilsin sonra da hemen güzel bi ülkeye balayina gitmek isterim. Illa 5000 kisi cagiracagiz yemekli düğün isteriz diyen bir kayinvalidem olursa da tabi oda uyar bana sorun değil yapın lütfen o zaman derim :)
Nisanlin bu sebepten annesinin lafını dinleyip senden ayrılacak kadar pasif bir adamsa zaten bitsin çünkü evlendikten sonra annesi onu parmağında oynatır. Senin müdahale etme hakkın olmaz.

Israr ediyorlarsa ödemeyi kendi yapacaklar demektir. Ama siz ödeyeceksiniz asla dokunmayın. Çünkü siz değil onlar talep ediyor.

Mesela bizim burada yemeklidir düğün dediğimiz kavram. Ama 1000 kişilik düğünü 17000e hallettik biz. Sayı artınca da o kadar yükselmiyor sektör haline geldiği için. O yüzden gelenekler ve bütçeyi siz biliyorsunuz.

Otelde yada çok iyi bir mekanda yapılacaksa tabiiki sıkıntı.

Dilerse nikah arkasına da diledikleri 100-200 kişiyle bi yemek organizasyonu olabilir. Yada nikah öncesi bi yemek.

Herkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum :KK43::KK43::KK43:
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.

Rabbim mutlu mesut etsin inşallah huzurunuz daim olsun. Hani nişanı atarlar mı diye düşünmüşsünüz ya aklıma takı olayları geldi. Babanızın çevresi çok ve ailenizin ilk düğünü olacağı için bayağı bir miktar altın para vs takılır o yüzden hepsini tek tek kayıt altına aldırın videoda. Ne olur ne olmaz dünyanın binbir türlü hali var. En yakın arkadaşımın başına böyle şeyler geldiği için söylüyorum beni yanlış anlamayın. Çok mutlu olursunuz inşallah.

Dugunun yari parasinin kiz tarafından alındıgini da ilk defa duyuyorum cidden. Kendileri yemekli istiyorlarsa yemekli yapsınlar. Hayır böyle durumlarda çocuklar evleniyor yani onların gönlünü hoş tutmak varken koskoca adam ve kadınların gönlünü hoş tutmak istenmesi herhalde bir türkiye de var.
Ben evlensem 5 10 sevdiğim kişi olsun nikah yapılsın sonra bir eğlenceye gidilsin sonra da hemen güzel bi ülkeye balayina gitmek isterim. Illa 5000 kisi cagiracagiz yemekli düğün isteriz diyen bir kayinvalidem olursa da tabi oda uyar bana sorun değil yapın lütfen o zaman derim :)
Nisanlin bu sebepten annesinin lafını dinleyip senden ayrılacak kadar pasif bir adamsa zaten bitsin çünkü evlendikten sonra annesi onu parmağında oynatır. Senin müdahale etme hakkın olmaz.

düğünü tek bir tarafa yığmayıp ortaklaşa yapan aile çok aslında. ya kına nişan kız tarafına, düğün erkek tarafına ait oluyor ya da en başından kına, nişan, düğün ortaklaşa yapılıyor.

ama burada sorun hem konu sahibi ve nişanlısı hem kendi ailesi hem de kayınpederi taraftar olmadığı halde sırf kayınvalide istedi diye düğünün yemekli yapılacak olması. bir de üstelik konu sahibi hayır derse nişan bozulur diye korkuyor. ki bu çok daha büyük sorun. bilemedim bana pek oturmamış bir ilişki gibi geldi. eğer üyelik adındaki gibi 1995 doğumluysa 25 yaşında, kendi kararlarının arkasında duracak yaşta biri olması lazım. ama yazdıkları çok daha küçük olduğunu söylüyor.

