Kayınvalidemle birlikte yaşamak istemiyorum

sema_bjk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
21
0
36
Ankara
merhabalar..
çok çaresiz hissediyorum lütfen bi akıl verin..
benim bir sevgilim var ve ciddi bir beraberlik içerisindeyiz.. sevgiliminde benimde babalarımız biz küçük yaştayken vefat etmişler.. ki normal olarak hayatta en değer verdiğimiz kişiler annelerimiz sonuçta babasız çocuk yetiştirmek gerçekten zor... ve sevgilim sevdiği kişileri korumak için elinden gelen herşeyi yapan bi tip çok boğar o kadar çok ilgilenir kı sanki o olmazsa sevdiği kişi hiçbirşey yapamazmış gibi bi tavır içerisinde özellikle annesi için... bana bigün geldi ve annemle birlikte yaşayacağız evlendiğimizde annemi yalnız bırakamam yada en fazla annem karşı dairemizde oturur bütün gün bizle beraber kalır ancak uyumaya evine gider dedi.. ben aynen şok! nasıl yani falan oldum.. hiç beklemediğim bişeydi.. burdaki konuları okudum vardı böyle kayınvalidesiyle yaşayanlar yada aynı apartmanda yaşayanlar gibisinden bi kaç konu açılmıştı yani.. bu durumda olan bayanlar çok dertli açıkçası gözüm çok korktu ztn istemediğim bişey.. ayrıca bi problem daha var sonuçta benim annemde yalnız ama ben annem bizde kalsın gibi bişey demiyorum.. ev üstüne ev kurulmaz düşüncesindeyim. hatta bu kdrda değil.. sevgilim okumak için yaşadığım şehire geldi aslında antalyada yaşıyordu.. ve her defasında antalyayı çok sevdiğini ilerde orda yaşamak istediğini söylerdi.. bu durumda benim annem tamamen yalnız kalacak ve ben sevgilimin annesiyle dipdibe hiç bilmediğim bi şehirde yaşayacağımm.. bunu ona söylediğimde annen yalnız değil ablan var demişti.. sonuçta ablamda gidecek hemde yurt dışına.. dinletemiyorum ama.. defalarca ayrıldım ama kapılarıma dayandı sensiz yaşayamam ölürüm nolur beni bırakma diye bende seviyorum o yüzden ayrıldığım halde geri döndüm ama anneme bunları zamanı geldğinde nasıl diyeceğim.. annem o benim, zorluklarla büyüttü beni tek başına.. kendimi hain evlat gibi hissediyorum açıkçası.. uykularım kaçıyo düşünmekten..
annen sonuçta yalnız kalacak diyebilirsiniz ama bilmiyorum kendimi berbat hissediyorum ki zaten yaşadığım şehirden ayrılmaya, annemden km.lerce uzaklaşmaya hiç mi hiç niyetim yoktu benim. napabilirim sevgilime ne diyebilirim istemiyorum gitmeyi annenle dipdibe yaşamayı diye ya da vicdanımı nasıl rahatlatabilirm..
ayrıca kayınvalidemle yaşamak istediğimden de emin değilim kızlar yeri geldiğinde annelerimizi çekemiyoruz aynı evde yaşarken, ben hiiiç tanımadığım bi kadınla ne kadar iyi olursa olsun nasıl yaşayacağımı bilmiyorum...

Of canım yaa,hakikaten zor bir durummuş.İnşallah kimseyi kırmadan bir çözüme ulaşırsınız.
Sevgilin tek çocuk mu ? Tahminimce yaşlarınız epey genç ve annesinin de fazla yaşlı olmadığını sanıyorum.Tanıştınız mı annesiyle ? Belki kadıncağız oğlunun düşündüğü gibi düşünmüyordur.Ne bileyim size gelip akşama kadar oturacak birisi değildir.
Anneni yalnız bırakmak istememen çok doğal ve bunu en iyi sevgilinin anlaması gerekir.Ablan var demiş ama ablan senin gibi anneni düşünmüyor galiba.Ablan senin evleneceğini ve başka şehre gitme ihtimalin olduğunu biliyor mu ? Annen tek kalacaksa,O da Antalya'ya taşınamaz mı ? Nasılsa onu İstanbul'da bağlayan birşey kalmayacak.
Bence karşılıklı anlaşıp içiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın.Sevgilinin kurallarına uymak zorunda değilsin.Şartlar eşit,ortada yalnız kalacak iki anne var.Bütün fedakarlığı senin yapman haksızlık gibi geliyor.Annen merak etme git dese bile,en azından aynı evde veya apartmanda oturmayı kabul etme.
Ayrıca bu kararı vermeden önce Antalya'ya gidip yaşayacağınız yerleri alıcı gözüyle incelemeni öneririm.Şehir değiştirmek yeterince zordur.Gelin gitmek ve kayınvaldeyle aynı eve girmek bunu ikiye katlar.

