kayınvalidenin asırı ısrarı

Valla yalnız olmadığına seviniyimm mi üzuleyim mi bilemedim. Size daha trajik bise anlatım yine bigun onlar böyle soylenirlerken, belki daha uzağa gitmeniz gerekebilir bence sürekli özledik demeyin Allahın gücüne gider dedim biraz tehditvari şekilde. Aldığım cevap siz nereye giderseniz biz De geliriz oldu☺☺☺☺

En azindan sizi ayirmiyor, sizi de ozluyormus.
La

Uygun bir dille "cocuk yspmadiginizi, gezmek istediginixi, bu zamani bi daha bulamayacaginizi, vs" ifade ettiniz mi? Uzakta olunca, insan zor gunde yaninda birini arar.İyi dusunmek gerek

Evet sağolsun hakkını yiyemem o konuda. Kırıcı olmamaya çalışarak biraz uyardım ama sonuç aynı. İnanın bazen o kadar bunaldım ki hiç o durumu dusunmuyorum

Benim esim de tek cocuk.Eşimin ailesi Türkiye 'nin öteki ucunda ama bu seferde bütün yaz tatilini yanlarında gecirmemizi istiyorlar.

Valla boyle konulari okudukca, sukrediyorum ayri illerde oturdugumuza. Cekemem oyle, her Allahin gunu ne isim var orda. Benim kocam da tek cocuk ama yaz tatilinde bile demez gel annemlere gidek diye. Sansliyim sanirim

Bazı anneler oğulları evlendi diye oğullarının kendinden kopacağını sanıyor.Mesafe ne kadar yakın olursa olsun görmezse içi rahat etmiyor.Anneler işte ne yaparsın?
Fakat belli bir noktadan sonra buna bir dur demek gerçekten gerekli.Önemli olanda eşinizin anlayışı..Allah başka dert sıkıntı vermesin.

Ben de tek çocuğum yılda bir giderim haftada bir ararım bazen de 10 günde

Tek çocuk olunca bir şey değişmiyor ki

Sonuçta ikinci çocuk diğerinin aynısı değil

Benim esim de tek cocuk.Eşimin ailesi Türkiye 'nin öteki ucunda ama bu seferde bütün yaz tatilini yanlarında gecirmemizi istiyorlar.

Uzak olmak da çözüm değil yanı. Ama şöyle düşünün en azından yıl içinde rahatsınız salça olan kimse yok onda bise yanı.

Valla boyle konulari okudukca, sukrediyorum ayri illerde oturdugumuza. Cekemem oyle, her Allahin gunu ne isim var orda. Benim kocam da tek cocuk ama yaz tatilinde bile demez gel annemlere gidek diye. Sansliyim sanirim

Benimki de demiyo anası diyo ille gelin diye sanslisiniz maşallah

Ben de tek çocuğum yılda bir giderim haftada bir ararım bazen de 10 günde

Tek çocuk olunca bir şey değişmiyor ki

Sonuçta ikinci çocuk diğerinin aynısı değil

Ben de öyle dusunuyorum kesinlikle. Ama eleştirdiğim zaman aldığım cevap bu: ama benim bi tane çocuğum var. Ben tek değilim diye değersiz oluyorum bu mantıkta da işte...

Sevmeseler neden sevmiyor dersiniz dert yok ortada sırf abartmissiniz

Siz de haklısınız karşı tarafta haklı bence.
Düşünün tek bir evlatları var onu da haftada bir güncük görmek istiyolar.
İki haftada bir görmek de uzun bi'süre bence.
Siz gitmek zorunda değilsiniz, cumaları eşiniz iş çıkışı gider çay, kahve içer iki haftada bir falan da kahvaltı ya da yemeğe gidersiniz.
Yaşlı insanlar bugün var yarın yoklar sorun sırf buysa kalp kırmaya gerek yok, soğumanız gereken bi'durum da yok bence.
Tatlı sert uyarmak yerine anne bi'hafta sonumuz var çok yoruluyorum ev işi vs onlarla ilgileniyorum dersiniz eşiniz de gitsin bi'zahmet ailesinin yanına sizsiz.

En güzeli bir hafta birlikte gidin diğer hafta (haftaiçi) eşin gitsin.2 haftada bir haftasonunuzu kurtarmış olursunuz.
Bir de dokunulmaz bir gün ilan edin.Mesela pazar diyelim,pazar günleri geç kalkıyoruz,pazar günü bize ait gibi mesajlar verin.Akıllara pazar günü sizi rahatsız etmemek gerektiği yerleşmiş olur.

Ben hiç gitmek istemiyor degilimki, aşırı ilgi ısrar beni rahatsız ediyor. Sürekli özledik denmesi beni rahats8z ediyor ve açıkçası gerçekçi bulmuyorum

Ben ne mesajlar vermeye çalıştım bir bilseniz , biz artık ayrı bir aileyiz , kendi planlarımiz var v.s ama sonuç aynı ne yazıkki... Bakıldığında büyük bir sorun degil evet kabul, ama sürekli olduğunda boguyor

Biz de kayinvalideme 5dk uzaktık.esimle aynı anda dönüyorduk işten. Eğer o gün is cikisi dışarda yemissek arayıp bi çay koyun geliyoruz diyorduk.haftasonu da ben temizlik yaparken kuafore giderken eşim gidiyordu ailesini görüyordu. Benim özel işlerim olduğu zaman ailesiyle görüşürdu.gerci benim kayinvalidem ısrarcı değildi.hic rahatsız olmadım. 5dk uğrayıp görünüp eve gittiğimiz oluyordu.sen de öyle yap Ev yakınmis.esinle birlikte vakit gecirmeyeceginiz zamanlarda esin hep annesine gitsin.sen de haftada bir çaya git aksam oldu bitti.yazik kızma onlara ya.bunaliyorsun ama bir de onları düşün.bir de çocuğun olunca inan çok yardımları dokunur. başka kardes de yokmuş eşinin.

Haklisiniz.Ayni durum bizde de sözkonusu.Butun cocuklarini yanlarinda isterler.Bize gelince anne babamizin yanina gitsek ,kazara esim bir biraz fazla dursa bozulup,küserler.Artik biz eskisi Kadar sürekli gitmiyoruz.

Şu hayatta en sevmediğim şeyler ısrar, sitem. Eşimin aileside öyle ne yazıkki. Biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz, yoksa ne yapardık bilmiyorum. 10 gün kalıyoruz 20 gün kalın, tatilin yarısını orda geçiriyoruz diğer yarısını da istiyorlar filan... Boğucu oluyo gerçekten. Bu sene açıkça söyledim bizim evimiz, hayatımız yok mu sanıyorsunuz? diye umarım etkili olur, bizde Sözcü eşimdir onu tınlamadılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…