kayınvalidemle başım dertte

eşim hep onadn para almaktan çekiniyor ama sebebini söylemiyordu.kayınvalidemle pek muhatap olmaz.kayınvalidem hanım ağa gibi bir şey şimdiye kadar kimse ona hayır dememiş para verir ama sonra kırk kere insanı minnet altına alır.aile yapısı olarak para iradesi bizde kadınlardadır.acaba sadece 17 bin mi verseem yoksa arabanın tüm parasını mı?yani 25 bin.

canım neden hepsini vericekmişsin ne kadar verdiyse size o kadarını verin gitsin.
hatta imkanınız varsa başkasından alın borc yapın ödeyn. yada kredi çekin.
biz arabayı satmıyoruz ama bi sekilde veririz diye söyleseniz?

senden medet umup 15 dairesini 25 yapmak ister mi ister... bak sen daha okurken yatırıma başlamış (sana maddi anlamda destek vermişya) sebepsiz yere değildir herhalde yarında okurken verdiklerini söyler ayyyy bende amma fesatlaştım allahım sen beni affet

aynen bencede ver 10bini de 7bin i de kurtul. 7bin verdi diye herkese gelini ben okuttum der ilerde de senden tırtıklama başlarsa şaşırma

Kayınvalideniz cimri bir insan.Muhtemelen bu kadar birikim yapabilmesini de bu cimriliğine borçlu.O yüzden onun değişmeyeceğini kabul edin öncelikle.Kadın size özel bir muamele yapıp sizden para esirgemiyor yani.Parasını istiyorsa satın arabayı verin ondan aldığınız parayı,kalanıyla kayınvalidenizin oğlunu layık görmediği arabalardan alın,,nasıl olsa ilk baştada o arabalara razıymışsınız.

Eşyalarınızı almış ,sizi memnun edemesede üstüne düşeni yapmış,başka beklenti içine girmeyin.Kızının arabası sizi niye ilgilendiriyor ki.Eşiniz çalışıyor,sizin eğitiminiz var,beraber kazanır alırsınız istediklerinizi.

O kadar daireyi mezara mı götürecek anlamadım :19: Onun size yaptığı toplam yardım 17 bini ödeyin ve bi daha da beş kuruşunu bile almayın.. Gücünüz yettiği kadarıyla yetinin, kafanız rahat olur en azından..

Kayınvalideniz cimri bir insan.Muhtemelen bu kadar birikim yapabilmesini de bu cimriliğine borçlu.O yüzden onun değişmeyeceğini kabul edin öncelikle.Kadın size özel bir muamele yapıp sizden para esirgemiyor yani.Parasını istiyorsa satın arabayı verin ondan aldığınız parayı,kalanıyla kayınvalidenizin oğlunu layık görmediği arabalardan alın,,nasıl olsa ilk baştada o arabalara razıymışsınız.

Eşyalarınızı almış ,sizi memnun edemesede üstüne düşeni yapmış,başka beklenti içine girmeyin.Kızının arabası sizi niye ilgilendiriyor ki.Eşiniz çalışıyor,sizin eğitiminiz var,beraber kazanır alırsınız istediklerinizi.
birikim yapmasını elbette cimriliğine borçlu.kızının arabasıyla elbetteki ilgilenmiyorum ama maddi durumu bizden kat be kat iyi olan kızından böyle bir isteği yok bizi sömürüyor bu da benim canımı sıkıyor zamanı gelince bu binaya gelinin emeği geçti diyecek kimse yok herkes akbaba gibi payını isteyecek ama şimdi kimse yok meydanda.kızı 6- 7bin
kazanıyor damadı ise aylık 40-50 bin alıyor.bizim evimize toplam giren ise 2,5 insaflıca mı yani.

birikim yapmasını elbette cimriliğine borçlu.kızının arabasıyla elbetteki ilgilenmiyorum ama maddi durumu bizden kat be kat iyi olan kızından böyle bir isteği yok bizi sömürüyor bu da benim canımı sıkıyor zamanı gelince bu binaya gelinin emeği geçti diyecek kimse yok herkes akbaba gibi payını isteyecek ama şimdi kimse yok meydanda.kızı 6- 7bin
kazanıyor damadı ise aylık 40-50 bin alıyor.bizim evimize toplam giren ise 2,5 insaflıca mı yani.

İyide biz sana altınların parasını da ver demedikki.Kayınvalidenin size verdiği parayı verdiğinizde neden emeğiniz geçmiş olsun?

Damadın cebine aylık 40-50 bini kayınvalideniz koymadığına göre?

Herkes çalışıyor,kazanıyor ve harcıyor.