karar vermek cok zor gercekten bence sevgılınde haklı annesını hep yalnız gormus ve busbutun yalnız bırakmak ıstemıyodur ama bı de senın annen var o da yalnız kalcakmıs hadı aynı sehır olsa anlıcam ama baska shıre gıtceksın ama sevgılınde ortak yok bulsun hem senın annen ıcın bısey dıyemıyo ama kendı annesı ıcın kesın cızgıyı koyuyo aynı evde kalcaz dıye amdem cok sevıyo bı cozum bulsun annede antalyadan bı ev tutsanız olmaz mı?bı de kaynanan nasıl bı ınsan o da var cekılmıcek bı seyse cok zor yanı ama ıyı dusun hemen kabul etme bı orta ol bulunmadan

kımse kızmasın ama kesınlıkle beraber oturmayı kabul etmenı tavsıye etmıyorum sonu ayrılık olsada dıret sonrasında daha cok cekersın ha bıde gencse kayınvalıden daha cok sorun gelinlerle yarısıyolar. annesıne bu kadar duskun olan bı ınsan eşinide takmaz canımcım eger normal olması gereken bı evlılık ıstıyosan bırlıkte karar aldıgınızdan emın ol ve şimdi kıskanclık ıvır zıvır deılde cıddı seylerde tartısınkı ılerıyi görün derin nacizane fıkrım

ben kendı evlılıgımden bılıyorum dıye bılırım

neden onun istedigi olacak neden diretiyor anlamadımi sen değilmisin onun annesiyle yaşayacak, daha şimdiden flört döneminde bu şekilde bir diretme yapılıyorsa evlenince yada evlenme arifesinde cok daha büyük sorunlar yaşayabilisinr düşüncesindeyim.
bende kesinlikle beraber yaşama taraftarı değilim, beraber yaşamasanız dahi sürekli sizin evinizin içinde olması belki bir süre dayanılabilir ama devamlı dayanabileceğini sanmıyorum canım.
Ya ortak yol bulup senin isteklerine göre düzenini kuracak yada bu böyle daha şimdiden çok sorun oluyorsa, ilerde işin içinden çıkamazsın fikrindeyim.Annesine çok çok düşkün erkeklerden hoşlanmıyorum, sen eşi olacaksın sonuçta, yeni kuracagı yuva annesinden ailesinden cok daha önemli ön planda olmalıdır.
Ayrıca şartlarınız eşitmiş, onun annesi anneyse, senin annen anne değil mi o zaman.
bence iyi düşün taşın, evlilik hiç kolay değilmiş, daha evlilik hazırlıklarında bile bir sürü sorun olabiliyor stres vs, dogru insanı seçmeye çalış, iyi tanı ve konuşabil en azından seni anlayabilsin ve saygı göstersin, Kolay gelsin cnm

zamana bırak ama ne istediğine karar ver,evet şimdi onla mutlusun ama anneni yanlız bırakmaya vicdanın el vercek mi,yada tüm bunları göze almaya değermi?

mantıklı davranırsan ilişkin olacağına varır..

canım ayrıca bu hayatın bi kuralı, yani annen yalnız da kalabilir sen evlenip başka bi şehre gidebilirsin, hepimiz bunları yaşıyoruz, ailelerimizi bırakıp başka şehire gelin gidiyoruz, üzülüyoruz ağlıyoruz,bende öyle annemi babamı bırakıp başka şehre gidicem, aynı şehirde gibi olmucak tabi, sorun bu değil, sorun aynı şartlardayken sevgilinin seni annesiyle beraber yaşamayı empoze eder tarzda, benle evlenirsen bu böyle olucak şeklinde konuşması.annenin yanında şimdilik ablan varmış sonra yalnız kalacak diyorsun,

