Kayınvalidemin yemekli düğün ısrarı

sanırım konu sahıbıgıller köy dugunu falan yapacak okudum ve gozumce canlanan o
kasaba gıbı bır yerde yasıyorlar sanırım orada tanınan bellı baslı ısletme sahıbı az olur halıyle o cevrede yasayan herkesı de cagıracaklar dugune
yanı sokak dugunu veya köy dugunu gıbı bırsey baya masaları yan yana dızıp tablalarla yemek dagıtılan tarz bırsey sanırım bahsettıgı dugun

benım aklıma bır otelın salonunda yemeklı dugun gelmıstı o kadar yemeklı dugune katıldım hıc burda bahsedılen menuler gormedım corbalar falan havada ucusuyor

menuler memlekete gore degısıklık gosterıyorsa ben suan sukrettım ıyıkı sahne ortasında mangal falan yapmıyormusuz anteplıyım de

aynen yemekli düğün diyince insan otomatikman standart yemekli düğünü anlıyor. ama kv nin kuzeninin salonu varmış, orda yapıcaz demişti.

5000 insanin katildigi dügünde cingar cikar...

bu arada konu sahibi nerdesin? ayni sorulari tekrar etmek istemiyorum..
bu dugun sadece stadyumda olabılır zaten baska care yok ya da tarlada

Hemen hemen aynı zamanda yazdığımız için yorumlarınızı okuma şansı buldum. Bizim ailemizde de herkes yemekli düğün yapar ancak çok büyük bir çevremiz yok, düğünlerimize maksimum 500 kişi gelmiştir. Konu sahibinin babasının çok tanıdığı varmış ve büyük olasılıkla babası onların düğününe gitti gidip altın taktı. Şimdi kimi çağırmasa ayıp olacak diye düşünüyordur. Benim tanıdığım çevresi çok büyük insanlar önce nikah yaptı, gelmek isteyenler geldi ve altın taktı. Samimi çevresine de yemekli düğün yaptı. Ama belki konu sahibinin babası bu durumda da bazı insanların alınmasından çekiniyordur. Ama tabi benimkiler hep tahmin denizliligenc1995 denizliligenc1995 cevap verecektir.
konu sahıbının babası 6 bın kısıyı nasıl cagıracak camılerın hoporlorunden anons verebılır ancak
bence tum mesele su
kayınvalıdenın akrabasının salonu var ya bedava salon var dıye konu sahıbının babası bızım cevremız cok ayıp olur herkesı cagırmalıyız dedı
bunun karsılıgında da kayınvalıde yarısını sız odersenız olur o zaman dedı
bırde yanına yamacına coluk cocukta katan var 2 buyuk 6 cocuk geldıgını dusunun aılelerın
galatasaray fener macı sankı
babamın sabun fabrıkası var cevresı cok genıs burda herkes bırbırıne es dost akrabadır esım tarafı da oyle bızım akrabalarımızı ıkıye katlar o kadar kalabalık genısler ve bılınen ınsanlar 1000 kısılıktı bızım dugun

6 bın dıyerek konu sahıbının babası ozellıkle abartıyor gıbı geldı bana

konu sahıbının babası 6 bın kısıyı nasıl cagıracak camılerın hoporlorunden anons verebılır ancak
bence tum mesele su
kayınvalıdenın akrabasının salonu var ya bedava salon var dıye konu sahıbının babası bızım cevremız cok ayıp olur herkesı cagırmalıyız dedı
bırde yanına yamacına coluk cocukta katan var 2 buyuk 6 cocuk geldıgını dusunun aılelerın
babamın sabun fabrıkası var cevresı cok genıs burda herkes bırbırıne es dost akrabadır esım tarafı da oyle bızım akrabalarımızı ıkıye katlar o kadar kalabalık genısler ve bılınen ınsanlar 1000 kısılıktı bızım dugun

