• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemle tartıştık

FightForVictory

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
799
566
103
Şu an sinirden elim ayağım titriyor. 4 yıllık evlilik hayatımda zaman zaman kayinvalidem beni defalarca üzse de eşimle aramızda huzursuzluk olmaması için anlayışla yaklastim. Ama bugün sanırım sabrimin sonuna geldim. İlk kez bu şekilde tepki verdim. Konuyu şu şekilde anlatayim.

Kpss sınavından dolayı ve esimin ailesinin asiri derecede maddi sıkıntısı olduğundan ve onlara da faydali olabiliriz düşüncesinden dolayi yaklaşık 1 yıl önce kayinvalideme "1 yıl sizin borçlar bitene kadar benim de sinav bitmis olur, bizimle beraber yaşayın anne" dedim. Allah razı olsun kabul etti. Hep birlikte güzelce yaşadık. Ben sınava çalışırken yemek hazırlamak zorunda kalmadim. Hakkını ödeyemem bayagi emek verdi. Emek verdiği için kendisine zaman zaman hediyeler aldım. Bazen çok pahalı kızım dese de olsun anne daha iyilerine layiksin dedim. Sürekli içimden geldiğince öptüm allah razı olsun dedim. O da siz olmasanız biz ne yapacaktik dedi.

Yine hediye aldığım haftalardan birinde kendime ayakkabı almıştım ve aldığım ayakkabı bana olmadığı için anneme gondermek istedim. Orada kaynanamin benim annem için masraf yapilmasini istemedigini anladım, cok üzüldüm ama iyi gecinelim dedim konuyu kapattım.

Bugün ki sorun da şu şekilde. Eşim dedi ki kaynanamin şehrini söyleyerek oraya atanirsin dedi. Benim aile konusunda hassasligim var. Bundan dolayı eşime gülerek dedim ki neden ayricalik yapıyorsun bitanem. Uzak yeri yazacak olsam ailemin yanına giderim dedim. Aslinda amacim sadece bencilce dusunceyi engellemekti. Niyetim asla gitmek istemem degildi. Hatta bir ara aslinda fena olmaz diye dusunmustum o konusma sonrasinda. Ama kayinvalidem hemen bana tepki gösterdi. Neden kendi şehrimi söylemismisim. Normalde sessizim ama artık baktım olmuyor cevap ver kızım dedim. Anne bak böyle yapma dedim. Eve geldik baktım surat yapıyor. Sesimi çıkarmadim. Sonra kendisi bana sordu. Baktım "yok bana gelme zaten kimse sana işimi yap demiyor. Ben ne zaman sana kötülük yaptım. Bayramda da gelme istersen"diyor. Anne içinden olumsuzlulari düşün abart tamam anne dedim. Sonra kendisi evlenirken dusunecektin oraya gelmemeyi deyince sinirlerim bozuldu. Anne bencillik yapiyorsun ailem konusunda yapma dedim.Sen kayinvalide gormemissin dedi. Ben de anne asıl sen gelin görmemişsin dedim. Benim vicdanim rahat allaha havale ettim dedim.

Ben ailemin yanına atanmak istediğim için kendimi savunmadim arkadaşlar burası yanlış anlaşılmış. Zaten şu anki bulunduğum şehre yakın yerler olsun istiyorum. Ayrıca eşim akademisyen olduğu için kayinvalidenin bulunduğu ilde zaten bizim bölüm olmadığı için oraya gitme durumumuz imkansız. Bunu anlatiyoruz. Kendisi anlamak istemediği için anlamiyor.

Ayrıca beraber kaldığımız süre içinde tamamen iş konusunda kendimi geri çekmedim. Annem dokunma dedi ben hep yardimci oldum. Maddi açıdan hiç eksik birakmadim ki eski günleri hatirlamasinlar diye. Zaman zaman annem bunalmistir diye gezmeye gittik dışarıda yemek yedik. Onlar mutlu olsun istedim gerçekten.

Arkadaşlar yukarda allah var asla kullanma niyetli buraya davet etmedim. Tamam yardım istedim ama niyetim zor durumda diye kullanmak asla degildi. Kendi annemi opmedigim kadar öptüm ve allah razı olsun dedim. Elimden geldiğince manevi olarak yanında olmaya çalıştım. Bazen baska seylere agladi ben konustum yaninda oldum. Hasta oldu hastaneye götürdum. Yanlış anlayan arkadaşlar olmuş. Boş yere günaha girmeyın lütfen.

