kayınvalideniz evinizi karıştırır mı?

Bu kaynanalain gelinleri ile ne alıp veremediği var anlamıyorum kusur ve açık bulunca ne olacak benim ki de kusur bulmayın çok sever buzdolabı na gelince bence onda bir gariplik yok normal yani açsın baksın ama etrafa odalara sinsi bakinmasi hiç hoş değil 😑

çünkü çoğunluğunun saracak başka bir meşguliyetleri yok da ondan :D varsa yoksa gelin :)

Ben şu yaşıma kadar gittiğim, ellerinde büyüdüğüm, teyzemin ve yengemin evlerinde ne dolap karıştırdım ne de yatak odalarına girdim. Aynı şekilde annem de öyle. Çok çok yakın arkadaşlarımın evlerine de gittiğimde hiç kimsenin ne yatak odasını merak ettim ne de dolabını.

Hele şu yatak odasına kadar girilmesine illet olurum herhalde. O yatak odası benim mahremim. Afedersiniz de iç çamaşırım olur geceliğim olur tangam olur. Fantezi eşyalarım olur. Dan diye milletin yatak odasına girilir mi ya. İlla kapı kitlemek mi lazım.

Kutsallik degil ki mesele özel alan mahremiyet. Eltimde de ayni huy var kv gibi. Bi keresinde eltim bizde kaldı makyaj yapacaktı dedim bekle ben makyaj malzemelerimi getireyim yap. Pesimden yatak odasına geldi aynamin önünde yapmaya basladi. Bide habersiz gelmişlerdi toplamamistim da odayi. Haber verseler ev toplanir en azindan. Neyse makyaj yaparken acti cekmeceleri karistirmaya basladi hic çekinmeden. Sonra çekmecede prezervatif vardi onu buldu gülerek eline aldi uuu falan diyor piskin sekilde. Ordan bana hic sormadan kiyafet dolabimi aciyor senden bi sey giysem diye. Dolabimda geceligimi buluyor onu eline aliyor yine imali bakislar falan. Hos mu yani simdi bunlarin yasanmasi?
Konuda bahsettikleriniz bunlar degil ki? Bu durumu kimse hakli gormez. Camasir cekmecesini karistiran insana mahremiyet anlatabilirsiniz ama yatak odasina da her gireni mahremiyeti ihlalden suclamamak lazim

Yemek falan yaparken dolaptan bi şeyler almak normal ama şu ne bu ne? Diye karıştırmak saçma. Hatta görgüsüzce.odaları gezmek falan ayrıca cahillik. Benimki de dolabı temizleme adı altında aynısını yapıyordu ilkin masum olduğunu düşündüm sonra baktım sadece dolap temizliyor . Annemin yaptığı mantı vs görüp “ hep yalnız yemişsiniz “ diyince niyetini anladım. Bi daha da iZin vermem. Sen otur derim hep peşimde gezmesin diye bi de odaların kapılarını kapatırım gezinmesin diye .

Ama annenizin amaci yardimci olmak hayatinizi kolaylastirmak. Benim kv nin amaci acik aramak. Bi ise elini surmez dun yemekteydiler bi seye yardim etmeden gitti mutfak göçmüş halde ve hala daha toplamadım oyle gözüme buyuyoki. Bi keresinde de gitmis benden gizlice yatak odama girmiş elbise dolabimi inceliyordu gordum ama belli etmedim. 2 gun sonra eltimden elbise dolabimin ne kadar daginik oldugunu duydum.
hmm işte o konuda tecrübem yok. Demek ki k.valide olunca farklı olabiliyormuş.

kızlar bugün kv bizdeydi. önce hiç çekinmeden açtı buzdolabımı karıştırmaya başladı "şu ne bu ne" diye sorular sorarak. sonra çocuğun salondaki oyuncağını alıp yerine koymak istemiş (salonda bi sürü oyuncak var nedense birini yerine koymak istemiş) almış küçük odaya giriyor ki o odayı kullanmıyoruz çocuğuma oda yapmıştık ama bizimle yattığı için orası çamaşır odası gibi bi şey şuan. eminim çok dağınıktı diye laf yapacak herkese.
sonra yatak odama girdi etrafı inceliyor çarşafı inceliyor. anlamıyorum bi bana mı tuhaf geliyor? teftiş eder açık arar gibi. bi keresinde de güya bana çaktırmadan elbise dolabımı karıştırmıştı.
Hayırdır ne yapıyorsun neden demediniz?

