- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.528
- 158
aten zamanında çıktı. Evliliğin ilk yılında geleceklerdi. Eşime güzelce dedim, o zaman ailemi istemiyorsun oldu. Ama şimdi bir bebek var ortada daha ılımlı yaklaşır mı bilmiyorum. Önceden desem önyargılı mı olurum? Hatalı konumamı düşerim yoksa rengimi belli etmek iyi mi bilmiyorum. 2 ay kabülüm benim de ama nir 6ay inanın afakanlarım tepeme çıkıyor.Yani ilk ay gelse tamam, ki bana 1 ay bile fazla. En azından size yardım eder, siz emzirirken o yemek hazırlar, siz uyurken o bebeğe bakar vs bir şekilde düzeni oturtana kadar size destek olur.
Ama aileye yeni katılan bir bebek var, bıraksınlar da eşinizle baş başa evladınıza kavuşmanın o keyfini yaşayın. 1 ay anlarım 2 ayda anlarım da... Kışı bitirene kadar da fazla gerçekten, haklısınız sonuna kadar.
Uygun dille baştan belli edin derim, sonrasında daha zor olabilir. Ya da adınız ''kaynana istemeyen gelin'' diye çıkabilir. Ne me lazım...
Vallahi Allah sabır versin
eş eş eş.. her zaman derim; muhatap olacak olan eştir.. siz söylerseniz sıkıntı olur inat olur.
aten zamanında çıktı. Evliliğin ilk yılında geleceklerdi. Eşime güzelce dedim, o zaman ailemi istemiyorsun oldu. Ama şimdi bir bebek var ortada daha ılımlı yaklaşır mı bilmiyorum. Önceden desem önyargılı mı olurum? Hatalı konumamı düşerim yoksa rengimi belli etmek iyi mi bilmiyorum. 2 ay kabülüm benim de ama nir 6ay inanın afakanlarım tepeme çıkıyor.
Valla düşüncesiz insanlardan nefret ediyorum.6 ay nedir yaaa azcık mantığını kullanabilen biri bu sürenin hiçte münasip olmadığını anlar.
lohusalik berbat bir şeymiş de. abartin biraz. insan kendi annesine bile tahammül edemiyormus diye. kaynanami istemeden kirarim falan deyin .. aslinda eşiniz de bence kendi ailesinin o kadar durmasindan rahatsız olabilir bence. 6 ay cok fazla degil mi diye acik acik duygularınızı söyleyin ne olacak. sizin dogumdan sonra evde rahat gezmeniz gerekecek. meme disarda geziyor insan yaaa resmen lohusalikta heleEşe önce derdimi empoze etmem lazım ne dicem basıl baslıcam psikolojik mi yaklaşayım , yoksa nasıl bilemedim. Dohru diyorsunuz da
Allah yardımcınız olsun.Bunu karşı taraf düşünmesi lazım siz söyleyince kötü gelin olursunuz.İşte. Allah herkese anlayışlısından nasip etsin ne diyim.
Hiç gelmesin demiyorum, torununa bakmasin demiyorum. Ama bir kış da aynı evde. Bilmiyorum ya. Ya ben manyağım ya onlar akıllı işin münasibini bilen yada ben akıllıyım ve bu da onlara fazla geliyor. Koskoca kadına da mümasibi ben mğreteceksem hiç büyük diye gelmesin ne dyim. Psikologa gidicem bu hafta. Takıntı haline geldi, ekim bası gelecekler, fobi oluştu resmen
Söyleyince bi dert söylemeyince daha büyük bir dert amaaan.Allah yardımcınız olsun.Bunu karşı taraf düşünmesi lazım siz söyleyince kötü gelin olursunuz.
Kadın hiç bizden kendini geri öekmiyor ki hergün arar oglunu hergün... Önemli olan bişey demez naber nasıl sın hergün... Mutlaka arayacak.lohusalik berbat bir şeymiş de. abartin biraz. insan kendi annesine bile tahammül edemiyormus diye. kaynanami istemeden kirarim falan deyin .. aslinda eşiniz de bence kendi ailesinin o kadar durmasindan rahatsız olabilir bence. 6 ay cok fazla degil mi diye acik acik duygularınızı söyleyin ne olacak. sizin dogumdan sonra evde rahat gezmeniz gerekecek. meme disarda geziyor insan yaaa resmen lohusalikta hele
Sen okuyan herkes senin safında olsunDaha bu mayısta hem ramazan hem de ben hamileyim diye geldiler güya bana yardıma ama ... Hamileyim diye kendimi geri çekince iş yapmıyormuşum oldu. Ve eşimle onlar gelince cok kavga ettik.