1000 kişiyi anlarım. bir arkadaşımın kendi çekirdek ailesi; teyze, amca, dayı, hala ve çocukları derken sadece kendileri 100 kişiydi. damat tarafı da öyle. e oturdukları semtlerde ana-babaları büyümüş zaten. bütün mahalleyi tanıyorlar.. sadece bol malzemeli ordörv tabağı ve pasta ile 1000 kişilik düğün yaptılar. mekan tanıdıklarınındı, ordan bir nebze yırttılar. ama bu dediğim de 5 sene öncesi.. yani böyle fahiş fiyatlar yoktu.
sonra da sadece gençler after party gibi bişi yaptılar ama 3 içkiye kadar onlarındı, fazla içen ekstra ödedi. yani gitmek isteyen gitti.

Ay bizim düğün geldi aklıma :) yemekli düğün yaptık. 50-100 kişi davet ettik. Eşimin ailesi kimi görse çağırmışlar. Salonda bin misafir vardı. Entarisini giyen gelmiş, düğüne değil de pazara gider gibi. Yedi içti gittiler. Düğün salonunun masrafını kapatmak için düğünde takılan sınırlı sayıdaki takıyı bile sattık.

Kayınpederim işveren, fabrikatör değil tabi 😀😀 Ve doğulular. Düğünüm 1250 kişiydi. Adım basacak yer yoktu. Mekanda kaos yaşadık bilhassa servis aşamasında.. Bende kalabalığız sanıyordum şu konuya kadar. Resmen el şeyi görmeyen kendininkini balyoz zanneder durumuymuş bende😀😀😀
Ben o kadar kalabalık insanı yemekli ağırlayacak bir mekan görmedim..
Konu nerden tutsak elimizde kalıyor.. Nişanı atarlar diye gık diyemiyorsun. Seni çok ezerler.
Kendi düğününe fikir dahi belirtemiyorsun..
Köfte pilav diyorsun. Öyle yemekli düğün olmaz..

Ayrıca her gözgöze gelinen insan düğüne çağırılmaz.. İşverenler, her işçisini düğününe çağırmaz. Ne bileyim sadece bir kere oturduğun insanı düğününe çağırmazsın. Her şeyin bir adabı vardır.. Ve bence sizin bundan haberiniz yok.

Ne münasebet! Dügünü erkek tarafı yani erkegin anasi babası yapar. Yemekli düğün istiyorsa kayinvalidenin kenarda kosede 150 bin lirasi olmalı, eger parasi yoksa da istedigi seyin olmasi icin size diretmelerde bulunamaz. Boyle bir hakki yok bir defa. Param var ben yapicam, etrafa karşı bir süksem olsun diyorsa buyursun yapsin. Size gelen dugun paralarina güvenmiyordur insallah. Para sizin paraniz tercih hakki da pekala size ait olmali. 150 bin lira az muz bir para degil. Ev alirken bu parayı pesinat olarak denklestirebilmek icin milletin göbegi çatlıyor. Bencillik, düşüncesizlik, anlayışsızlık, saygısızlık diz boyu.

çok haklısınız
Ben aynen bunu demek istiyorum ama nişanı atarlar diye korkuyorum

Atarsa atsın ya nesinden korkuyorsun Allah aşkına. Evlenecegin kisi mantikli, zeki birisi olmalı her seyden önce. Dugunu isteyen erkek tarafi (k.valide) ama dugun masrafini odeyecek olan sizin babanız??? Pardon??? Bunu red ederseniz nisanlinizin sizi birakmasindan korkuyorsunuz öyle mi? Ben mi yanlış anlıyorum? Yapmayın, etmeyin akil var fikir var boyle bir durumda nisan atacak erkekten size zaten fayda gelmez.

Herkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum :KK43::KK43::KK43:
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
Herkes öyle anlı sanli dugun yapmak ister de kaynana genelde izin vermez arkadaslarimdan duydugum kadariyla... bence kiymetini bil 👍👍😊 ama kaynanan da senin gibi anlayisli bir gelin bulmus o da snn kiymetini bilsin 😍

çok haklısınız
Ben aynen bunu demek istiyorum ama nişanı atarlar diye korkuyorum
Allah akil fikir ihsan eylesin babam fabrika sahibi olacak ben bi gösteris meraklisi kadinin oglu için herseye evet dicem pehhh asla Kadin belliki sizin paraniz var diye topu size atiyor hindistanmi burasi dugun erkek tarafina Duser bu kadar de topu onlara at Nisanlin az insansa senin yaninda durur benim babam isterse bile ben istemezdim yahu ne alaka ben Ölünce bile vasiyetim olacak 3 7 40 gibi saçma ritueller yapmasinlar hem o aci hemde ac milleti doyurma derdi hz Muhammet efendimizin zamaninda ölü evine 40 gun yemek yapilir goturulurmus cevirmis ler cenaze sahibine gecirmisler yahu babamin cenazesinde ayran yogmuu ayran diye bagiran akbabayi oldurmemek için zor tuttum kendimi nie ya babam onlar tikinsin diyemi oldu çok gereksiz

bence tum mesele su

Önceliklen ben asla düğüne 5 bin kişi çağırmayı düşündüklerini sanmıyorum, öyle bir düğün salonu yok. Dediğiniz gibi abartılmış bir sayı, yani denmek istenen çok tanıdığımız var hangi birini çağıralım. Ben an başından beri kız tarafının yemeksiz düğün yapmak istediğini düşünmüştüm. Ama sizin teorinizde güzelmiş :) Salon olduğunu duyunca babası gelecek kişi sayısını yüksek tuttu, erkek tarafı destek istedi, bu sefer baba yemeksiz olsun dedi. Olabilir gerçekten.

Herkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum :KK43::KK43::KK43:
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
Düğünü erkek tarafı yapmıyor mu. Bırakın yapsın masraflar ondan olduktan sonra ne önemi varki. Siz eylenmenize bakın. Sonra pişman olur ama iş işten geçer.

Hayir taktigim altin kadar deger yemek içmek istemiyorum. Hatta taktigim para iki kisilik yeme içme ücretini çok asiyor bile.

Ben insan gibi deger görmek istiyorum. Ciftin mutlulugunu paylasmak istiyorum. Sifir masraf yaparak, sadece kuru pasta meyve suyu vererek ama para istemek bence hos birsey degil. Nasil evimize misafir agirladigimizda emek veriyorsak, bu dügündede olmali. Kendi dügünümdede bu prensibe uyudum. Güzel bir yerde, çok güzel yemekler ile agirladim misafirleri. Ve benim dügünümde 200 kisilikti.

Ailem isteseydi 1000 kisi çagirabilirdi, her daha önce gittikleri dügünler için davetiye verselerdi 1000 kisilik dügün olurdu. Ancak ben istemedim ve daha samimi dügün oldu.

Ve paraya ödüyen düdügü çalar. Eger ille kv'de herseyi ödesin dersen. Adet bu dersen, isteklerini azaltman lazim. Yani hem "kv'de ödesin, hem 5bin kisi gelsin" demek en basiti olmaz. Yani "kv'de birseye karismasin, ama babam karissin, davetiye listesine dahi karissin" durumu çok tezzat bir durum.

Eger gelin kiz hayalindeki dügün istiyorsa, kv'den laf söz duymadan, damat bey ile beraber masraflari karsilayacak.