Yatak odasi kutsalcilari geldi mi? Yatak odanizda turbe falan mi var neden kutsal olsun ki. Bir zahmet yataginizi,camasirinizi toparlarsaniz biri girdiginde kimseye mahcup olmazsiniz arkadaslar. O zaman o kutsallik da kalmaz :KK66:

Vallahi türbe değil'de halka açık'ta değil yani. Herkesin şahsi fikri rahatsız olan'da var olmayan'da tutup bunu eleştirecek değiliz belli ki konu sahibi rahatsız buna saygı duyulması gerekir. Kadın çarşafa kadar inceliyormuş iyi niyetli olduğunu hiç sanmıyorum.

Vallahi türbe değil'de halka açık'ta değil yani. Herkesin şahsi fikri rahatsız olan'da var olmayan'da tutup bunu eleştirecek değiliz belli ki konu sahibi rahatsız buna saygı duyulması gerekir. Kadın çarşafa kadar inceliyormuş iyi niyetli olduğunu hiç sanmıyorum.
Halka acmak gerekmiyor zaten, evimize yoldan gecen Huseyin dayi falan girmiyor ki. Gelenler kv,anne,baba,kardes,kp,kuzen falan. Cok garip uyeler goruyorum ben kkda mesela ablasinin kardesinin yatak odasina giremeyecegini,girerse cingar cikacagini soyleyen. Bu tarz dusunce yapilari normal degil.

Halka acmak gerekmiyor zaten, evimize yoldan gecen Huseyin dayi falan girmiyor ki. Gelenler kv,anne,baba,kardes,kp,kuzen falan. Cok garip uyeler goruyorum ben kkda mesela ablasinin kardesinin yatak odasina giremeyecegini,girerse cingar cikacagini soyleyen. Bu tarz dusunce yapilari normal degil.

Kim'e göre ne'ye göre normal değil bu sadece sizin fikriniz. Üst taraflarda yazan olmuş yakını prezervatif kutusu bulmuş, geceliğini görmüş siz bunlardan rahatsız olmayabilirsiniz, ben olurum göreceli birşey. Hayır ayrıca bir çiftin yatak odasına ne için girilir ? Ne aranır? Örnek verecek olursam kv daha önce eltimin odasına girip iç çamaşırlarına bakmış. Belki daha açıklayıcı olur.

kızlar bugün kv bizdeydi. önce hiç çekinmeden açtı buzdolabımı karıştırmaya başladı "şu ne bu ne" diye sorular sorarak. sonra çocuğun salondaki oyuncağını alıp yerine koymak istemiş (salonda bi sürü oyuncak var nedense birini yerine koymak istemiş) almış küçük odaya giriyor ki o odayı kullanmıyoruz çocuğuma oda yapmıştık ama bizimle yattığı için orası çamaşır odası gibi bi şey şuan. eminim çok dağınıktı diye laf yapacak herkese.
sonra yatak odama girdi etrafı inceliyor çarşafı inceliyor. anlamıyorum bi bana mı tuhaf geliyor? teftiş eder açık arar gibi. bi keresinde de güya bana çaktırmadan elbise dolabımı karıştırmıştı.
Benim babanemde böyle bir insan bu tarz hareketleri var annem.ozel şeylerini yatak odasına koyar kapısını kitler hatta annemin yatak odasında buz dolabı bile var çünkü babannem herşeyi halama taşıyor sanki aç kalmış gibi annemden çalıp oraya götürür o yüzden yatak odası hep kitlidit ki bu konuda 50 kere kavgalaro oldu ama değişmedi kadın annemde böyle bir çözüm buldu

Kim'e göre ne'ye göre normal değil bu sadece sizin fikriniz. Üst taraflarda yazan olmuş yakını prezervatif kutusu bulmuş, geceliğini görmüş siz bunlardan rahatsız olmayabilirsiniz, ben olurum göreceli birşey. Hayır ayrıca bir çiftin yatak odasına ne için girilir ? Ne aranır? Örnek verecek olursam kv daha önce eltimin odasına girip iç çamaşırlarına bakmış. Belki daha açıklayıcı olur.
İnsanlar da yatak odalarini sevistikleri gibi birakmasinlar diyorum ben. Kimse benim odamda prezervatif bulmuyor misal. Camasirlarim varsa da sadece cekmecelerde var. Uluorta cikarip atmiyorum,veya duvarlarimda fantezi urunleri asili degil. Ekstra edepsiz bir insan degilse giren kisi cekmecelerimi karistirmaz zaten. Ekstra edepsizlere zaten soylenmesi gerekenleri hep soyledik.