Sinir oluyorum şu kayınvalidelere.... İnsana hamileliğini bile yaşatmıyorlar ağız tadıyla sonrasını düşündürmekten. Tatlım 15 günlük lohusayım, harika bir hamilelik geçirdim. Hamileyken hep ama hep yanında kim olcak diye sorduklarında eşimden başka kimseyi istemiyorum dedim. Sonra bir gün doktora sordum illa doğumda yanımda birileri olması gerekiyor mu? Lohusalık gerçekten zor mu falan gibi eşim de yanımdaydı. Doktor da bize anlattı kimsenin olmamasının daha iyi olacağını, lohusalığın zor olduğunu falan. Sonra doğum yapanlara sordum hep eşim yanımdayken onlarda anlattılar. Eşim zaten izne çıkacaktı ama doğum bayrama gelirse bayramda calışcaktı sadece ben de sadece senin olmadığın zaman annem gelir durur gider dedim. Nitekim öyle oldu. Doğum bayramdan önce oldu annem gelene kadar bir iki gün annen gelsin dedim daha yakın mesafe anneme göre annesi de baban da gelmek istiyor deyince eşim kızdı. Babamın yanında nasıl emzircek, kanaması var, dikişi var babamın yanında nasıl rahat etsin babamla gelceksen 40ından sonra gelin dedi. Çünkü doğuma da girdi eşim, en kötü hallerimi gördü. Annem gelene kadar eşim kaldı yanımda sonra annem geldi biz iki günde birbirimize girdik çünkü annem hayatta naz niyaz çekmez kendisi naz yapar. Eşim de bayramdan sonra yolcu edelim seni anne eşime iyi gelmiyosun bu şekilde bakıcaksan gerek yok dedi. Çocuğuma doyamadım hiç emzirip hemen uyutup bırakmamı isterdi alışmasın diye. Bana annemi çağırayım mı yalnız kalabilecekmisin dedi ben de kimseyi istemiyorum bebeğimle zaman geçircem dedim. Şuan yalnızım ve çoooookkk rahatım eşim izne çıkınca biz annelerine gidicez onlar gelmesin diye 3 gün kalıp döncez çünkü onlar gelirse kaç gün kalacaklarını bilmiyoruz.arkadaşlar bişey danısmak istiyorum. Fikrinizi almak bir nevi.
Kasımda dogumum var, ekim basında gelicek kayınvalidem ve kayınpederim(kayın pedrrim felçli) kasımda dünyaya gelicek çocuk ilk torunları. Kayın validem bizde kalmayı seven biri biraz. Bize 12 saat uzaklıkta oturuyorlar. Sanırım baya uzun kalıcaklar bir kış gibi. Ben bebeğe bakıcakmışım, o da yemek yapacakmış. Bence 2 ay yeterli diye düşünüyorum ama, bi dogum için 6ay kalınır mı? Bir kış geçirilir mi? Fikirleriniz neler? Yoksa ben mi abartıyorum.
Iki ay kalirsa emin ol kavga cikar ve gider.cunku surec logusa kadin icin oldukca sikintili geciyor dert etme o kadar kalmak istemesini.arkadaşlar bişey danısmak istiyorum. Fikrinizi almak bir nevi.
Kasımda dogumum var, ekim basında gelicek kayınvalidem ve kayınpederim(kayın pedrrim felçli) kasımda dünyaya gelicek çocuk ilk torunları. Kayın validem bizde kalmayı seven biri biraz. Bize 12 saat uzaklıkta oturuyorlar. Sanırım baya uzun kalıcaklar bir kış gibi. Ben bebeğe bakıcakmışım, o da yemek yapacakmış. Bence 2 ay yeterli diye düşünüyorum ama, bi dogum için 6ay kalınır mı? Bir kış geçirilir mi? Fikirleriniz neler? Yoksa ben mi abartıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?