Kayinvalideniz yanliz olsa kalirmiydiniz

Yani zor bir karar olmalı arkadaşınız için. Allah rızası için bakacak o anneye artık kendi vicdanı merhameti için. Eşinin hatrı için.. Bunları düşünmeli yoksa nefsine iyice ağır gelecektir. Zamanla yüreğinin de yumuşamasını kötü anılarını unutmasını mutlu olmasını diliyorum

Gelininin bebeğinin düşmesine sebebiyet veren ve o kadar kötülükler yapan kayınvalidenin vicdanını, merhametini, nefsini ne yapacağız peki hocam

Geçende bir üye şey yazmıştı , kayınvalidem düşen bebeğimin sorumlusu olarak beni görüyor , beni hastaneden gelince azarladılar demişti . O olayın farklı yönü . Orda da çok yanlıştı anneyi suçlamak , burda da kayınvalideyi suçlamak yanlış .
Sonuçta Allah ol deyince Hz. İsa doğuyor . Babasız bir şekilde hem de .
Neyse yani demem o ki kafasında kimseyi suçlamasın arkadaşınız . Konuya dönecek olursam ben kalmak istemezdim . Gerekirse yanına yatılı bakıcı bulunur , tüm çocukları ortak olarak bir şekilde annelerine sahip çıkar derim . Nihayetinde hepsi okumuş , maaşlı insanlar . Baksınlar annelerine .

Ben kindar bir insanım maalesef. İntikam peşinde koşmam asla, ama yapılan şeyleri de unutmam, unutamam. Yapıya göre değişir muhtemelen ama ben kabul etmezdim ve istemezdim, net.

Arkadasimin kayinpederi vefat etti kayinvalidesi de baska sehirde duruyor ve yanliz olacagi icin kocasi tamamen annesini yanina almak istemis ama arkadasim pek mutsuz . Neyse kv geldi iki ay durdu gitti bir kac ayligina simdi tekrar gelecekmis. İki uc ay dursun gitsin diyo arkadasim zamaninda bana cok cektirdi her isi bana yaptirdi ben hamileyken agir tasitti cocugum düştü o sebep oldu kv diyor. Ama simdi yanliz kaldigi icin guler yuzlu davranıyormus gelmek icin. Siz olsaniz bu durumda ne yapardiniz buradakiler eski konularimi bilir bendr kv ile ayni binada oturdum resmen bunaldim kactim. Acaba ben olsam napardim diyorum esim annemi getiririm yanliz birakmazdim dedi ona sorunca :) bu arada benim kv yanliz korkan biriymis kendi demisti
Benim kv çok miy miy bişey grip olsa ölüm döşeğinde gibi davranır kanı eksik çıksa kanser moduna girer bu huyundan nefret ediyorum tek kalsa halini dusunemiyorum sırf o hastalık hastası halinden dolayı içten istemezdim ama empati yoluyla yanıma alırdım çünkü bigun bende annemi böyle durumda tek yasamasina gönlüm razı olmaz eşime saygı duyar alirdim

Bu sorunun cevabı yaşantıya göre değişir

Kayınvalide ve kayınpeder birlikte yaşarken evin tüm işlerini kayınvalide yapıp rutin bir yaşam sürerken kayınpeder vefat ettiyse kv o halde yaşama tek başına devam edebilir

Ama kayınpeder kayınvalideye bakıyordu ve kv nin rahatsızlıkları varsa evin işlerini kayınpeder yaparken kayınpeder birden vefat ettiyse işte o zaman bir durup düşünmek gerekebilir

Her iki halde de özellikle 75 yaş üstü ve dışarda alışveriş alışkanlığı olmadığında sıkıntı yaşanabilir

Çözüm yakında bir yer olabilir ama çoğunlukta kışları sizinle yazları memlekette gibi bir çözüm daha gerçekçi olur

Lütfen bir boş konuyu daha yazdım 85 yaşındaki anneannem son 22 yıldır yalnız

Herhangi bir sıkıntı yaşamadan hayatını sürdürüyor

Tüm konudan bağımsız korkuyorsa kalamaz diyen arkadaşlara anlam vermeye çalışıyorum hala bir çözüme ulaşamadım 75 yaşına gelmiş birisi evde yalnız kalmaktan niçin korkar

Benim annem 55 yaşlarında kız kardeşim evlenince tek kalacak. Ama ne annem ne biz gelir bizle yaşarsın demedik. Aynı evde olmaz çünkü. Annemde hep der yalnız korkuyorum. Alışmaya başladı yalnızlığa. Zaten kardeşim hep işte oluyor, eve gelince direk uyuyor. 76 yaşındaki yürüyebiliyor ve kendi işini yapabiliyorsa evi yakınlara taşımak daha mantıklı

