kayınvalideniz yemeğe geldiğinde illa bişeylere kusur bulurmu?

yok bulmaz, ben hep bıseylerı yanlıs yaptıgım ıcın gulerım o dahada cok sınırlenır. Ozenmıyorum zannedıyor ama vallahı ozenıyorum bana yemege geleceklerı zaman ne corbam tutuyor ne plavım :(:( napayım :26:

benim kayınvalidem hiç bişey bulamazsa çay oturmamış der veya bezelye pişmişse ogün yemek olarak bezelyeler küçük der gectiğimiz günlerde bunları yaşadım ve gülüyorum ancak.:1:ne kadar komik ve basit şeyler.

illaki yemek yapıyosundur canım.hergün nasıl doyuyor karnın.benim anlamadığım nokta ne oluyo kusur bulunca onu merak ediyorum.günaha girdiğinin farkında değilmi acaba?:50:

işbaşvurusu yaptığınızda insan kaynakları müdürleri genelde sabır denerler üstüne üstüne gelirler insanın..

kayınvalidelerde öyle dimi? sanki sabır deniolarmış gibi ben evli değilim ama babaannem anneme size yaptıklarını yapardı.. herşeye karışır, yemeklerde kusur bulur ama löplöp yerdi kusur bulduğu her yemeği :)

Yemek Yapmasını Bilmediğim İçin Gelmez... :64::64::64:

ben ilk evlendiğimde yemeğe çağırmıştım onları (zaten alt dairede oturuyorlar) o zamanlar eşim ve benimle doğru dürüst konuşmuyorlardı (düğünde takıları vermedik diye) o yüzden hiçbirşey demedi hanımefendi.1 sene oldu daha da gelmediler,zaten dediğim gibi burnumun dibindeler :9:

Yok bulamaz zaten yılların getirdiği bir beceri var artık bizlerde çok ta beğenerek yer zaten yemeklerimi tarif bile alır o yönden şanslıyımdır ...

ben ilk evlendiğimde yemeğe çağırmıştım onları (zaten alt dairede oturuyorlar) o zamanlar eşim ve benimle doğru dürüst konuşmuyorlardı (düğünde takıları vermedik diye) o yüzden hiçbirşey demedi hanımefendi.1 sene oldu daha da gelmediler,zaten dediğim gibi burnumun dibindeler :9:

Benimki de karşı binamda çok yakın ama zırt pırt gelmez çok anlayışlıdır. Annem geldi geçen haftasonu çağırdım geldi 5 dk ya durdu ya durmadı hatta ben isten erken geldiğim zamanlarda çok sıkılıyorum kendim gidiyorum wallaaaa :64::64::64: Sağolsun kendisi yemek yollar aç kalmayalım die :52:

işbaşvurusu yaptığınızda insan kaynakları müdürleri genelde sabır denerler üstüne üstüne gelirler insanın..

kayınvalidelerde öyle dimi? sanki sabır deniolarmış gibi ben evli değilim ama babaannem anneme size yaptıklarını yapardı.. herşeye karışır, yemeklerde kusur bulur ama löplöp yerdi kusur bulduğu her yemeği :)

evet canım aynen öle ama bir illaki bende yemeğe gideceğim ona ozman bende beğenmeyeceğim:65:

benimkide bana ben cok sükür güzel yemek yaparım pasta börek falan bazen iftarlarda falan kaynlarım kayınpederim olsun hepsi cok güzel olmus falan derler ondan tık cıkmaz bazen bayramlarda baklava yapar götürürüm bayrmadan sonra komsularından duyarım tairf istemiştik göndermemssin diye benim haberim bile olmaz sölemez bile bana benim yaptıklarımı begenen olursa bile hatta söle seyler der değişik bi yemek yada tatlı olsun he aynı benim yaptıgım sunun tadına benzemiş falan der hee bide bi huyu vardır kendiside güzel yaptıgını bilidigi yemeklerin sırrını pekte sölemek istemez herkez ona ellerine saglık harika olmus döktürmüssün gene desinler diye..

