Kayınvalidenin kalması

Sen bebeğine bakarken yemek yapamıyor musun ki?

Sezaryan oldum eve geldim. İşimide yaptım yemeğimi de. Bebişimi de tek yıkadım.

Tek başıma özgür ve rahattım.

İlk oğlumda kv dem gelmişti. Hiçbir şey yapmadan 5 ay yanımda kaldı. Çağırmadım ama geldi. Sonra çok çektirdi.

Şükür ikinci oğlumda gelmedi de bunda lohusa depresyonuna sokan olmadı.

Eşi zaten felçliymiş ne diye geliyor anlamadım.

Benimki cok sukur doguma gelmedi. Bebek 2 aylikken geldi 2 hafta kaldi. 6 ay kalsa krize girerdim. Hic gerek yok. Sezeryanli oldugum halde hemen islerimi yapmaya basladim zaten yatmadim hic.

Dogumdan sonra bazen esimi bazen cocuklarimi bile cekemedigim zamanlar oldu . Sizin icin cok zor olur.Dogum sonrasi insanda biraz tahammulsuzluk oluyor.Aslinda en iyisi kimsenin gelmemesi , kendinizde bakarsiniz bebeginize illada gelmek istiyorsa 15 gun bile yeter zaten en fazla 1 haftada toparlaniyorsunuz.Ben dogumdan geldigim gun camasir yikadim , evi topladim yani yapabildigim isleri yaptim.Alti ay biraz keyfi geldi.

Bu arada sezaryan oldugum halde butun islerimi kendim yaptim . Hatta is yapmadigim gunler oldu sadece bebegimle ilgilendim.Kafam rahatti.Kv geldiginde bir de onlar hizmet beklerler.

Size daha çok eziyet olur, siz iki kişi iki lokma yersiniz elbet ama ev kalabalıklaşınca yemekle bitmiyor iş. Sofrayı kurup kaldırmak, hep beraber sofraya oturup kalkmak bile yoruyor insanı. Bulaşığı, mutfağın dağılıp kirlenmesi daha fazla oluyor.
Ayrıca ev daha çok ve daha hızlı kirleniyor. Evde fazladan insan olması size sadece iş çıkarır.
Özel hayatınızın elinizden alınmasına hiç girmiyorum.
Bebeğinize yapacakları müdahaleler de ayrıca canınızı sıkabilir.
Asla asla kabul etmeyin, bir hafta deyin 1 ayda ancak giderler zaten.

Allah kolaylık versin canım ya. Doğumumuz aynı zamanda sanırım. Keşke en başından kendi kendime bakarım kimse benim için düzenini bozmasın tarzında bir mesaj verseydin herkese. Felçli bir insanı 12saatlik yola nasıl getirecek kV anlamıyorum kışın ortasında da hava soğuk diye hasta insanla yolculuk olmaz diye bahane üretir kesin. Baban felçli annene muhtaç hiç benim için de yormasın kendini deseydin keşke en başında kV nin huyunu biliyormuşsun... İlla zehir edecekler en güzel günleri. Bu kadın kp i de sana yıkmaz demi dinlenmeye kalkmaz inşallah?

Kis 6 ay, diger 3 mevsimde 2ser ay heralde? Abartmissiniz. 12 saat uzaklikta olan insanlarin habire gelme imkanlari yok diye dusunuyorum. Hele ki felcli bir adamin. Gelmisken biraz torunlarini gormek, yardimci olmak istemisler. Su vakitte donecegiz diye gelenlerin vakitleri tutmaz zaten emin olun.

