- 21 Ağustos 2015
- 5.728
- 10.317
- 198
Bu arada sezaryan oldugum halde butun islerimi kendim yaptim . Hatta is yapmadigim gunler oldu sadece bebegimle ilgilendim.Kafam rahatti.Kv geldiginde bir de onlar hizmet beklerler.Dogumdan sonra bazen esimi bazen cocuklarimi bile cekemedigim zamanlar oldu . Sizin icin cok zor olur.Dogum sonrasi insanda biraz tahammulsuzluk oluyor.Aslinda en iyisi kimsenin gelmemesi , kendinizde bakarsiniz bebeginize illada gelmek istiyorsa 15 gun bile yeter zaten en fazla 1 haftada toparlaniyorsunuz.Ben dogumdan geldigim gun camasir yikadim , evi topladim yani yapabildigim isleri yaptim.Alti ay biraz keyfi geldi.
Allah kolaylık versin canım ya. Doğumumuz aynı zamanda sanırım. Keşke en başından kendi kendime bakarım kimse benim için düzenini bozmasın tarzında bir mesaj verseydin herkese. Felçli bir insanı 12saatlik yola nasıl getirecek kV anlamıyorum kışın ortasında da hava soğuk diye hasta insanla yolculuk olmaz diye bahane üretir kesin. Baban felçli annene muhtaç hiç benim için de yormasın kendini deseydin keşke en başında kV nin huyunu biliyormuşsun... İlla zehir edecekler en güzel günleri. Bu kadın kp i de sana yıkmaz demi dinlenmeye kalkmaz inşallah?arkadaşlar bişey danısmak istiyorum. Fikrinizi almak bir nevi.
Kasımda dogumum var, ekim basında gelicek kayınvalidem ve kayınpederim(kayın pedrrim felçli) kasımda dünyaya gelicek çocuk ilk torunları. Kayın validem bizde kalmayı seven biri biraz. Bize 12 saat uzaklıkta oturuyorlar. Sanırım baya uzun kalıcaklar bir kış gibi. Ben bebeğe bakıcakmışım, o da yemek yapacakmış. Bence 2 ay yeterli diye düşünüyorum ama, bi dogum için 6ay kalınır mı? Bir kış geçirilir mi? Fikirleriniz neler? Yoksa ben mi abartıyorum.
Geldiklerinde şartların ağırlığından kendileri gitmek isteyeceklerdir. E canım siz de zor bir loğusa olunEşime nasıl konuşuyorsa eğer biz bakmaya geliyoruz yardımcı olucaz diye söylediklerinden eşimde işin duygusal boyutunda. Annemler aenin için gelicek sana kolaylık sağlayacak gibi bir düşüncede. Bilirsiniz erkek daha farklı düşünür. Eşimle bu konu yüzünden yani hamilelik bebek bakmak diil, evliliğin ilk yılında da gelmeye kalktılar tepki verdim, annemelri istemiyorsun oldu. Korkuyorum bişey demeye. Hamileyim. Kayınvalidem düşüncesiz bilmiyorum. Şimdide bahane bebek bakmak bana yardımcı olmak. Ben nankör olucam bilmiyorum şimdi mi konusayım , sonra onlar varken kenara cekip mi konusayım eşimle bilemedim bunalıma hirdim daha şimdiden. Evde rahat olmak istiyorum.. Bilmiyorum
Allah yardımcınız olsunBiliyorum cünkü eşimle öyle konusmuslar sanırım, eşim laf arasında demişti. Gelsinler mayısa kadar sana bakarlar ederler dedi. Dediyse eger böyle bişey kesin annesi demiştir bir kış geçiririz gibi. Ön yargılı değilim , evliliğiminilk yılı da böyle gelmek istediler ifrit oldum. Gelin demddim insan anlardı yani. Biliyorum huylarını şimdi hele bahane hazır bebek oldu... Kesin mayısa kadar kalacaklar...
Benim kızım da sizinki gibiydi ben birde yalnız büyüttüm , 1.5 yaşında Bir kızım daha vardı annem ağlamasına dayanamıyorum deyip kenara çekildi .Şimdi sakin ol üzülme doğumunu yap bebeğin uslu olursa emer uyursa bir ay sonra bomba gibi olursun her işini kendin görebilirsin ama yok benim ilk kızım gibi evlere şenlik olursa ordu lazım bakmaya çok ararsın o zaman yanında insanı iki ay annem yanımda kaldı hiç uyku yok 24 saat ağlayan bir bebek düşün insanlıktan çıktık annem kendi yaşadığı şehre dönünce bir hafta zor dayandım ilk uçağa yer ayırıp yanına koştum
Gelmelerini istemiyorsan telefon aç kv konuş bisuru laf ettiniz bebeği aldir diye simdimi torununuz oldu tşk zahmet Edip gelmeyin deAynı durumdayız. Bende ekimde doğum yapacam eşim eylülde gelsin yardım eder modundaydı ama ben kaynanamla konusmuyorm yardım istemiyorum dedim simdi eşim diyor doğumda gelecek bi kaç ay kalacak nasıl sinir oldum bişey demiyorum ama sırf bu yüzden esimden soğudum. Cünkü hamile oldugumu kaynanam da öğrendim ilk öğrenende kaynanam oldu esim yoktu basladı simdi sırasımıydı vs. Esimle tartıştım kaynanam bebeği aldır dedi. kavga ettim kaynanamla sonra düşük tehlikem oldu iki hafta yataktan kalkmadım kaynanam aramadı simdi mi torunu oldu babannesinin balı oldu. Bide cok fena kavga ettim istemiyorum aynı evde olmak yüz yüze bakmak esim kendi kendine cagırdı ve uzun süre kalmasını esim teklif etmiş olacak sey değil. Bu yüzden esimden nefret etmeye basladım. Düne kadar kendi diyordu annem neler yaptı o torunun yüzüne nasıl bakacak falan diye simdi yaptıgın bakın.
bence kayınvaliden değil kendı annen kalsın çünkü sen kendi annene bana yemek hazıtla acıktım falan dıyebılırsn ama kayınvalıdeye dıyemezsın rahat olamazsın kendı annenı al yanına o cok büyük bir hataarkadaşlar bişey danısmak istiyorum. Fikrinizi almak bir nevi.
Kasımda dogumum var, ekim basında gelicek kayınvalidem ve kayınpederim(kayın pedrrim felçli) kasımda dünyaya gelicek çocuk ilk torunları. Kayın validem bizde kalmayı seven biri biraz. Bize 12 saat uzaklıkta oturuyorlar. Sanırım baya uzun kalıcaklar bir kış gibi. Ben bebeğe bakıcakmışım, o da yemek yapacakmış. Bence 2 ay yeterli diye düşünüyorum ama, bi dogum için 6ay kalınır mı? Bir kış geçirilir mi? Fikirleriniz neler? Yoksa ben mi abartıyorum.
nBen
bence kayınvaliden değil kendı annen kalsın çünkü sen kendi annene bana yemek hazıtla acıktım falan dıyebılırsn ama kayınvalıdeye dıyemezsın rahat olamazsın kendı annenı al yanına o cok büyük bir hata
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?