- 27 Mayıs 2017
- 1.900
- 884
- 123
- Konu Sahibi Passionatewoman
-
Evet bu sayede istedikleri saat girip çıkamayacaklarını öğrenmiş oldularGayet iyi yapmışsın, ben olsam hiç kabul etmezdim o ayrı..
Eşime ne saçmalıyorsun derdim.
İnsan evin hanımına bir sorar.
Neyse takma kafana. Taviz tavizi doğurur.
Bir kere idare etsen hep beklenirdi senden.
Kaleminize sağlık kadın o saatte gelip bir de tavır yapıp çekip gidiyor çirkef kadın ben yapacağımı bilirdim ona bana bi çatsaydı"Misafire niye surat yapıyorsun, onlar gidince kayınvalidene kızsaydın" denilmiş de, bu 20 kişiyi kayınvalide silah zoruyla getirmemiş sonuçta. 20 kişiden aklı başında tek bir kişi çıkıp "yahu neyin kafasındasınız, bu saatte misafirliğe mi gidilir?" dememişse surat yapılmayı değil, kovulmayı hak etmişler.
Saygısızlık idare edilmez bence arkadasım.Evet bu sayede istedikleri saat girip çıkamayacaklarını öğrenmiş oldular
Ben geleyim sana da,biraz geç oldu ama.zararı yoktur di miLa millette ne çevre var, gecenin 11inde 20 kişi gel deyince geliyor. Biz burda yalnızlıktan ölelim... :)
Neyse ya. Ben yerinizde olsam kimseye surat filan yapmazdım. Gelmişler artık yani. Millet ne bilsin istemediğinizi, onları da kayınvalideniz çağırmış. O istedi ama ben istemedim mevzusu komşuların suçu değil. Davranışınız ayıp. Ayıp ettiğiniz için de tepki görmüşsünüz. O akşamı idare edip sonra kayınvalidenizle konuşabilirdiniz. Belki o da nasıl olsa ayaktayız, uyumuyoruz, gelseler ne olacak diye düşünmüştür. Sonuçta bu insanlar da sabaha kadar kalmadı.
Bir de niye suratınızı gören misafir evden gitti diye çirkef olmuş anlamadım. Çirkeflik bir tana dursun, gururlu kadınmış.
İyi ya,hatasından dönmüş,daha ne istiyorsun:)Kaleminize sağlık kadın o saatte gelip bir de tavır yapıp çekip gidiyor çirkef kadın ben yapacağımı bilirdim ona bana bi çatsaydı
La millette ne çevre var, gecenin 11inde 20 kişi gel deyince geliyor. Biz burda yalnızlıktan ölelim... :)
Neyse ya. Ben yerinizde olsam kimseye surat filan yapmazdım. Gelmişler artık yani. Millet ne bilsin istemediğinizi, onları da kayınvalideniz çağırmış. O istedi ama ben istemedim mevzusu komşuların suçu değil. Davranışınız ayıp. Ayıp ettiğiniz için de tepki görmüşsünüz. O akşamı idare edip sonra kayınvalidenizle konuşabilirdiniz. Belki o da nasıl olsa ayaktayız, uyumuyoruz, gelseler ne olacak diye düşünmüştür. Sonuçta bu insanlar da sabaha kadar kalmadı.
Bir de niye suratınızı gören misafir evden gitti diye çirkef olmuş anlamadım. Çirkeflik bir tana dursun, gururlu kadınmış.
Evet konuştuk :) kabul etmiyor şartımı. İki seçeneğin var beni ya annenle bidaha bir araya getirmezsin yada bu konuda ısrar ediyosan ayrılıcam dedim. Hatta işi abartıp sende annenle görüşemezsin ömür boyu demeye başladıJameya sen naptin konustunuz mu ?
Aslında konuya tam olarak saygısızlık diyemeyiz şöyle ki kayınvalidemler bize yemeğe gelmişlerdi sonra kayınvalidem evimizi kendi evi gibi kullanmayı ve emrivaki yapmayı çok sever tüm gün zaten birlikteydik akşam saat 11 gibi tam 20 tane akrabası ve komşusu emrivaki yaparak bize geldiler bende tabi ki surat yaptım onları istemediğimi belli ettim akabinde aralarındaki çirkef bir kadın evi terketmiş gitmiş sonra kayınvalidem bana kızdı eşimle de birbirimize girdik konu uzadıkça uzadı onlar da geçen perşembe gittiler ama küs gittiler.
Ben mi yanlış yaptım bu durumda?
HahahaBaşlık"Hac nerededir"miydi,ben orayı kaçırmışım
Doğru valla ama daha 10 yaşında oğlum ama bununla ilgisi yok sadece biraz empati kurdum benim akrabam olsa ve eşim surat yapsa diye üzülürdüm bide olay çok abartılmış kayinvalide bizim eve geçelim demiş gelenlere belliki aralsrında teklif yok oğlu burda oturun demiş yani sonuçta bi saat idare edilebilirdi sonra bu sıkıntı konuşulabilirdi sonuçta kimse dört dörtlük değil hepimiz hata yapıyoruzBeğendim yazınızı ama belli ki oğlan annesisiniz ben kesinlikle sizin gibi düşünmüyorum o saatte gelen misafir de suçludur
Yazılı olmayan Örf adet kuralları vardır , akşam saat 21,22den sonra telefonla bile aramak doğru değilken bu kadar kişi davetli olmadıkları bir eve geliyor ve aralarından kimse de bu saatte gidilmez başka zaman gidelim Demiyor.. dediğiniz gibi beni yoksaymaya hakları yoktu..Şimdi misafirdir ağırlanılır, hizmet edilir, yedirilir, içirilir helali hoş olsun elbette.
