Kayınvalideniz yaptığınız yemeği dökse ona bir daha iş yapar mısınız?

Acaba tırnaklarınız uzun ondan mı yemiyor atıyor. Benim anneannemin öyle bir huyu varda yiyemez asla uzun tirnikla yapılmış yemekleri. Onun dışında kaynana yani onların kıskançlıkları ya bir kılıf aranmaz. İnşallah kuru ekmekle sinanmaz birgün

Dolmayı çöpe dökünce bir şey demeniz de mi cidden? Anlamaya çalışıyorum öyle bakıp geri mi döndünüz?
Daha önce de annemin çorbasını döktün, şimdi benim yaptığım dolmayı, derdin ne senin diyemediniz mi?
Yüzüme tiksinirim bakan birimin evine de basma seyran mecbur durumlar halinde adımımı atmam.
Kalp kırmayacağim diye kendinize saygısızlık ettirmeyin.

Herşey bir yana ,bu zamanda sebepsiz yere yemeği çöpe dökmek de ne bilim geri gönder, getirenlere yedir ama çöpe dökmek nedir ya ,nimet o nimet günü gelir çarpar
Diimi ama Madem çiğ kalmış, koy tencereye ekle suyunu da bi zahmet pişiriver. Yazık günah.

Onun evinde yemek yaptım çok pişmiş kimse yemez dedi döktü bir tencereyi kendi evimde helva yaptım beğendi diye çöp olsa yersin dedi kocasina yufka açıyordu banada öğret dedim ben hariç herkese öğretti banada sen beceriksiz tembel rahatsin dedi bunları duyup sustugum için çok pişmanım keşke ben kirsaydim bundan sonra kötülük olmasın ama boşver demiyorum istediğini söyleyen istemediğini işitir ben sessix durdukca üstüme geldi deli deliyi görünce çomak saklıyor dişine göre görünce saldırıyor. Mümkünse Gitme yada az git mesafe köy sana bir şey deyince tepki ver geri kaçar terbiyesiz hadsix bunlar

Taaa fiii tarihindeki olayları hatırlayıp mı konuyu açtınız?

Keşke anında, kendinizi ifade etseniz. Durduk yere eskileri düşünüp bilenmektense kadına bir daha yemek yapmazsınız. Belki de yemeklerinizi beğenmiyor.

Densiz, terbiyesiz.
Sanırım kayınvalideniz sizi sevmiyor. Kırmaktan çekinmiyor. Beğenmese bile nezaketen eline sağlık der siz gidince dökerdi. Yapma yemek falan sende onun yemeklerini yeme anlasın.

Yemek dökülür mü ya, nimet o nimet

Eee bulmuş böyle pasif gelini alınır mı kırılır mı diye düşünmüyor meydan boş at koşturuyor işte.

Bence tiksinme gibi bir şey sezdim temiz bulmuyor sanki. Annesine de aynısını yapmış.

Benim kv ablamın hediye getirdiği tutacakları kullanmadığı için çöpe atmış. Tee yurt dışından hediye gelen de. Kumaş işte . Yok büyükmüş, kullanmıyormuş vs. Kadın evinde fazla eşya tutmaz ama ata ata bizim safdirikin hediyesini atmış.
Ben de paraladım.Ablama söylüycem sana bir daha hediye getirmesin diye o oldu bir daha ne hediye getirdi ne atan oldu. Tembihledim de ablamı evine de gelme diye. Sınır çizmek lazım. Şimdi bıçak mıçak dolanıyor ablanın getirdikleri iyi vs diye. Artık rüyasında görür.

Atma konusunda ben de çok hassasım çok sınandım.
Yine bir kez cam kaşık aldım süslü renk renk olanlardan fiii tarihi.
Kendime, kv, anneme, yengeme.
Benimki duruyor.
Kv ninki vitrinde baş köşede duruyor.
Yengemin ve anneminki bil nerde.
Yine o ablam çay içerken aaaa bu cam insanın ağzını keser vs dedi akşamdan sen çayı vura vura karıştır camı kaşığı kır. Sonra annem sabah hepsini çöpe at. Yengeminkini de vermemiş onu atmış. Onu da paraladım. Koca ev ata ata benim kaşığı at. Kullanmazsan ben kullanırım. Yengeminkini neden atıyorsun onda söz hakkın ne alaka. Baya kızdım bana değer vermiyorsun bla bla.

Net olmak iyidir bu durumlarda, döküp ziyan ediyorsun nimeti yemek yapmam burada derim, o düşünsün sonrasını

Yapmayın bir daha. Gidince de onun yemeklerinden az az yiyin de anlasın. Benimki de kendi yemeklerini över durur. Yorum bile yapmayız

O sevmiyor deyince kayınvalide ne yapıyor, çok merak ettim

Pis olan onun kalbi

benim evdeki bireyler -yani ben ve eşim - dışında insanlara yemek yapma fobim var. şaka maka yapmıyorum yani. evlerine gidiyorsam da elimi sürmüyorum. benim yaptığım bir şeyi atan olursa da doğal olarak bir daha yapmam ama o an da tepkimi direk dile getiririm. herkes herkesin el lezzetini sevmez, yöreden yöreye de fark var. kayınvalidemin yemeklerini çok beğenerek yemiyorum açıkçası yemeğe gittiğimde ama lap diye de çöpe dökmüyorum. her şeyin bir yolu yordamı var. beğenmiyorsan az yersin, eline sağlık der kalkarsın göz göre göre de dökmezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…