Kayınvalidemler gelecek, gerginim!!

anne olunca anladım derler hep ama......
unutmayın ki, bugün size misafireten gelecek olan eşinizin ailesiyse, yarın da evladınızın evine gidecek olan sizlersiniz......siz bugün onlara kucak açarsanız yarında size kucak açanlarınız olacaktır....
bu anlattıklarınız aile içinde yaşanılabilecek olaylardır ve mümkün olduğunca anne baba ve evlatların arasında geçen şeylerin dışında kalmak ilişkilerin selameti açısından en doğrusu en sağlıklısıdır....saç konusunda yeniden sorun yaşanırsa bu eşinizin sorunudur bırakın o halletsin....siz gereksiz sıkıntı ve stres yapmayın ki bebeğiniz de mutlu bir ortamda sağlıkla büyüsün....
ne kadar kalırlarsa kalsınlar elbet gidecekleri bir evleri var, ve de ne mutlu ki Sizin ve bebeğinizin görmeye gelen ataları var....bayramları gerçek bayram tadında yaşamalı ve yaşatmalıyız ki evimizde ve yüreğimizde huzur bulalım.....

Son düzenleme:
yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. gerginliğim sanırım doğum öncesi ve sonrası yaşadıklarımdan arttı iyice. tabii ki gelecekler evime gelmesinler demiyorum ki :)) ama bu benim gerilmeme engel değil. bazı arkadaşlar kayınvaliden anlatsın dinle sen de demişler de durumun vehametini anlayabilmeleri mümkün olmadığından böyle demişler sanırım. Kayınvalidemin acıklı hikayeleri saatlerce (abartmıyorum) sürer bitmez. anlatma demek, dinliyormuş gibi yapmak pek de fayda vermez. yıllardır aynı şeyleri anlatır anlatır bitmez. eeee ben de onunla aynı odanın içinde haftalarca kalacağım, ister istemez gerginlik oluyor (( ne yapalım kaderrrr...... saç meselesine gelince... keşke kayınpederim de sadece fikrini söylemekle yetinse! sürekli saçını kestirmesi için baskı yapıyor. ben de arayı bulayım dedim geçen geldiklerinde, yumuşak ve şirin bir tonda ama ona böyle yakışıyor baksana hiçbir kötü alışkanlığı yok, onu da böyle kabul etsen babacığım ne olur dedim. sen mi istiyorsun saçını uzatmasını dedi. evet dedim. ben onu böyle gördüm beğendim sevdim dedim. o da masada yemek yerken çatalını çarptı sofraya, sen kazandın dedi çıktı gitti. sonra da günlerce evde buz gibi bir hava, surat asık, konuşmaz etmez, ne yemek yapsam beğenmez... işte böyle arkadaşlar... evde tam bir gerilim hakimdi anlayacağınız. şimdi gerilmekte çok da haksız bulmuyorum kendimi açıkçası. bilmem anlatabildim mi...

ben de eşimde top sakal seviyorum ama alesi evmiyor gidince kestiriyorlar..iç de kızmıyorum ben hasi kalk kes diyorum niye tadımız kaçsın ki niye kalpleerini kırlım ki zaten yaşlı insanlar ve kuşak çatışması diye bi şey var...siz abartmışsınız gelmek kalmak doğal kovamazsınız ki her seyden önce eşinizin hatrına..

top sakal 1 haftada uzar, saçın uzaması 2 yıl :) aynı şey mi sizce? orda kestirip eve geldiğinizde uzatır gene... eşim saçını kesse, uzayana kadar tekrar görür babası tekrar kesmek zorunda kalır. hem artık 31 yaşında koca adam, anne babasının saçına sakalına karışması doğal mı? bence değil. fikir söyleyebilirler, ama baskı yapmaları manasız.

Yatak odanı sakın halka açma kapısını hep kapalı tut
Çok bunaldıkça bebeğini alır uyutma emzirme kalabalıktan huzursuz oluyor bahaneleriyle gider kapatırsın kapını
En azından gerginliklerden kaçmana yardımcı olur
Çünkü gelme deme şansın yok eşinin ailesi gidin deme şansın da pek görünmüyor
En azından bi sığınağın olsun

çatalı çarpıp çıkıp gittiyse evden bir daha dönmemesi gerekirdi...bu önce sofraya sonra size yapılan
büyük bir saygısızlık ne kadar yaşlı olsalarda..şu anda gelmek en doğal hakları bunada engel olamıyacağınıza göre şimdiden kendini alıştırmaya başla..inşallah çok kalmazlar...

ılk ay amma gerılmıs, demıstım ama bu yorumundan sonra sonuna kadar haklı oldugunu dusunuyorum
21 gun sende mı kalıcaklar
sen iş yapma yaptır dıye ögüt verebılırım vereliniortak

artık bebeğinde var allah bağışlasın sıkıldığın zaman emzirmeye gidersin uyutmaya gidersin onunla ilgili işler yaparsın sıkma canını hiç boşverceksin başka çaresi yok

Son geldiklerinde bu tür olaylar yasadiniz diye simdide aynisi olacak diye birsey yok.....ayrica bebek var....onunla ilgilenmekten böyle gereksiz seylere takilmicaginizdan eminim canim...