ölüm hak miras helal demişler.(gerçi kimin öleceği belli olmaz)elbette görümceniz de sizde miras alacaksınız.görümcenin alacağına karışma hakkınız yok.üstelik kaynana o kadar malı siz yokken yapmış.cimri bir kaynananız var ve bekarken eminim görümceniz de çok sıkıntı yaşamıştır.:34:
insanların kendi masraflarını,düğünlerini kendileri yapması taraftarıyım.işte sonuçta bu durumların yaşanmaması için.kaynananın verdiği araba parasını ve sizin eğitiminiz için harcadığı parayı da verin ki sizin üstünüzde hak iddia edemesin:34:

İyide biz sana altınların parasını da ver demedikki.Kayınvalidenin size verdiği parayı verdiğinizde neden emeğiniz geçmiş olsun?

kadın bana çalışınca belirli bir miktar her ay ödeme yapmamı istedi sizde böylece ev sahibi olmuş olursunuz dedi ben zaten arabanın derdinde değilim şimdi verdiği parayı geri veriyor gibi verirsem bir daha para istediğinde reddetme şansım olur.o arabayı bana para verdiği için geri istemiyorki bu benim oğlumun arabası dolayısıyla benim diye bakıyor mantık farklı yani ben size vermiştim sizde geri verin demiyor dese ben direk çıkarıp vericem derdi bu değil ne kazansan hepsinin üstüne çöreklenecek

Herkesin aylık geliri kendisini ilgilendirir.. Belediye anketi gibi eşi şu kadar kendisi bu kadar alıyor diye kafa yormanızı gerektiren birşey yok.. :53: Görümceniz ve eşi sizin iş ortağınız değil ki neden eşit bi gelir bekliyorsunuz anlam veremedim..

haklısın canım ama benim derdim bunun bu ile bitmeyeceğini bilmem.kesin maaşıma da gözünü dikecek.kv herşeye karışır mesela ben şimdi bebek istemiyorum o şimdiden şu zamana bebek yapın şu zaman şunu yapın yok şuraya gitmeyin annene neden bu kadar sık gidiyorsun hemde 2 ayda bir ancak gidiyorum.anneme gittiğimde de gün aşırı arayıp kzızm ne zaman geliyorsun diye sorgulayıp duruyor.

kadın bana çalışınca belirli bir miktar her ay ödeme yapmamı istedi sizde böylece ev sahibi olmuş olursunuz dedi ben zaten arabanın derdinde değilim şimdi verdiği parayı geri veriyor gibi verirsem bir daha para istediğinde reddetme şansım olur.o arabayı bana para verdiği için geri istemiyorki bu benim oğlumun arabası dolayısıyla benim diye bakıyor mantık farklı yani ben size vermiştim sizde geri verin demiyor dese ben direk çıkarıp vericem derdi bu değil ne kazansan hepsinin üstüne çöreklenecek

Henüz olmamış ,olmasını muhtemel gördüğünüz olaylar üzerinden kendinizi sinirlendiriyorsunuz.Arabayı satar ,verdiği parayı iade edersiniz kalanıyla biz kötü bir araba alıcaz dersiniz.Elinizden zorla alıcak hali yok heralde.

Zaten yukardaki ilk cümlenize göre kadın aslında kendince iyilik yaptığını sanıyor,sizin arabayı peşinata sayacak ve aylık ödemelerle sizi ev sahibi yapmış olacak.Kayınvalideniz gibi etinden tırnağından arttırıp bugünlere gelmiş bir kadın için doğru bir bakış açısı.Siz bunu kabul etmek zorunda değilsiniz tabi.Biz kirada oturucaz ilerde alırız evimizi der kestirir atarsınız.Ben olsam böyle yapardım.Tabii eğer kirada değil kayınvalidenizin evlerinden birinde oturuyorsanızda,ki muhtemelen öyledir,acil başka bir eve çıkıp söz sahibi etmeyin kayınvalidenizi bence.

Herkesin aylık geliri kendisini ilgilendirir.. Belediye anketi gibi eşi şu kadar kendisi bu kadar alıyor diye kafa yormanızı gerektiren birşey yok.. :53: Görümceniz ve eşi sizin iş ortağınız değil ki neden eşit bi gelir bekliyorsunuz anlam veremedim..
yapılan evler bana yapılmıyor,kayınvalidem kendisine yapıyor. kızlarının maaşı ile ise hiç derdim yok.konunun başını okumamışsınız sanırım.bu kadar maddi durumu iyi olmasına rağmen annesine kuruş vermiyor.benim durumum olmamasına rağmen sürekli benden istiyor.kızı kendi kendine birikim yapıyor kayınvalideme tek kuruşu geçmiyor

yapılan evler bana yapılmıyor,kayınvalidem kendisine yapıyor. kızlarının maaşı ile ise hiç derdim yok.konunun başını okumamışsınız sanırım.bu kadar maddi durumu iyi olmasına rağmen annesine kuruş vermiyor.benim durumum olmamasına rağmen sürekli benden istiyor.kızı kendi kendine birikim yapıyor kayınvalideme tek kuruşu geçmiyor

kaynananız kızına para veriyor mu:26:

Henüz olmamış ,olmasını muhtemel gördüğünüz olaylar üzerinden kendinizi sinirlendiriyorsunuz.Arabayı satar ,verdiği parayı iade edersiniz kalanıyla biz kötü bir araba alıcaz dersiniz.Elinizden zorla alıcak hali yok heralde.