Aynı durumdayız. Bende ekimde doğum yapacam eşim eylülde gelsin yardım eder modundaydı ama ben kaynanamla konusmuyorm yardım istemiyorum dedim simdi eşim diyor doğumda gelecek bi kaç ay kalacak nasıl sinir oldum bişey demiyorum ama sırf bu yüzden esimden soğudum. Cünkü hamile oldugumu kaynanam da öğrendim ilk öğrenende kaynanam oldu esim yoktu basladı simdi sırasımıydı vs. Esimle tartıştım kaynanam bebeği aldır dedi. kavga ettim kaynanamla sonra düşük tehlikem oldu iki hafta yataktan kalkmadım kaynanam aramadı simdi mi torunu oldu babannesinin balı oldu. Bide cok fena kavga ettim istemiyorum aynı evde olmak yüz yüze bakmak esim kendi kendine cagırdı ve uzun süre kalmasını esim teklif etmiş olacak sey değil. Bu yüzden esimden nefret etmeye basladım. Düne kadar kendi diyordu annem neler yaptı o torunun yüzüne nasıl bakacak falan diye simdi yaptıgın bakın.

Geldiklerinde şartların ağırlığından kendileri gitmek isteyeceklerdir. E canım siz de zor bir loğusa olun

Allah yardımcınız olsun
bu arada sizin anneniz nerde müsait değil mi

benim annem yok iki doğumuma da mecbur kv gelmişti
Allah tan iyiyizdir kendisiyle çok şükür

Şimdiki aklım olsa yardımcı kadim tutardım bu kadar sıkıntıyı yaşamazdım lohusayken. Yatılı yabancı kadın 500 dolar civarı türkler genelde yatılı kalmıyor ama 1700 civarı. Gerçekten hiç kimsenin kahrini çekmeye gelmiyor. lohusayken kv den başka bakacak kimse yoksa kadın tutun 2 ay yaklaşık. Kv de bir müddet kalsin gitsin yoksa insan ömür boyu unutamiyo o sıkıntıları.

Kış 6 ay değil ki 3 ay.
Benim kv aynı şehirde olmamıza rağmen 2 dogumumda da 2 kez misafir gibi 2 saat kalıp gitti.
Gelip size bakması mı daha kötü yoksa hiç sormamasi mi bilemedim şimdi. .

Benim kızım da sizinki gibiydi ben birde yalnız büyüttüm , 1.5 yaşında Bir kızım daha vardı annem ağlamasına dayanamıyorum deyip kenara çekildi .
Kv işim var aman kalamam dedi durdu haftada iki gelip misafir oluyordu yer, içer gider.
Çocuk yıkıyor Muş dayanamadım ben yıkarım sen zahmet etme dedim .

Yorumunuz da kendimi gördüm :)))

Gelmelerini istemiyorsan telefon aç kv konuş bisuru laf ettiniz bebeği aldir diye simdimi torununuz oldu tşk zahmet Edip gelmeyin de

Cok sacma ilk gunler yemek aranirsa sonrasinda cocuk uyusa yaparsin pratik biseyler..6 ay ne ya?

Ben
bence kayınvaliden değil kendı annen kalsın çünkü sen kendi annene bana yemek hazıtla acıktım falan dıyebılırsn ama kayınvalıdeye dıyemezsın rahat olamazsın kendı annenı al yanına o cok büyük bir hata

Madem öyle sizde odanızda bebeğinizle çekilip bebeğinizle ilgilenin kayınvalidenşz o kadar ısrarcıyım baksın size. Sizin için geliyormuş ya. Siz giyinin süslenin eşinizi bekleyin bebeğinizi emzirirken yemek içmenin bakın cidden.

Anlayamıyorum zaten bebek geldikten sonra karı koca arasında bir mesafe oluyor cinsellik desen ara veriliyor vs neden destek yerine köstek oluyorlar bir de kendisi felçli birinin bakımı ile sorumlu iken kayınbabanıza da yazık kendi yatağı alışkanlıkları bir de o kadar yol mesafe çekeceö

Gorulen o ki siz bu kis daha cok komu acarsiniz buraya... kesinlikle o kadar uzun sure kabul etmeyin cok yuz goz olunuyo ve sizin en guzel gecirmeniz gereken gunler zehir oluyo

Annem yok öldü
n

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…