öncelikle şunu düşün derim: bu insan fedakarlık yapmama değermi, seni mutlu ediyormu dinliyormu sana saygı gösteriyormu, başka şehre gitsen bile her istediginde anneni görmeye gidebilecekmisin,

ya da gercekten annenden ayrılmak istemiyormusun.
canını sıkma iyi düşün tart cnm.

o yuzden iyi düşün taşın derim. Hayat senin sonuçta, en iyi kararı sen verirsin.

kapına dayanıp, ne olur beni bırakma ölürüm diyo, ama bu kadar da bencil olabiliyor; resmen senin duygularını ve anneni hiçe sayabiliyor. kusura bakma ama bu kadar bencil bi adamla evlenip, anasıyla diz dize oturmayı istiyosan tercih senin. zaten bi onların annesi var, biz toprakta bitiyoruz sanki, bi onların annesi değerli... nefret ediyorum erkeklerin bu bencilliğinden

Son düzenleme:
Kusura bakma ama sevgilin çok bencil ve seni gerçek manada sevmeyen bir insan ..
Eğer gerçekten sevseydi seni böyle bir ikilime düşürmezdi , ustelık daha önce ayrılmışsın da ..

Erkek orta yolu bulması gereken taraftır . Onun annesı anne'de senin ki ne ?
Onun annesi yalnız kalamaz ama senin annen kalabilir , açıkca buna getırıyor durumu ..
Eğer sevgilin adil davranıp ortak bir çözüm isteseydi : ya iki aileyede yakın bir yerde yaşamayı seçerdi yada iki ailede uzak ortada kalmayı ..

sinir oluyorum şu erkeklerin anne düşkünlüğüne . sanki kızların annesi yok onların ki can değil..

çok haklısınız.. bencillik yapıyo frkındayım... söyledim de bunu bencillik değilmi bu yaptıgın diye hayır değilmiş ona göre.. ama bişiyler diyecek fırsatı hiç bırakmadı kestirip attı.. istemediğimin farkında bunu söyledğinde suratımın aldığı ifadeyi tahmin ediyorum..

annemin antalyaya gitme olasılığını sormuşsunuz arada ağzını yokluyorum ama hem işi dolayısıyla hemde antalyanın sıcakları malum pek düşünmüyo yapamam ben orda diyor..

evet tek çocuk, annesi bütün hayatını bitanecik oğluna adamış vazıyette doğal olrk.. durum böyle olunca da nasıl bi kayınvalidem olucağını tartışmama bile gerek yok sanırım.. ama sevgilim annem melek gibidir şeker gibi kadındır fln diyor hatta annem istemio ben zorluorum kalması için demişti daha tanışmadım kndisiyle ama hayatının merkezi oğlu her anne gibi vede tek başına yetiştirince evladını...
evlenmemize bi kç yıl var daha ama şimdiden bu konu beni o kdr boğuyo ki anlatamam size..çaresizlik içinde kalmak berbat bi durum.. şmdiden uykularımın kaçmasına neden oluyo..inanın o kdr doldum ki..

ama çok tşk ederim kızlar vakit ayırdığınız için..

canım ne yap yap ikna et ayrı evde oturmaya......kayınvaliden çok iyi bile olsa olmaz ev ev üstüne.....yılda birkez gördüğüm halde hatta kendi ailemde gelse rahat olamıyorsun ne olursa olsun ...kendi evin kendi kapın başkadır özeliniz olmaz buda zamanla büyük sorunlar yaratır bu bir gerçek ...
evde birileri olduğunda hep aklıma gelir aynı evde nasıl yaşıyolar acaba ben 1 haftada patlıyorum ,rahatsız oluyorum ki eşimle kardeş gibi oluyoruz aileler aynı evde olunca düşün yani hep beraber olsak cinsel hayat biter heralde sevgi önemli ama herşeye yetmez malesef bazı sorunlar onun önüne geçer ve tüketir ilişkiyi....bu bencilliğe diren evine karısına bakamıcaksa ,ayrı ev tutamıcaksa hiç evlenmesin sakın diyorum çok iyi bile olsalar olmaz !bide kötü olursa Allah korusun hayırlısı olsun canım

Allah babalarınıza rahmet eylesin, annelerinize uzun ömürler versin.