Babam annemle konuştu. Sadece sen anne değilsin, o kızında annesi var. Abartma dedi. Eşim anne abartiyorsun, kızı üzme dedi. Fakat annem odadan çıkmamakta ısrar ediyor. Hanfendi bazen çocuk gibi davranıyor. 5 gün sonra gideceklerdi zaten. Yarın gitmek istiyormuş.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın da insanlardan yer yurt ev değiştirmesini gerektirecek İyilikler isterseniz onlar da sizden bu ayarda fedakarlık istemeye hak bulur. Kayınvalideniz bir yıl boyunca evimi kapatıp yardım ettim atanmasında emeğim var tayin yerinde söz sahibiyim diye düşünüyordur. Bir yıl yemek yapmamanıza değdi mi yani. Şimdi mecbur işleri eski hale getirmek için biraz kalp kıracaksınız.

Kusura bakmayın da insanlardan yer yurt ev değiştirmesini gerektirecek İyilikler isterseniz onlar da sizden bu ayarda fedakarlık istemeye hak bulur. Kayınvalideniz bir yıl boyunca evimi kapatıp yardım ettim atanmasında emeğim var tayin yerinde söz sahibiyim diye düşünüyordur. Bir yıl yemek yapmamanıza değdi mi yani. Şimdi mecbur işleri eski hale getirmek için biraz kalp kıracaksınız.
Aslında kayinvalidem kendisini cagirmadan önce maddi durumda sıkıntı yaşıyordu. Son 1 yılda çalışmak zorunda kalıp çok zayıflamisti. Ben birazda onlar için gelmeleri iyi olur diye düşündüm. Ayrica atanmayi aşırı istedim.

Aslında kayinvalidem kendisini cagirmadan önce maddi durumda sıkıntı yaşıyordu. Son 1 yılda çalışmak zorunda kalıp çok zayıflamisti. Ben birazda onlar için gelmeleri iyi olur diye düşündüm. Ayrica atanmayi aşırı istedim.
Kayınvalideniz bana da iyi oldu diye düşünmez ki o sadece kendi yaptığı fedakarlığı görür. Daha da geç olmadan sınırlarınızı çizin tabii ama bundan sonra birine gebe kalmamaya dikkat edin bence kişisel huzurunuz için

Ama yine de teklif sizden gittiği için kv'niz ne kadar zor durumda olursa olsun gelin istedi gittim olur. Keske hic minnet etmeseydiniz anlattığınız konuda çok da büyütülecek bir şey yok ama bu tartışmanın devamı gelirse atanmanda büyük pay sahibiyim laflarına hazırlıklı ol bence

Bumudur yani sorununuzu küçümsemiyorum asla ama neler oluyor bunu tartışma gibi görmedim kime harcama yapucağınızı kimseye sormak zorunda değilsiniz heleki size ömrü boyunca bakmış büyütmüş annenize 1 sene yemek yaptı diye asla ..
Biraz kalp kırmanız gerekiyor sanırım tavrınızı net şekilde koyun bence sizin hayatınız kimse söz hakkı sahibi değil :kızgın:

Ama yine de teklif sizden gittiği için kv'niz ne kadar zor durumda olursa olsun gelin istedi gittim olur. Keske hic minnet etmeseydiniz anlattığınız konuda çok da büyütülecek bir şey yok ama bu tartışmanın devamı gelirse atanmanda büyük pay sahibiyim laflarına hazırlıklı ol bence
Gerçekten zor durumdaydilar ve yardımcı olmamda fayda olacak diye düşündüm. Karşılıklı birbirimize by süre sarfinda bayagi faydamiz oldu. İnsanlar neden iyi tarafından bakmaz ki uzuluyorum annemin böyle yapmasına.

Anne bencillik yapiyorsun ailem konusunda yapma dedim
bence esas bencilliği siz yapıyorsunuz.
yani ne bileyim kadın kaç yaşından sonra düzenini bozup sizinle yaşamaya başlamış, her gün size hizmet etmiş. tüm eve yemek yapmış.
sırf siz ders çalışın diye.
sizse annenizin yanına atanmaktan bahsediyorsunuz. kadına 'teşekkürler, sizle işim bitti' der gibi...
o bir basamakmış gibi.
ne bileyim, ben anlarım alınmasını...

Bumudur yani sorununuzu küçümsemiyorum asla ama neler oluyor bunu tartışma gibi görmedim kime harcama yapucağınızı kimseye sormak zorunda değilsiniz heleki size ömrü boyunca bakmış büyütmüş annenize 1 sene yemek yaptı diye asla ..
Biraz kalp kırmanız gerekiyor sanırım tavrınızı net şekilde koyun bence sizin hayatınız kimse söz hakkı sahibi değil :kızgın:
Haklısınız. Kaynanam bizi nişanlı iken ayırmaya çalışmıştı. Eşim istedi diye evlendik. Öyle bir hatasi olduğu halde affettim hep saygıyla yaklastim. Aile huzurum bozulmasın diye olgunlukla yaklaşınca ilk kez bu şekilde tepki vermiş oldum.

Back
X