Evlendıgımde yemek yapmayı bılmıyordum.
Bu konuda hıc elestırılmedım.
Mısafırım gelecegı vakıt, kendısı gelır, yemegımı yapardı.
Gıderken de mısafırler nasıl yaptım dıye sorarlar dıye, tarıfını verırdı.
Sımdılerde bıraz ogrendım yemek yapmayı.
Nadıren de olsa yemege gelır, ben 'senın kadar becerıklı degılım ama' dedıgımde,
'senın yemeklerın de cok lezzetlı oluyor' der.
Ama gecenlerde bır laf arasında 'bızı annemız 10 yasında sokardı mutfaga' dedı, bozuldum buna ):

birkere geldi yemege bise demedi kendide massallha tosun yedi :44:eline saglik dememdi galibaaa bense duymayi cok severim esim hep der eline saglik diyee

Evlendıgımde yemek yapmayı bılmıyordum.
Bu konuda hıc elestırılmedım.
Mısafırım gelecegı vakıt, kendısı gelır, yemegımı yapardı.
Gıderken de mısafırler nasıl yaptım dıye sorarlar dıye, tarıfını verırdı.
Sımdılerde bıraz ogrendım yemek yapmayı.
Nadıren de olsa yemege gelır, ben 'senın kadar becerıklı degılım ama' dedıgımde,
'senın yemeklerın de cok lezzetlı oluyor' der.
Ama gecenlerde bır laf arasında 'bızı annemız 10 yasında sokardı mutfaga' dedı, bozuldum buna ):
tabi şimdide anneniz suçlu oldu laf sokacak yaa nasıl olursa olsun bence sizde verseydiniz cevabını haketmiş güzel bir cevabı.

benimkide bana ben cok sükür güzel yemek yaparım pasta börek falan bazen iftarlarda falan kaynlarım kayınpederim olsun hepsi cok güzel olmus falan derler ondan tık cıkmaz bazen bayramlarda baklava yapar götürürüm bayrmadan sonra komsularından duyarım tairf istemiştik göndermemssin diye benim haberim bile olmaz sölemez bile bana benim yaptıklarımı begenen olursa bile hatta söle seyler der değişik bi yemek yada tatlı olsun he aynı benim yaptıgım sunun tadına benzemiş falan der hee bide bi huyu vardır kendiside güzel yaptıgını bilidigi yemeklerin sırrını pekte sölemek istemez herkez ona ellerine saglık harika olmus döktürmüssün gene desinler diye..

bazen uyuzluğuna söylemiyorlar tarif istendiğini kıskançlıklarından bazende.sanki o tarifler bulunmaz sır gibi saklasınlar ne olacaksa artık:66:

kızlar inanmayacaksınız ama ben kayınvalidemi eleştiririm yemekleri son derece tuzlu, yağlı ve salçalıdır.
o benim yemeklerime bayılır, ben ondan çok çeşit bilirim ve hafif yaparım.
her geldiğinde bi tarif alır benden..

tabi şimdide anneniz suçlu oldu laf sokacak yaa nasıl olursa olsun bence sizde verseydiniz cevabını haketmiş güzel bir cevabı.

Benımde oyle bır huyum yok ıste ):
Sadece 'ben gırmek ıstedıgımde, annem 'sen gıt dersıne calıs kızım derdı'' dedım.
Henuz nısanlıyken bılıyorlardı, calıstıgım ve aynı zamanda okudugum ıcın ev ıle pek alakam olmadıgını.
Ama esıme soyledım, 'annen boyle dedı, cok kırıldım, bır daha da ona asla bır sey sormam' dıye.
Sormayacagımda, bundan boyle bılmedıgım bır sey olursa kendı anneme sorarım.

Bu konuda ben ondan daha pimpirikliyim. ondan önce ben kendime sölerim . .Bide huyum batsın yemeklerin tuzunu tutturamam. . Oda en güzeli senin gibi der.Daha sağlıklı der :)))
Bişeyi begendiyse gel bizdede sen yap der :27:

bılmem begenmezse de kendı kendı begenmez
ılgılenmem yanı begenıp begenmemesıyle
guzel yaptıgımı dusunurum tutturamadıysam bıle emek harcadıgımı dusunurum
tutmayan bır yemek olsa dokecekmıyız yanı

ben bır ev sahıbı olarak kım olursa olsun hazırlar sunarım
begenıp begenmemek yıyene kalmıs
o onların sorunu :82:

Back
X