Ama keşke ilişkinizle de ilgili söyleyecek güzel şeylerim olabilseydi... Şimdiden bunları kafaya takmanız çok normal, çünkü böyle giderse hayatınızın geri kalanının kâbus olacağının siz de gâyet farkındasınız.

Öncelikle, lütfen kusura bakmayın ama erkek arkadaşınızın sevgi anlayışı hiç sağlıklı değil. Bir gün gelip kapınızda ağlaması, öbür gün gelip size söz hakkı tanımadan hayatınızı yönlendirmesi, sizi yok sayması normal değil.

Umarım annenizle, ablanızla, sevdiklerinizle dolu dolu bir ömür yaşarsınız. Bunun için ille de aynı şehirlerde yaşıyor olmanız gerekmiyor. Bir gün bir bakıyorsunuz, aynı şehirde ya da başka şehirlerde ayrı ayrı hayatlarınız olmuş. Zaten normal olanı da bu. İşte erkeklerin anlamak istemedikleri bu. "Ailemi seviyorum, o yüzden ölene kadar dip dibe, vıcık vıcık yaşamamız lazım, 30 yaşına da gelsem annemin ağzının içine bakmam lazım" diye çok yanlış düşünceleri var, bunu da sebebi çoğu zaman anneleri, onlara birey olmayı öğretemiyorlar. Doğuruyorlar, ama onların hâlâ vücutlarına yapışık olmasını istiyorlar.

Bu adamlara, o yaştan sonra bazı şeyleri anlatmak zor, çünkü evlendiklerinde kendilerine yeni bir aile kurduklarının bilincine varamıyorlar, karılarını alıp zorla kendi aile düzenlerinin içine sokuyorlar, sığıntı gibi. Sizin de başınıza gelecek olan bu. Erkek arkadaşınız çok zorba. Anne sevgisini bilen bir insan sizi ve sizin anne sevginizi nasıl böyle yok sayabiliyor? Daha şu aşamada size bunları dayatan adam nikâhı bastığında neler yapar bilmiyorum. Sizin de anneniz yaşayacağınız şehire gelebilse bile sizin o insanla yaşayacaklarınız değişmez. Ne demek "bütün gün bizimle oturur da anca gece gider?" E gitmesin, ne gerek var ki? Zaten bütün gün tepende olacak, gece odanın kapısını kapattığında kayınvaliden senin evinde olsa ne fark eder, kendi evine gitse ne fark eder? Madem annesiyle aynı evde yaşamaya devam etmek istiyor, o zaman evlenmesin, senin evlendiğinde kocanla baş başa bir ev hayatı yaşamaya hakkın yok mu, insan kendi evinde rahat edememek için evlenir mi?

Daha yazacak çok şey var, ama siz diğer konuları okudukça birebir görürsünüz zaten. Sizin probleminiz neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırdedememek değil, kendi düşüncenizi dile getirememek. Erkek arkadaşınızın size baskı yapmasına izin vermeyin. Öyle size emirler verip sonra kestirip atamasın, üstüne gidin, "benim fikrim ise bu" diyin. Sizi susturmaya öı çalışıyor, o zaman da bi düşünün "ben bu adamla bir ömür geçirebilir miyim?" diye. Önce kendinize saygınız olsun, ve size saygı duymayanlarla işiniz olmasın. Siz kimsenin oyuncağı değilsiniz.

Sakın "ayrılın, boş ver ya" gibi şeyler söylediğimi zannetmeyin. Ama sesinizi çıkarın, bu sizin hayatınız, her zaman kendi önceliklerinizi gözetin, elin adamı gelip size bir şeyler buyuruyor diye kafanız karışmasın. Siz oturun kendi önceliklerinizi konuşun, o da konuşsun, bir orta yol bulun, olması gereken bu. Kimseyi seviyorsunuz diye istemeye istemeye ona ayak uydurmak zorunda değilsiniz. Biraz siz taviz verirsiniz, biraz o, ortak bir çözüm mutlaka bulursunuz. Ama herkes de buna yanaşmaz o ayrı. O zaman da sizin bir karar vermeniz gerekir, kendi istediğim hayatı mı yaşamalıyım, yoksa onun beni zorladığını mı?

