Kayınvalidenizin en çok hangi huyu sizi çileden çıkarıyor??

kayınvalidemizle sorunumuz olmasa eşimizle sorunumuz oluyor
eşimizle sorunumuz olmasa kayınvalideyle sorun oluyo yani etrafımda gördüklerimin çoğu böyle
bu nasıl bişey yaa

benim kayınvalidemin herşeye bilinçsizce yorum yapması sinir ediyor beni...

Yalan atmasından, her lafın altında bir kötülük aramasından, herkesin hayatını yönetmeye çalışmasından, sürekli döverim ezerim şeklinde konuşmasından ve davranmasından, yaptığı hataları kabullenmeye gelince de hastayım numarası yapıp gözyaşı dökmesinden, oğlunu evlatlıktan reddetmekle ve beddua etmekle tehdit etmesinden, herkesle tartışmasından ve küs olmasından, sürekli huzursuzluk yaratacak bir şeyler bulmasından ve bana gelin diye hitap etmesinden dolayı çileden çıkıyorum. Daha sayardım ama okurken sıkılırsınız :)))))

oh iyi ki böyle bi başlık açılmış yoksa sinirimi başka yerden çıkarabilirdim...benim küçük bebeğim var...doğduğu günden beri- daha önce binvir nazla geldiği halde- her hafta sonu gelir, torununu sevyor tabi gelecek ama ben çalışan bi bayanım, işim gücüm oluyor, hiçbir işin ucundan tutmadığı gibi, bir de sürekli eleştirir, en son geldiğinde evdeki bi aksesuar için "herkestede bundan var nefret ediyorum çok banal "vs dedi, iyi de ben onu beğenmişim ki almışım beğenmesen bile söyleme, hep sana fikrini soran mı oldu...bunlar yine affedilebilir ama bebeğimin uyku saatini bilmesine rağmen her seferinde uyku saatine gelir ve mutlaka seviyormuş bahanesiyle yüksek sesle konuşup uyandırır, çocuğumun iştahsız olması benim yaptığım tatsız tuzsuz yemekler (1 yaşından önce tuz şeker vs yasak söylüyorum anlamıyor) , çocuğumun ona yaklaşmamasının sebebi de bana çekmiş olması ya da benim öğretmem (10 aylık bebeğe nasıl öğrettiysem) hiç demiyorki bağırarak uyandırıyorum çocuk uykusunu alamadığı için hırçın, hadi bunlar neyse hijyene hiç dikkat etmiyor, geçen elini yalayıp çocuğumun saçını düzeltti, annesi ilgilenmiyor ya bakımzısızmış oğlumun saçı, görümcemin aynı yaşta kızı var , sürekli onunla kıyaslar, o yürüdü bu niye yürümedi, o kunuştu bu niye konuşmadı, o iyi bakıyo onunkinin kilosu iyi, herşeyi yiyo çünkü o alıştırmış, of of yazsam kitap olur..Allaha havale ediyorum kendisini....geçen oğluyla tartıştılar küstü gelmeyeceğini söyledi....yine de eşim haksız diye vicdanım rahat etmedi aradım eşim adına özür diledim ertesi gün damladı tabi..ben zannediyorum ki bu yaptığımdan dolayı aramız ısınır, daha beter olduk, çünkü oğlu eskiden böyle değilmiş evlenince değişmiş, madem ben bozdum aranızı o zaman neden arayıp özür dileyeyim be kadın?

Herbişi batıyo bana artık nasıl nefret etmişsem ...

__Çocuğumu doktoro götürdüğüm ve kilosunun çok iyi olması halinde bile çok zayıff diye söylenmesi..
__temizlik yapıyorum her günde ev mi süpürülürmüş demesi
__yapmıyorum ev pis demesi
__dışarıya her çıktığımda kendi kendine konuşup bir günde evde oturduğu yok diye söylenmesi
__oğlumu annemde bıraktığımda(gelmek istemiyor orası daha kalabalık sıkılıyor evde tek başına bazen bırakıyorum eşimde kalsın diyor) çocuğu niye bıraktın diye eşime hesap sorması..
__eşimle pısır pısır (sanki duymuyorum) konuşması
__oturma odama habure mutfakdan bardak tabak taşıması ve tv karşısında bişiler yemesi
__Televizyon kumandasını yanından ayırmaması
__küfürlü konuşması
__kendi kendine söylenmesi (bana duyuruyor)
__oğlu eve gelince hep hasta olması (benden sağlam) acındırmayı sever
__mutfağıma girip yemek yapıp tabaklarımın çatallaarımın yerlerini karman çorman edip düzenimi bozması
__evimi odamı karıştırması
__ve evimden alıp götürdüklerii (alıp götürmeyi sever izinsiz söylemeden işine yarayan bişi buldummu cukka)
__ve hep kendi tarafını kendi memleketini övmesi sanki bi onun memleketi var bu dünyada gerisi insan değil bi admalar ordan çıkıyor(memleketi ankette ilk 3 de)

Valla benimki numunelik soyu tükenmiş son 1 tane kalmış onu rabbim bana vermiş (ne ceza işlemişsem)
Ya sabır ya selamet...

