Kayınvalidemle yolculuk yapmak istemiyorum

her ikisiyle olan sorun da aynı anda çözülmeli.yok öyle kayınvalide bir kenara önce kocanla sorunu çöz demek! çünkü o adamı o kayınvalide doğurdu,yetiştirdi,değerleri ahlakı o öğretti yeri geldi örnek oldu çocuğuna.neden acaba bu kadar kendi ailesine düşkün de eşinin tarafına acımasız!

benimle kimsin sen diye konuşamazsın..biraz daha saygılı olmaya çalış..
ayrıca şakamısın sen derken nedemek istediğim gayet açık..yukarıda yazdıklarına bakarmısın..resmen dövecek gibi ''YOK ÖYLE KAYINVALİDEYİ KENARIYA ATIP KOCAYLA SORUN ÇÖZMEK ''nedemek oluyor söylermisin...

insan kocasıyla sorunlarını çözmeden,kendi içinde halletmeden hiçbir sorunu çözemez..ayrıca bu kayınvalideyi kenarıya atmak olmuyor..karı koca önce kendi sorunlarını çözecek..bunu hangi arkadaş söylediyse çokda doğru söylemiş..

ve kadınlar için neden kendi ailelerine düşkün ve eşinin tarafına acımasız demişsin ya hani..sana o yüzden diyorum sen şakamısın diye..hiçmi bu kadınlar kulübündeki konuları okumadın..
okusaydın bilirdin kadınların kayınvalidelerine karşı son derece saygılı ve dengeli davrandıklarını ama onların acımasız olduklarını..

bilmem anlatabildimmi...

Kızlar ne kadar piskolojim bozulmuş kardeşim aradı şimdi abla çok sıkıldım kuzenimle gelelim mi sana bir kaç gün hava değişimi olsun ben kızlar ne dedim ablacım sen bilrisin ama 15 gün sonra bayram orada görüşücez yani biri gelicek edicek kendi tarafımdan gönül rahatlığı ile kabul edemiyorum

bu mesajin bitirdi beni. kardes ablasinin evine gonul rahatligiyla gelemeyecek oylemi. ara kardesini gelin de arkadasim. esine de sadece kardesim geliyor de. bakalim bu sefer nail haraket edecek. eger annenlere davrandigi gibi davranirsa sonra dusunursun ne yapacagini. onlarin ailesi gelirken sanki sana mi haber verip geliyor.

her ikisiyle olan sorun da aynı anda çözülmeli.yok öyle kayınvalide bir kenara önce kocanla sorunu çöz demek! çünkü o adamı o kayınvalide doğurdu,yetiştirdi,değerleri ahlakı o öğretti yeri geldi örnek oldu çocuğuna.neden acaba bu kadar kendi ailesine düşkün de eşinin tarafına acımasız!

ayrıca sana şunuda söylemek istiyorum...
ben elin oğluyum senin ailen rahat rahat gelemez diyen bir adamın annesine nasıl davranabilirim..

burda acımasız olan bu lafı söyleyen kocamı oluyor ?
yoksa bu lafları duyupta ona göre tavır alan, kadınmı oluyor ?

benimle kimsin sen diye konuşamazsın..biraz daha saygılı olmaya çalış..
ayrıca şakamısın sen derken nedemek istediğim gayet açık..yukarıda yazdıklarına bakarmısın..resmen dövecek gibi ''YOK ÖYLE KAYINVALİDEYİ KENARIYA ATIP KOCAYLA SORUN ÇÖZMEK ''nedemek oluyor söylermisin...

insan kocasıyla sorunlarını çözmeden,kendi içinde halletmeden hiçbir sorunu çözemez..ayrıca bu kayınvalideyi kenarıya atmak olmuyor..karı koca önce kendi sorunlarını çözecek..bunu hangi arkadaş söylediyse çokda doğru söylemiş..

ve kadınlar için neden kendi ailelerine düşkün ve eşinin tarafına acımasız demişsin ya hani..sana o yüzden diyorum sen şakamısın diye..hiçmi bu kadınlar kulübündeki konuları okumadın..
okusaydın bilirdin kadınların kayınvalidelerine karşı son derece saygılı ve dengeli davrandıklarını ama onların acımasız olduklarını..

bilmem anlatabildimmi...

sen de bana "şaka mısın sen" diyemezsin..bu çok saygı içeren bir cümle mi acaba? burada ne yorumlar görüyoruz,benim ünlem işareti içeren sert cümleme takılmışsınız.

ben burda kayınvalide veya arkadaşın kocası haklı demiyorum.kocasını yetiştiren kim,ona bu tavırları karakteri kazandıran da biraz annedir..sadece kocasıyla çözemez sorunu.elbette önce kocasıyla iletişim kuracak sonra becerebilirlerse annesiyle.ama doğrudan kayınvalideyi işin içinden çıkarıp kocana yüklen diyemeyiz.

kendi ailesine düşkün olma mevzusunu da kadın için değil kocası için söyledim.orayı yanlış anlamlandırmışsın.hemcinsimi bu konuda yargılamam.az çok bu konulara ben de yakınım.ben de gelinim çünkü.