Benim.kv herseye karışan biri ayni binada otururken de delirtti beni. Hic birseye karismasa laf sokmasa böyle durumda empati yapar bende tamam derdim ama kv oyle ceneli biriki heralde sorun olurdi bizim. Ama esim ne olursa olsun annem yanlız olsa getirrim diyor israrla mesela. Kv eminim gelirdi yanliz kalmam ben der bir gunlugune evdekiler bir yere gitmişti sabaha kadar zor uyudum korktum dedi bana. Halbuki o kadar bencilki evlilgimizin ilk yilimda esim bir sene uzakta calisti ben birqz korktum gece yanliz kalmaya bana kitle kapini yat bsy olmaz dedi umursamadi hic unutmuyor bunu ,:KK43: gel burda kal bile demedi usulende olsa. Bende kendi annemlerde kendi evimde kaldim zaten orda kalmazdim ama bencil iste. Ama hanim kendisi korkmus gecenlerde ayy sen nasil kaldin yanliz onu dusundum dedi. Demekki birsey olsa yanliz kalmam diyecek

Son düzenleme:
Mesela tatile gttik gelince beni götürmendiniz dedi herkesin icinde kac kere arabada yer yok dediniz dedi rahatliga bakar misiniz :))

Acaba ben olsam napardim diyorum esim annemi getiririm yanliz birakmazdim dedi ona sorunca :)
Sizin ebeveynlerinden biri vefat etse kocanız ne yapardı? Yanımıza alalım mı derdi,bakıcı tutalım mı derdi,ablanlar alsın mi derdi?? Konu sahibinin de yapması gereken kendi kocasının tepkisini vermek,bence.
Ne güzel,adam evde bile durmayacak, tüm bakım,tum gün ilgi kadında. Ama hayırlı evlat oalrak annesini eve getirip sevap pointleri ,ovgulerini oğul toplayacak. Şaka gibi:)
Benim arkadaşımın babaannesi de dili ağır, erkek sevdalısı bir kadın. Zamanında tüm çocukların evliliklerini bir bir sarsmis. Nicedir kocası ölmüştü zaten ama genelde kendi evindeydi,sırayla çocuklarda kalırdı. Şimdi elden ayaktan düştü, kimse evine almak istemedi. Yatılı bir bakıcı tuttular, her çocuk iyi bir miktar ödüyor aylık.
Ama babaanne bakıcısına kök söktürüyormus. Oğulları ziyarete geldiğinde gelinlere sohbet etse kadına bağırıyormus.
Onu görünce ne doğru bir karar verdiklerini anlamışlardı...
Bu arada benim ananemin de sekseninde öldü çok sevdiği esi. Annem yalvardı resmen yanına tasinsin diye, kadın 'ne isim var,benim evim burada,balkonda gelene geçene selam veriyorum,bahçem burada. Hiç de gelemem' dedi, sert tavrını koydu.
Ben de istemezdim herhalde, kendime ait olan evi kapatıp çocuklarımın bir odasina sığınmak...
Bence en iyisi yatılı bakıcı. Kıyın paraya, içiniz rahat etsin

Arkadasimin kayinpederi vefat etti kayinvalidesi de baska sehirde duruyor ve yanliz olacagi icin kocasi tamamen annesini yanina almak istemis ama arkadasim pek mutsuz . Neyse kv geldi iki ay durdu gitti bir kac ayligina simdi tekrar gelecekmis. İki uc ay dursun gitsin diyo arkadasim zamaninda bana cok cektirdi her isi bana yaptirdi ben hamileyken agir tasitti cocugum düştü o sebep oldu kv diyor. Ama simdi yanliz kaldigi icin guler yuzlu davranıyormus gelmek icin. Siz olsaniz bu durumda ne yapardiniz buradakiler eski konularimi bilir bendr kv ile ayni binada oturdum resmen bunaldim kactim. Acaba ben olsam napardim diyorum esim annemi getiririm yanliz birakmazdim dedi ona sorunca :) bu arada benim kv yanliz korkan biriymis kendi demisti
Ayrı evde oturmasını isterim, aynı evin içinde çok zor. Ne kadar iyi birisi olursa olsun, evimde rahat edemem

Annem yalnız yaşıyor. Abim ve gelinimiz de çağırır gel kal diye ama herkesin evi ayrı der annem gitmez. Ilk evlenirkende herkes yanına al beraber oturun dedikce annem hayır istemem dedi. Ara sira hepimize gelir 1 hafta falan kalır döner evine. Ama uyumsuz ve anlayissiz bir kayınvalide ise hic beraber oturmasin. Ilk baslar yumusak davransa bile bir sure sonra eski haline doner.. burda iş kocanızda degil kaynana da bitiyor.

