Kayınvalidenin itici konuşması

sahbanu

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2014
10
7
286
35
Bursa
Nişanlanalı 1 ay oldu ve 6 senedir beraberiz. Kayınvalidem ile de uzun süredir görüşüyoruz ve hiç bir sorun yaşamadık. Ama nişanlandık nişanlanalı kadının konuşma tarzı adeta değişti. Yılbaşında onlara yemeğe gittik ordan bize oturmaya geçecektik. Yemekten sonra arabayla gezmeye gidelim dediler bende tamam bizi daha sonra durağa kadar bırakırsınız ordan geçeriz dedim. Daha sonra kv anana haber ver istersen merak etmesin sonra dedi. Bende etmez dedim. Ee önceden arayıp duruyordu ya dedi. Bende o zaman çıkıyorduk merak ediyordu doğal olarak arıyordu dedim. Sonra sustu ama annem hakkında ki konuşama tarzı beni aşırı derecede rahatsız etti ki biraraya geldiklerinde gayet iyiler. Annemle ne alıp veremediği var bilmiyorum sürekli bu tarzda konuşuyor. Bu konularda çok acemiyim kavga etmek istemiyorum ama böyle demesindende rahatsız oluyorum ve soğuyorum. Sizce bidaha böyle derse nasıl davranmalıyım ne demeliyim?

Bence de itici. Neden annen degil neden dünürüm ya da x hanım degil de "anan"

E önceden arayıp duruyordu ya ne demek? Zırt pırt arıyordu der gibi. Arıyorsa evladını arıyor rahatsız mı olmuş hanımefendi? Size tavsiyem mesafeli olun ve ailenizle ilgili rahatsız olduğunuz her ne varsa yutmayın tavrınızı koyun

Bilmiyorum ben mi alınganlık gösteriyorum acaba
Öyle olmuş galiba.
Ama söyleyiş tonunu veyahut ima olup olmadığını anlamamız mümkün değil.
Nötr şekilde bakınca aksine iyilik etmiş.
Sizin cevabınız bence nahoş.
O adam sizin nişanlınız, eşiniz değil.
Sanki aileniz artık olan oldu, bu işin dönüşü yok nasıl olsa aramaz, merak etmez anlamı dahi çıkarılır o cümleden.
Bilakis sizin 'evet haklısınız, nişanlıyız ama ailem yine de düğün olmadan arayıp duracak herhalde' demeniz gerekirdi.

"Anan" kelimesi genelde küfürlerde kullanıldığı için kaba geliyor bize sanırım ama anne kelimesiyle aynı anlamda. Kelimeye takılmayın bence

annene haber ver merak eder demiş

söylenen şey kötü değil ama ne diye karışırlar ki onu anlamıyorum versin ya d vermesin. işye kv delerın sorunu bu illa gelinleri yönetmeye çalışacaklar. aynı şeyı sen gelinisin diye yapmıyordur ha bu tarz insnalar kime yapablirse ona yapar emın ol. kızına da yapar yanı .... sadece gelinler biraz yumuşak karın görünür ya da zayıf görünür baskın olmaya calısırlar bilerek ya da bilmeyerek

iyi niyetli bile olsa ya cokkk tatlı bir uslupla söyleyecek ( mesela güzel kızım annenlerede haber vereim bizi merak etmesinler dese sen ıncınmezdın bıle ) ya da söylemeyecek ama malesef yaş insnaları olgunlaştırmıyor. bir insan cahılse 15 yasında da 85 yasında da cahıldır

Önceden zırt pırt arıyordu artık aramıyor rahatız falan dedi ben o yüzden böyle düşündüm ve bu cevabı verdim

"Anan" kelimesi genelde küfürlerde kullanıldığı için kaba geliyor bize sanırım ama anne kelimesiyle aynı anlamda. Kelimeye takılmayın bence
ben de kocama söylerim hep " anan " diye

zaten annen diyorsam ıyı bır sey dıyorum . anan diyorsam kesin kızıyorum

Son düzenleme:
Önceden zırt pırt arıyordu artık aramıyor rahatız falan dedi ben o yüzden böyle düşündüm ve bu cevabı verdim
Zırt pırt ibaresi varsa, rahatsız olmakta haklısınız.
İnadına annenizi tembihleyin, sık sık arasın.
Evlenseniz bile anneniz sizi yine arayacak, bunu kabullenmeli.
Siz soyadı değiştireceksiniz, aile değiştirmeyeceksiniz.

Ulan bu kayınvalideler A dese küfür anlaşılıyor.
E yuh artık be el insaf ne demiş kadın?
demesin ya demesin kendi işine baksın. koskoca ınsan nısanlandıysa kendı sorumlulugunu da alıyordur . merak ederse etsın annesı bunu kendı kızı düşündün alsın sorumlulugu ve sınucu her ne ıse kaynanaya mı kaldı

o kendı işleri ile ilgilensin. pes yanı değil asıl kaynanalara pes yani bir işinize bakın ya.. bırakın genc insnalar ustunde kı ıktıdar savaşınızı

ben de kocama söylerim hep " anan " diye

zaten annen diyorsam ıyı bır sey dıyorumdur . anan diyorsam kesin kızıyorumdur
Ben de anan kelimesini şaka yaparken kullanırım sadece, "ah o anan yok mu o anan" der güleriz. Eşim de annemle alakalı şaka yaptığında kullanır. Bizim için sempatik bir sözcük tonlama çok önemli

hıc gerek yok bu kadar ınce ayara. direk tavrını göstersın.

kaynanamın elbisesini makınada yıkadım kuruttum bana tekrar yıka bunları dedi hem de kayınbabamın yanında kendın yıka ıstersen legen geıreyım dedım. hıc affetmem hıc . camasır makınası mıs gıbı yıkamıs yenı evlenmısım daha 10 gun olmamıs gelmıs kurulmus evıme gıtmıyorda kaldıkca kalıyor getırmıs elbıselerınde bır de baa baskı yapmaya calısyor o ılk ve son oldu bır daha denemedı bıle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…