Kayınvalidemle Barıştım ve Eşimin Bana Dediği...

sssemaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
900
0
46
İstanbul
Kızlar daha önce de bir konu açmıştım özet geçeyim.Yeni evliyim ve kayınvalidemle çeşitli sebeplerden küsmüştük.Eşim de ailesiyle küs bi şekilde evlendi benimle.

Fakat zamanla bu durum eşimin içine dert oldu ve tavırlarına da yansımaya başladı ve benden ailesiyle barışmamı istedi.Ben de uzun uzun düşündüm ve eşim için bunu yapmaya karar verdim zaten ayrı şehirlerdeydik ancak telefonda görüşürüz diye düşündüm.

Ama eşim dün akşam, bundan sonra ayda bir kez ailesini ziyarete gideceğimizi söyledi ve oturduğumuz şehirler çok da yakın değil, ben istemediğimi gayet güzel ifade ettiysem de, bir deneyelim bi hataları olursa bir daha gitmeyiz diyor.

Bunu kesinlikle istemiyorum fakat eşimi kırmak istemiyorum, ama yine de kendimle bu kadar çelişemem.

Bir de sizin fikrinizi alayım kızlar, görüşmeyi denemeli miyim sizce?

Görev gibi gidilmez ki ailelere.
Neyse bir deneyin bakalım. Problem çıkarsa en azından sorun belli olur

Görev gibi gidilmez ki ailelere.
Neyse bir deneyin bakalım. Problem çıkarsa en azından sorun belli olur

Zaten ben ayda bir gitmem, bir denerim, eğer seviyeyi bozmazlarsa arada bir yine giderim eşimle, ama çok istiyorsa kendisi ayda bir gitsin, o kadar yolu da çekemem yani..Ama inanın gitmek bile zoruma gidecek.

Ayda bir gitmek biraz fazla değil mi?? Bir kez gidin ama ailesine mesafeli davranmaya devam et ne oılur ne olmaz....

Ayda bir fazla gelebilir, ama bence gitmeyi denemelisin.. Yanlislari olursa zaten birakirsin gitmeyi, ama sans ver bence. Iyi davranirlarsada ne mutlu size :)
bu arada benimde kaynanamla aram cok bozuk hic konusmuyoruz :(

eşiniz iyi niyetinizden faydalanmaya çalışıyor gibi geldi bana ve bu hiç hoş değil.bazı şeyler yaşamışsınız ki küsmüşsünüz ve sonra siz büyüklük yapıp eşiniz için barışmışsınız.bence buna sevinmesi gerekirken o taleplerini artırma yolunda.önce barışmak,sonra ayda 1 kez görmeye gitmek...sırada ne var peki?sizin yerinizde olsam bir kereliğine giderdim,zaten arada mesafeler var sanırım.ama süreklisi olmaz bunun.sık muhabbet tez ayrılık getirirmiş,arada seviye olması her zama için iyidir.hani önceden sorun yaşamayıp küs olmasanız istediğiniz kadar görüşün derim ama sürekli onların ayağına gitmeniz eski mevzularınızda da sizin haksız olduğunuz ve kendinizi affettirmeye çalıştığınız gibi bir izlenim yaratabilir.

Ayda bir fazla gelebilir, ama bence gitmeyi denemelisin.. Yanlislari olursa zaten birakirsin gitmeyi, ama sans ver bence. Iyi davranirlarsada ne mutlu size :)
bu arada benimde kaynanamla aram cok bozuk hic konusmuyoruz :(

Ayda bir gitmeyi düşünmüyorum, eşim sanırım pişmanlığın etkisiyle böyle konuşuyor açıkçası onun da gideceğini sanmıyorum, ayrıca ayda bir gidip de onları yüceltmeye, yine bana karışmalarına, laf sokmalarına fırsat da vermeyi düşünmüyorum.

Bir kez gidip yoklarım durumlarını bakalım hatalarını anlamışlar mı, o da onlar için değil eşim için

eşiniz iyi niyetinizden faydalanmaya çalışıyor gibi geldi bana ve bu hiç hoş değil.bazı şeyler yaşamışsınız ki küsmüşsünüz ve sonra siz büyüklük yapıp eşiniz için barışmışsınız.bence buna sevinmesi gerekirken o taleplerini artırma yolunda.önce barışmak,sonra ayda 1 kez görmeye gitmek...sırada ne var peki?sizin yerinizde olsam bir kereliğine giderdim,zaten arada mesafeler var sanırım.ama süreklisi olmaz bunun.sık muhabbet tez ayrılık getirirmiş,arada seviye olması her zama için iyidir.hani önceden sorun yaşamayıp küs olmasanız istediğiniz kadar görüşün derim ama sürekli onların ayağına gitmeniz eski mevzularınızda da sizin haksız olduğunuz ve kendinizi affettirmeye çalıştığınız gibi bir izlenim yaratabilir.

Evet malesef, eşimi çok sevmeme ve çok güvenmeme rağmen bana da öyle geldi, hatta bunu önceden planlamış gibi geldi bana ne yazık ki...

Ayda bir gitmeyi düşünmüyorum, eşim sanırım pişmanlığın etkisiyle böyle konuşuyor açıkçası onun da gideceğini sanmıyorum, ayrıca ayda bir gidip de onları yüceltmeye, yine bana karışmalarına, laf sokmalarına fırsat da vermeyi düşünmüyorum.