bu mesajin bitirdi beni. Kardes ablasinin evine gonul rahatligiyla gelemeyecek oylemi. Ara kardesini gelin de arkadasim. Esine de sadece kardesim geliyor de. Bakalim bu sefer nail haraket edecek. Eger annenlere davrandigi gibi davranirsa sonra dusunursun ne yapacagini. Onlarin ailesi gelirken sanki sana mi haber verip geliyor.

aynen bende toparladım kendimi sonra aradım gelin dedim.

saygı noksanlığı olan,ben merkezci bencil bir eşe ve kvye sahipmişsiniz.Allah kolaylık versin..ailenize yaptıklarından ötürü siz dee aynı şeyleri yapmak isterseniz bu durum hoş olmaz.. bayanlar zekidir yeri geldiğinde anlatmasını bilir..

aminn cnm aminnn bende mesala bu olaydan sonra istesem seninde aileni evime kabul etmem diyebilirdim ama ben öyle birşey yapamam geldiklerinde en iyi şekilde ağırlarım güler yüzlü hatta aynı şehirde olmamıza rahmen muhakak kal denmeli,onlar aynı şehirde kalma gelebiliyorda benim annem taaa km tek biricik kızını özene bözene büyüttüğü okuttuğu yetiştirdiği ve 1200 km ötelere gelin veriyor ama kızının evine öle istediği zaman gidip kalamaz adalet bu değil bir insan ne ekerse onu biçer eşimin ektikleri sonucunda ben kayınvalidemi götürmücem bu kadar basit aynısını söyledim eşime bu seferde senin çenen çok açılmış dedi.
canim erkeklerin isine gelmiyor bana kalirsa...bi yerde kendini ezdirmeyecegini onun evi oldugu kadar seninde evin oldugunu anlatmalisin ona. sen ona iyi davrandikca ya da onun tarafina nasilsa iyi deyip devam ediyor yanlisina. Nasil anlatirsin tabii bilemiyorum …ama sen sustukca emin ol olaylar cozulmez. sen nasil birseylere katlaniyorsan o da katlanacak baska yolu yok. evlilik bu, iki kisiyle olan birsey...tek basina yasamak istiyorsa bi adaya yerlessin, ailesiyle yasamak istiyorsada hic evlenmeseymis

Son düzenleme:
saygı noksanlığı olan,ben merkezci bencil bir eşe ve kvye sahipmişsiniz.Allah kolaylık versin..ailenize yaptıklarından ötürü siz dee aynı şeyleri yapmak isterseniz bu durum hoş olmaz.. bayanlar zekidir yeri geldiğinde anlatmasını bilir..

erkek denyoysa bazı durumlarda bayanların zeki olmasıda işi yaramıyor bence..hepimizin kendimizce tecrübeleri var.ama hem yaşadıklarımdan hemde çevremdekilerden görüp anladığım şu ki

bazı insanlara kısasa kısas iyi geliyor..normale dönüyorlar.

Son düzenleme:
Bana "sen katlanmak zorundasın ben el oğluyum annen öyle istediği zaman gelemez " diyecek var ya eşim öyle bir çıngar çıkarırım ki feriştahı gelse alamaz elimden

Son düzenleme:
Esim bana aileme öyle bir saygısızlık yapsaydı cok kötü seyler olurdu ama diyelim ki sustum sabrettim simdi "ben el kızıyım.." demenin tam vakti..Onların ailesi aile bizim ki ne acaba !?

yanlış anlamada senin ailene böyle saygısızlık yapan bir insanla nasıl yaşıyorsun anlamadım
çocuğun varmı bilmiyorum ama ben anne olduktan sonra ailemin kıymetini daha iyi anladım eşim değil en ufak söz aileme kötü bir bakış bile atamaz
o senin ailene kötü diye sen onun ailesine kötü olma onların ne suçu var
ben yine aynı soruyu sorucam senin anneni hastanelik eden bir insanla nasıl yaşıyorsun bunu nasıl kabulettin o an restini çekmeliydin
yok annen bizimle gelsin gelmesinde uçakla gitsin muhabbeti yapıyorsun
senin ailenin hiçbir zaman değeri olmayacak ne yazıkki

vay anam vay!

bu erkekler ne sinsi ne ikiyüzlüler

evlenene kadar melek evlendikten sonra köprüyü geçtik hesabı selam bile verme yok öytle yağma sende onun annesinin suratına bakma...

bu işin güzellikle halledilecek tarafı mı kalmış senin annen hastanelik olmuş

ben olsam kayınvalide ölse umurum olmaz...

vay anam vay!

bu erkekler ne sinsi ne ikiyüzlüler

evlenene kadar melek evlendikten sonra köprüyü geçtik hesabı selam bile verme yok öytle yağma sende onun annesinin suratına bakma...

bu işin güzellikle halledilecek tarafı mı kalmış senin annen hastanelik olmuş

ben olsam kayınvalide ölse umurum olmaz...

