O zaman çıkar o kavgayı canm. Yoksa ömür boyu sürer bu misafirlik.Bndeler 4 ay daha gitmezler yani babamın ebine gitsem babam beni salmaz bazı şeylerde olduydu bide bu üstüne gelince salmaz tek seçenek kavga çıkartmak ama disariya duyurmadan
Katılıyorum. Ayrıca eş neden birşey desinki, ona ne zararları var? Hizmetlerini konu sahibi yapıyor sonuçta. Adam anam babam burda, masraf çok diyip ek iş yapmıyor, yine aynı işte çalışıp aynı parayı kazanıyor. Karısı kendini sıkıp bütçeyi ayarlıyor bir şekilde. Her türlü sadece kadın mağdur oluyor burda. Kendi hakkını savunmaz kocasından beklerse daha çok bekler.Arkadaşlarımın bu konulardaki "iş eşinde bitiyor" konuşmalarına katılmıyorum.
Eşim şimdi yıllarca ailesine bir şey demese ben mecbur muyum onlarla yaşamaya.
Sizin ağzınız diliniz var net ve kararlı bir şekilde ben sizi bu sene ağırlamayacağım, gelirseniz kapıyı açmayacağım deyin.
Eğer şuan sizdelerse, şu tarihe otobüs biletinizi alalım, ben daha fazla ağırlayamayağım deyin.
Kavga edilmesi gerekiyorsa edin bu ne böyle kendi evinizde ezilip bükülüyorsunuz ya..
Seneye olmesem eğer daha gelmeden onlar arayıp dicem ben uzun süreli kalmanizi istemiyorum ona göre ayarlayın kendinizi dicem yani iç içe yaşamının manası yok herkes kayinvalidem iş geliyor elinden bakıma muhtaç olsa inanın elimden geldigince bakarım en azından mecburlar derim ama sen bana şimdi rahatlık vermesen gerçekten muhtaç olduğunda ben bunu severek isteyerek yaparmiyim aynn bunuda dedim ama Allah yukarda niyetimi kalbimi biliyo çok dua ediyorumO zaman çıkar o kavgayı canm. Yoksa ömür boyu sürer bu misafirlik.
Kayınvalidesi sen köpek gibi havla dur diyormuş. Şok oldumBu ne yüzsüzlük yaa
Biri arkadaşın dediği gibi gelirseniz kapıyı aç mıcam deyin. Ya da ağlayan çocuğunu da alıp baba evine döneceksin. Dönmeyeceksen de onlara asla hizmet etme yemek çay vs asla yapma. Yoklarmış gib davran. Uyuduklarında gürültü yap. Yani asla huzur verme. Aklıma bunlar geliyor
Yada annen baban gelip konuşsunsun böyle olmaz diye. Köpeksiz köyde değneksiz dolaşmak gibi. İlla çirkeflik istiyorlar demek ki.
Yok demedi ama tinlamiyor o Almanya geliyor aynı şeyleri deyip deyip duruyorum yani hiç rahatsız olmuyorKayınvalidesi sen köpek gibi havla dur diyormuş. Şok oldum
12 sene boyunca çekmişsin ondan duyarsızlaşmışlar.Yok demedi ama tinlamiyor o Almanya geliyor aynı şeyleri deyip deyip duruyorum yani hiç rahatsız olmuyor
Çok doğru canım geçmişte göremedim bn bazı şeyleri birazda safim yani kötülük geçmez içimden ama seneler geçtikçe veren hep biziz yaş aldık a insanın tahammül kalmıyor yani kafa kaldırmıyor haksızlığı eşim ailesinin karşısında pasif kalır yanı bana onların hakkında söylenir yüzlerine demez ama ben öyle değilim söylüyorum herşeyi eşim senelerdir böyle çok tartışmalarınız oldu bu sebebten ben baba evine bile gittim büyük oğlum çok ağladı dayanamadım hem okula gidiyor psikolojik olarak etkilendim istemedim geri geldimAile mahremiyeti diye bir şey yok. Çocukların özel alanından boğazından rızkından 6 ay kesip başkalarına hem de zevk için gelen başkalarına bakıyorsunuz. 3 çocuğa yazık değil mi, aynı odada mı yatırıyorsunuz hepsini? Bana kızacaklar olacak ama eşiniz gibi adamlardan 1 çocuk bile yapılmaması gerek. Babalığı iyi falan değil, bana ne üst üste yatsınlar anam babam daha önemli diyor. Babasına annesine düşkün olmayan çocuk görmedim daha, kendinizi kandırmayın. Baba düşkün değil ama çocuklarına, anasına babasına daha çok düşkün. Hiç o da istemiyor demeyin, sizin anne babanız olsalardı görürdünüz sesi çıkıyor mu çıkmıyor mu. İşine geliyor, hem kendine hem ana babasına hem de çocuklarına bakan hizmetçi var evde niye istemesin. Biraz da çalışmadığınız için oğlumun evi oğlumun parası kafası var bu tiplerde.
