kayınvalideniz evinizi karıştırır mı?

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.867
10.586
408
kızlar bugün kv bizdeydi. önce hiç çekinmeden açtı buzdolabımı karıştırmaya başladı "şu ne bu ne" diye sorular sorarak. sonra çocuğun salondaki oyuncağını alıp yerine koymak istemiş (salonda bi sürü oyuncak var nedense birini yerine koymak istemiş) almış küçük odaya giriyor ki o odayı kullanmıyoruz çocuğuma oda yapmıştık ama bizimle yattığı için orası çamaşır odası gibi bi şey şuan. eminim çok dağınıktı diye laf yapacak herkese.
sonra yatak odama girdi etrafı inceliyor çarşafı inceliyor. anlamıyorum bi bana mı tuhaf geliyor? teftiş eder açık arar gibi. bi keresinde de güya bana çaktırmadan elbise dolabımı karıştırmıştı.

Ne münasebet. Resmen hadsizlik yaptığı.

Yatak odama degil kayinvalidem kizkardesim bile girmez giremez ne alaka neden uyarmadınız? Ne isin var orda demediniz. Hadi buzdolabini açtı da yatak odasi??

kızlar bugün kv bizdeydi. önce hiç çekinmeden açtı buzdolabımı karıştırmaya başladı "şu ne bu ne" diye sorular sorarak. sonra çocuğun salondaki oyuncağını alıp yerine koymak istemiş (salonda bi sürü oyuncak var nedense birini yerine koymak istemiş) almış küçük odaya giriyor ki o odayı kullanmıyoruz çocuğuma oda yapmıştık ama bizimle yattığı için orası çamaşır odası gibi bi şey şuan. eminim çok dağınıktı diye laf yapacak herkese.
sonra yatak odama girdi etrafı inceliyor çarşafı inceliyor. anlamıyorum bi bana mı tuhaf geliyor? teftiş eder açık arar gibi. bi keresinde de güya bana çaktırmadan elbise dolabımı karıştırmıştı.
Buzdolabı karıştırması bana anormal gelmedi ama kim olursa olsun yatak odama girmesi beni rahatsız eder ben e o an direkt soyleseydinjz. Ben kendi annemi bile uyarıyorum ki annem temizlik için bana yardım ederken girdi .

Başlıktaki soruya cevaben EVET.
Dibimi, köşemi, her yeri karıştırır.
Bazalarin, cekyatlarin altından bir şeyler çıkarır çok masumane(!) sana lazım mı ben kullanayım mı falan der. Büyük kızımın kuculmuslerini döker ortaya " falancaya verelim, boşu boşuna durmasın" 😤😤😤
SANANE diye bağırmak istiyorum o zaman ama olmuyor işte.
Sonradan fark ettim ki bir poşet kıyafet başkasına vermiş benden habersiz.
Yepyeni kıyafetlerdi ve küçük kızıma da kullanabilirdim. Gidip yenisini almak zorunda kaldım.

Başlıktaki soruya cevaben EVET.
Dibimi, köşemi, her yeri karıştırır.
Bazalarin, cekyatlarin altından bir şeyler çıkarır çok masumane(!) sana lazım mı ben kullanayım mı falan der. Büyük kızımın kuculmuslerini döker ortaya " falancaya verelim, boşu boşuna durmasın" 😤😤😤
SANANE diye bağırmak istiyorum o zaman ama olmuyor işte.
Sonradan fark ettim ki bir poşet kıyafet başkasına vermiş benden habersiz.
Yepyeni kıyafetlerdi ve küçük kızıma da kullanabilirdim. Gidip yenisini almak zorunda kaldım.
Ben mu çok gaddarim acaba sizin verdiğiniz örnekte sanane demem ama bazanın, çekyatın altına bakmandan hiç hoşlanmıyorum, istediğin birşey varsa ben bakayım derim. Hele habersiz aldığı poşette, mutlaka arayıp, kızmıstım. Ne rahatlık, ne ayıp şey yaptığı.

Bence açık aramaya çalışmışsınız kaynana diye anneniz olsa hiç.sorun etmezsiniz anlamadım oğlunun evinde buzdolabını izinle mi açması gerekiyor ya da oyuncak toplarken? Niye kullanılmayan odaya götürsün ki bakmak için. Kullanılmayan oda niye dağınık olsun ki.Ayrıfa çarşafın nesine baksın size göstere göstere üstelik ve bu kadar fa anlam yüklemeyin şu yatak odasına her oda gibi oda işte ekstra uyuyorsunuz çekmece karıştırmamış ya

Buzdolabından birşey almak farklı, karıştırmak niyetiyle açıp bakmak, nerede ne var demek farklı. Hele ki kullanmadığınız odaya bahaneyle girmesi ve incelemesi çok kötü. Açık arar gibi bir hali var. Benim kayınvalidem sadece kızımın dolabını açar o da ben yoksam, kızımla o an o ilgileniyorsa üstünü değiştirmek için filan. Ki ben rahat bir insanımdır, istediğin gibi aç kullan filan da derim. Ona rağmen bakmaz.
Yani yapsaydı da ne yapardım inanın bilemiyorum, birşey de söylenmez ki haksız duruma düşersiniz.