Aynı evin içinde kolay değil
Kendine bakabilecek durumda ise gerek yok bence gidilir gelinir ihtiyaçları görülür
Ama cok yaşlı bakıma muhtaçsa sokaga atılmaz tabi ki mecbur çocukları tarafından bakılacak

Annem yalnız yaşıyor. Abim ve gelinimiz de çağırır gel kal diye ama herkesin evi ayrı der annem gitmez. Ilk evlenirkende herkes yanına al beraber oturun dedikce annem hayır istemem dedi. Ara sira hepimize gelir 1 hafta falan kalır döner evine. Ama uyumsuz ve anlayissiz bir kayınvalide ise hic beraber oturmasin. Ilk baslar yumusak davransa bile bir sure sonra eski haline doner.. burda iş kocanızda degil kaynana da bitiyor.
76 yaşında kadın. 76

Benim anaannem 93 yaşına kadar kendi evinde durdu. Her işinide kendi yapti. Ben yaslandim diye kendini bırakmadı. Kendi evim kendi Cumhuriyetim derdi.
Herkes aynı dinclikte değil. Bizimki 80 yaşında duvara tutuna tutuna yürür,tuvalete bile zor bela ulaşırdı . Değil ki tek kalacak.

Sizin ebeveynlerinden biri vefat etse kocanız ne yapardı? Yanımıza alalım mı derdi,bakıcı tutalım mı derdi,ablanlar alsın mi derdi?? Konu sahibinin de yapması gereken kendi kocasının tepkisini vermek,bence.
Ne güzel,adam evde bile durmayacak, tüm bakım,tum gün ilgi kadında. Ama hayırlı evlat oalrak annesini eve getirip sevap pointleri ,ovgulerini oğul toplayacak. Şaka gibi:)
Benim arkadaşımın babaannesi de dili ağır, erkek sevdalısı bir kadın. Zamanında tüm çocukların evliliklerini bir bir sarsmis. Nicedir kocası ölmüştü zaten ama genelde kendi evindeydi,sırayla çocuklarda kalırdı. Şimdi elden ayaktan düştü, kimse evine almak istemedi. Yatılı bir bakıcı tuttular, her çocuk iyi bir miktar ödüyor aylık.
Ama babaanne bakıcısına kök söktürüyormus. Oğulları ziyarete geldiğinde gelinlere sohbet etse kadına bağırıyormus.
Onu görünce ne doğru bir karar verdiklerini anlamışlardı...
Bu arada benim ananemin de sekseninde öldü çok sevdiği esi. Annem yalvardı resmen yanına tasinsin diye, kadın 'ne isim var,benim evim burada,balkonda gelene geçene selam veriyorum,bahçem burada. Hiç de gelemem' dedi, sert tavrını koydu.
Ben de istemezdim herhalde, kendime ait olan evi kapatıp çocuklarımın bir odasina sığınmak...
Bence en iyisi yatılı bakıcı. Kıyın paraya, içiniz rahat etsin
yaşlanınca nasıl bir psikolojiye gireceğini bilemezsin.gucluyken atip tutmak kolay. Bakıcı da oldukça masraflı. Herkesin gücü yetmez. Güç yeterse evinde bakilmasi arada ziyaret edilmesi iyi seçenek. Ama dediğim gibi çok zor

bana agır tasıttı cocugum dustu kısmına ınanmıyorum ben
sahsen ben hamıleyken hıc kımse bana agır tasıttıramaz
anne olucam ve korumak ıyı bakmak zorunda oldugum bır can varken sırf kaynana ıstedı dıye agır tasınmaz oyle bırsey yoktur buyuk ıhtımal o donem ona kızgındır ondan oyle dusunmustur

kayınvalıdeyle bırlıkte yasanmaz cunku ev ustune ev olmaz
esı cok dert edıyorsa aynı sehırden ev bulsun annesıne madem
dunyada mılyonlarca tek yasayan ınsan var abartmasınlar

ben kayınvalıdeme bakmam, bakmak zorunda degılım,aynı evde oturmak zorunda degılım, ama esım bırgun annem bulundugum sehıre gelsın dıye ev arıyorum yalnız olması ıcıme sınmıyor ıhtıyacı oldugunda yetısmem kolay olur kafam rahat eder derse de haklısın derım benımle bırlıkte yasamadıgı surece bır sorun yok cunku

Durumunuz varsa yardımcı tutun. Gelipte kötü olmaktansa peşin peşin sorunu çözmüş olursunuz. Ben kabul eder miydim mesela ederdim. Ama sizin aranızda oldukça büyük şeyler olmuş. Kabul etseniz bile mutlu huzurlu yaşayıp gideceğinizi sanmıyorum.

Back
X