konu sahibi affınıza sığınarak soruyorum siz çalışıyor musunuz?
yazdıysanız da ben göremedim atlamış olabilirim.
çalışan bi bayansanız kimse sizden bekleyemez bakmanızı zaten.
ancak bakıcı tutabilirsiniz evinize.
yok canım çalşmıyorum
birkaç ay bakarım ama tek avladı eşim değil yedi tane daha var tek başıma üslenmem
kayınvalidem zor biri eşim bile kabl ediyo bunu
bakıcı durumunu kimse kabul etmez bende dahil o kadar değil kayınvalidem düşkün biri değil zaten
41 yaşında evlenmemiş bi görümcem var beraber kalıyolar
bu kışı bizimle geçirme ihtimalleri var biz şehir dışındayız diğer kardeşlerinin hepsi aynı yerdeler
amin..anlıyorum,
çalışma imkanınız var mı?
bu durumda dediğim gibi siz evde olamayacağınızdan zaten bakamazsınız.
ama evde olunca her türlü kaçışınız yok.
rahmetli anneannem bi süre bizimle yaşamıştı, felçliydi.
6 ay kadar.
annem çalıştığı için bakıcı bi bayan tutmuştu.
akşamları annem gelene kadar kalıyordu kadın.
yapılacak başka bişey yok malesef. her iki taraf için de zor.
allah hiç birimizi kimseye muhtaç etmesin.
amin..
çalışma imakanım yok keşke olsa
ayrı bir şehirdeyim sıkıldığımda kafamı dağıtmak istediğimde gidecek biri yok 7 24 beraber olma düşüncesi sıkıcı eğer olurda beraber yaşarsak evliliğimin ve ruh sağlığımın bozulmasından korkuyorum
canım ya bu konu seni baya yormuş anlaşılan.bence eşin senin istemediğini anladıgı için okadar üstelememesi lazım.
sonuçta sen evliliğini düşünüyosun aynı hassasiyet eşindede olmalı.umarım atlatırsınız bu durumu
hemde nasıl eşim beni anlıyoda ailesini de düşünmek zorunda nasıl olacak bilimiyorum
dün söyledim bende farkındayım ama gelene gelme denmez ki diyo
inşallah canım
hayırdır sorun ne canımaay canım okadar canımm sıkılıyoki anlatamam..üff patlıcam.bu sıkıntı beni deli ediyo ne yapıcam böyle.:92:
hayırdır sorun ne canım
valla pekte bi sorun yokişin garip tarafı
galiba kendimi çok yanlız hissediyorum..aslında yanlız degilim ama yanlız gibiyinm hani derler ya anlayanım yok diye o hesap
kızlar size bi sorum olucak kayın validenize ömür boyu bakarmısınız ?
evlendiğimizin 1. yılında bel fıtığı oldum. doktor 15 gün yemek ve tuvalet dışında hiç kalkmadan yatacaksın dedi. eşim inanılmaz mesailere kalıyordu o sırada. sabah erkenden evden çıkıyor akşam geç geliyordu. bana yardım edemiyordu.
annemi aramadım bile çünkü çok uzakta ve babama bakıyor. kayınvalidemle aynı şehirdeyiz. ona utanıp söyleyemedim ilk başta. çünkü kayınvalidemde hasta. eşim aramış söylemiş...
15 gün yanımda kaldı. bebeği gibi baktı bana. ki bir bardak su vermesi bile ne kadar anlamlıydı. hiç unutamam yaptıklarını. hastayken benim evimi temizledi. sen dinlen dedi. hep gülümsedi. iyileşeyim diye gözümün içine baktı. yemek pişirdi. çamaşırımı yıkadı. ben iyileştikten sonra bile bana yardımcı bir kadın buldu. yorulma sen dedi.
3 yıldır evliyim. en büyük şansımın kayınvalidem olduğuna inanıyorum. o kırılmasın diye hep çok nazik olmaya çalışıyorum. o da çok düşüncelidir. eşimle tartışsak benim tarafımı tutar. eşim onu kırsa ben özür dileyene kadar konuşmam eşimle. bunlar yapmacıklıktan olan şeyler değil. ben kayınvalidemi gerçekten seviyorum.
işim gereği huzurevlerine çok girip çıktım. oradaki insanları gördüm. bir arkadaş demiş ki, 5 yıldızlı otel gibi. evet parası çok olana öyle yerler var. evinden bile iyi bakarlar orada. ama standart bir emekli maaşıyla kalınabilen yerlerde yani birçoğunda şartlar öyle çok da matah değil. evet belki kuralları var. kurallara uymak zorunda olan personelleri var. görev icabı sana kötü de davranmazlar. ama onlar sonuçta yabancıdır. saçını okşamaz, bir güzel söz söylemez. ki insanlar yaşlanınca bebek gibi olur. şefkat ister. bunu orada bulamazsınız. sabahın erken saatinde fenalaşıverirsiniz. ambulansı ararlar ve yatağın çevresinde dizilir dururlar. seni bir et yığını gibi görürler. koridora çıkınca kendi aralarında şakalaşırlar veya sabah çayını kim demleyecek diye tartışırlar. kimse yanına yaklaşmaz. son nefesini verirken kimse elinden tutmaz. bunlar bence önemli şeyler. o yuzden yakını olan kişilerin böyle evden uzaklara gönderilmesini tasvip etmiyorum. bakamayacak fiziksel durumda olabilenler dışında tabi. yük haline geliyorsa, görev icabı bakıyorsanız huzurevine göndermek belki de daha iyi. elbette ki bende çocuğumu bana baksın diye doğurmadım, bakmazsa da kırılmam başımın çaresine bakarım. ama yaşlılığımı beni seven insanların, çocuklarımın torunlarımın arasında geçirmeyi, buz gibi bir odada suratsız bakıcıların arasında geçirmeye tercih ederim.
ama ben o bel ağrıları içinde yatarken hasta ayağını sürüyerek bana su getiren o kadını huzurevine falan yollayamam.
yapılan kötülükler belki insanın içini soğutur anlıyorum. belki bakmam diyen arkadaşlar da kendince haklı. bir çin atasözü vardır der ki "ayakkabıları içinde 15 gün dolaşmadığın insanı yargılama." o yüzden o arkadaşlar da belki kendince haklıdır. ama kızlar, gerekirse yardım alın, destek isteyin ama insanların gene de zor günlerinde ellerinden tutun. kimin ne olacağı hiç belli değil.
İki gün evvel yazdığım yazıda, hamile iken emzirmek istemediğimiz için Derman'ı sütten kesmeye çalıştığımızı söylemiştim. Bu konuda o kadar araştırma yaptım, öyle çok insan dinledim ki anlatamam. Sonuç olarak, bugün evimize gelen sağlık görevlisi, eşime hamile iken emzirmenin bebeğe herhangibir zararının olmadığını söyleyince artık kararımı verdim
hamile iken emzirmek bebeği zehirler olayı safsata
Ancak Şu var ki hamile ve emziren kadınların çok çok iyi beslenmeleri gerekiyor. Zira bu durumda emzirmenin tek zararı anneye. Çünkü anne karnındaki bebek zaten gerekenleri her haülarda alıyor. Emen bebek ha keza. Kala kala anne kalıyor. Vücudu süt mü üretsin, yoksa yeni doğacak bebeğe kan mı taşısın! Beslenmesine dikkat eden annelerde hamile iken bir süre daha emzirmenin hiçbir sakıncası yok, ama vakitlice mesela doğuma 3 ay kala kesilmesi de iyi olur diye düşünüyorum çünkü bu kez de bebek doğduğunda asıl süte ihtiyacı olan varlık o olacak, ve diğer yumurcağın sıram ne zaman gelecek diye beklemesi de pek doğru olmaz
alıntıdır
merhabalar hayell hanım sabah size bir soru sordum bana böyle bir durumla karşılaşmadım dediniz bu üstteki yazıyı 20/07/2010 tarihinde yazmışsınız ondan dolayı sordum ama nickler mi değişmiş bana biraxz ilginç geldi de
kusura bakmayın kafam karıştı ondan soruyrm[/QUOTE
belkide senin gibi bi arkadaş sordu bende netten bulup yazdım bilemiyorum tatlım aradan bir yıl geçmiş sana özelden de yazdım aşşağı yukarı aynı şeyleri söyledim bide hangi topik kaçıncı sayfa gerçekten merak ettim yoksa bi kopyam mı var :18:
merhaba arkadasım benım nısanlımda annemlerle oturcaz dedı basta dusunmedım hıc tamam dedım sonra dusundum yaaa ben ne yapıyorum bu kadının 2 erkek evladı daha var tazecık gelıne mı duser dıye hayır dedım basta kabul ettı sonra yıne gundeme geldı bende nısanı atıyorum aılemde artık kabul etmıyor dedım (annem ılk basta kayınvalıde ıle oturmamı ıstemıstı ) bıttı dedım sonra aıleler gırdı araya tatlıya baglandı babamda eger evlenınce boyle bırsey yaprsan ne yapar eder kızımı ceker alırım dedı hallettık sımdı cok mutluyum annesı benı basta ıstemedım dıye sevmıyordu ama smdı aramız duzelmeye basladı esıne gelınce artık evlenmıssınız olan olmus senı almıs zaman gecmıs korkusuda yok ya gıdersın demesı kolay gelıyr yapacagından degıl ya fazla uzulmeyın cogu erkek kaba saba konussada esı ıle orta yolu buluyor... evet uzucu bır soz etmıs ama sız kendınızı bu kadar yıpratmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?