Bir kez gidip yoklarım durumlarını bakalım hatalarını anlamışlar mı, o da onlar için değil eşim için

Onu siz kendi aranizda anlasmaniz gerekiyor. Eger anlasabiliyorsaniz bu konu hakkinda zaten sorun yok demektir. Hic gitmemezlik yapmayin ama, esinle aranida sogutur bu durum eger o gitmek isteyip sen istemezsen.

zaten bir soğukluk yaşamışsınız ayda bir görüşmek şuan fazla. ne kadar çok görüşülür ise eski konuların gün yüzüne çıkması kırgınlık olması o kadar muhtemel. daha resmi ve daha az görüşürseniz şuan zamanla belki ara düzelir. bizde kaynanamgille kötüydük epey kötü. arayı düzelttik gibi. şimdi senede iki üç kez gideriz iki üç kez de ararım. yeterli bence yoksa eski kavgalar yine başlayabilir.

Sanırım eşiniz, ailesiyle sizin aranızı düzeltmeye çalışıyor.Sık görüşerek belki de buzları eriteceğini zannediyor.
Aslında daha büyük yanlış.
Eşinizin ailesiyle aranızın düzelmesi buna bağlı değil ki. Gittiğinizde onların size karşıolan tavırlarıyla ilişkili

bayramda seyranda görüşmek bence yeterli heleki buyurgan ve despot bi aileyse karşı taraf, böyle konularda avrupalılara özeniyorum resmen yaa, adamların bi hobileri bi hayat tarzları var o yüzden çocukları evlensede torunları olsada rahat bırakıyolar çünkü kendi hayatları var, bizde milletin yapacak işi olmayınca başlıyolar burunlarını sokmaya

Bizde bir ara görüşmüyorduk hatalarının farkında olduklarını düşündük ve konuşmaya başladık ama görüyruzki huylu huyundan vazgeçmiyor davranışlarında bir değişiklik yok.Sizde tavırlarına bakın ona göre hareket edin.Kimsenin kimseyi üzmeye hakkı yok.

Bizde bir ara görüşmüyorduk hatalarının farkında olduklarını düşündük ve konuşmaya başladık ama görüyruzki huylu huyundan vazgeçmiyor davranışlarında bir değişiklik yok.Sizde tavırlarına bakın ona göre hareket edin.Kimsenin kimseyi üzmeye hakkı yok.

Ben de eminim bizim de böyle olacak hem de ilk görüşmemizde bir sürü tartışma çıkar ben kendimi tutmazsam adım gibi eminim.
O yüzden hiç görüşmek istemiyorum ya, yoksa ben de isterim biz de gidelim gelelim ama dilleri bozuyo herşeyi

Evli değilim siz daha iyi bilirsiniz ama bence her ay gitme işine tamam demeyin.Sevgi saygı anlayış karşılıklı olunca güzeldir ve devamı gelir. Bi kez gidebilirsiniz sonrasıda o günün sonunda vereceğiniz karara bağlı. Size sıkıntı yaşatan insanlara karşı çok iyimser olmak tamam diyip her ay gitmek sizi üzmekten başka bişeye yaramaz.Kendi mutluluğunuzda düşünün

siz kendi ailenizle ne sıklıkla görüşüyorsunuz? önce bunu merak ettim. eğer eşiniz tek gitmiyorsa ayda yada 2-3 ayda gidip hal hatır sormak zor olmasa gerek. ama eşiniz tek giderse daha zor. eşinizi doldurabilirler...

şahsi düşüncem her evlilik dört dörtlük değil. bizde az çok birşeyler yaşıyoruz. ama eşime ailesini görmesini, yada birlikte gitmek isteğini geri çeviremem. adamında sonuçta benden önce bir ailesi vardı. o yaşa kadar getirdiler. üzülürdüm... bende zamanında çok kırıldım, çok laf yedim ama yinede eşimi gönderdim. ve yatışıncada bende gittim. annem (k.valide) ilk evlendiğimizde laf sokardı. şimdilerde alıştı galiba bana. eskisi gibi davranmıyor.:nazar:

siz kendi ailenizle ne sıklıkla görüşüyorsunuz? önce bunu merak ettim. eğer eşiniz tek gitmiyorsa ayda yada 2-3 ayda gidip hal hatır sormak zor olmasa gerek. ama eşiniz tek giderse daha zor. eşinizi doldurabilirler...

şahsi düşüncem her evlilik dört dörtlük değil. bizde az çok birşeyler yaşıyoruz. ama eşime ailesini görmesini, yada birlikte gitmek isteğini geri çeviremem. adamında sonuçta benden önce bir ailesi vardı. o yaşa kadar getirdiler. üzülürdüm... bende zamanında çok kırıldım, çok laf yedim ama yinede eşimi gönderdim. ve yatışıncada bende gittim. annem (k.valide) ilk evlendiğimizde laf sokardı. şimdilerde alıştı galiba bana. eskisi gibi davranmıyor.:nazar:

Ben haftada bir görüşüyorum kendi ailemle ve eşimle birlikte gidiyoruz o konuda hakkını yiyemem.
Ama benim ailem ona kendisini fazlalıkmış gibi hissettirmiyo gerçekten oğulları gibi seviyolar

eşinin ailesi uzakta oturuyormuş ayda bir eşininde gideceğini sanmıyorum ben ama arada sırada gidersen eşinin gönlünü yapmış olursun.sen saygını bozma onlar kötü konuşsa kendileri kaybeder eşin herşeyi görecektir:31:

Back
X