Bence açık aramaya çalışmışsınız kaynana diye anneniz olsa hiç.sorun etmezsiniz anlamadım oğlunun evinde buzdolabını izinle mi açması gerekiyor ya da oyuncak toplarken? Niye kullanılmayan odaya götürsün ki bakmak için. Kullanılmayan oda niye dağınık olsun ki.Ayrıfa çarşafın nesine baksın size göstere göstere üstelik ve bu kadar fa anlam yüklemeyin şu yatak odasına her oda gibi oda işte ekstra uyuyorsunuz çekmece karıştırmamış ya

Kayinvalidenin düşündüklerini anne kızı için düşünmez mesela. Anne gelir eve hizmet beklemez dağınıksa yardım etmeye çalışır, kv aa ne pis ne dağınık oğluma iyi bakmıyor diye düşünür bu sadece küçük bir örnek. Ayrica yatak odası mahrem bir alan sizi bilmem ama ben o odada sevişiyorum'da sadece uyumuyorum insanlık halı birşeyler unutulabilir,unutulmasa dahi benim özel alanıma kimse paldır güldür giremez.

Ben çok takılmam ama benim kv asla bana sormadan birşeye dokunmaz, bir odaya girmez. Zaten tüm odalarımın kaoısı ardına kadar açıktır ama kadının aldığı terbiye böyle. Bir keresinde ben odamda birşey yapıyordum, o kapıdan konuştu benimle. Şaşırıp yüzüne baktığımı hatırlıyorum, "anne kapıda görünmez bariyer mi var, gelsene içeri" diye 😂

Bırakın girsin, dağınıksanız laf etsin, kime ne? Ortamlarda kaynanalık yapmış olur. Siz de hiç umursamazsanız sakin kadın, iyi gelin olursunuz. Boşverin

Bunun karşılıklı bir şey olduğunu düşünüyorum. Ben kv evine gidince misafir gibi giderim, hiç bir odasına girmem buzdolabını açmam çünkü orası benim evim değil. Ama benim kv ve görümce evime gelince sanki kendi evleri gibi kalkar kahve yaparlar kendilerine yer içerler mutfağıda batırıp giderler 😁 yiyip içtiklerinde değil gözüm yesinler içsinler tabiiki ama ben ikram etsem daha güzel olmaz mı ?:halay:

Benim kvdem asla elini birşeye sürmez. Yattığı yatak çarşafına kadar ben toplarım evimde. Kadının yapısı bu. Zaten tembel ve pasaklı ;)

Ama çatkapı yatak odama girerdi. Buna sinir olurdum. Müsait olup olmamam umrunda değildi. Diye diye onu da hallettim.

Yeni dogum yapınca bütün evimi temizlemişti, yada ben tüekiyedeyken temiz eve gelelim die haliyle karıstırmıştırn😂 ellerine sağlık. Halada gelir ben bebekle ilgilenirken kafasına göre kahvaltımızı hazırlar yeriz oda evine gider. Hiç sorun etmedim yani.

Zinhaaaar, yatak odama kimse giremeeez. Girenin tez kellesi vurulaaa... Yatak odası ayol yatıyoruz kalkıyoruz işte kim girerse girsin. Annem dolabıma yatak odama bakınca nasıl kızmıyorsam kayınvalideye de kızmam.

Ben mu çok gaddarim acaba sizin verdiğiniz örnekte sanane demem ama bazanın, çekyatın altına bakmandan hiç hoşlanmıyorum, istediğin birşey varsa ben bakayım derim. Hele habersiz aldığı poşette, mutlaka arayıp, kızmıstım. Ne rahatlık, ne ayıp şey yaptığı.
Senede bir iki kez geliyor. La havle çekip susuyorum. Ama çok arsız, söylesen de boş. İki dakika sonra yine karıştırmaya başlıyor:(

Yatak odama kimse giremez, dolabımızı kimse izinsiz açamaz... hayatı ne kadar kendinize zorlaştırıyorsunuz, ne kadar boş şeylere önem veriyorsunuz. Açsın girsin ne var sanki? Kendi annem yatak odama girerken izin istemiyor ki kayınvalidem niye istesin. Bende onların evlerinde istediğim yere giriyorum. Anne neticede 7 kat yabancı değil. Açık arıyorlarsa da kendi problemleri..

Evime bile gelmiyor ki evimi karıştırsın :D ama ben rahatsız olurdum dolabı geçtim de odalara girip çarşafa bakmak nedir. Bence uyarın rahatsız olduğunuzu belirtin insanlık hali hergün düzen içinde olmuyor ev ki sizin çocugunuzda varmış.

Back
X