Çocuğunuz ergenlik yaşına giriyor. Huyu suyu değişecek daha çok mahremiyet isteyecek. 12 senedir yılın yarısında keyif için evinizi istila edenlere dur diyemiyorsanız başkalarının da hakkına girmeyecektiniz. İlk çocukta uyanıp resti çekmemişsiniz, kocanızın ağzına bakmışsınız. 3 çocuk 4 yetişkin ne hakkınız var onları tıkış tıkış yaşatmaya? Kimse yapmıyorsa siz yapıp çok önceden kovmalıydınız, yok kimse laftan anlamıyorsa da adamı boşayacaktınız. Bakın ne güzel aileme gidince babam üzüldüğümü fark etse yollamaz beni diyorsunuz. Sizin anne babanız olsaydı bir gün sığdırmazlar çünkü orası onların oğlunun evi. Yazık o 3 çocuğa, herkesin bahanesi var herkes bir şeylerin arkasına saklanıyor.
Tek çocukla bile başaramamışsınız kusura bakmayın 3 çocukla hiç olmazÇok doğru canım geçmişte göremedim bn bazı şeyleri birazda safim yani kötülük geçmez içimden ama seneler geçtikçe veren hep biziz yaş aldık a insanın tahammül kalmıyor yani kafa kaldırmıyor haksızlığı eşim ailesinin karşısında pasif kalır yanı bana onların hakkında söylenir yüzlerine demez ama ben öyle değilim söylüyorum herşeyi eşim senelerdir böyle çok tartışmalarınız oldu bu sebebten ben baba evine bile gittim büyük oğlum çok ağladı dayanamadım hem okula gidiyor psikolojik olarak etkilendim istemedim geri geldimyani tek başıma da basaramiyorum elimden bu olaydan kötü bilinip ciksamda başka çarem yok çünkü karşı tarafta ne anlayış ne gurur var seneyede dediğim gibi gelmeyin deyip kapatacam konuyu eğer eşim birsy derse de geri adım atmicam
Aklıma geliyor sağda solda bizi attılar evden bakmadılar dicekler adım gibi eminim ama kayinvaledemin içindeki şeytanlık aklima geldikce hırs yapıyorum kararınmda bazı şeylerde geç kalmış olabilirim ama önümde Allah ömür verirse yaşayacaklarim var ve hakkını daha fazla ezdirmemeye çok kararlıyım sonu ne olursa olsun kayinvalidemin gözünde bn safim eminim ama birçok foyasinu da cikarrtin yani bana iftara bile atmaya kalktı bu kadın 5 vakit namaz kılar yani nasıl. Olur beynim almıyor bn buraya yazdım ki aklıma gelmeyen bir yol bulabilirimTek çocukla bile başaramamışsınız kusura bakmayın 3 çocukla hiç olmaz
Bu saflık değil bu yaptığınız kendinizi enayi yerine koydurmak
12 sene diyorsunuz taş olsa çatlar
Üzgünüm siz böyle yaşarsınız
Nerden mi biliyorum annemden
Bahanesi çocuklarım perişan olur yok babaları iyi de görümcemler kötü
Annem kayınvalide kayınpeder küçük görümce ve kayın, kayınvalidenin kız kardeşi ve iki çocuğu ile koca 3 ay geçirirdi
Şimdi değişen bişey yok
Perişan olacak küçük çocuk da yok
Bu yaştan sonra elalem ne der diyor bu seferde
Yani kendinizi kandırmayın