Kizmayin ama, babanizin durumu anladigim kadariyla iyi, karsi tarafin bundan bir cikari olabilir mi? Tum masraflari size yikmaya calisiyorlar, nisanlin nisan atarim diyor kiz tarafi gibi trip atiyor falan...bilemedim...

düğün için tutmak istedikleri salon, kayınvalidenin kuzeninin salonu imiş :KK66:

Düğünü hafta sonu öğle saatlerinde yapıp, düğün bittikten sonra yakın akrabalarınızı, yemek yenilmesi için ayarlanan bir yerde yemeğe davet edebilirsiniz. Bu iki tarafta aynı şehirde yaşıyorsa, çok daha uygun olur. Ve herkesi yemeğe götürmeyeceğiniz için daha az masraflı olur. Ama, bunu iki tarafta istemeli ve yemek parasını ortak karşılamayı kabul etmeli. Eğer iki tarafta istemiyorsa, isteyen taraf kendi yakınlarını çağırıp, yemek verebilir, masrafıda kendi öder. Bu kadar basit.
Düğün sırasında yemek verilmesi çok sıkıntılı oluyor zaten. Öncesinde veya sonrasında olması bana daha mantıklı geliyor.Dediğim gibi iki tarafında ortak kararı önemli olan. Düğün meselelerinde eğer anne baba maddi destek vermeyecekse, evlenen çift ne istiyorsa, onun yapılmasını doğru buluyorum.

düğünü tek bir tarafa yığmayıp ortaklaşa yapan aile çok aslında. ya kına nişan kız tarafına, düğün erkek tarafına ait oluyor ya da en başından kına, nişan, düğün ortaklaşa yapılıyor.

ama burada sorun hem konu sahibi ve nişanlısı hem kendi ailesi hem de kayınpederi taraftar olmadığı halde sırf kayınvalide istedi diye düğünün yemekli yapılacak olması. bir de üstelik konu sahibi hayır derse nişan bozulur diye korkuyor. ki bu çok daha büyük sorun. bilemedim bana pek oturmamış bir ilişki gibi geldi. eğer üyelik adındaki gibi 1995 doğumluysa 25 yaşında, kendi kararlarının arkasında duracak yaşta biri olması lazım. ama yazdıkları çok daha küçük olduğunu söylüyor.

Evet bende o şekilde biliyorum. Nisan kız düğün erkek diye ama dediğiniz gibi en başından konuşulup ikisi de ortaklaşa yapıldıysa oda olabilir yalnız ben kayınvalidenin sorun çıkarmasını samimi bulmadım. Kendi akrabasının düğün salonuymus o nedenle ısrarla yemekli yaptırmak istiyor bence. Oğlunun mutluluğunu düşünen sizin düğününüz ben böyle isterim ama siz istemiyorsanız sorun olmaz der. Kv samimi değil.
Ve evet düğün yemekli olmadi diye nisan atacak adamı zaten annesi evlenince parmağında oynatır. Rahat vermez. Mutlu olmaları çok dusuk.

Güzelim düğün senin düğünün, sen nasıl istersen öyle olur.Kaynana kim oluyor bu durumda?Kaynana o kadar yemekli düğün yapmak istiyorsa bosasin kocasını kendine yemekli düğün yapsın.Hayret bişey ya..Sizde kız tarafı olarak bu kadar pasif durmayın bi zahmet!Baban diyemedi mi düğünü erkek tarafı yapar,buyrun yapın madem diye?Danaya mı giriyorsunuz da ortak olacaksınız..Sana ne gorumcenin düğününden. Görümcen yemekli istemiş öyle olmuş,sen kendi düğünün hakkında söz sahibi olamayacaksan,kusura bak da seni çok üzerler bunlar

Düğünü hafta sonu öğle saatlerinde yapıp, düğün bittikten sonra yakın akrabalarınızı, yemek yenilmesi için ayarlanan bir yerde yemeğe davet edebilirsiniz. Bu iki tarafta aynı şehirde yaşıyorsa, çok daha uygun olur. Ve herkesi yemeğe götürmeyeceğiniz için daha az masraflı olur. Ama, bunu iki tarafta istemeli ve yemek parasını ortak karşılamayı kabul etmeli. Eğer iki tarafta istemiyorsa, isteyen taraf kendi yakınlarını çağırıp, yemek verebilir, masrafıda kendi öder. Bu kadar basit.
Düğün sırasında yemek verilmesi çok sıkıntılı oluyor zaten. Öncesinde veya sonrasında olması bana daha mantıklı geliyor.Dediğim gibi iki tarafında ortak kararı önemli olan. Düğün meselelerinde eğer anne baba maddi destek vermeyecekse, evlenen çift ne istiyorsa, onun yapılmasını doğru buluyorum.

Evet benim arkadaşımda bu şekilde yaptı. Düğünden sonra yakın arkadaşlarını ve akrabalarını bir restauranta yemeğe götürdü. Gayette hoş oldu.

Back
X