Kayınvalidenizin en çok hangi huyu sizi çileden çıkarıyor??

yaa arkadaşlar bu tarz düşünceler onlara karşı olan duygularımızı katmerleştirir
bence olumlu düşünün.. inanın kayınvalidelerimizin yaptığı biçok davranışı kendi öz annelerimiz yapıyoki bunu eşimizin annesi yapınca kaynana oluyor.. onlarda annelrimiz sonuçta..
istisnalar var tabi.. onlara ne demeli bilmiyorum, Allah hidayet versin hepsine..

tabi bende öle düşünüyorum diyorum annemle tartıstıgım zamanlar oluyor kaldıkı kayınvalidemlede olur..
ama inana söyledikkleri yaptıkları o kadar ağır geldiki bana benim yatak odama bıle mudahale edebılen bır ınsan bu canıma yettı yemın ederım ben nefret kın duygusu beslemeyen bırısıyım fakat canıma tak ettırdı hep :gitme:

canım bekar olduğun belli oluyor.olumlu olmaya çalışırım her zaman sırf eşime olan saygımdan hiç birsey söylemem ona her zaman güler yüzlü davranırım bir de eşime asla senin annen şöyle böyle demem sonuç ta annesini değiştiremez ya.....ama yine de bazen insan çileden çıkıyor

sana katılıyorum canım ya yapmadıgım sey kalmadı inan benim yerımde olsa cogu kısı catlardı
tek bir kelime etmedım sende şunu dedın sunu yaptın demedım hıc..
amann aklıma geldıkce üzülüyorum ama bende kin yok eğer kin olsaydı zaten karsılık verırdım ve bi şekilde ayırıdı bizi.. eşimde bunu bu son aylarda farkına vardı..benim değil kendi ailesinin hal ve hareketleri ile...ben yine ona bosver diyorum...
Allah büyüktür ...ben yuvamda mutluyum onuda böyle idare edeceğim ne yapayım...

evi temizlediğim halde kalkıp bir paspas çırpıp ayy çok yoruldum demesi
kendini çoook övmes
herşeyi bildiğini düşünmesi
geleceği zaman beni değilde oğlunu aramsı
kimindir die düşünmeden her yatağa girmesi
evimde kendince gereksiz gördüğü şeyi atması
kızlarını övmesiiii
daha çook var kısaca kendisi beni çşileden çıkarıor

benimki dde cahil i köylü kadını. tabi yaşın verdiği yaşanmışlıklar tecrübeler yok değil ama herşeyi ben bilirim havası beni deli ediyo..
onun aldığı herşey en kaltelisi.. en ii onun deterjanı... herkes onu çok sever deli divane olurmuş vs..

Benim de erkek arkadaşımın annesinin çok aristokrat bir hali var.Eşi tarafından çok sevilmiş,hiç üzülmemiş, bir dediği iki edilmemiş bir kadın.Elbette evdeki yeri de çok farklı.Ayrıca çok da iyi bir ev kadını(eskiden çalışıyor olmasına rağmen)
Bunlar işleride kesin sorun olacak.Beni yeterince iyi bulmayacak ama ben fazla dert etmeyeceğim sanıyorum.Çünkü görüyorum herkes dertli demek ki bunlar bir süre sonra olağanlaşıyor.

kaynanamın beni en çok delirten huyları
sürekli onunla olmamızı istemesi,
bi yere giderken bana haber verceksiniz diye tutturması,
ilk zamanlar evime anahtarla zank diye dalması{artık yapamıyo},
herkesi eleştirip aynılarını kendi yapması,
sürekli gezmesi ve bizide peşinden sürüklemesi,
anneme her gittiğimde laf sokması surat asması,
sonradan görmeliği,
çocuklarını gelinlerinden kıskanması,
bizi başbaşa bırakmamak için elinden geleni yapması,vs..................

