Kural 1 ) asla ama asla ağzından baldan aksa kv evine ,sokağına ve mümkünse şehrine ve yakın şehirlere taşınmaya aldınızHerkese merhaba daha önce konu açıp Konuyu kısaca anlatmıştım ama bu beni tatmin etmedi.simdi sizlere daha ayrıntılı anlatıp haksız olduğum noktayı bana göstermenizi istiyorum.
Ben 35 yaşında turkiyenin en güzel yerlerinden birinde görev yapmakta iken kendi abimle yaşadığım bazı sorunlar nedeni ile eşimin ailesinin olduğu yere tayin istedim.evlilik döneminde kimseden maddi manevi bir beklentim olmadı.hersey de çok anlayışlı davrandım.evlilikten sonra ise haftada en az 2 kez kayınvalideme gorumceme gittik.gitmem demedim yazık kadın oğluna hasret kalmasın diye düşündüm.gel zaman git zaman onlara hatta tüm sülaleye gittiğimiz halde gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz diye laf sokmaya başladılar.bu arada benim iş yerim 50 km uzakta ve eve geldiğim zaman çok yorulmuş oluyorum.3 sene içinde eşim 2 ben de 1 kez ameliyat geçirdik. Ben işteyken kayınvalidem bir kez gelip oğluna bakmadı. Hiç ilgilenmediler.bayramda bile her ailemin yanına gidecegimizde sorun çıkardılar gidip ne yapacaksınız deyip bize engel olmaya kalktılar.tabi bunlar giderek arttı ben her defasında sessiz kaldım.10 yaşlarında çocukları bile beni rencide etmeye başladı kimse ses çıkarmadı.son olarak tam tüp bebeğe başlayacağım dönemde yemeğe çağırdılar ve ben morale ihtiyacım var diye gitmek istemedim.daha sonra gideriz diye düşündüm.bu kez kayınvalidem ve görümcem eşime boşanacaksın baskısı yapmaya başladılar.gene ses etmedim.tup bebeği iptal edip tayin isteyelim dedik bu kez bana edilen hakaretler havada uçmaya başladı.esime senin karının kafası boş senin karin şöyle böyle demeye başladılar.ben gene ses etmedim.sadece bir hakaret daha ederseniz sizi mahkemeye veririm diye mesaj yazdım.dogal olarak bu mesajımı kullanarak tüm hatayı bana yüklediler.varsin yüklesinler allah biliyor.su an tayin sonucunu bekliyoruz ve bir an önce bu insanlardan kurtulmak istiyorum.lutfen bana haksız olduğum yeri gösterir misiniz
'd
Aynen öyle valla agzinla kūs tutsan yaranamıyorsun.gunah ama çok günah biz de anne evladıyiz ataç kovugundan çıkmadık. Ben hakkımı helal etmiyorumKural 1 ) asla ama asla ağzından baldan aksa kv evine ,sokağına ve mümkünse şehrine ve yakın şehirlere taşınmaya aldınız
Kural 2) kv kısmı her zaman haklıdır ..
Kural 3) kendinizde hata ,yanlış arayıp durduk yere moralinizi bozmayin ,soru. Sizde değil karşı tarafta ..
En büyük silahiniz takmayin inadına Gül'ün güler yüzlü olun ,yokmuş gibi davranin ..
Hergun git,hizmetçi ol,istedikleri gibi ol ıhhh yine bir kulp bulurlar değişmez bunlar
Bundan sonra susmam ki güzellikten anlamıyorlarsa söylemlerim daha farklı olur .bu kez onlar susmak zorunda kalır benim ağır laflarımi duymamak için. Ben oku yaydan çıkarmamak için çok uğraştım ama olmadı ok yaydan çıktı bir kereYa kimseye yaramıyor var ya susuyorsun tepene çıkıyorlar. İnsan kendini aptal gibi hissediyor neden insanlık yaptım diye. Böyleleri çok malesef canım. Uzaklaşırsın inşallah ama bu mesele böyle çözülmez. Sen böyle davrandıkça uzak olduğunda da elleri kolları yetişir. Sana böyle davranmaya cesaret edemeyecekleri bir hale getirmen lazım.
