Merhaba,
Kayınvalidemle ilgili ufak tefek sorunlarım var. bakıldığında ne laf sokuyor ne üzüyor hiç bir problemimiz yok. Ne yapacağım diye sormayacağım sadece yazıp rahatlamak istedim.

6 aylık sözlülük döneminin ardından nişanlandım. 1 aydır da nişanlıyım.
Bu dönemde beni nerdeyse hiç aramadı. Bir-iki kere aradı onda da nişan elbisesi-altınla ilgili birşey sormak içindi sanırım. Onun dışında hep ben aradım. Zaten o da aramadığı için benim de elim gitmiyor telefona. 2-3 haftada bir arıyorum. Etrafımdaki bütün nişanlı arkadaşlarıma bakıyorum sürekli araşıyorlar alışverişe çıkmalar bir samimiyetler falan. İnsan kıskanmıyor değil doğrusu
Biz sözlendikten 1-2 hafta sonra ailecek bizi kahvaltıya davet etmişlerdi. görümcelerim eltilerim de ordaydı. Ben hepsine pahalı bir markadan gayet de zevkli eşarplar almıştım. Paketleri verdim onlara içimden geldi falan dedim. Hepsinde bir yarım ağız sağol. Paketi bile açmadılar. Götürdüler odaya koydular. Anlam veremedim üstünde de çok durmadım. Fakat geçen gün iftara bize geldiler. düşünün üstünden aylar geçti sordum kayınvalideme eşarbı begendiniz mi hiç yorum yapmamıştınız dedim.
Cevap : Ben onu begenmedim. Kızıma verdim. O da bana yenisini alcak.
Ben şok tabi. Hiçbir şey diyemedim. Böyle saygısızlık görmedim. Hadi verdin hediyeyi bunu bana söyleme bari. İnsan bi hı begendim der geçer bari o da yok.
bir de şöyle bir sorunum var. Kayınvalidemle mi ilgili bilmiyorum. Nişanlıma da soramadım.
Bizim evimize 10 dk mesefede X adlı bir semt var. Nişanlım X semti çok güzel çok da uygun kiraları siteler var harika bi yer işini de oralarda bul. orda oturalım. işine yakın olsun dedi. Gayet de kendi istedi orayı. Ben de işimi X semtinde buldum. 6-7 aydır sürekli X semtinde oturcaz diye konuşuyorduk. Kayınvalidem de bana sorduğunda orda oturcaz demiştim. Kadının suratı bile düşmüştü.
Nişanlımın evi (ailesiyle oturuyor) bizim evimize 30 dk araba mesafesinde Y semtinde düşünün yani. İşimle hele daha da ters. Geçen gün nişanlım ev konusu açılınca dedi ki 1500 tl kira vericez niye X'ye oturalım ki Y semtinde otururuz. Sende işinin servisiyle gider gelirsin birşey olmaz dedi.
Y semti sahilde güzel kaliteli bir semt. Ama evler çok eski. Ama neden bir anda böyle bi karar değiştirdi anlamadım. Bence annesi birşey söyledi kesin. Yoksa bir anda karar değiştirmesi imkansız yaniii !!!!
Çok da zıtına gitmek istemedim ev bakma zamanı gelince bakar konuşuruz dedim. Ama zerre kadar içimde istek yok. X semtinde hem aileme yakın otururum hem de kaliteli ve yeni evlerde otururum. Bana daha mantıklı geliyor.