Şuanda onların gözünde iyi değilsinizki. Hangi gelin eş ailesine yaranmış ki siz yaranasınız?Çok doğru canım geçmişte göremedim bn bazı şeyleri birazda safim yani kötülük geçmez içimden ama seneler geçtikçe veren hep biziz yaş aldık a insanın tahammül kalmıyor yani kafa kaldırmıyor haksızlığı eşim ailesinin karşısında pasif kalır yanı bana onların hakkında söylenir yüzlerine demez ama ben öyle değilim söylüyorum herşeyi eşim senelerdir böyle çok tartışmalarınız oldu bu sebebten ben baba evine bile gittim büyük oğlum çok ağladı dayanamadım hem okula gidiyor psikolojik olarak etkilendim istemedim geri geldimyani tek başıma da basaramiyorum elimden bu olaydan kötü bilinip ciksamda başka çarem yok çünkü karşı tarafta ne anlayış ne gurur var seneyede dediğim gibi gelmeyin deyip kapatacam konuyu eğer eşim birsy derse de geri adım atmicam
Babası tınmamış ama. Çocuğumdan ayrı kalamam herkesi gönderiyorum bir daha da uzun süreli kimse gelemez evime dememiş. Çocukları siz bile isteye doğurdunuz gerekirse babalarından bile koruyacaksınız. Çocuk dediğin sadece fiziksel değil psikolojik olarak da gelişen bir canlı. Şimdi psikolojileri etkilenmiyor mu? Ev kalabalık, banyosu tuvaleti bu çocukların da mahremiyet hakkı yok mu? Eminim bu insanlar bütün gün tv izliyordur. Çocuklar ekrana maruz kalmasın, ödevleri dersleri vardır gürültü olmasın diye düşünen bir kişi var mı o evde? Ondan sonra çocuk tembel, ders çalışmıyor, okumuyor okusa da anlamıyor, okulda başarısız oluyor... Hiç kızmayın kırılmayın, farkına varın ve kesin önlem alın diye yazıyorum, siz de iyi anne değilsiniz. Kendinizi, sağda solda itibarınızı düşünüyorsunuz, çocukları önemsemiyorsunuz. Babanız aileniz arkanızda ama sanki kimsesiz gibi kocanız dahil bu insanların esiri olmuşsunuz. Gelmeyin dedim hala geliyorlar diye bir şey yok. Geliriz ve 6 ay kalırız diyenleri gerekirse polis çağırıp attıracaksınız evden. O gevşek ve iki yüzlü kocanız da belki ebeveyn olmak nedir öğrenirdi.büyük oğlum çok ağladı dayanamadım hem okula gidiyor psikolojik olarak etkilendim istemedim
Çok haklısınız ama çocuklarımi onların karşında ezmedim günlük yaşantıları rahat olsun diye 2 senedir ayrı odalari var kv onlararinda var iç içe eskiden kaldım ama uzun süredir kiradayim hep büyük evler tercih ettim eşim belki alelem ne der kismuna katiliyorumBabası tınmamış ama. Çocuğumdan ayrı kalamam herkesi gönderiyorum bir daha da uzun süreli kimse gelemez evime dememiş. Çocukları siz bile isteye doğurdunuz gerekirse babalarından bile koruyacaksınız. Çocuk dediğin sadece fiziksel değil psikolojik olarak da gelişen bir canlı. Şimdi psikolojileri etkilenmiyor mu? Ev kalabalık, banyosu tuvaleti bu çocukların da mahremiyet hakkı yok mu? Eminim bu insanlar bütün gün tv izliyordur. Çocuklar ekrana maruz kalmasın, ödevleri dersleri vardır gürültü olmasın diye düşünen bir kişi var mı o evde? Ondan sonra çocuk tembel, ders çalışmıyor, okumuyor okusa da anlamıyor, okulda başarısız oluyor... Hiç kızmayın kırılmayın, farkına varın ve kesin önlem alın diye yazıyorum, siz de iyi anne değilsiniz. Kendinizi, sağda solda itibarınızı düşünüyorsunuz, çocukları önemsemiyorsunuz. Babanız aileniz arkanızda ama sanki kimsesiz gibi kocanız dahil bu insanların esiri olmuşsunuz. Gelmeyin dedim hala geliyorlar diye bir şey yok. Geliriz ve 6 ay kalırız diyenleri gerekirse polis çağırıp attıracaksınız evden. O gevşek ve iki yüzlü kocanız da belki ebeveyn olmak nedir öğrenirdi.