Bunu denedim görümcem kızım sen manyaksin derhal kardeşimden boşanacaksın dedi geçti.herkesle normal şekilde konusulmuyor. Kayınvalidemle de konuşmaya çalıştım bana abimle olan kırgınlığını başıma kaktı.orayi kokuttun sıra buraya mı geldi sok oldum
Haklısınız inşallah tsk ederimHastaydik amliyat olduk gelmedi gitmedi oglunu sormadi falan bunlara takilmayin esiniz size siz esinize destek olun gerisini bos kimseden kimseye hayir yok
oda bi hata esinin ailesine kendi ailenle ilgili hicbisey anlatmamalisin bunu cunku herzaman bi koz olarak kullaniyolar.. ins. tayin cikar gider kafani dinler rahatca yasarsin
Hataniz tabiki de ses cikarmamak. Avaz avaz bagirin, rencide edin, sen kimsin be diyin demiyorum. Ama yoluyla yordamiyla cevabinizi verebilir, onune gecebilirdiniz bu durumlarin. Esiniz de suanda size hak veriyor ve yaninizda yer aliyorsa bir sorun yok zaten. Caninizi
O kadar kurnazca rencide edip laf sokuyorlar ki cevap verdiğin zaman sen neden alındın ki diyorlar .öyle yada böyle cevap vermedim ,.hep kendi annem geldi gözümün önüne. Acıdım merhamet ettim.evet eşim şu an yanımda. Hayırlısı olsun ne diyeyimHataniz tabiki de ses cikarmamak. Avaz avaz bagirin, rencide edin, sen kimsin be diyin demiyorum. Ama yoluyla yordamiyla cevabinizi verebilir, onune gecebilirdiniz bu durumlarin. Esiniz de suanda size hak veriyor ve yaninizda yer aliyorsa bir sorun yok zaten. Caninizi skmayin.
Eşim her fırsatta güzelce uyarıp yapmayın etmeyin dedi ama yeterli gelmedi demek ki.ben de eşime kızıyordum daha sert tavır göstermeliydin diyeHaksiz oldugun kisim asil yuklenmen gereken kisinin esin olmasi. O neden bunlara bir dur diyemiyor? Neden hersey size yansiyor?
Konuşmayı çok denedim kayınvalidemle de gorumc3mle de .bakın dedikleriniz yaptıklarınız beni üzüyor dedim.hatta gorumcenin eşine bile anlattim durumu.adam bana boşuna uğraşma sen ne derse de onlar haketmissin ki yapmışız derler sinirlerin iyice bozulur dedi.hakliymis adam bu insanlar asla hatasını kabul edip empati yapabilecek insanlar degilIşte olay doğru zamanda doğru tepkileri vermekte.
Ilk yanlışta bunu kendini doğru ifade ederek söylemekte.
Böyle her şeye susup susup birden patlayınca haliyle herkes noluyo der birden cadaloz gelin olursunuz .
Işte bizim gelinlerimiz nedense aman susalim ayıp olmasın diye düşünüyorlar halbuki gelin olmak demek birey olmaktan vazgeçmek demek değildir.
Yok bide gitseydin. Sen niye onların temizliğini yapıyorsun, misafirini ağırlıyorsun hata sende. Bu kadınların kendini bu hale sokmasına üzülüyorum. Hayatta başkasının evini temizlemem mesela. İşim değilse para kazanmak için yapmıyorsam tabi.Muhattap olacak tarafları kalmadı artık.benim onlara yaptığım iyilikleri kimse yapmamıştır. Allah a havale ettim .bayramda bile gitmeyecegim
Madem onlar sizin canınızı yakmak için uğraşıyor. Aynı şekilde davranın. Kayinvalideye kendi çocuğuna analık yapsaydın önce deyin. Çocuğuna sahip çıkmayan kadın ana değil dana olur deyin. Görümceyede sen aile ortamı görmemişsin ondan böylesin deyin. 10 yaşındaki çocukta ağzını toplasın bir zahmet. Önce terbiyeli ol sonra zekaya sıra gelsin deyin. Görümcene yurtta ne öğrendiysen çocuğuna onu öğretiyorsunuz galiba de. Şirret olun biraz. Sizin yerinize yolasım geldi aile boyu şeytanları.Olay şu benim gorumcemle eşim öz değil yani gorumcenin babası õlmūs kayınvalide de başka bir adamla evlenip eşimi dünyaya getirmiş. Bu durumda da gorumcenin çocukluğu yurtlarda geçmiş ve annemi elimden aldın ben annesiz büyüdüm sen anneli büyüdün düşüncesi ile eşime karşı nefret duygusu barındırıyor.esimin asla iyi olmasını mutlu olmasını istemez.ona ait ne varsa hep burun kıvırır aşağılar.ben de dolayısı ile onun karısı olunca bana da yaptı aynısını. Ben dayanamayınca da kayinvali de başladı hakaretlere.