Fakat benim takıldığım emri vaki konuşma şeklidir. Şahsen ben böyle birşeye asla gelemem. Ailem de annem de, babam da, kardeşim de asla ve asla emri vaki konuşma geçmez. Bu bir görgü kuralıdır.
Ki eşimin ailesinden bile bu tarz konuşma şekline katlanamam. Bana sorulsa elbette “olur gelsinler başımın üstünde yerleri var” derim ağırlarım. Ama öyle kafasına göre “yok oğlumun evi getiririm” deyip beni hiçe sayarlarsa o zaman nasıl davranmam gerektiği bellidir. İlgilenmem, kimseye de hizmet etmem.
Beni hiçe sayıp düşüncemi almadan insanları evime tıkıyorlarsa bende o ortamda güzel bir cümle kurarak bu yaptığının yanlış olduğunu dile getirmekte özgürüm.
Getirecekse de kendi hizmet eder.
O kadın zaten normalde de çirkef olduğu için ve 20 kişi arasında tek o çıkıntılık yaptığı için böyle bir şey söyledim bence onun da yaptığı büyük saygısızlık , sen bana davetsiz geliyorsun daha doğrusu benim misafirim değil kv nin misafirisin ve ben seni kovmuyorum sen çekip gitmekle benden ziyade, uğurlamaya geldiğin insana asıl saygısızlığı yapıyorsun bilmiyorum yani o kadına haklı diyenler neden böyle demişBaşından sonuna kadar katılıyorum. Tamam hoş olmamis habersiz gelmeleri ama 11 de gelende hizmet beklemez ki zaten ev sahibinden? Çok çok bi cay icerler kahve bile gitmez o saatte bi demlik cayda bu kadar zor olmamali sonucta misafircilik oynamaya gelmemisler size hacca gidecek diyosunuz ugurlamaya geliyolar gelinide bi yemek koymadi önümüze demezdi yani hicbiri. Surat astiniz kadin huzursuz oldu kalkti gitti niye cirkef bende anlamadim ? Napsin istenmedigini bile bile kahkaha ata ata otursun mu? Hem yolcu etmeye geliyo zahmet edip hemde bunun icin surat asan birileri 1 2 saat icin ? Gururlu kadinmis helal olsun. Cok ayip yaptiginiz.
gece 11 de misafire gidilmez, gelenler de hatalı, ama surat yapmak olmamış... idare etmek gerek bazen de..Aslında konuya tam olarak saygısızlık diyemeyiz şöyle ki kayınvalidemler bize yemeğe gelmişlerdi sonra kayınvalidem evimizi kendi evi gibi kullanmayı ve emrivaki yapmayı çok sever tüm gün zaten birlikteydik akşam saat 11 gibi tam 20 tane akrabası ve komşusu emrivaki yaparak bize geldiler bende tabi ki surat yaptım onları istemediğimi belli ettim akabinde aralarındaki çirkef bir kadın evi terketmiş gitmiş sonra kayınvalidem bana kızdı eşimle de birbirimize girdik konu uzadıkça uzadı onlar da geçen perşembe gittiler ama küs gittiler.
Ben mi yanlış yaptım bu durumda?
Yani sonraki gün hacca gitmiş olsalar bu insanlar uğurlamaya gelmiş denirdi ,belki idare edilebilirdi ama yine de 11 de gelinmez günler çuvala mı girmiş? Pazartesi 11 de gelineceğine/çağırılacağına salı,çarşamba gün içinde sizinde haberiniz olacak şekilde bir ayarlama yapılabilirdi. Yada kendi evinde ağırlayabilirdi kayınvalide o imkan da varmış.Bende aynısını düşünüyorum fakat birçok üye tam tersi yorum yapıyor
aynen aynenn öylee işte benim de sinir olduğum ve surat yaptığım konu tam olaraktan da bu aslındaaYani sonraki gün hacca gitmiş olsalar bu insanlar uğurlamaya gelmiş denirdi ,belki idare edilebilirdi ama yine de 11 de gelinmez günler çuvala mı girmiş? Pazartesi 11 de gelineceğine/çağırılacağına salı,çarşamba gün içinde sizinde haberiniz olacak şekilde bir ayarlama yapılabilirdi. Yada kendi evinde ağırlayabilirdi kayınvalide o imkan da varmış.
Bu biraz oğlumun evi istediğimi yaparım kafası olmuş sanki.
ben bu kadar iyi niyetli olamıyorumKadın çok iyi yapmış bence kalkıp gitmekle.
Ha ben yapamazdım,,idare ederdim fakat böyle ev sahibine yapmak lazım.Bazı şeyler plansız gelişir,başımın tacı olmayan kayınvalidem yapsa,kadın ömründe bir kere hacca gidecek,incilerim dökülmez.deyip güler yüzle ağırlar,bir çay olsun ikram eder,kadını mahçup etmezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?