Kayınvalidemm

halidedip_gibi1

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2024
29
30
3
30
Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 6 yıldır evliyim. Eşimin ailesiyle uzakta yaşıyoruz. Tatilde iki üç haftalığına gideceğiz yanlarına. Kayınvalidemle olan ilişki durumumu bir türlü oturtamadım. Ona samimi davrandığım zaman samimiyetten kaynaklı rahatsız olduğum tavırları oluyor. Uzak davrandığım zaman da eşim üzüldüğü için ve kendisi de kötü bir insan olmadığı için içim rahat etmiyor. İki türlü davranış yolu da beni rahatsız ediyor. Belki de samimi davranmak istiyorum, belki de bu konuyu bu yüzden açtım bilmiyorum. Ama samimi davrandığım zaman bizimle yaşama hayali dahi kuruyor. Nasıl davranmalıyım sizce ?

Mesafe candır. Bu soğuk davranmak demek değil, yeterince samimi ama sınırlarınızı koruyarak.

Mesafe candır. Bu soğuk davranmak demek değil, yeterince samimi ama sınırlarınızı koruyarak.
Haklısınız. Kayınvalidem samimiyeti algılayıp mesafeyi görmezden gelen biri. Mesafeli halim bile samimiyet olarak algılanabiliyor. En son eşiyle kavga edip bizde yaşama hayalleri kurmuştu, eşim de “hayır olmaz” diyemiyor tabii. “Annemin hayatı, boşanmak isterse bizimle yaşar. Tek yaşayamaz okuma yazması yok, korkar” diyor. Eşime ve düşüncesine saygı duyuyorum fakat kayınvalidemin bu cesareti nereden aldığını sorguluyorum.

Saygıyı sevgiyi eksik etmedikçe güler yüzlü oldukça eşiniz isterse kendini dağlara taşlara vursun mesafe yoksa işiniz çok çok zor olur…

Tabiki oglundan alıyor nereden alacak hshsh

Cesareti eşinizden alıyor. Eşiniz size bu şekil konuşuyorsa annesine de ''öyle durumda bizimle yaşarsın'' diyordur

Kendi anneniz boşanıp sizinle yaşamak istese onadamı direk böyle negatif bu cesareti nerden alıyor dersiniz?

eşinize "ciddi yola girmeden önce hiç böyle bişeyden bahsetmemiştin" diye söyleyerek net olun
yoksa söyledi mi? bizimle yaşar falan diye

eşinizden başka çocuğu yok mu?

sizle yaşasım dediğinde size "aaaa yook anneciğim hangi devirde yaşıyoruz öyle şey mi olur minvalinde konuşun
yoksa önünü alamazsınız

Aslında eşi üzülüyor diye degil eşiyle arası bozulacak diyedir o
Eşimle bugüne kadar ailesi için tartışmam olmadı. Kötü iletişimlerimizde dahi annesiyle arama girmedi. Gönlümce davranmamı istiyor. Onu çok iyi tanıyor, üzüleceğini biliyorum. İnandırmak mecburiyetinde değilim sizi. Yine de yorumunuz için teşekkürler

Ne münasebet beraber yaşamak ya. Asla kabul etmeyin. Boşanmayı göze alıyorsa kendi hayatını yoluna koymayı da bilecek kv. Bu yaşa kadar okuma yazma bile öğrenmemiş pes. Valla bana kocam böyle bir şey derse oturursunuz ana oğul o zaman derim çekerim resti. Sağlık sorunu olmadıkça, elden ayaktan düşmedikçe asla asla asla.

tatil için iki ya da üç haftalığına neden eşinizin ailesine kalmaya gidiyorsunuz?

Bunu da ayrı bir konu olarak açabilirim , ayrı bir dert

bu maalesef çok yaygın yapılan bi şey. iki haftalığına kayınvalide evine çöreklenip dinlence zamanlarınızı orada geçiriyorsanız zaten yeteri kadar yüz göz olmuşsunuz demektir. kadını yaptığı planlar konusunda engelleme şansınız yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…