200 kişilik düğünler çok güzel oluyor. En güzel düğün yapılacak yerlerin genelde kontejyanı düşük zaten. Sadece mesela gelemeyen kişiler için dilerlerse gelsinler diye nikah dairesinde düğünden önce nikah yapmakta ideal. Ben konu sahibinin mesajından biz 5000 kişi yemekli çağırıcağız siz ödeyeceksiniz gibi bir şey çıkartmadım. Yemeksiz istiyorlarki daha fazla kişi çağırabilsinler. Bu durumda kayınvalidenin mutlaka yemekli olacak demesi bana abes geldi. İki tarafta mutlu olabilir önce nikah ve sonra yemekli düğün yapsalar. Ve bence sadece nikaha çağıralacak dıdısının dıdısına da ayıp olmaz.

Ay gidip gelip şu konuya düşüyorum, çok enteresan geliyor hala. Konu sahibi de kaçtı gitti.

Rahmetli babam devlet fabrikalarından birinin yöneticisiydi, yaşadığımız ilde tanınan bir adamdı. Abim iş adamı. Benim düğün 150 kişilikti. 5 bin kişi nedir allah aşkına hala aklım almıyor.

200 kişilik düğünler çok güzel oluyor. En güzel düğün yapılacak yerlerin genelde kontejyanı düşük zaten. Sadece mesela gelemeyen kişiler için dilerlerse gelsinler diye nikah dairesinde düğünden önce nikah yapmakta ideal. Ben konu sahibinin mesajından biz 5000 kişi yemekli çağırıcağız siz ödeyeceksiniz gibi bir şey çıkartmadım. Yemeksiz istiyorlarki daha fazla kişi çağırabilsinler. Bu durumda kayınvalidenin mutlaka yemekli olacak demesi bana abes geldi. İki tarafta mutlu olabilir önce nikah ve sonra yemekli düğün yapsalar. Ve bence sadece nikaha çağıralacak dıdısının dıdısına da ayıp olmaz.

Kiz adeta diyor babam fabrikatör, 5000 kisi çagirmak istiyoruz diye. Bak diyorsun ki kiz tarafi "yemeksiz istiyor daha fazla insan çagirilsin diye". Kiz tarafin bu istegi niye makul görülüyor ve damat tarafi istegi abes geliyor?

Ki bana mesela az insan ve yemekli, çok insan ve yemeksizden daha iyidir. Nikaha didisini didisi çagirlcaksa, dügünede kalirlar. Yoksa ayip olur didisinin didisini sadece nikaha çagirmak.

Tekrar diyorum, isteklerde bulunacaksa, iki tarafta bulunabilir. Sadece kv'deye "sen istekte bulunamazsin, sadece öde" denilemez. O ayni tepkiyide gelin ailesine gitmeli o zaman.

Ki sanirim konu sahibinden daha çok dert ettik bu konuyu, zira hiç yorum yazmadi.

Kiz adeta diyor babam fabrikatör, 5000 kisi çagirmak istiyoruz diye. Bak diyorsun ki kiz tarafi "yemeksiz istiyor daha fazla insan çagirilsin diye". Kiz tarafin bu istegi niye makul görülüyor ve damat tarafi istegi abes geliyor?

Ki bana mesela az insan ve yemekli, çok insan ve yemeksizden daha iyidir. Nikaha didisini didisi çagirlcaksa, dügünede kalirlar. Yoksa ayip olur didisinin didisini sadece nikaha çagirmak.

Tekrar diyorum, isteklerde bulunacaksa, iki tarafta bulunabilir. Sadece kv'deye "sen istekte bulunamazsin, sadece öde" denilemez. O ayni tepkiyide gelin ailesine gitmeli o zaman.

Ki sanirim konu sahibinden daha çok dert ettik bu konuyu, zira hiç yorum yazmadi.

valla ben arkadaşın dediği gibi yaptım. Önce kalabalık bir nikah sonra 150 kişilik, yemekli nezih düğün. Çocukları da kabul etmedik. Küsen de oldu alınan da. Kime ayıp olduysa da oldu valla hiç umursamadım.
Çünkü ya herkesi davet edip bilet satacaktım 😂 ya da benim için önemli olan insanlar gelecekti sadece. Başka seçenek yoktu.

Back
X