Böyle konuları okudukça bizim aile ilişkilerinde kötü tarafın ben olduğuma kanaat getiriyorum

ama evdeki huzur için her şey hehe
Ben 4 sene aile apartmanında oturdum, küçük gelindim, diğer eltiler ve kv kp aynı apartmanda.
Buna rağmen görüyorum ki bir çok dert yanan arkadaşımdan çok daha şanslıymışım. Olayın özü
kararlı ve istikrarlı olmakta bence.
İlk evlendiğim sene çalışmadım, evdeydim. Kv vakitli vakitsiz kapıya dayanırdı, 3 açarsam 5 açmazdım kapıyı. Sorunca da tuvaletteydim, öyleydi böyleydi duymamışım derdim. Bir kere sifonun sesini duydum uyanmışsın diye gelmişti kapıya sabahleyin
Ama ben hep aynı tavırla karşıladım. Herkesin yapısı farklı, ben sevmiyorum iç içe olmayı ve aynı apartmanda olmamıza rağmen bunu sağlamıştım. Pek içeri davet etmezdim mesela, o illa girme niyetli gelmişse girerdi, yoksa yüz bulamadığı için bir iki bir şey sorar giderdi. Zamanla da daha az gelmeye başladı. Sonra da işe girdim, kurtuldum.
Yemek olayını bana da sorardı, hiçbir zaman ne pişirdiğimi söylemedim, yaptım işte birşeyler dedim her seferinde. Ama böyle yaptığım mesela şimdi dikkatimi çekti, siz bahsedince. Ben hep ters olmuşum kadına karşı.
Ama ailemden uzaktaydım, annemi çok severim, onu hiç göremiyordum ve aksine kv ye bu kadar yakın olmak beni çok yıpratıyordu. (Hatta psikiyatr bana çocuklarda görülen anneden ayrılamama sendromu tanısı koymuştu) Zaten çok ön yargılı başladım yani ilişkimize elimde olmadan ama iyiki de öyle yapmışım.
Mesela küçük eltime kv ev işlerinde filan çok yardım eder ama bir o kadar da müdahale eder evine. Ben hastayken bile (ki FMF hastasıyım, ayın 10 günü yatak döşek yatardım en az) hiçbir işime dokundurmadım, sadece çorba yapar getirirdi bazen.
Bir de birçok insanın aksine ben mesafenin her zaman konulabileceğine inanıyorum. Hiçbir zaman geç değil. Zamanla oturan şeyler sadece. Çünkü karşımızdaki de aptal değil, anlıyor ve mecburen kendisini değiştiriyor.
Canim ne güzel yazmissin oyle gulumseyerek okudum

bence kötü taraf filan degilsin, sadece mesafeyi koruyarak kendi aile evlilik yasantina bir duvar örmüscesine icine istedikleri gibi dalmalarini yorum yapmalarini her istediklerini yapmalarini engellemissin bal gibi ve bunu super bi sekilde yapmissin:)
dedigin gibi kararli ve istikrarli davranilmasi gerek ve ben buna yapabilirmiyim bilmiyorum çok korkuyorum yapamam diye

özünde kin tutan bi insan degilimdir, karsimda ki cok uzse de, onu sevdigimden unutabilcek bi insanim ve bu huyum hiç ama hiç guzel degil!
cunku ben yurtdisindan soguk mesafeli davransamda, sonra turkiyeye onlarin yanina geldigimde onlar ne yapip edip ama gerçekten ellerinden ne gelirse yapip beni onlar gibi yapmaya calisacaktir (herseye gulen, herseye yorum yapan, herseyin ivini civini cikartan laubali, sacma sapan hakeretler..) ben onlar gibi yapinca seviyolardi, onlar gibi olmayinca gorecegiz nasil olcaklarini!
Sifonun sesini duyup gelmesi çok komikmis kayinvalidenin ay cok guldum

uyandigin anda ne munasebet geliyo ki hemencecik yanina hey allahim ya. Bak mesela bu iceri almama, ve kapiya geldiginde 5 calarsa 3 acman, dusunuyorumda empati kurup ben olsam yapamazdim iste onu, neden mi esime derler beni kotu ederler diye korkardim 1. olarak, 2.de ne bilim dillerine dusmekten korkardim, ve de salak gibi saygidan ayip olmasin diye buyur iceri anne derdim herhalde. ama olan saygisizlik ona degil bana olurdu iste!
bazen kendimi gercekten anlamiyorum, baskalari mutlu olsun diye susmak kendi mutsulugunun olusmasidir. neden hayir diyemiyorum ki? dmi :44:

mesela onlardayken, bi misafirlige gidilecekse ta gelip kapimi tiklatip x ne giydin goster bakalim ac kapiyi bi, snrada guzeelce yorumlarini yaparlar, hatta bi keresinde kv boyalanip susleniyosunuz bana da bi kez bsey suren yok demisti delimidir nedir

giyindigim kiyafet ayakkabi ayyy cok gzlmissss bilmem ne o kdr diyolar ki zannediyorum ki bize ver bizim olsun diyecekler sonunda oha diyorum icimden yani!
bnimde kucuk eltim onlarin evinde yasiyo, ona is ogretiyo yemek ogretiyo kv. Sonrada bende aynisi oliyim istiyo.

eltim de zten ona yalakalik yapip yapip duruyo.
seninde kirmiziya boyadigim yer onemli , her zmn mesafe konulabilir diyosun ya ne kdr umut verici bi cumle benim icin:)
bana diyolar ki kendi ailemden mesela simdi soguk fln davransan degisti dicekler! veya noldu buna ailesi mi ogutledi diyecekler halbuki alakasi yok, benim gercekten nasil karakterde bi insan oldugum hiç bi zmn onlari alakadar etmedi! etmicek! ama yetti artik!
onlari oz be öz kizlari degilim ben! zaten oyleymisim gibi davranmiyolar.
bana verebilcek baska onerilerin var mi 2k1 verirsen cok memnun olurum :26:
birde ben cok konuskan bi insanim

bu konuskanligimi azaltip 100% susan bi insan nasil olabilirim ? biri bana yardimci olurmu bu konuda:44: