Kayinvalideniz yanliz olsa kalirmiydiniz

Zor bir durum.

Ben olsam evet istemezdim ki benim kayınvalidem damarına basmadığın müddetçe dünya iyisidir. Çok yardım severdir , her şeyini yapar tek laf etmeden , çok titizdir , ben evde nasılsam o da aynıdır , bazen acaba benim öz annem mi diye düşünürüm o derece benzer özelliklerimiz vardır. Buna rağmen sağlık problemi yok ise eğer istemezdim. Ama farklı bir ilde de bırakmazdım. Dairesi var ise orayı satmasını rica eder , yakınızımda bir yerden alınabiliyorsa ev almasını isterdim. Benim kayınvalidem de tek , eşini kaybedeli 1,5 sene oldu , kendi evi ve maaşı var , maddi olarak çok şükür gayet iyi durumda. Çok da uzak oturmaz bize , bazen eşimin abisine gider 2 hafta onda kalır , bazen bize gelir 1 hafta kalır. Bazen deriz evini sat alalım yakınlardan bir daire , o da onu istemiyor evi site içinde güvenlikli , komşularım var 25 yıllık diyor.
Ama o kadar iyi de olsa , bir zaman sonunda sorun çıkıyor , yaş aldıkça insanlar en ufacık bir durumda bile üzülüyorlar , bazen tatsızlıklar yaşanıyor. Bazen görmezden gelebilirim ya da oturup konuşup üstesinden gelebilirim diye düşünüldüğü müddetçe yaşanadabilir.
Benim de annem var sonuçta. Her zaman derim kendi anneniz için hatta kendiniz için ne düşünüyorsanız o şekilde davranmalısınız eş ailesine de .

76 yaşında kadın. 76
E yani ne olmus 76 yasindaysa. Elden ayaktan dusmemisse kendini idare edebilen biriyse ne var yalniz kalmasında. 85 yasinda yalniz yasayan, farkli ulkedeki cocugunun yanina tek basina gidip gelen teyzemiz var bizim, benden daha dinç ben bile o kadar enerjik ve hareketli degilim. Birilerine muthac olmak istedikten sonra 75 yasinda da olur bu 55 yaşında da. Cocuklari Sık sık ziyaret ederler. Kış aylarında gelip kalir 2-3 ay. Hastadir zor durumdadir tabiki o zaman beraber kalma düşünülebilir.

Bana kötülük yapan çektiren bir insanla kalmam o bana kötülük yapsın ben iyilik yapayım kafasında hiç değilim herkes ederi kadar bende.

Herkes aynı dinclikte değil. Bizimki 80 yaşında duvara tutuna tutuna yürür,tuvalete bile zor bela ulaşırdı . Değil ki tek kalacak.

Zaten kendi işini kendi yapabiliyordu yazdim. Elbette eli ayaği tutmayınca destek olunur .ama kendi evindemi bakılır ,yakın bir eve alınip destek mi olunur, o ailenin vereceği ,daha doğrusu bakacak kisinin vereceği bir karar. Benim k.v bıraksam simdi bana yerleşecek ama ilerdede asla ayni evde yaşamam. Gerekirse yakinimizda bir ev tutarim ,gelir giderim ,yardımci tutarim ,ama asla kendi evimde kendim bakmam. eşimede bunu söyledim tamam dedi

bana agır tasıttı cocugum dustu kısmına ınanmıyorum ben
sahsen ben hamıleyken hıc kımse bana agır tasıttıramaz
anne olucam ve korumak ıyı bakmak zorunda oldugum bır can varken sırf kaynana ıstedı dıye agır tasınmaz oyle bırsey yoktur buyuk ıhtımal o donem ona kızgındır ondan oyle dusunmustur

kayınvalıdeyle bırlıkte yasanmaz cunku ev ustune ev olmaz
esı cok dert edıyorsa aynı sehırden ev bulsun annesıne madem
dunyada mılyonlarca tek yasayan ınsan var abartmasınlar

ben kayınvalıdeme bakmam, bakmak zorunda degılım,aynı evde oturmak zorunda degılım, ama esım bırgun annem bulundugum sehıre gelsın dıye ev arıyorum yalnız olması ıcıme sınmıyor ıhtıyacı oldugunda yetısmem kolay olur kafam rahat eder derse de haklısın derım benımle bırlıkte yasamadıgı surece bır sorun yok cunku

Bizim eskiden bir komşu vardı gelin hamileyken ağırda taşıtırdı canı sıkıldıkça hem kendi döverdi hem oğluna dövdürttürdü yani malesef böyle insanlar da var kendi haline bırakılmayan ben çok üzülürdüm ona kaç defa polise şikayet ettik ama kapıya gelince mecburiyetten şikayetimiz yok diyorlardı korkudan gidiyorlardı onlar da