Benim çocukluğum da böyle geçti. Annem kendi yetmiyor bizleri de dört döndürürdü. Topla temizle yıka pişir... Hepimiz aynı odaya tıkılırdık, babaannem halalarım baş köşede takılırdı. Kaç yaşına geldim boyum kadar çocuklarım var ve o konuda annemi hala affetmiyorum. Yatağımızı odamızı onlara verir bizi koltuk minderlerinde yerde yatırırdı. Farkında değiller sanmayın, ergenlik başlayınca göreceksiniz olumsuz etkilerini. Şunu anlayamıyorum bir kadın bir erkek eezvlenip 3 çocuk yapıyor ve milleti evinden uzak tutamıyor. Sebep de elalem ne der arkamızdan kötüler... Çocukların ne diyeceğini ne hissedeceğini düşünen yok. Madem bu insanlardan kurtulamıyordunuz evinizi mahreminizi koruyamıyordunuz tek çocukta kalsaydınız.
Şimdi biletlerini alıp göndermezseniz seneye sizi dinleyecek mi sanıyorsunuz?Seneye olmesem eğer daha gelmeden onlar arayıp dicem ben uzun süreli kalmanizi istemiyorum ona göre ayarlayın kendinizi dicem yani iç içe yaşamının manası yok herkes kayinvalidem iş geliyor elinden bakıma muhtaç olsa inanın elimden geldigince bakarım en azından mecburlar derim ama sen bana şimdi rahatlık vermesen gerçekten muhtaç olduğunda ben bunu severek isteyerek yaparmiyim aynn bunuda dedim ama Allah yukarda niyetimi kalbimi biliyo çok dua ediyorum
Parasal destek olsa da sorun yok yani öyle mi? Parasal destek olsalar bile kabul etmemen lazım ama bunu çoktan yapman lazımdı bu saatten sonra bu sorunu çözmen çok zorŞöyle canım maddi sorunlarda bakiyirum hep geri duruyorlar hiçbir teklifte bulunmuyorlar çözüm aramiyorlar eşine maddi manevi hiçbir destek yok yani bn niye çölünün cocugumun rızkını yedirim zaten kit kanaat geçiniyoruz büyüklük yapmak yok hep herşeyde pasifler bende patladim artık
Dışarı duysa ne olur duymasa ne olur kavga ettiğinizi? Duyarsa duysun dışarıdakiler.Seneye olmesem eğer daha gelmeden onlar arayıp dicem ben uzun süreli kalmanizi istemiyorum ona göre ayarlayın kendinizi dicem yani iç içe yaşamının manası yok herkes kayinvalidem iş geliyor elinden bakıma muhtaç olsa inanın elimden geldigince bakarım en azından mecburlar derim ama sen bana şimdi rahatlık vermesen gerçekten muhtaç olduğunda ben bunu severek isteyerek yaparmiyim aynn bunuda dedim ama Allah yukarda niyetimi kalbimi biliyo çok dua ediyorum
Yol bulmak kolay da uygulamak kolay değil. Kolay gelsinAklıma geliyor sağda solda bizi attılar evden bakmadılar dicekler adım gibi eminim ama kayinvaledemin içindeki şeytanlık aklima geldikce hırs yapıyorum kararınmda bazı şeylerde geç kalmış olabilirim ama önümde Allah ömür verirse yaşayacaklarim var ve hakkını daha fazla ezdirmemeye çok kararlıyım sonu ne olursa olsun kayinvalidemin gözünde bn safim eminim ama birçok foyasinu da cikarrtin yani bana iftara bile atmaya kalktı bu kadın 5 vakit namaz kılar yani nasıl. Olur beynim almıyor bn buraya yazdım ki aklıma gelmeyen bir yol bulabilirim
Öylede gitmiyorlar böylede kadına diyorum ki sana hakkimmi helal etmiyorum yani bunu biliyo bunu sana biri dese gidermisin o yere bunlar geliyo işte abla nasıl karakterde olduklarini tabi Alaçam bn ondan bundan kısıp evin ihtiyaclarini gorecem onlar yan gel yat hizmette tam öyle olmuyo dedim bu işler herkes elini taşın altına atacak