Kayınvalidenin kalması

Bi duruma bak bence. Ben de bi ay yeter doyordum. Bebeğim iki aylık oldu herkes benimle kalsin istiyorum şu anda :) bebeğin huysuz olursa hiç gitmesinler istersin.

Huysuz bile olaa 6ay kalınmamalı bence. Herşeyin dozu var

Geldiği gunden itibaren kesinlikle hizmet etmeye alistirmayin. O size yardima geliyor, ilk torunu, zaten seve seve yapacaktır. Gucunuz yetse bile işleri üstünüze almayin, dogum öncesi bebek hazırlıklarıyla, dogum sonrasi da bebeginizle ilgilenin. Yemekle utuyle vs kv ilgilensin. Bence sizin için de iyi olur bi yardımcı. 2 aydan fazla kalirlarsa esine soylersin uygun bi dille, sizin de hastanız var bizim için yoruldunuz teşekkür ederiz falan deyip gonderirsiniz veya götürür birakirsiniz

Zor gercekten insan evini kurduktan sonra belli bir duzeni oluyor ve birileri gelince bu duzen bozuluyor tabi belli bir sure misafir olunur ama bu kdr degil cocuk dogmadan bir hafta on gun once gelinse sonra 2-3 hafta daha kalinsa yeterli bence acikca soyleyin esinize lohusa sendromu diyede birsey var yani o halinizle milleti dusunmeyin onlar sizin ne istediginizi dusunecek yarin oburgun bizimde cocuklar buyuycek sadece istediklerinde yanlarinsa olmayi tercih ederim.kimseyi sıkmaya bogmaya gerek yok ki anne baba aman kirilmasinlar diye diye kendinizden de odun vermeyin koca bir kistan bahsediyoruz

Şimdi sakin ol üzülme doğumunu yap bebeğin uslu olursa emer uyursa bir ay sonra bomba gibi olursun her işini kendin görebilirsin ama yok benim ilk kızım gibi evlere şenlik olursa ordu lazım bakmaya çok ararsın o zaman yanında insanı iki ay annem yanımda kaldı hiç uyku yok 24 saat ağlayan bir bebek düşün insanlıktan çıktık annem kendi yaşadığı şehre dönünce bir hafta zor dayandım ilk uçağa yer ayırıp yanına koştum

Ekim sonu gelsin aralik basi gitsin madem.6 ay nedir.
2 ay kalip yemek yapmasi iyi fikir ama esin ve senin bebekle hayatinizi kurup alismaniz gerek durumlar olacak
Musade etmeyin

Ekim sonu gelsin aralik basi gitsin madem.6 ay nedir.
2 ay kalip yemek yapmasi iyi fikir ama esin ve senin bebekle hayatinizi kurup alismaniz gerek durumlar olacak
Musade etmeyin
Dogru diyorsunuz. Ben eşimle aramda sorun olmayacagını bilsem güzel bir dille laf arasında söylerim de. Kayınvalidem bişeyi söylesen de aksine hemen savunma alıp "olur muuuu hiç kalıcaz " diyen biri. Deneyimledim kadını gerçekten. Neyse bi dogurayım da, hem ilk dogumum, dogum korkum hem , dogurduktan sonra acaba ne kadar kalıcaklar korkum... Ben daha şimdiden insanlıktan cıktım.

Müsade etmeyin demekle olsa keşke. Ben de etmeyeceğim. Ama işte geç gelmeleri için bile acele etmeyin agırlasmadim dedim de , eşimle konusacagını söyledi. Kararı sonra vericek , benim bişry demem önemsiz kadın için .eşek başıyım ya ben

İyi biriyse,yemekte yapıyorsa gerçekten neden olmasın.
Bebek en az 3 ay ağlar,sizde biri tutsun bir iki saat uyuyayım derdine düşeceksin.
Bence en güvenilir kişi anne babamız bu devirde.