Zaten yukardaki ilk cümlenize göre kadın aslında kendince iyilik yaptığını sanıyor,sizin arabayı peşinata sayacak ve aylık ödemelerle sizi ev sahibi yapmış olacak.Kayınvalideniz gibi etinden tırnağından arttırıp bugünlere gelmiş bir kadın için doğru bir bakış açısı.Siz bunu kabul etmek zorunda değilsiniz tabi.Biz kirada oturucaz ilerde alırız evimizi der kestirir atarsınız.Ben olsam böyle yapardım.Tabii eğer kirada değil kayınvalidenizin evlerinden birinde oturuyorsanızda,ki muhtemelen öyledir,acil başka bir eve çıkıp söz sahibi etmeyin kayınvalidenizi bence.
biz aynı şehirde oturmamıza rağmen kirada oturuyoruz.minnet altına girmek istemiyoruz gerçekten çok mantıklı bir yaklaşım olmuş teşekkür ederim

öncelikle geçmiş olun böyle bir kaynanaya sahip olduğun için :( bencede sana verdiği kadarını ver bir daha da bir şeyini kabul etme. babamı dinleseydim demişsin ya bence sen öncelikle eşine bak eşin iyiyse sana değer veriyorsa çok da üzülme mutluluğunu sakın bozma şükret

Öncelikle nişanda düğünde takılanlar vs. gözüne az gelmesin onları bulamayan da var. Gelinliğini başkasının giymesini istememen ve bunu sorun yapman ilginç. Sana zorla eski gelinlik giydirirlerse sorun yap bence.

O kadar yıl okuyup zahmetini çekip evde oturman bana göre yanlış, çok da iyi değil sanırım maddi durumlar. Çalışıp kendi ayaklarının üstünde durmalısın. Kayınvalidenin evlere güvenme bence. Miras hak ama kadın daha hayatta.

Para meselesinde eşinle annesi çözsün sen hiç karışma. Verilen para borç değil ise alınmaz. Çok dır dır eder üstelerse kredi çeker verirsiniz parasını. Ama arabayı satmayın derim.

Kayınvaliden cimri olabilir, kendi parasını nasıl kullanacağı onu ilgilendirir. Ama ben sende biraz fazla hesap-kitap gördüm. Bence bu bakış açısını bırak. Yoksa mutlu olamazsın.

Azıcık aşım ağrısız başım :6:

Okudum okudum , gelişi güzel yorum yapmak adetim değildir.. Zira ilk yorumum da buna yönelikti..

Görümcenizin aylık geliri veya eşinin maaşının yüksekliği sizi enterese etmiyorsa burda rakamlar vererek hesaplamaya uğraşmayın.. Netice de başkasının geliri..

Ayrıca sadece dert ettiğiniz konu kayınvalidenizin tutumu ise.. Ve bahsettiğiniz gibi sadece size böyle bir tutum gösteriyorsa bu cesareti eşinizden bulduğunu gösteriyor..

Görümceniz akıllı kadınmış kendi hayatına gelirine giderine kimseyi karıştırmamış, çünkü kendisi kazanmış eşi ile beraber.. Siz de öyle yapabilirdiniz :34:

bir söz vardır huylu huyundan vazgecmez diye... yada 7sinde ne ise 70inde de odur insan diye..

kayınvalideniz o duruma binbir zorluklarla gelmiş olabilir. tırnagını kazıya kazıya. ya da cok yokluk görmüş sonra işleri yolunda gidince yatırım yapmaya baslamıs devam etmiştir. ya da varlıklıdır aileden o da o sekilde devam ettiriyordur.. kimi insanlarda da mal hırsı olur.Allah da onları öyle imtihan eder belki o bireylerdendir. kızının 2 arabası olması yada o bu su vs... bunlara takılmayın derim. sizin orta halli arabanıza laf ediyorsa en iyi yöntem ne kadar verdiyse size verirsin azıcık asım kaygısız basım der ona göre baska araba alırsın arkadasım.. en azından kafan rahat huzurun yernde olur yok o muydu bu muydu diye düsünmez kendini yıpratmazsın. kendi paramla aldım ettim kime ne dersin.

Back
X