Kendini gelin sanıp kasım kasım kasılması,cilve ve naz yapması oğluna öldürüyor beni...Kadın sırf yaşlı gö<ükecek diye beni başından bu yana gelini olarak kabüllenemedi. sürekli ismimle hitap eder ve sanki bir yabancıymış gibi davranır.naz eder...

benimm kayınvalidemle bir sıkıntım yok sayılır fırsat vemriyorum karışmayı seviyor ama müsade etmiyorum ilk evlendiğimseneler sürekli gelip bende iş yapmak istiyordu ütü temzilik yemek falan bende isteiyordum bir geliyordu dolapta ne varsa çıkarıtoyr tüm sebzeleri pişiryordu hafta içi işten gelincer rahat edermişim bu durum beni bozuyordu bir iki oğlunu sürdüm üstüne taze yemek istiyorsan söyle pişirmesin annecğin beni kötü yapma dedim birdaha yapmadı ama tatmin olsun diye de ufak tefek şeylerde karışmasına müsade ediyorum haa birdee 3 yıl oldu evleneli hala torun istemiyor bizden gezin tozun hayatınız yaşayın tıp ilerledi artık her yaşta anne olunabiliyormuş püfssss bunu aşamadık hala

Varlığı beni çileden çıkarmaya yetiyor zaten..

aşırı ısrarcı ve inatçı
çok konuşuyo
aynı şeyleri durup durup anlatıyo
asla senin söylediğin bir şeye kanaat etmiyo bildiğini yapıyo
sürekli oğlunu koruyo ve savunuyo
özgür sever diyerek kocamın tadını bile bilmediği şeyleri bize getiriyo
çok tutumlu ziyan olmasın diye neredeyse tuvalete gitmeyecek
atmak için elime ne alsam itiraz ediyo
bize gelince bir hafta önce getirdiği meyve ve sebzeleri(bahçesi var da) çürüttük mü yoksa yedik mi diye bakıyo
ayyyy parmaklarım yoruldu bu kadar yeter
yine de severim iyi huyları da var tabi

benımkı her gıttıgımızde ılla bi laf sokar
eltimi cekıstırmesi
oglunu kıskanması
benım kızım nıye onlara duskun degılmıs benım annemlere duskunmus allah allah (kızımda daha 14 aylık)sanki ben ogutluyorum cocugu:))
hele ılk zamanlar cock cektırmıstıde benden yüa bulamayınca suan iyi gibi yınede bbellı olmaz ona ama hep yaslılıgına verıyorum yınede saygımı bozmadım sevıyorum yaa hatta hafta sonları eşimi zorla goturuyorum annesıne
oglu pek düşkün degılde kendısıne...

evine gelen misafirleri surekli over durur "ben seni cok severim, sen cok durustsun, sen bitanesin...."
sonrada bu misafirler gittikten sonra"iyyyyy ben zaten bu kadini hic sevmem, zaten babasinida sevmezdim,
yok onun anasi boyle, yok onun kardesi soyle......".

gicik kaptigim davranislari da sunlar:
yemek yemesiklava:
su icmesiklava:
oturusuklava:
kalkisiklava:
yurumesiklava:
konusmasiklava:
hasta numarasi yapmasiklava:
el hareketleriklava:
surekli kendini ovmesiklava:
kimseyi begenmemesiklava:
herkesle alay etmesiklava:
insanlari kucuk gormesiklava:
ve su an aklima gelmeyenler...

Son düzenleme:
-oğlunun yanında sürekli hasta olması
-benim herzaman beceriksiz biri olduğumu düşünmesi
-yeni gelininin benden üstün!!!! yönlerini zırt bırt söylemesi
-kızıma ikide bir bu benim kızım azcık büyüsün görürsün sana vermem demesi (boğasım geliyo o zaman)
-her zaman bu eve gelmeye bu işi yapmaya mecbursun vs... demesi
-bi gelinim olsa yemek yapar bana iş yapar demesi
-siz paranızı hep boşa harcıyorsunuz ne yapıyorsunuz o kadar parayı demesi (eşim öğretmen ben çalışmıyorum ve kiracıyız)

ve en çok da sinir olduğum şey ben o kadar parası olmasına rağmen ben bişey isteyince param yok demesi

Kızlar kusura bakmayın ama baktıkça aklıma gelen şu:
Yaşlı bir kadın ...
Oğlunu büyütmüş bir yaşa getirmiş evlendirmiş ve haliyle annelik duygusuyla paylaşmak istemiyor.
Kavga çıkaracağınıza biraz olumlu bakmaya çalışsanız?
Benim babaannem de öyle hasta numarası yapar kendini acındırırdı ama şimdi şimdi onu anlamaya başladım.
Böyle yaparak eşinizi arada bırakmayın.
Unutmayın, eşlerinizin dünyaya gelmesine vesile olan da onlar...
a.s

:roflol::roflol::roflol:geriye bişey kaldımı ki:roflol:sempatiksalakcinni

canım haklısın ama
gerçekten çekilmez kaynanalar var.
evlenince anlarsın
yok yook inşallh sen hiç böyle insanlarla karşılaşmazsın.:Saruboceq:boshayallersmile

benim aslında kayınvalidemke bi sorunum yok aksine bazen annemden bile daha iyi anlaşıyoruz . asla bizim işimize karışmaz sormadan hiçbirşey yapmaz . sadece bazı şeyleri direk söylemez istediği bişeyi laf çarptırır onuda her seferinde yüzüne karşı söylerim anne bak gene aynısını yapıyosun bişey istiyosan direk söyle yoksa zaten anlamazlığa vururum diye düzeltir hemen . bide eşim kabul etmesede biraz sinsi ama allahtan bana yapmıyor yada yapamıyor desem daha doğru )))

herşeyi bilirim edasında
izin versem beni yöneticek
birde bana yandan yandan bakması resmen süzüyor
kayınvalidem beni eşimin yanında olayım olmayayım
bakışlar hep yandan:umursamaz:

benim ki ben ne yapıyorum diye bakamadığı zamanlarda yandan bi bakar yakında gözleri kayacak
benım ahımda tutuyor zaten bardağı taşımasa ıyı olur benım kaynanacığım yedi ömrümü ya hatun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…