Kayınvalidemin yemekli düğün ısrarı

Kizlar dugun yemegi dediginiz yemek icin illa kesin olan bi menu var mı ben konudan bagimsiz onu merak ettim.
Bikac uye dugun yemegi diye onume kofte patates pilav gelse begenmem gibi bisey demis mesela neden ki? Yani ben düşünüyorum oyle bi menü bana gelse ben begenirdim herhalde 😁
Kendi dugunum haric hic yemekli dugune katilmadim o yuzden merak ettim :)
Kendi dugunumde orman kebabi,pilav salata ve helva vardi. Koy dugunuydu 1000 kisilik herkes cok memnun kalmisti bizde begenmistik cok lezzetliydi. Hep hayalimdi yemekli dugun cok sukur nasip oldu❤
Merak ettim nasil oluyor dugun yemegi?
Benim düğümümde başlangıç çorba
Ara sıcak börek
Et pilav salata
tatlı
Alkolsüz içecekler
Sonra meyve
Çay servisi yapıldı

Merak etmeyin, bu ülkede henüz 5 6 bin kişiye yemekli düğün verebilecek banket alanı yok:)

En büyük salonlar bile bu sayıyı kaldırmaz,(stadyumda olmazsa) hele 150 bin falan ne yapıyorsunuz siz, çarpın o rakamı en az 5 ile!
Ben evlenirken bile 6 sene önce fiyatlar kişi başı 90 100 tl idi.
Ya davetli sayısını düşürüp yemekli olacak ya da olmayacak bu kadar basit.

-Düğüne o kadar kişi katılacaksa stadyum mu tutacaksınız? Babanız abartıyor olabilir mi?

-Kaynana illa yemekli olacak yarısı size kitlenecek diyorsa ailenizden biri bile çıkıp "hopp birader" demedi mi

-Bu teklife karşı çıkarsanız neden nişan atsınlar, ömürlerinin yegane amacı yemekli düğünle oğul evlendirmek mi? Ne alaka...

görümcemin düğününde yemekliymiş
Yarı yarıya ödemişler kız tarafı
Bunu söylediler
Köfte pilav salata çorba tatlı menüde
İyi de buna yemekli düğün de denmez ki!
Lokanta yemeği bu.
Düğün bir davettir, davette menüler bellidir ve bunla yakından uzaktan alakası yok.
Soğuk başlangıç ordövr, arasıcak, sorbe vb salata, ana yemek, tatlı şeklinde ilerler davet menüsü.
Yemekli düğün diye tutturuyorlarsa ha döner tezgahı kurdurur, pilav döner dağıtırsınız yettiğince ha bu, farkı yok.

Ayrıca anlamadım da, babanızın tekstil fabrikası var, erkek ailesinin durumu iyi falan siz krediyle onu bunu yapmaktan bahsediyorsunuz.
Tuhaf değil mi?

Eh o zaman kv'dede insanlari yemeksiz ağirlamaktan çekkniyordur? Yani eger bir tarafa gak denilecek ise, iki tarafada olmali.

Herkes burda kv'deye saldiriyor, erkekleri sömür misali. Kimse demiyor ee bu gelin tarafida abartiyor. Hadi 5000 kisilik dügün yemeksiz olsun. En en en asgari tutar ile sadece kuru pasta diyelim kisi basi 10 lira.

Yani kv'de 50bin lirami harcasin? Sirf adam fabrikatör diye? Ki bunun daha gelinligi, ev dösemesi zartu var zurtu var. Bende kv'de olsam yemisim sizin çevreyi der kurus bile harcamazdim.

Eger o kadar insan agirlanacaksa, "fabrikatör kizi" ise bu güzel olmali bir defa. Kuru pasta ile sadece misafirmi agirlanir? Burdaki yorumlarda tuhaf açikçasi. Normalinde Türkler böyle söyle misafirperverlerdir. Dügün olunca "al size azcik kuru pasta meyve suyu, çikmadan öncede altinimizi verin" oluyor.

Düğünü erkek tarafı yapar, ailesinin para vermeme gibi bir hakkı yok. Durumları yoksa damat yapar. Fabrikatör kızı dahi olsa gelin isterse destek olur. Gelin ve ailesi yemekli düğün istemiyorlar zaten. Bence çözüm belli nikah yapmak sonrasında samimi çevre için düğün yapmak. Kayınvalidenin yemekli düğün yapayacağız, şu kadar para vereceksiniz, şu kadar kişi çağıracaksınız demeye hakkı yoktur. Ben fikrimi yazdım, sizleri de alıntıladım çünkü yemeksiz düğün ya da nikah yapmanın bazı durumlarda gerekli olduğunun altını çizmek için. Yeni evli çiftlere evliliklerini kutlamak için hediye olarak ya da maddi destek olma amacıyla altln takılır. Yazdıklarınızdan ve gereksiz çıkışınızdan anlıyorum ki siz taktığınız altının değeri kadar yemek içmek istiyorsunuz.

Herkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum :KK43::KK43::KK43:
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
Evlerınde yemek yıyıp gelıversınler

Kv akıllı kadınmış.Bakmis kız tarafı 6000 kişi çağıracak ( o nasıl olacaksa)ne yapsam da bunlar o kadar kişi çağırmasa demiş, ortaya ortak ödemeli yemekli düğün atmış 😁 Düğün yemekli olmasa bile,hani sadece pasta içecek olsa bile,erkek tarafına yine çok masraf.Bir ilçe nüfusu kadar davetliye mecbur mu erkek tarafı tek başına o kadar masraf yapmaya?Hayır birde o kadar paralar dönüyor,sırf yemege 150 bin liralar konuşuluyor ama siz kirada oturacaksiniz.İlginç..

fabrikatörün kızı olcam da nişanlım nişanı atacak diye korkacağım , kendime sıfırdan koca satın alırım be :) bu kadar kendinizi küçük düşürürseniz zaten tepenize çıkmaya devam ederler. Geri çekin bakalım adam da seviyorsa peşinizden gelir sevmiyorsa anasının sözünü dinliyorsa da bu iş zaten evlendikten sonra biter.

benim dugunumde kayinvalidem 300tane davetiye dagitmisti, dugunde 100 kisi yoktu. kendim 100 davetiye dagittim 200 kişi vardi. 6000kisiye davetiye verilecek diye o kadar insan gelecek degil.

katildigim.en kalabalik dugun belediye baskaninin kizinin dugunuydu. taki kuyrugu salon kapisindan basliyordu. o dugunde bile amcalar geldiler, taki takip, tebrik edip ciktilar. hicbiri oturmadı ve yemekli bir düğündü.

bir de ben anlamadim. dugunu erkek tarafi yapar. nisan ortak yapilmis olsa bile dugun ille ortak yapilcak diye konusulmamistir herhalde.

bir de ben kv olsam bi 6000kisilik ucu bir dugun yaparim, bir de sevdiklerimle kafama gore bir dugun yaparim.

Kayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 lira😢 adam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor

Sizde bı garipsiniz. Babanız niye ödesin. Kv bu kadar israrciysa o ödeyecek. Odemeyecekse yemeksiz olacak bu kadar basit. Bir düğün mevzuna laf geciremezseniz ilerde yandınız

Düğünü erkek tarafı yapar, ailesinin para vermeme gibi bir hakkı yok. Durumları yoksa damat yapar. Fabrikatör kızı dahi olsa gelin isterse destek olur. Gelin ve ailesi yemekli düğün istemiyorlar zaten. Bence çözüm belli nikah yapmak sonrasında samimi çevre için düğün yapmak. Kayınvalidenin yemekli düğün yapayacağız, şu kadar para vereceksiniz, şu kadar kişi çağıracaksınız demeye hakkı yoktur. Ben fikrimi yazdım, sizleri de alıntıladım çünkü yemeksiz düğün ya da nikah yapmanın bazı durumlarda gerekli olduğunun altını çizmek için. Yeni evli çiftlere evliliklerini kutlamak için hediye olarak ya da maddi destek olma amacıyla altln takılır. Yazdıklarınızdan ve gereksiz çıkışınızdan anlıyorum ki siz taktığınız altının değeri kadar yemek içmek istiyorsunuz.

Hayir taktigim altin kadar deger yemek içmek istemiyorum. Hatta taktigim para iki kisilik yeme içme ücretini çok asiyor bile.

Ben insan gibi deger görmek istiyorum. Ciftin mutlulugunu paylasmak istiyorum. Sifir masraf yaparak, sadece kuru pasta meyve suyu vererek ama para istemek bence hos birsey degil. Nasil evimize misafir agirladigimizda emek veriyorsak, bu dügündede olmali. Kendi dügünümdede bu prensibe uyudum. Güzel bir yerde, çok güzel yemekler ile agirladim misafirleri. Ve benim dügünümde 200 kisilikti.

Ailem isteseydi 1000 kisi çagirabilirdi, her daha önce gittikleri dügünler için davetiye verselerdi 1000 kisilik dügün olurdu. Ancak ben istemedim ve daha samimi dügün oldu.

Ve paraya ödüyen düdügü çalar. Eger ille kv'de herseyi ödesin dersen. Adet bu dersen, isteklerini azaltman lazim. Yani hem "kv'de ödesin, hem 5bin kisi gelsin" demek en basiti olmaz. Yani "kv'de birseye karismasin, ama babam karissin, davetiye listesine dahi karissin" durumu çok tezzat bir durum.

Eger gelin kiz hayalindeki dügün istiyorsa, kv'den laf söz duymadan, damat bey ile beraber masraflari karsilayacak.

Back
X