kayınvalidemle küsüm ve o hasta napmalıyım?

tayes

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2012
23
0
16
İzmir
merhaba ben 2 yıldır evliyim ve bir yıldır eşimin ailesiyle görüşmüyorum..zaten beni hiç istememeişlerdi düğünü bile kendimiz yaptık onlar davetli gibi geldiler yabancı gibi..her görüşmemizde beni istemediklerini belirten laf sokmaları yaşadım psikolojim berbattı sonra ufacık bi konudan tartıştık eşimin babası bana ağza alınmayacak küfürler etti annesi dövmeye kalktı,üstüne benim ailemi arayıp beni şikayet ettiler al kızını dediler,konuşmuyorum 1 yıldır eşim benim yanımdaydı hep benim haklı olduğumu biliyo hiç baarışmamı istememişti ama şimdi annesi ölümcül bi hastalık sahibi olmuş barışmamı istiyo ben gidip ellerini öpücekmişim yüzlerine bakıcakmışım..napıcam ben istemiyorum ama eşim çok üzgün napmalıyım kafam çok karışık yardım ederiseniz sevinirm

ü

Bilmem ki...
Gidip el öpmekten bir şey kaybetmezsiniz.
Eşiniz zaten sizin yanınızdaymış,bu konularda sizi üzmemiş.
Siz de Allah katında onun gönlü olsun diye gidiverin.

kesinlikle hasta olmasını umursamazdım!.

insan olup kendileri çağırsalardı giderdim.

ama emreder gibi değil,,,araması lazım beni.

Son düzenleme:

"Büyüklük sizde kalsın" çok klişe bir laftır ama siz yine de gidin bi ellerini öpün. Eşiniz zaten yanınızdaymış, şu dakikadan sonra samimi olmanızı zaten beklemiyordur. Siz yine mesafeli olursunuz, ama arada adı konmuş bir dargınlık olmasın madem. Sonrasını karşı tarafın tavırlarına göre şekillendirirsiniz. Onlara saygınız yoksa bile sizin küsme kararınıza anlayış gösteren eşinizin hatırı var.

Son düzenleme:
eşin kıymetini bilen biriymiş büyüklük sende kalsın eşin için git bence onlar yaptığından utansın

onlar hiçbizaman benim haklı olduğumu kabul etmediler ki beni görmemek onlar için iyi bişey oğulları nezaman isteseler yanında ben gitmesine birşey demiyorum,beni hiç anmamamları çok üzücü onlar için bir hiçimhala anlamıyorum çok sessiz saygılı biriyimdir onca laflara sdc sustum bi kez karşılık verdim ondada kadınlığıma kadar laf yedim haksız yere benle birlikte ailemde harap oldu onlarda haketmedi ,,eşimi çok seviyorum çok duygusaldır oraya tek başına gidiyo olması ona zaten zor geliyodu bi de şimdi hastalık çıktı beni de yanında istiyo ..onu üzmek istemiyorum ama tekrar aynı şeyleride yaşamak istemiyorum

bence eşine söyle

'' annen beni ararsa gideriz '' de.

öyle oğullarıyla haber göndermekle olmaz.
madem ciddi anlamda rahatsız,insan gibi arasın senı ve evine davet etsın.

Onlara böyle bir vefa borcunuz yok, ama eşinizin hatırı var, olmalı. Gidip ellerini öpmekle bir şey kaybetmezsiniz, eşinizin de saygısını kazanmış olursunuz. Yine aynı muameleyi yapacak olurlarsa o zaman dersiniz eşinize, "bak ben her şeyi unutup affetmeye hazırdım, ama bunu hak etmiyorlar" diye.

Ayrıca ölüm diye bir gerçek var, kadını da insafa getirmiş olabilir. Hem siz de ileride pişman olabilirsiniz böyle ölmeseydi diye.

benim bildiğim hasta olan kişi telaşlanır helallik almadan gidersem diye onun araması lazım, eşin kendi kendine niye böyle bişey dediki

Ölüm kalım dunyası... Sayılı günleri kalmış insanla helâlleşir gibi konuşmaktan 1 el öpmekten kimse birsey kaybetmez...