aynen öyle valla, o kadar çok varki böye tanıdığım nişanlıyken yağlı ballı kaynanasıyla, hatta anne ben seni kendi annemden bile öte seviyorum diyen var
nikahtan sonra içlerine cin kaçıyo herhalde

bu erkeklerin hepsinin zekasindan süphem var benim
kendileri konussun etsin benim ailem gelebilir benim ailem yapabilir ben istedigimi yapabilirim ama kadina gelince otur oturdugun yerde ailen karisamaz ailen gelemez vs vs
kendilerini ne saniyor bunlar yahu
ama suc onlari yetistirenlerde bence ve bunlarda maalesef yine kadinlar
bende hamileyim ins. bi oglum olursa kesinlikle böyle yetistirmemeyi düsünüyorum Allah nasip ederse tabi benim kayinvalidemlerde biraz gerikafali ins. onlarin hic bir etkisi olmaz bebegimde

zaten bu eşler insanı iyilikten de soğuturlar. valla ben de en çok bu yüzden k.v. ye sevgi gösteremiyorum. eşim yapmıyorsa ben neden yapayım!!! aslında sen çok haklısın cnm. eşinle oturup konuşmalısın annenle ilgili problemi. çünkü insan içinden atamıyor. ben yaklaşık 7 ay önce eşimle annem arasında geçen çok kötü bir olay yüzünden o kadar kırıldım ki hala eşime sarılıp uyumak gelmez içimden, yapamam ve ailesinden de bu yüzden tiksinmeye başladım; sebep anneme yapılanlardı. ama allaha havale ediyorum onu, bizim de kızımız var inşallah dilerim allahtan benim eşim de aynısını yaşar ata olarak:"(

konu sahibinin eşi,konu sahibinin ailesine hakaret ediyor,onlar varken eve gelmiyor.konu sahibinin annesi bu nedenle hastanelik olduğu halde eşini makul görüyorsa kaynana da her şekilde makul görülebilir.:34:
ne kadar o anne yetiştirse de o evladı,kişiliğine de karışacak değil ya.2 oğlumu da ben yetiştiriyorum.ikisine de aynı şekil davranıyorum,ikisine de aynı terbiyeyi veriyorum.gel görki ikisi de birbirinden o kadar farklı çocuklar.benim verdiğim bir yere kadar geçerlidir.:34::34::34:

Eğer eşinizin aileniz ile bir problemi olup da görüşmek istemeseydi ve siz onun ailesi ile hiç sorununuz yokken eşinizin görüşmemesine tepki gösterip ailesine tavır alsaydınız böyle bir misilleme haksızlık olurdu.

Ama eşiniz kız evden çıktı mı erkek tarafına ait olur mantığında hareket eden biri, el oğluyum kaynana benim yanıma zırt pırt gelemez ama eşim k.validesini annesi bilip hizmet etmek durumunda diye düşünen biri. K.valideniz ile değil de eşinizle işiniz çok zor. K.valideniz ne diyor eşinizin sizin annenize böyle davranmasına?

Eğer eşinizin aileniz ile bir problemi olup da görüşmek istemeseydi ve siz onun ailesi ile hiç sorununuz yokken eşinizin görüşmemesine tepki gösterip ailesine tavır alsaydınız böyle bir misilleme haksızlık olurdu.

Ama eşiniz kız evden çıktı mı erkek tarafına ait olur mantığında hareket eden biri, el oğluyum kaynana benim yanıma zırt pırt gelemez ama eşim k.validesini annesi bilip hizmet etmek durumunda diye düşünen biri. K.valideniz ile değil de eşinizle işiniz çok zor. K.valideniz ne diyor eşinizin sizin annenize böyle davranmasına?

ben bukonuda kayınvalidem kesinlikle bişey demiyorum normalde k.v ile çok anlaşan biri değilim ama o kafa yapılarımız yaşam tarzlarımız uymadığı için ama özünde iyi bir insandır bana değer verir işte bende eşimin hatasını ona yansıtmak istemiyorum ama eşime empati duygularını ilerletmek istiyorum eve gelmesin işte hasta olsun bakamam diyemem bir kere insanlık için yapamam ama tatile götüremem diyebilirim

k.v bu durumu aksatan o oldu biz bu durumu yaşarken haliyle eşimin hal ve tavırlarını k.v de farketmiş ve beni aradı işte anneni ezdirme sonra allah korusun yarın öbürgün kaybettiğin zaman pişman olursun kayınpederinde benim annemi istemezdi dedi ve ben eşime bunu ailesine sezdirmesine çok kızdım k.v iyi niyetli ona bu konuda tek lafım yok hatta eşim ilk duyunca çok sinirlendi benim işime nasıl karışır diye kadına bağırmış çağırmış

Kayınvalidene helal olsun valla hakikatli kadınmış bazıları zevk alır hem gelinlerinin hem dünürlerinin ezilmesinden.
Sorun senin eşinin öküzlüğünde canım.
onunla birebir çöz sorunlarını.
Benim eşim ailemi, annemi ezicek, üzecek ha canına okurum onun.

Back
X