kayınvalidemle küsüm ve o hasta napmalıyım?

çok mantıklı kayınpederimle barışmak için bir neden yok ...

Kesinlikle.. Kendi adıma bana hakaretler eden bir insanın benim evimde her ne sebeple olursa olsun işi olamazdı sizinde olmamalı bunu engellemenin tek yolu da onunla barışmamak. Ve şu evrede barışırsanız kayınpederinizle tabiri caizse bugün elinizi verip yarın kolunuzu kaptırırsınız. (Cümlelere dökmek istemiyorum yarından kastımın ne olduğunu az çok anlamışsınızdır.)Naçizane fikrim bu :)

ölüm başka bişeydir pişman olursanız telafi etme şansınız yok arkadaşım ve ölüm döşeğindeki bir insanın el öpmeye davet etmesi de garip bir durum...hastalık duyulur içinden gelen gider geçmiş olsun der...kayınvalidenizin sizi çağırması çok saçma olur...ben kesinlikle davet beklemem...barışmak için de gitmem ama sonrasında içimde kalmaması için gider el öperim...yarın bugün bişey oluduğunda, yıllar sonra öfkeniz biraz durulduğunda pişman olabilirsiniz ve söylediğim gibi bunun telafisi de yok...

arkadaşların bir kısmının söylediği gibi bu durumda siz hiçbirşey kaybetmezsiniz ama kazancınız olabilir...

Son düzenleme:
ölüm döşeğinde yatan düşmanım bile olsa giderdim ben..o eşinizin annesi,eğer şimdi bunu yapmazsanız annesi ölünce sizi suçlayacak şeyler sunmuş olacaksınız ona..her tartışmanızda bunu önünüze getirecek emin olun.zaten çok hastaymış.,bence yaşadığınız kötü şeyleri bir kenara bırakın ve sadece Allah rızası için gidin..

kin güdecek biri değil ölümcül hastalığı olan biri var karşınızda,böyle düşünün.

hemen hemen herkes gitmemin daha iyi olcağını söylemiş sanırım doğru olan bu, eşim için ,bu gece kendi ailemle de konuşucam sanırım gitmem gerek....

Ölüm,hastalık zor şeyler bunlar, sonuçta eşin senin yanında olmuş hep, o da üzülüyordur annesinin hastalığına, en azından onun hatırına git bence, iyilikten kimse kaybetmez, Allah bilsin.

Bencede mutlaka gitmelisin, ama cok birseyde beklemeden...belki kadin hasta oldugu halde yine size tavir yapabilir, istemiyorum bu niye geldi gibisinden, yani sizi hemen kucaklayip sizden helallesmek isteyecegini sanmayin, öyle olmayadabilir...tuhaf insanlar var bu dünyada ne yapacaksin.
Ama önemli olan esiniz, onu kirmamaniz, dünyanin en kötü kaynanasi bile olsa ölümcül hastaligina yakalanmis olan ve yakinda kaybedecegi insan kendi annesi.
Sadece cok tavsiye ederim size kayinbabanizla vs mesafeli olun, öyle her ise girismeyin, herseye karismayin, esiniz icin gidin, esinizin sizden bekledigini yapin ve daha fazlasina gerek yok derim. Yoksa yine basiniza bela alabilirsiniz...

hemen hemen herkes gitmemin daha iyi olcağını söylemiş sanırım doğru olan bu, eşim için ,bu gece kendi ailemle de konuşucam sanırım gitmem gerek....

canım oraya gitmeniz barışman ve herşeyi unutman anlamına gelmiyor ki..sen sadece eşin için bu adımı atcaksın o kadar..yoksa git ellerini öp,unut demiyoruz.

ama evet bence de gitmelisin..

sanırım ben tavrını koyabilen biri değilimdoğru beni tekrar ezmelerine izin veririm sessizim çok...tedavi görücek te biraz zormuş..

Normal şartlarda insan bırakın yanına gidip el öpmeyi sesini bile duymaya katlanamaz; ama burada hassas bir durum söz konusu. Eğer gidecekseniz bunu sadece eşiniz için yapacaksınız, yine cahilce tepkiler verirlerse sadece bir kez daha eşiniz için dişinizi sıkmış olacaksınız. Eğer gitmezseniz ileride kayınvalideniz bu hastalıktan dolayı hayatını kaybederse eşiniz o acıyla -iyi veya kötü bir insan olması fark etmez sonuçta annesi- bunu sorun haline getirip pişmanlık duymanıza sebep olabilir. Zaten bunca olan bitenden sonra yanınızda durabilmiş olan eşinizi sadece mutlu etmek için yapacaksınız hem de sizin kafanız rahatlamış olur en azından size düşeni yerine getirmiş olacaksınız, bu şekilde daha rahat hissedeceğinizi düşünüyorum.

tayes... ben ömrünün kırk yılını gelin olarak geçirmiş birisi olarak seni anlıyorum....ama eşin seni tam manasıyla anlayamayacaktır...zira O eşinin ailesi tarafından sevilen, değer gören, hatta evlat yerine konulan bir damat...aynı şey onun başına gelmemiş ki....
Şimdi sen kalkıp gitsen gönlün razı değil, gitmesen eşin razı değil... işin zor... en güzeli yüreğinin sesini dinleyip o yönde karar vermek...Allah hakkında doğrusu ne olacaksa ona yöneltsin...

çok güzel özetlemişsiniz:)

Burda iki ihtimal var.
Kadında anlamış olabilir hatasını oğlunu arayıp gelsin barışalım demiş olabilir.
Öyleyse gidersin bir el öpmekten bişey kaybetmez kazanırsın.
Kazandığın şeyde eşinin saygısı olur.
Eşinin gözündeki değerin artar.
Kayınvaliden içinse hatasını ölüm nedeniylede olsa anlamış olur.
İkinci ihtimal ise kayınvalidenin tüm bunlardan bihaber olması.
Yani eşinin planı.
Annesini sevindirmek adına senin onun elini öpmesini onun adına istemişte olabilir.

Eğer gitmezsen, sonradan pişman olma ihtimalin var... hani bunun geri dönüşü de yok ki, kadın öldükten sonra herşey bitiyo..
Ama gidersen, sonradan pişman olmayıp, iyiki gitmişim deme ihtimalin çok yüksek...
Senin kayınvaliden ölücek, eşinin de annesi... biraz da onun tarafından bakmaya çalış...

allahından dahada beterini bulsun de ve git. baktın laf sokuyor eşine 'bak annen hasta ama lafından geri kalmıyor' dersin. nede olsa anaları kıymetli oluyor bir süre sonra. hele senin kaynanan ölümcül hastaymış ki ölse 'bak istedi sen gitmedin sen işte böylesin ' diyerek ömür boyu laf sokar.yinede son karar senin:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…