Melek olsalar ne fark eder ki, melek de olsa öyle gardiyan gibi tepende bir kadınla yaşanır mı? Ki yetiştirdiği çocuğa bakınca pek de öyle melek gibi, iyi niyetli olmadığı anlaşılıyor.

Yarın bir gün yaşları iyice geçtiğinde, kendi hayatlarını idame ettiremediklerinde elbette elimizden geleni yaparız. Ama daha en baştan bir kayınvalide zulmüne evet demek bana hiç mantıklı gelmiyor. Evlenmek demek iki kişilik bir aile kurmak, kendi evinin hanımı/beyi olmak demektir. Anasından ayrılamayan evlenmesin, veya anasından ayrılamayanlarla kimse evlenip başını yakmasın. Bile bile lades bu.

kesinlikle katılıyorum.. bende kendı evlılııgmden bılyıorum.bende kaynanayla oturuyorum aynı senın duurmun gıbı tek coocuk tek kaynana ve ailemden ayrı şehirdeyım. ben geç kaldım ama sen şanslısın. eskıye donebilseydımeger şimdiki aklım olsaydı ASLA kabul etmezdım..kocanız melek olsa bile olmuyor bellı bı zaman sonra kaynananızla evlenmış gıbı hıssedıyosunuz..kocanız işe gıdıyor sabahtan aksam kadar dipdibe oturuyorsunuz herseyınıze karıısyor ev işinizi bıle rahat yapamıyorsunuz sürekli konuusyor başınızın dipinde ıyy.. karşı dairede bile çok zor.şimdiki aklım olsaydı en başında diretirdim.sonradan diretince olmuyo.düzen kurulmuş oluyo bi kere. aynı eve çıkmayı kabul edersen bellı bi zaman gectıkten sonra hayat kabusa dönüşecek. bunları yaşamadan en baştan ayrı eve cık..

çok bencilmiş,ne demek senin annen yalnız değil ,demek!Bencil bir insan ben olsam evlenmzedim.

çok bencilmiş,ne demek senin annen yalnız değil ,demek!Bencil bir insan ben olsam evlenmzedim.

kusura bakma ama acık konısıyım ben olsam bende evlenmezdım. ah kafam ahh kaynanayla oturacagıma kız kurusu olup evde kalıırm daha ii..

kızlar kaynanalı eve asla gıtmeyın. kendı ananızın dipinde oturun ama kaynanaın yanına gıtmeyın.. bunca insan bosuna konusmuyor.

pardon ama onunki anne seninki neymiş????

ben de ailemden uzak kaynanama yakınım...çok direttim ama olmadı..

ama şimdiki aklım olsa ayrılmak pahasına bile olsa gelmezdim.!!!!!!!!!

neden kızların ve kız ailelerinin kaderi bu olsun ki,bir sürü yakınım var adam eşinin ailesine yakın

oturan???

her ihtiyacında,hastalığında hemen yanında olamıyorsun inan çok zor bir durum,benim aklım

hep annemlerde...

Allah yardımcın olsun.....

Erkek arkadaşın kararını vermiş sana sormadan,yani evlendiğinde herşeye ya annesi yada eşin karar verecek sende sığıntı gibi yaşayacaksın, anakuzusu ile yaşam zor iyi düşün ,bir ömür çekilirmi? Aşk eninde sonunda bitiyor ,evlendiğin adama annesi ile ne kadar tahamül edeceksin ,evlilik zor müesse ,evlilikten bunu beklemiyordum cümlesi kurmanı istemem çoğu kararlarlarını uygulamıyacaksın!

canım evlenince çok daha bencil olacaktır eşin. boşanmaya kadar gidersiniz ben baştan söyleyeyim.
acı ama gerçek.senin annen de anne sonuçta, o da yalnız. baştan ayrıl derim ben. hem ne demek bütün gününü annemle geçireceksin.kendine eş deil annesine hizmetçi arıyo resmen. iki gün ağlarsın unutursun canım, ama bu sebepten boşanırsan ve annen de ayrı kalırsan hayat boyu içinde bu acıyı taşırsın.annenin olduğu ilde yaşayabileceğin bi evlilik yaparsın inş, herkesin de kendi evi kendi kapısı kendi hayatı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…