önemli olan onların sizi evlerinde istemeleri.birde niye geldi ,keşke gelmeseydi gibi bir tavırlada karşılaşmanız söz konusu.bence bu teklifin karşı taraftan gelmesi gerekir

Son düzenleme:
benim bildiğim hasta olan kişi telaşlanır helallik almadan gidersem diye onun araması lazım, eşin kendi kendine niye böyle bişey dediki

o hep tek başına oraya gitmekten rahatsız oluyodu çünkü o da affedemiyodu içten içe ama ailesi işte seviyo onları hem de çok ..böyle bişey çıkınca ben yanında olmadan gidince kendini yarım hissediyo hiç bişey eskisi gibi olmıcakmı diye üzülüyo hepberaber olalım tüm sevdilkleri yanında olsun istiyo küslük kalksın istiyo o yüzdende gitmemi istiyo bayram ya bide başka bi bahane olmacak diye şimdi gidelim istiyo yani yarın bayramkenn

ölümcül bir hastalık diyorsun
benım bildiğim daha da korkması lazım

ve senı arayıp hem özür dilemesi, hem de evıne davet etmesi lazım.

Ölüm kalım dunyası... Sayılı günleri kalmış insanla helâlleşir gibi konuşmaktan 1 el öpmekten kimse birsey kaybetmez...

Aynen!!!
Mesela amcam vefat ettiğinde görüşmüyorduk ve haklıydım davamda.
Helalleşmemiştik.
Zaman zaman takılır aklıma,rahat mı yattığı yerde diye?

Aynen!!!
Mesela amcam vefat ettiğinde görüşmüyorduk ve haklıydım davamda.
Helalleşmemiştik.
Zaman zaman takılır aklıma,rahat mı yattığı yerde diye?

Buradaki helallik öteki dünyaya bırakılmamalı. Kalp kırdıysak düzeltmek bir özür bir gülümsemeyle hallolur...
Hic gerek yok uzatmaya... Hele ki boyle mevzuda.

büyükbabam annemin namusuna kadar laf etmiş bi insandı, hacca giderkende geldi helallik aldı, şimdi kanser gene helallik aldı hiç kırmıyo artık annemi hep kızım diyo, yani iyiniyet haksız olan taraftan gelmeli ama karşı taraf haksızlığını kabul etmiyomuşki
ama şu var sen naif bi insana benziyosun gitmezsen ilerde çok takarsın kafana gibi geliyo eşinde bişey diyebilir, suçlu sen olursun annesinin tüm hataları unutulur kel ölür sırma saçlı olur kör ölür badem gözlü olur demişler

ölümcül bir hastalık diyorsun
benım bildiğim daha da korkması lazım

ve senı arayıp hem özür dilemesi, hem de evıne davet etmesi lazım.

ben de özür dilemelerini bekliyorum hatta okadar büyük konuştum ki ölsemde affetmem onları çünkü o küfürler düşmana edilme iyi bi laf söylicekleri zaman dilleri tutuluyo..kötü olunca dillerinin ucunda ..ben özrü hakettim ailem de haketti babam hiçbişeyden habersiz telefonda onların azarını yedi ..ama eşim onların özür dielmeyeceğini söylüyo öyle bi kişilikleri yokmuşş..gidersem hiçbişey olmamış gibi davranılcak yani..bu da kendime saygımı kaybettirir gibi geliyo ama ölüm araya girince yumuşadım galiba eşimi üzmek istemiyorum ama içim de almıyoo yorumlarınız çok rahatlatıcı hepininde düşünmemem yardım ediyo:)

Ne Çektiğini Sen Bilirsin..
Git veya Gitme Demek Bana Düşmez..

Ama Ben Olsam Gitmezdim..

Neden mi ?

Hasta veya Değil Hiç Farketmez..
Ölümün İnsana Ne Zaman Uğrayacağını Kimse Bilemez..
Düşmez Kalkmaz Bir Allah..
Kalp Kırmadan, Çamurluk Yapmadan Önce Bunu Düşünmeliydi..
Allah Korusun Ya Sana Araba Çarpsaydı ?

Gibi.. Gibi..

çok haklısın üzerinde zaman geçtikçe o olayın sıcaklığı geçtikçe zaten haksız olan acaba birazcık haklımıydı olur..beni de tanımışınız sanki çok hassas biriyim en ufak azarı bie kaldıramıycak biriyken bunlar başıma geldi..eşim zaten annemi kaybedersem bu şekilde klüsken ben aynı ben kalamam diyo ,içinde kalırmış normal bi aile olamamak benden soğuyabilir diye korkuyorrum

anlıyorum canım, bazı insanlar 'özrün'' anlamını bile bilmezler.

özür olmasa bile, benım bekledığım kayınvalıdem olurdu
o kadar şeyi yaşanmamış sayamam,,,hasta olan o sonuçta

özürden vaz geçtim
en azından insan yerine koyup arasın ve davet etsın isterim.

kesinlikle haklısın.

kendıne yediremiyorsan bazı şeyleri,,,eşine söyle ''özür dilemelerinden vazgeçtim, annen benı ararsa gelırım'' diye.
en azından inadını kırıp seni aramış olur
böyle insanlar için
bu tarz bır durum bıle büyük bir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…