Bir ciftin yatak odasina girmek icin yuzlerce mantikli sebep vardir bana gore. Size gore olmayabilir,siz normal karsilamayabilirsiniz. Kvniz anormalse gelininin camasirlarina bakmistir,bu sizdeki ornek. Benim orneklerim daha normal mesela dun gece esimin kuzeni bebegini yatirmak icin yatak odama girdi. Bebegini yatirdi,ustunu ortmek icin carsaf ya da nevresim tarzi ince bir seyler aradi dolapta,buldu,orttu cocugunu cikti. Yatak odasi kutsal bir kadin degilim,icinde o anda kocamla sevismiyorsam her daim oda evime gelebilecek yakinliktaki herkese aciktir.

İnsanlar da yatak odalarini sevistikleri gibi birakmasinlar diyorum ben. Kimse benim odamda prezervatif bulmuyor misal. Camasirlarim varsa da sadece cekmecelerde var. Uluorta cikarip atmiyorum,veya duvarlarimda fantezi urunleri asili degil. Ekstra edepsiz bir insan degilse giren kisi cekmecelerimi karistirmaz zaten. Ekstra edepsizlere zaten soylenmesi gerekenleri hep soyledik.

Bir ciftin yatak odasina girmek icin yuzlerce mantikli sebep vardir bana gore. Size gore olmayabilir,siz normal karsilamayabilirsiniz. Kvniz anormalse gelininin camasirlarina bakmistir,bu sizdeki ornek. Benim orneklerim daha normal mesela dun gece esimin kuzeni bebegini yatirmak icin yatak odama girdi. Bebegini yatirdi,ustunu ortmek icin carsaf ya da nevresim tarzi ince bir seyler aradi dolapta,buldu,orttu cocugunu cikti. Yatak odasi kutsal bir kadin degilim,icinde o anda kocamla sevismiyorsam her daim oda evime gelebilecek yakinliktaki herkese aciktir.

Benim de çamaşırların ulu orta yerde değildir, fakat içine girecek olanın normal olup olmadığını ancak karıştırdıktan sonra anlayabilirim kimsenin alnında ben edepliyim asla yapmam yazmıyor çok çok güvendiğim insanlar dışında rahatsız olurum. Sizin çevreniz normal insanlarla dolu ama bizimki değil demek ki o halde empati yapın.

Benim de çamaşırların ulu orta yerde değildir, fakat içine girecek olanın normal olup olmadığını ancak karıştırdıktan sonra anlayabilirim kimsenin alnında ben edepliyim asla yapmam yazmıyor çok çok güvendiğim insanlar dışında rahatsız olurum. Sizin çevreniz normal insanlarla dolu ama bizimki değil demek ki o halde empati yapın.
Empati yapilacak bir durum yok ortada,ben guluyorum yatak odasini takinti haline getirenlere hepsi bu. Siz farkli dusunebilirsiniz elbette.

Tam benim alanım bu konu :kahve:
Benimki açık açık değil gizlice karıştırır. Üstelik karıştırmakla kalmaz valizinin iç astarına saklayarak çalar istediği eşyaları. Oğluna da söyledim işe yaramadı, huy işte, hırsız. Ben de çaldıklarını geri alıyorum, farkedince bir kaç gün .ok gibi geziyor evde utancından.
Buraya konu açmıştım zamanında, eve sokmazdım diyenler oldu. Nasıl sokmayayım anası işte. En azından geldi mi huzur bulamıyor. Kamera bile koydum yatak odama. Kaç kere yakaladım ama utanmıyor işte, önünü alamıyorum. Ben de o gelmeden evde değerli neyim var neyim yok arabamın bagajına saklıyorum gizli bölmesine. En son gelişinde bir poşet çikolata çalmıştı, onları da geri çıkardım. Hadi parasız olsa anlarım, durumu da iyi ötesi.

Senin durumun da can sıkıcı ama bak benim halime de dua et. Kapısını kilitlersin yatak odanın. Ben kilitlesem ayılır bayılır, kocam çıldırır bana sonra.

Back
X