Hem bebeğe bakıp hem yemek yapmak zor değil, kv ye anlatın bunu belki anlar istenmediğini

Ben bile bile misafir odasina yatak aldirtmadim esime Nolur nolmaz.
Bence esini ikna et. De ki kendim halederim
Merak etme falan. Olmadi Ikna edemedin. Geldiler kv dersin sizi rahatsiz ettim falan filan herdefaSina soyle. Olmadi 6 ay durmaya niyetliler. Sen git kendi annengile.
Bunun birde dogum sonrasi depresion olur hersey oluyor hormonlar karisio.
Esin aslinda dememi ailesine siz oturun biz halederiz diye

Annem yok benim, 15 yasındayken ben vefat etti. Babam da yok. Ailem yok yani

Annem yok benim, 15 yasındayken ben vefat etti. Babam da yok. Ailem yok yani

Aslinda ilk aylar gercekten belki ihtiyacin olabilir. Benim bebiste suan 4 aylik.
Ilk ay cok zorlanmistim uyku falan ev isleri kaliodu falan.
Bi yandan kv yardim eder.
Yanliz kalmak isterseniz odanizda dinlenirsiniz.
Sonra duzene girdiginiz zaman kv belli edin.

Cok uzgunum bilmiyordum..

Benim
Kaynana kayboldu dogumumdan sonra, kadin yapmacik hastayim diyip gelmedi. Dikislerim falan vardi cok zorlanmistim. Pis kadin.

Oncelikle esinizden kesinlikle cekinmeyin tavriniz net olsun.yok uzulur kirilir falan aman diyim sonra onunu alamazsiniz.
Ben evimde fazla insana tahammul edemem mesela esime de soylerim rahatca ailenle bi sıkıntım yok ben kimseyi evimde yatili istemiyorum diye.
Hadi sizinkiler uzak yoldan geliyorlarmis kalmalari munasip ilk torun bi de, ama ona bile bir hafta yeterli alti ay nedir?
Benim kayinvalidem de orda burda kalmayi cok sever yuzsuzdur piskindir o yuzden ben de ayni sekilde davranirim.
herkese anladigi dilden konusmak lazim degilse uzulur mu kirilir mi ayip mi olur diye dusune dusune insan kafayi yer kimseye de hic bir sey olmaz.

İnanın o zaman şanslısınız. Çok düşmemesi iyi. Keske benimki de öyle olsaydı. Ama yapacak bişey yok. Bekleyecegim bi müddet kafam atarsa eşimle de konusacagım.

deme kız ..wc ye bıle gıdemıyorsun.ama 6 ay fazla

İllaki her bebek ağlar her bebek bir ay iki ay zordur daha belki uzun yıllar da zor olucaktır ama diyorum ya olay o değil. Biz de salak diiliz illa anayız üstesinden geliriz ama 6ay taaaaa mayısa kadar da ne bileyim ayıp ya. İnsanın düşünmesi lazım

Ve kaldı ki ben torunlarını hiç görmesinler demiyorum kimseyi kimseden kaçırmıyorum. Tabiki gelecekler gelmeleri mutlu eder, güzel olur. Ama 6ay nedir arkadas ya. Ben anne miyim ergen cocuk muyum? Bide bana dedki benim bir oğlum var ben oğlumda herşeyi yaşamak istiyorum. Yani babannelik yasıyacak. Laf arasında demişti böyle geliriz ederiz diye de yok bn bakarım demiştim hemen savunma aldı benim ilk torunum bir tNe oğlum var olur muuuuuuu ben bakıcam tabii dedi.

Yani ilk ay gelse tamam, ki bana 1 ay bile fazla. En azından size yardım eder, siz emzirirken o yemek hazırlar, siz uyurken o bebeğe bakar vs bir şekilde düzeni oturtana kadar size destek olur.

Ama aileye yeni katılan bir bebek var, bıraksınlar da eşinizle baş başa evladınıza kavuşmanın o keyfini yaşayın. 1 ay anlarım 2 ayda anlarım da... Kışı bitirene kadar da fazla gerçekten, haklısınız sonuna kadar.

Uygun dille baştan belli edin derim, sonrasında daha zor olabilir. Ya da adınız ''kaynana istemeyen gelin'' diye çıkabilir. Ne me lazım...

Vallahi Allah sabır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…