Eşim her fırsatta güzelce uyarıp yapmayın etmeyin dedi ama yeterli gelmedi demek ki.ben de eşime kızıyordum daha sert tavır göstermeliydin diye
Susmak... Hadlerini bildirmedikçe herşeye hadleri olduğunu düşünüyorlar. Ki öyle susmuşsun ki işlerine gelmeyince boşa diyecek kadar hadsizleşmişler. Ben de çok şeye sustum sonunda psikolojim bozuldu kendimi affedemedim kendi kendimi yedim herşey içimde kaldı onlar ağzına geleni söyleyip rahatladılar ben sustukça kendilerini haklı gördüler ben herşeyi yutmaya sindirmeye çalışırken olan bana oldu. O yüzden susma artık dişini göster bir söz vardır çok doğru deveye diken insana s.ken yarar diye boşuna dememişler yeni hayat felsefem buHerkese merhaba daha önce konu açıp Konuyu kısaca anlatmıştım ama bu beni tatmin etmedi.simdi sizlere daha ayrıntılı anlatıp haksız olduğum noktayı bana göstermenizi istiyorum.
Ben 35 yaşında turkiyenin en güzel yerlerinden birinde görev yapmakta iken kendi abimle yaşadığım bazı sorunlar nedeni ile eşimin ailesinin olduğu yere tayin istedim.evlilik döneminde kimseden maddi manevi bir beklentim olmadı.hersey de çok anlayışlı davrandım.evlilikten sonra ise haftada en az 2 kez kayınvalideme gorumceme gittik.gitmem demedim yazık kadın oğluna hasret kalmasın diye düşündüm.gel zaman git zaman onlara hatta tüm sülaleye gittiğimiz halde gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz diye laf sokmaya başladılar.bu arada benim iş yerim 50 km uzakta ve eve geldiğim zaman çok yorulmuş oluyorum.3 sene içinde eşim 2 ben de 1 kez ameliyat geçirdik. Ben işteyken kayınvalidem bir kez gelip oğluna bakmadı. Hiç ilgilenmediler.bayramda bile her ailemin yanına gidecegimizde sorun çıkardılar gidip ne yapacaksınız deyip bize engel olmaya kalktılar.tabi bunlar giderek arttı ben her defasında sessiz kaldım.10 yaşlarında çocukları bile beni rencide etmeye başladı kimse ses çıkarmadı.son olarak tam tüp bebeğe başlayacağım dönemde yemeğe çağırdılar ve ben morale ihtiyacım var diye gitmek istemedim.daha sonra gideriz diye düşündüm.bu kez kayınvalidem ve görümcem eşime boşanacaksın baskısı yapmaya başladılar.gene ses etmedim.tup bebeği iptal edip tayin isteyelim dedik bu kez bana edilen hakaretler havada uçmaya başladı.esime senin karının kafası boş senin karin şöyle böyle demeye başladılar.ben gene ses etmedim.sadece bir hakaret daha ederseniz sizi mahkemeye veririm diye mesaj yazdım.dogal olarak bu mesajımı kullanarak tüm hatayı bana yüklediler.varsin yüklesinler allah biliyor.su an tayin sonucunu bekliyoruz ve bir an önce bu insanlardan kurtulmak istiyorum.lutfen bana haksız olduğum yeri gösterir misiniz
'd
Senin değil ama eşinin hatası var sanki... hiç mi bir şey demedi yaşadıklarına neden ezdirdi seni bu kadarHerkese merhaba daha önce konu açıp Konuyu kısaca anlatmıştım ama bu beni tatmin etmedi.simdi sizlere daha ayrıntılı anlatıp haksız olduğum noktayı bana göstermenizi istiyorum.
'd
Herkese merhaba daha önce konu açıp Konuyu kısaca anlatmıştım ama bu beni tatmin etmedi.simdi sizlere daha ayrıntılı anlatıp haksız olduğum noktayı bana göstermenizi istiyorum.
'd
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?