Cogu büyüklerimiz yaslilarimiz anlatir hep eskileri.....benim Ninem dün ne yedigni unuttur ama 1965 senesinin mart ayinda cuma günü neler yaptigni bir bir anlatir bize....en ince ayrintisina kadar....her seferde yeniden anlatir, bende her sefer ilk defa duymus gibi yapma nine ya derim......biraz anlayisli olmak lazim arkadasim, ilerde bizlerde yaslanacagiz...

Kayinbabanla esinin arasina girmekte hata ettin bence....Ne olursa olsun onlarin bu sac tartismasina karismamaliydin kanimca....
Nasilki ben Ailme olan tartismalarima esimin karismamasini istiyorsam bende onun böyle bir durumda karismam....
Onlar Baba ogul, 5 dakika kavga ederler sonra öpüp koklasirlar, karisan kötü olur güzelim....

Sayili gün cabuk gecer...SIKMA canini....:1hug:

Hem hic belli olmaz, belkide öyle isine gelecekki gelmeleri sen "Anne biraz daha kalin" diyeceksin....:hulya:

allah allah! yeni dogum yapmis kadinin evinde o kadar insanin ne isi var??? insan biraz dusunceli olur. baskilari, cok konusmalar filan olmasa bile o kadar insan yeni bebekli bi kadinin evine dolusmaz yahu. oyle sey mi olur? sana yardim edeceklerse, bebeginle ilgilenebil diye geri kalan butun isleri onlar halledeceklerse buyursunlar tabii. yoksa 2 gun bebegi gorurler ve giderler. o kadar kalabalik bebek icin de iyi degil, dhaa hormonlari yerine oturmamis olan anne icin de iyi degil. ben olsam asla izin vermezdim. tabii bu durumda soz soylemesi gereken esin.

ben de yakinda dogum yapacagim. annemle babam gelecekler ama baska hickimse gelmeyecek. onlar da biliyor ki kalabalik ne bana iyi gelir ne de bebege. babam 1 hafta kalip gidecek, annem de ben kendime gelene kadar kalacak, yardim etmeye geliyor. sonra digerleri de sirayla gelecekler yardim etmneye ve bebegi gormeye. o kadar. bence dogrusu da bu.

Kayınvalidem aradı az önce. Eşim saçını kesmezse kayınpederim gelmeyecekmiş. Eşim de benim çocuğumun can derdindeyiz, sizin ettiğiniz lafa bak, kendisi bilir dedi kızdı kapattı telefonu. Daha gelmeden kavga başladı. Hadi hayırlısı....

bence abartılı değil tepkin,olabilir yeni doğum yapmuşsın.başkalarının yanında rahat edemeyebilirsin,şahsen ben de edemem.yani ben kayınpederimin yanında tuvalete bile giremiyorum,biraz sıkılganım.o yüzden evimde yatılı misafirden çok hoşlanmıyorum(uzun süreli kalanlardan)loğusa bi insan da rahatsız olur,Allah sabır versin arkadaşım

ay yok artık koskoca evli barklı adama da saçını kes diye emrivaki yapılmaz ki
şaşırdım gerçekten
yeni torunları olmuş üstelik hastalanmış ama kayınpederin hala saç derdinde
Allah akıl fikir versin akannehir

Allah kolaylık versin tepkinde haklısın 9 aylık bir hamilelik döneminden çıkmışsın ve lohusalık da ayrı stresli bir süreç. Kayınpederin de evli barklı adamın saçına takacağına size bir yardımı varmı onu düşünsün. ınsanlar bazen çok düşüncesiz olabiliyor, kasap et derdinde koyun can derdinde misali.

Ne güzel işte eşin saçını kestirmesin
Onlarda gelmesin senin kafan da rahat olur olmaz mı :sm_confused:

bence gerilmekte haklısın,sana yardımlarının olup olmayacağını en iyi sen bilirsin.yardım edecek insanlar olsalardı sanırım bu kadar gerilmezdin.

yeni evlendiğimde geçici bir süre için kayınpederin evinde oturduk.onların kendilerine ait bir evleri vardı ama orayıda sayfiye yeri gibi kullanıyorlardı.oğlumuda o evde doğurdum.kurban bayramının arifesinde doğom yaptım.bayramın birinci günü kurbanı kestikten sonra bütün aile bana geldiler.kayınpeder,kayınvalide,küçük görümcem,büyük görümcem ve biri 3 biri daha bebek olan çocukları.bana bakacakları yerde,anneciğimin gelip bana bakmasınada engel oldular
kabus gibiydi yaşadıklarım..

bence hiçte abartı yok arkadaşın düşüncelerinde..
kendi evinde huzur istemesinden eşiyle yeni doğmuş bebeğiyle güzel vakit geçirmesiden daha doğal hiçbişi yok...
bende istemezdim arkadaşım..
ama sakin olmaktan başka yapıcak bişin yok....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…