- 10 Kasım 2010
- 5.323
- 5.348
- 398
- Konu Sahibi Zahmet olmazsa
-
Diimi amaHerşey bir yana ,bu zamanda sebepsiz yere yemeği çöpe dökmek de ne bilimgeri gönder, getirenlere yedir ama çöpe dökmek nedir ya ,nimet o nimet günü gelir çarpar
Aaa bu cok iyi bak. Bu durumda olan bi arkadaş imi biliyorum oda valize yemelik biseyler alirmis sofrada yemezmis bi iki kasik odada oglunada kendide yermisGiderken kendi yemeğini götür, onun yaptigi hic bir seyi yeme.
Onun evinde yemek yaptım çok pişmiş kimse yemez dedi döktü bir tencereyi kendi evimde helva yaptım beğendi diye çöp olsa yersin dedi kocasinaFarklı şehirlerdeyiz. Evde karışık dolma yapmıştım gideceğimiz için yanıma aldım orda yeriz diye. KV de sarma yapmış. Ben de sofraya götürürken benim yaptığım dolmalar ve onun sarmalarını aynı tabakla sofraya götürdüm. KV yok dolma olmamış içi diri kalmış falan bir sürü eleştiri yaptı sofrada sonra mutfağa gidince kokmuş bu dolmalar diye tabağı tamamen çöpe boşalttı. Oysa ki kokmamıştı yeni yapmıştım bir de o sarmaları da benim yaptığımı zannetti sadece sarma yemişti o da kendi yaptıkları yani.
Doğumumda kv evinde kalmıştım. Annem de çorba yapıp gelmişti. Annem gidince kv odama gelip kızarak "ben sizin yemeklerinizi bilmem gel bak" dedi. Gittim baktım bildiğimiz yoğurtlu çorba. Neyse onu da bir süre sonra çöpe döktüğünü gördüm.
Ya böyle iğnerek bakıyor suratıma ve yaptıklarıma. Ben de yanlarına gidince elimi sürmüyorum hiçbir şeye. Sonra ona da laf sokuyor. İşte ben olsam oturduğum yerden bile olsa yardım ederim falan diye. Ben hiç duymamazlıktan gelip hiçbir şey yapmamaya bebeğimle ilgilenmeye devam ediyorum. Haddini bildirmek istiyorum ama kalp kırmak istemiyorum. Biliyorum benim kalbim kırılıyor böyle de. Böyle insanlardan koşa koşa uzaklaşmak istiyorum ama zorunlu akrabalık işte
Yemek dökülür mü ya, nimet o nimetFarklı şehirlerdeyiz. Evde karışık dolma yapmıştım gideceğimiz için yanıma aldım orda yeriz diye. KV de sarma yapmış. Ben de sofraya götürürken benim yaptığım dolmalar ve onun sarmalarını aynı tabakla sofraya götürdüm. KV yok dolma olmamış içi diri kalmış falan bir sürü eleştiri yaptı sofrada sonra mutfağa gidince kokmuş bu dolmalar diye tabağı tamamen çöpe boşalttı. Oysa ki kokmamıştı yeni yapmıştım bir de o sarmaları da benim yaptığımı zannetti sadece sarma yemişti o da kendi yaptıkları yani.
Doğumumda kv evinde kalmıştım. Annem de çorba yapıp gelmişti. Annem gidince kv odama gelip kızarak "ben sizin yemeklerinizi bilmem gel bak" dedi. Gittim baktım bildiğimiz yoğurtlu çorba. Neyse onu da bir süre sonra çöpe döktüğünü gördüm.
Ya böyle iğnerek bakıyor suratıma ve yaptıklarıma. Ben de yanlarına gidince elimi sürmüyorum hiçbir şeye. Sonra ona da laf sokuyor. İşte ben olsam oturduğum yerden bile olsa yardım ederim falan diye. Ben hiç duymamazlıktan gelip hiçbir şey yapmamaya bebeğimle ilgilenmeye devam ediyorum. Haddini bildirmek istiyorum ama kalp kırmak istemiyorum. Biliyorum benim kalbim kırılıyor böyle de. Böyle insanlardan koşa koşa uzaklaşmak istiyorum ama zorunlu akrabalık işte
Eee bulmuş böyle pasif gelini alınır mı kırılır mı diye düşünmüyor meydan boş at koşturuyor işte.Göstere göstere çöpe atmasi meydan okuma.o olayda başka birşey var.
Begenmese gizli saklı atar.mesela tam tersi bir durum var benimde. kv her yemeğinden saç çıkıyordu. Önce oğluna söyledim sen söyle yemek yaparken saçlarını bağlasın diye ben söyleyemem dedi eşimde. Düzgün bir üslupla ben soyledim. Aldırış etmedi .Bende gizli saklı yok ediyordum yemeklerini ama görmesin diye çok çaba harcadım.
Net olmak iyidir bu durumlarda, döküp ziyan ediyorsun nimeti yemek yapmam burada derim, o düşünsün sonrasınıFarklı şehirlerdeyiz. Evde karışık dolma yapmıştım gideceğimiz için yanıma aldım orda yeriz diye. KV de sarma yapmış. Ben de sofraya götürürken benim yaptığım dolmalar ve onun sarmalarını aynı tabakla sofraya götürdüm. KV yok dolma olmamış içi diri kalmış falan bir sürü eleştiri yaptı sofrada sonra mutfağa gidince kokmuş bu dolmalar diye tabağı tamamen çöpe boşalttı. Oysa ki kokmamıştı yeni yapmıştım bir de o sarmaları da benim yaptığımı zannetti sadece sarma yemişti o da kendi yaptıkları yani.
O sevmiyor deyince kayınvalide ne yapıyor, çok merak ettimkayınvalidem bir gün yemek sonrası tatlı ikramıma dedi ki “ben tatlı yemiyorum, sevmiyorum” yeni evliyiz o zaman “tamam” dedim aldım tatlıyı önünden. o gün bu gün beş yıl oldu bak, tatlı vermem sofrada eşim der” anneme tatlı vermedin” “o sevmiyor” derim.. evinde önüme gelirse yemem “dokunmamışsın” der “hmm” der geçerim. insan zehir olsa bir lokma tadına bakar eline sağlık der geçer, ama bu kadar nezaketten yoksunsa kendisi bilir alır karşılığını. mutlaka bir karşılık ver bu yaptığına.
Pis olan onun kalbiFarklı şehirlerdeyiz. Evde karışık dolma yapmıştım gideceğimiz için yanıma aldım orda yeriz diye. KV de sarma yapmış. Ben de sofraya götürürken benim yaptığım dolmalar ve onun sarmalarını aynı tabakla sofraya götürdüm. KV yok dolma olmamış içi diri kalmış falan bir sürü eleştiri yaptı sofrada sonra mutfağa gidince kokmuş bu dolmalar diye tabağı tamamen çöpe boşalttı. Oysa ki kokmamıştı yeni yapmıştım bir de o sarmaları da benim yaptığımı zannetti sadece sarma yemişti o da kendi yaptıkları yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?