- 6 Haziran 2024
- 29
- 30
- 3
- 30
- Konu Sahibi halidedip_gibi1
-
Mesafe candır. Bu soğuk davranmak demek değil, yeterince samimi ama sınırlarınızı koruyarak.Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 6 yıldır evliyim. Eşimin ailesiyle uzakta yaşıyoruz. Tatilde iki üç haftalığına gideceğiz yanlarına. Kayınvalidemle olan ilişki durumumu bir türlü oturtamadım. Ona samimi davrandığım zaman samimiyetten kaynaklı rahatsız olduğum tavırları oluyor. Uzak davrandığım zaman da eşim üzüldüğü için ve kendisi de kötü bir insan olmadığı için içim rahat etmiyor. İki türlü davranış yolu da beni rahatsız ediyor. Belki de samimi davranmak istiyorum, belki de bu konuyu bu yüzden açtım bilmiyorum. Ama samimi davrandığım zaman bizimle yaşama hayali dahi kuruyor. Nasıl davranmalıyım sizce ?
Haklısınız. Kayınvalidem samimiyeti algılayıp mesafeyi görmezden gelen biri. Mesafeli halim bile samimiyet olarak algılanabiliyor. En son eşiyle kavga edip bizde yaşama hayalleri kurmuştu, eşim de “hayır olmaz” diyemiyor tabii. “Annemin hayatı, boşanmak isterse bizimle yaşar. Tek yaşayamaz okuma yazması yok, korkar” diyor. Eşime ve düşüncesine saygı duyuyorum fakat kayınvalidemin bu cesareti nereden aldığını sorguluyorum.Mesafe candır. Bu soğuk davranmak demek değil, yeterince samimi ama sınırlarınızı koruyarak.
Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 6 yıldır evliyim. Eşimin ailesiyle uzakta yaşıyoruz. Tatilde iki üç haftalığına gideceğiz yanlarına. Kayınvalidemle olan ilişki durumumu bir türlü oturtamadım. Ona samimi davrandığım zaman samimiyetten kaynaklı rahatsız olduğum tavırları oluyor. Uzak davrandığım zaman da eşim üzüldüğü için ve kendisi de kötü bir insan olmadığı için içim rahat etmiyor. İki türlü davranış yolu da beni rahatsız ediyor. Belki de samimi davranmak istiyorum, belki de bu konuyu bu yüzden açtım bilmiyorum. Ama samimi davrandığım zaman bizimle yaşama hayali dahi kuruyor. Nasıl davranmalıyım sizce ?
Tabiki oglundan alıyor nereden alacak hshshHaklısınız. Kayınvalidem samimiyeti algılayıp mesafeyi görmezden gelen biri. Mesafeli halim bile samimiyet olarak algılanabiliyor. En son eşiyle kavga edip bizde yaşama hayalleri kurmuştu, eşim de “hayır olmaz” diyemiyor tabii. “Annemin hayatı, boşanmak isterse bizimle yaşar. Tek yaşayamaz okuma yazması yok, korkar” diyor. Eşime ve düşüncesine saygı duyuyorum fakat kayınvalidemin bu cesareti nereden aldığını sorguluyorum.
Cesareti eşinizden alıyor. Eşiniz size bu şekil konuşuyorsa annesine de ''öyle durumda bizimle yaşarsın'' diyordurHaklısınız. Kayınvalidem samimiyeti algılayıp mesafeyi görmezden gelen biri. Mesafeli halim bile samimiyet olarak algılanabiliyor. En son eşiyle kavga edip bizde yaşama hayalleri kurmuştu, eşim de “hayır olmaz” diyemiyor tabii. “Annemin hayatı, boşanmak isterse bizimle yaşar. Tek yaşayamaz okuma yazması yok, korkar” diyor. Eşime ve düşüncesine saygı duyuyorum fakat kayınvalidemin bu cesareti nereden aldığını sorguluyorum.
Aslında eşi üzülüyor diye degil eşiyle arası bozulacak diyedir oEşim üzülüyor diye kaynanayla samimi olmam.
Haklısınız. Kayınvalidem samimiyeti algılayıp mesafeyi görmezden gelen biri. Mesafeli halim bile samimiyet olarak algılanabiliyor. En son eşiyle kavga edip bizde yaşama hayalleri kurmuştu, eşim de “hayır olmaz” diyemiyor tabii. “Annemin hayatı, boşanmak isterse bizimle yaşar. Tek yaşayamaz okuma yazması yok, korkar” diyor. Eşime ve düşüncesine saygı duyuyorum fakat kayınvalidemin bu cesareti nereden aldığımı sorguluyorum.
Tek oğlu eşim değil ve haklısınız, baba figürüyle büyümediğim, annem yıllarca tek yaşadığı için empati kuramamış olabilirimKendi anneniz boşanıp sizinle yaşamak istese onadamı direk böyle negatif bu cesareti nerden alıyor dersiniz?
Eşimle bugüne kadar ailesi için tartışmam olmadı. Kötü iletişimlerimizde dahi annesiyle arama girmedi. Gönlümce davranmamı istiyor. Onu çok iyi tanıyor, üzüleceğini biliyorum. İnandırmak mecburiyetinde değilim sizi. Yine de yorumunuz için teşekkürlerAslında eşi üzülüyor diye degil eşiyle arası bozulacak diyedir o
Teşekkür ederim yorumunuz için.Saygıyı sevgiyi eksik etmedikçe güler yüzlü oldukça eşiniz isterse kendini dağlara taşlara vursun mesafe yoksa işiniz çok çok zor olur…
Bunu da ayrı bir konu olarak açabilirim , ayrı bir derttatil için iki ya da üç haftalığına neden eşinizin ailesine kalmaya gidiyorsunuz?
Bunu da ayrı bir konu olarak açabilirim , ayrı bir dert
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?