Bizim eskiden bir komşu vardı gelin hamileyken ağırda taşıtırdı canı sıkıldıkça hem kendi döverdi hem oğluna dövdürttürdü yani malesef böyle insanlar da var kendi haline bırakılmayan ben çok üzülürdüm ona kaç defa polise şikayet ettik ama kapıya gelince mecburiyetten şikayetimiz yok diyorlardı korkudan gidiyorlardı onlar da
ruh hastası aıleye düşmüs o gelının de buyuk ıhtımal zıhınsel bır problemı vardır :KK43: normal ınsan da dayak yıyıp oturmaz cunku

Çok yaşlı ve bakıma muhtac degılse kendi evinde yasayabılır yanlız kalamıyorsa evlensın ☹️

Yaşayamam, yakindan ev tutulsun naparsa yapsin eli ayagi tutuyorsa hele hiç gerek yok.
Hayal etmesi bile kotu. Neyse ki benim kaynananin baska oglu ve kizlari var zaten bana birakmazlar suanda da kiziyla yasiyor. 🙄🙄🙄

E yani ne olmus 76 yasindaysa. Elden ayaktan dusmemisse kendini idare edebilen biriyse ne var yalniz kalmasında. 85 yasinda yalniz yasayan, farkli ulkedeki cocugunun yanina tek basina gidip gelen teyzemiz var bizim, benden daha dinç ben bile o kadar enerjik ve hareketli degilim. Birilerine muthac olmak istedikten sonra 75 yasinda da olur bu 55 yaşında da. Cocuklari Sık sık ziyaret ederler. Kış aylarında gelip kalir 2-3 ay. Hastadir zor durumdadir tabiki o zaman beraber kalma düşünülebilir.
inşallah aynı yaşa geldiğinde de böyle tok konusursun.esine muhtaç olduğun için mi aynı evde yaşıyorsun. yalnızlık zor o yaşta. Anne aileden biridir. ideal olan tek başına yaşamak mı?
Düşebilir, acillik olabilir vs vs
Aman ya ektiğiniz önünüze geliyor nasılsa. Ben susayım zaman konuşsun.

babanem 39 yasındayken 5 cocuguyla dul kalmıs dedemın ölümüyle
babanem suan 90 yasında
o gunden berıdır tek yasıyor hıc bır cocuguna gıtmedı cagırdıgımızda gel kal bızde dedıgımızde de herkes kendı evınde rahat eder ben buyuk evım, evım ayrı olmalı dedı hep
4 sene once de engellı bakıma muhtac bır kısıyı hımayesı altına aldı ona bakıyor hayrına
hem kendısıne bakıyor hem o bakıma muhtac kısıye ve dedıgım gıbı babanem 90 yasında :)

kesınlıkle katılıyorum sıze , bırılerıne muhtac olmak ısteyen ıcın yas hıc fark etmıyor dunyada mılyonlarca kısı var yalnız yasayan, elden ayaktan dusmemıs bakıma muhtac degıl sonucta . aç açıkta degıl , cocukları kapı onune atmıs degıl. ınsan kendıne yetmeyı bılmelı

inşallah aynı yaşa geldiğinde de böyle tok konusursun.esine muhtaç olduğun için mi aynı evde yaşıyorsun. yalnızlık zor o yaşta. Anne aileden biridir. ideal olan tek başına yaşamak mı?
Düşebilir, acillik olabilir vs vs
Aman ya ektiğiniz önünüze geliyor nasılsa. Ben susayım zaman konuşsun.

Herkes ektiğini biçer herkesin içini Allah bilir. Bu sadece gelin için degil k.v icinde geçerli. Erkekler anaları karılarına eziyet ederken susuyorlarsa, kaynanalarda sağlıklarında geline el kızı muamelesi yapıyorlarsa zamani gelincede hakettiklerini yaşayacaklar. benim kaynanamda bu hafta ameliyat olacak eşim getiriyimmi dedi getirme bakmam dedim. Bakan kadınsa kadının rızası alınmalı.

babanem 39 yasındayken 5 cocuguyla dul kalmıs dedemın ölümüyle
babanem suan 90 yasında
o gunden berıdır tek yasıyor hıc bır cocuguna gıtmedı cagırdıgımızda gel kal bızde dedıgımızde de herkes kendı evınde rahat eder ben buyuk evım, evım ayrı olmalı dedı hep
4 sene once de engellı bakıma muhtac bır kısıyı hımayesı altına aldı ona bakıyor hayrına
hem kendısıne bakıyor hem o bakıma muhtac kısıye ve dedıgım gıbı babanem 90 yasında :)

kesınlıkle katılıyorum sıze , bırılerıne muhtac olmak ısteyen ıcın yas hıc fark etmıyor dunyada mılyonlarca kısı var yalnız yasayan, elden ayaktan dusmemıs bakıma muhtac degıl sonucta . aç açıkta degıl , cocukları kapı onune atmıs degıl. ınsan kendıne yetmeyı bılmelı

