Kayinvalideniz yanliz olsa kalirmiydiniz

bana cok cektirdi her isi bana yaptirdi ben hamileyken agir tasitti cocugum düştü o sebep oldu kv diyor.

Bu arkadaşınız çok mu küçük evlendi/evlendirildi ve hamile kaldı da güdüldü?

Çünkü şu sebep, sebep değil yani, kendi akılsızlığını aklama yolu sadece.
Kv gaddar davranmış olabilir fakat bebeğinin canını kendisi düşünecekti önce, köle misali sırtında kırbaç şaklatanı ya da kafasına silah dayayanı yoktu herhalde iş yapacaksın diye.

Arkadasimin kayinpederi vefat etti kayinvalidesi de baska sehirde duruyor ve yanliz olacagi icin kocasi tamamen annesini yanina almak istemis ama arkadasim pek mutsuz . Neyse kv geldi iki ay durdu gitti bir kac ayligina simdi tekrar gelecekmis. İki uc ay dursun gitsin diyo arkadasim zamaninda bana cok cektirdi her isi bana yaptirdi ben hamileyken agir tasitti cocugum düştü o sebep oldu kv diyor. Ama simdi yanliz kaldigi icin guler yuzlu davranıyormus gelmek icin. Siz olsaniz bu durumda ne yapardiniz buradakiler eski konularimi bilir bendr kv ile ayni binada oturdum resmen bunaldim kactim. Acaba ben olsam napardim diyorum esim annemi getiririm yanliz birakmazdim dedi ona sorunca :) bu arada benim kv yanliz korkan biriymis kendi demisti
Valla su oglanlarina düşkün kayınvalide lerden de bıktım,yildim artık. Ay bi rahat bıraksınlar su insanları ya. Bende bir oturdugumdan konuşuyorum. Valla yeni nesil bomba gibi gelsin ya. Yeni nesilin kaynananiligi taş çıkartsinn geçmiş bütün senelere. Büyüklerin yaptıkları hatalari yapmayalım ya. Herkes evinde mutlu olsun. Bı kadın biliyorum. Eşi öleli kaç sene oldu. Kendi basina yemeğini de yapıyor temizliğinde gezmeyede gidiyor kadın mis gibi hayati var böyle yaşlılık nasip olsun bizede böyle kaynanalik nasip olsun. C

E arkadaşınızın da anası babası vardır yarın annesi vefat etti diyelim o da babasını alıp getirebilecek mi eve mesela? Yoksa bu annemi babamı yalnız bırakmam eve getiririm forsu bi erkeğe mi has.

Kimsenin kayınvalide kayınpeder bakma zorunluluğu yok. Vicdanen bakılır tabi. Ama bana kötülüğü dokunmuş birini evime alıp da bakmam arkadaşınız da bakmasın istemiyorsa. Erkeklerin anne baba bakmaktan anladığı alıp eve getirmek zaten. Yemek temizlik psikolojik baskı, hepsi kadına bakıyor. Ve değmez. Çok biliyorsa koca bey, tutsun küçük bi ev yakınlarında, kalsın baksın annesine.

Koskocaman kadın nasıl yalnız kalmaktan korkar ya bu lafı duyunca acayip sinir oluyorum. Ben bu gencecik yaşımda eşim bir yıldır evde yok aylardır yalnız başıma yaşıyorum. Ben korkmadan yaşayabiliyorsam bence herkes yaşayabilir. Kv kaç yaşında bilmiyorum fakat kendi işini kendi görebiliyorsa evinde kalsın. Çok yaşlıysa veya ciddi bir hastalığı varsa yanına gelsin.

Adamina bagli. Kv var kv var. Benim cevremdeki kvler dort dortluk valla,her anlamda manevi destekler gelinlerine. Oyle kv bende olsa evine hic gitmesin hep beraber yasayalim derim. Kotu yasanmisligi olan insan elbette istemez ama,neden istemiyorsun demem. Vardir bir sebebi der gecerim.
Daha bugun muhabbeti dondu hatta. Arkadasimin 2 cocugu var,kvsi bakiyor. Evini temizliyor,camasirini utusunu hallediyor,yemegine kadar yapip mutfagina birakiyor sonra cikip gidiyor. Boyle kvye can kurban yani ;)

Üzgünüm istemezdim. Bunu da söylerdim.

Arkadasimin kayinpederi vefat etti kayinvalidesi de baska sehirde duruyor ve yanliz olacagi icin kocasi tamamen annesini yanina almak istemis ama arkadasim pek mutsuz . Neyse kv geldi iki ay durdu gitti bir kac ayligina simdi tekrar gelecekmis. İki uc ay dursun gitsin diyo arkadasim zamaninda bana cok cektirdi her isi bana yaptirdi ben hamileyken agir tasitti cocugum düştü o sebep oldu kv diyor. Ama simdi yanliz kaldigi icin guler yuzlu davranıyormus gelmek icin. Siz olsaniz bu durumda ne yapardiniz buradakiler eski konularimi bilir bendr kv ile ayni binada oturdum resmen bunaldim kactim. Acaba ben olsam napardim diyorum esim annemi getiririm yanliz birakmazdim dedi ona sorunca :) bu arada benim kv yanliz korkan biriymis kendi demisti
Dibimde ev tutmaya ikna ederdim. İyice elden ayaktan düşmediği sürece aynı evi kabul etmezdim

50 60 yaşındaki gibi dinç bir kadın değil, ama yinede aynı ev olmaz ya. Yakınlarda ev tutulursa herkes için daha iyi olur gibi. (En azindan sürekli kontrol etme, ihtiyaçlarını halletme işiniz kolay olur)
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin yaşlılık çok zor

İlişki dinamiğine göre değişir.
Mesela evlenmeden önce sağlık durumu söz konusuysa neden olmasın, olabilir diyordum.
Şimdi kendi kayınvalidemi bu senaryoya koyduğumda asla diyorum.
Elden ayaktan düşme durumu varsa aynı şehirde yakın bir yere taşıyarak sürekli el üstünde tutulacak şekilde bir düzen kurulabilir.
Eş kişisi annesinin bütün sorumluluğu kadına yükleyecekse avcunu yalasın.
Herkes kendi anne babasına baksın.
Sorun kalmaz zaten.

Eli ayağı tutuyorsa biraz yalnız yaşayabilir.

Ben kıyamadım bı an düşününce ya .

Bilemedim ki

Kendisinden kötülük gördüğüm insanla aynı evde yaşayamazdım sanırım.
Ama düşkün ve muhtaçsa belki vicdanım devreye girer, onda da oğluna görevlerini yapması için engel olmazdım. Baksın annesine diye düşünürdüm.

Şuan kendimi örneklersem ben kayınvalideyle aynı evi bırakın aynı semtte oturmam.
Bu düşüncemden bile utanırım bazen, benim de oğlum var.
Ama onu sevmek,onunla anne kız olamasak da güzel bir ilişkiye sahip olmak isterdim. Gel gelelim o kendi oğlu ile bile bir ilişkiye sahip olmadığı için hiç bir zaman bizimle aynı evde yaşamak istemeyecektir zaten.

O kadar kötülüğü yapicak benim evimde oturacak buyursun gelsin de ben olmam o evde geldiği zaman.oğluyla beraber yaşarlar artık. gerçi bana o kadar eziyetide yapamazdı başıma gelmiş olsaydı eşi ne yapmış bu durumda çok merak ettim konu sahibi ?

Back
X