Kayınvalidemler Hac'ca gitti bende onlara saygısızlık yaptım, ne yapacağım?

Kaynananız mı çağırdı misafirleri, yoksa size geldiğini öğrenen akrabalar mı kendi kafasına göre geldi. Gerçi her iki durumda da surat yapılmaz çünkü bu hac ziyareti bir kere olan birşey. Sabah olsa da yine surat yapardınız gibime geliyor çünkü siz de suçluluk hissediyorsunuz ve hatta vicdanen saygısızlık yaptığınızı düşünüyorsunuz ki o başlığı öyle attınız. Kendi annenizin misafirleri olsa aynı davranır mıydınız.?Giden kadına anlam veremiyorsunuz ama gelen misafire surat yapmakla kovmak aynı şey sayılır ben olsam ben de giderim. Yeriniz de olsam kaynanamı arar özür diler pişman olduğumu söylerdim.

Bende aynısını düşünüyorum fakat birçok üye tam tersi yorum yapıyor

Allah'ın misafirine böyle davranılmaz. Kizacagin kişi kayinvaliden. Sana sormadan etmeden milleti cagirmissa herkes gittikten sonra bir konuşma yapabilirdin

misafirlere surat asmanız ayip olmus misafirlerinizde suç yok suç kv nizde
kv nizin huyunu bikiyosunuz kendiniz de diyosunuz evimi kendi evi gibi kullanir diye demekki misafirleri sizin evinizde agirlamak istemis kendince nedense
benim bildigim kadariyla hacca gidecek kisinin evine bi ara misafirler habersiz gelir güle güle demeye bu nirmal bisey haberli gelinmez
ama gelinin evine de gidilmez ne alakasi var sacma olmus kv n kendi evinde agirlamaliydi sen de kv nin evine gidip yardimda bulunurdun misafir agirlamada
surat yapmak misafirlere cidden hoş degil 20 kisi arkanizdan ne dusunmustur kim bilir o kotu olmus 1 kisi bile kotu dusunmesi diger 19 kisiyi etkiler dedikodu yayilir filancanin gelini bizi evinde istemedi falan filan
ama diger konuda haklisin
kv ni ara konus anne kendi evinde agirlasaydin de ben yorgundum bilerek surat asmam kimseye e 20 kisiyi agirladim senin icin e olsun o kadar de özür dilencek bisey ben goremiyorum
tmm buyukler buyukler diyoruz da hep e buyukler de yerini bilsin nerde gorulmus kv njn gelinin evinde hac icin misafir agirladigi

Boşver ya ne ayıp kendi evi gibi habersiz... Kayınvalidem annemden farksızdır bir gün izin günümizde supriz ayağına kızkardeşiyle gelmiş. Bide yakın şehirde oldukları için mesafe 1.5 saat falan. Burda da kimsemiz yok kimse gelmez diye rahatız. Yaz gününde giymişiz don atlet. Ev dağınık cips mips koyup film izliyorduk. Kapı çaldı nasıl toparlandğımı bilemedim. Anne salona geçelim oturma odası müsait değil diyorum dedikoducu kız kardeşinin önünde ısrarla kapıyı açıyor. Dişimi sıkarak anne açma müsait değil diyiverdim sinirle. Sonra kahve yapmaya gittm baktım oturma odasına girmiş odayı temizliyor. Arkasına kızkardeşi girse rezil olcaz. En sevmediğim şey habersiz misafir. 20 kişiyle gelse misafire surat yapmam ama kayınvalideme de sonradan söylerim habersiz misafir getirme diye. Ben biraz despot bir insanım bunu annemde yapsa aynı tepkiyi veririm zaten kayınvalidem annem gibi bi farkı yok ama lafımı kimseden esirgemem. Sende dile getirseydin keşke surat yapmasaydın. Bizim ailede surat yapmak hoş karşılanmaz neyse dilinde söyliceksin küser kırılır önemli değil

Allah'ın misafirine böyle davranılmaz. Kizacagin kişi kayinvaliden. Sana sormadan etmeden milleti cagirmissa herkes gittikten sonra bir konuşma yapabilirdin

Misafirler allahin degil kayinvalideninmis. Gecenin 11inde gelsiysen surati da çekeceksin.

Misafir kutsaldir geyigini cok sacma bulurum. Yalnizca rahatsızlık vermişler başına taç mı etseydi kadıncağız

Surat asarken pişmanlık duymamışsınız öyleyse şimdi de duymayın.
Hac için gelmişler ekstra bir durum bir saat çekememişsiniz..
Yaptıklarınızdan pişman olmayın. Kayınvalideniz sizle küs gitmeyi göze alacak kadar kırılmış.
Misafire saygısızlık yapılmaz diye bilirdik ama maşallah eline sopa alıp kafalarını ezseydin demedikleri kalmış yorumların.
Derdinizi kayınvalidenizle hakkedeceksen yaptığını z çok yanlış olmuş.
Benim eşim aynı hareketi yapsa kıyametleri koparırım.
Ailelerin birbirini tolere edebilmesi lazım. Bunu yapamıyorsak aile olmanın ne anlamı kalır. Ha anne ha komşu. Aynı kategoriye koymuş oluruz.
Bana ters gelir böyle triple.
Benim evim, bana sorulacak vs. Vs. tavırlarıyla ancak yıkıcı olursunuz.

Niye kendi evinde ağırlamıyor, sizin evinizin olduğu ilde kendi evi de yok mu? O kısmı anlamadım. Biri yorumda “sizin evinizde ağırlamak zorunda kalmış” demiş ve siz “zorunda değildi” vs diye cevap yazmamışsınız. O yüzden emin olamadım.

O saatte 20 kişiyi nasıl buluyor
Kimse demiyor mu yahu bu saatte zart diye gidilmez sen ağırla bizi gelin ne alaka ? Diye.
Gelenler kv den daha tuhaf..

Hayır gayet de kendi evinde ağırlayabilirdi bu konuda eşimin de ihmali var , kv beni tanıdığı sorun çıkartacağımı bildiği için bize gidelim dedi eşim de hayır bizde otururuz dedi

Su misafirlik olaylarindan nefret ederim. Evimde bir ton insan varken ben de asiri gerilirim o 1 saat gecmez bitmez.
Bekarken de bjze pek misafir gelmezdi ama babannemler ust katta oldugundan bayramlarda gelen giden olurdu bir dunya. Kendimi odaya kapatirdim.

Kendi evime de samimi olmadigim akraba veya komsu adi altinda bir dunya insani almak istemem ve almam da. Benim de ister istemez suratim duserdi. Yapacak bisey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…