Benim babaannem 70 yasında elden ayaktan düstü öldü anaannem 93 yasinda ayakta öldü. Ama babaannem 55 yasında evini kapattı. 6 tane gelinim bana eşşek gibi bakacak dedi. Yemek yapmadi ,tabagini kaldirmadı ,gelinler banyo yaptirdi.sabah 9 dan aksam 21.00 e kadar tv karşısinda oturdu. Ama anaannem kendini hic bırakmadı kendi işini gördü. Bize bayramlarda börek bile açardı 93 yaşında sürünmeden vefat etti.

Benim babaannem 70 yasında elden ayaktan düstü öldü anaannem 93 yasinda ayakta öldü. Ama babaannem 55 yasında evini kapattı. 6 tane gelinim bana eşşek gibi bakacak dedi. Yemek yapmadi ,tabagini kaldirmadı ,gelinler banyo yaptirdi.sabah 9 dan aksam 21.00 e kadar tv karşısinda oturdu. Ama anaannem kendini hic bırakmadı kendi işini gördü. Bize bayramlarda börek bile açardı 93 yaşında sürünmeden vefat etti.
işleyen demır paslanmaz misalı resmen
ınsan hayatla mucadele ederse daha sıkı tutunur hayata mutlu olur ve mutluluk sacar aynen de oyle olmus sızın annaneniz ıcın de

cocuk yapayım da ılerde bana baksın dusuncesınde cocuk doguran ınsanlar ben yaslıyım bana bakın dıyor genelde ne yazık...

Kadın yaşlı, başına bir iş gelse vicdan azabı çekilir. Ama aynı evde kesinlikle olmaz. Yakında bir yere taşısınlar evi elleri üzerinde olsun sürekli. Ben kv mi severim yaşarımda diyorum fakat kp ile Allah korusun. Büyük konuşmayayım da boşanmaya bile çıkarım. Adamı sevmiyorum bide pis. Sinir hastası olurum.

ruh hastası aıleye düşmüs o gelının de buyuk ıhtımal zıhınsel bır problemı vardır :KK43: normal ınsan da dayak yıyıp oturmaz cunku

Çocuk gelin malesef :( o gelin geldiğinde ben 12 yaşındaydım o 14 ve ailesi arkasında değildi zaten o yüzden katlanıyordu senede 2 defa bayramdan bayrama giderdi ailesine onun dışında kapı dışına çıkması bile yasaktı bir de üstüne dayak hakaret ne ararsanız vardı

Çocuk gelin malesef :KK43: o gelin geldiğinde ben 12 yaşındaydım o 14 ve ailesi arkasında değildi zaten o yüzden katlanıyordu senede 2 defa bayramdan bayrama giderdi ailesine onun dışında kapı dışına çıkması bile yasaktı bir de üstüne dayak hakaret ne ararsanız vardı
cok uzuldum :( boyle seyler duyunca keyıfle ıctıgım cay zehır oluyor utanıyorum :( ne uzucu hayatlar var allah yardım etsın

Arkadasimin kayinpederi vefat etti kayinvalidesi de baska sehirde duruyor ve yanliz olacagi icin kocasi tamamen annesini yanina almak istemis ama arkadasim pek mutsuz . Neyse kv geldi iki ay durdu gitti bir kac ayligina simdi tekrar gelecekmis. İki uc ay dursun gitsin diyo arkadasim zamaninda bana cok cektirdi her isi bana yaptirdi ben hamileyken agir tasitti cocugum düştü o sebep oldu kv diyor. Ama simdi yanliz kaldigi icin guler yuzlu davranıyormus gelmek icin. Siz olsaniz bu durumda ne yapardiniz buradakiler eski konularimi bilir bendr kv ile ayni binada oturdum resmen bunaldim kactim. Acaba ben olsam napardim diyorum esim annemi getiririm yanliz birakmazdim dedi ona sorunca :) bu arada benim kv yanliz korkan biriymis kendi demisti
Zor bir durum ama herkesin evi ayrı yolu ayrı olsun, ev ev üstüne olmuyor sonra kavgalar tartışmalar başlar

cok uzuldum :KK43: boyle seyler duyunca keyıfle ıctıgım cay zehır oluyor utanıyorum :KK43: ne uzucu hayatlar var allah yardım etsın

Amin inşallah ne diyelim aynen böyle hayatları görünce bizimki de dert mi diyoruz bazen ama Allah herkese yardım etsin...

Back
X