kızım 7,5 aylıkken emmeyi bıkaktı zaten azalmıştıda sütüm...çok üzüldüm ama elimden bişey gelmedi..çok şükür gene bı kadar emdi..kayınvalidem diyorki şimdi bana...düşünmüş ki ; bana birileri dedi çocuğu sütten kes gece kalkıp emzirmek zor olur....benim için bu düşünmüş yani...çok sinirlendim...ben bir anneyim niye böyle bişey yapayım...yapacak olsam 4 ay işyerimde sür sağdım ben malkine ile...onu yapmazdım o zman...hergün eve süt götürdüm...sür getirici şeyler yedim içtim...hangi anne yapar çocuğunu emerken sütten kesmesini...yaaa kızlar...benim cahil kayınvalidem böyle dedi bana...cahillikten başka bişey değil çünkü bu bence...
herşeyi en iyi o biliyor ya...bir kaç gündür iştahsız kızım dişlerimiz çıkacak sanırım...dünde pek bişey yememiş gündüz...gelince yoğurt yediricim bende...yemelk istemiyor...ordan oraya gezinip yedirmeye çalışıyorum...kayınvalidem ben olsam şimdiye yedirmiştim diyor...kayınpederimde ç.ok biliyosun gek yedir o zaman diye cvp verdi...meyve rendelicem mesela...babaanne olsa 10 kere yedirmişti sana şi,mdi diyor...şimdi kızlar deyiverin bana...bu lafları niye böyle ediyor anlamöıyorum....ne demeliyim

Çok kıskanç olması(Eşinin cenaze yemeği verilirken benim ailem ve damadının ailesinin bulunduğu kalabalık bir ortamda ben oğlumu hiç kimseyle paylaşamam diyebilecek kadar kıskanç)
Yalan söylemesi,abartma huyu
Duygu sömürüsünü oğlum ölsün gebersin diyebilecek boyutlara kadar sürdürmesi
1 aylık evliyken ilk anneler gününde aldığım hediyeyi bir kenara fırlatarak kaynımın kız akadaşının aldığı hediyeyi gerine gerine göstermesi
Ezik tavırları
oğlum sana kıyamam deyişi ben hastayken
oğlu hastayken beni denetlemsi bakıyormuyum oğluna diye
kardeşleri birbirine düşürme huyu
laf sokmaları iyi görünüp
ve en kötüsü eşimin bunları farketse bile önemsemesi ya da ben söylediğimde ne var bunda demesi

Seni ezip,sindirmeye çalışıyor aklınca.Onun kendisiyle ilgili sorunları olabilir.Aşırı derece de kıskançlık var belli etmemeye çalışıyor gibi geldi bana.

SİZİN KAYNANANIZ HANGİSİ:)
ASABI KAYNANALAR: Anlaşılması en zor tiplerdendir. Söylenen her sözün altında bi...r art niyet ararlar. Her zaman sorun çıkarırlar. Çözümlerinde kaba kuvvete bile başvurabilirler. Neye kızdıkları, neye sevindikleri pek belli olmaz.

YARDIM SEVER KAYNANALAR: Her durumda birilerine yardım eden kaynanalardır. Yardımseverlik adına her şeyi yapabilirler. Hastanelerde hastabakıcı, kabul günlerinde pasta yapıcı, bulaşık yıkayıcı olarak görev alırlar. Bazen bunu o kadar abartırlar ki karşılarındakine zarar bile verebilirler.

ŞIKAYETCI KAYNANALAR: Sürekli her şeyden şikayet eder, karşılarındaki insanları canlarından bezdirirler. Aldıkları eşya, yiyecek ve kıyafet konusunda hep şikayetçidirler. Gelin ya da damat hiçbir zaman istediği gibi çıkmamıştır.

KÖYLÜ KAYNANALAR: Gelin veya damat, şartlar ne olursa olsun gelen giden misafire iyi davranmalıdır. Gelini köyden gelen her türlü şeyi pişirebilme ve onların yemeklerini yapabilme yeteneğine sahip olmalıdır. Gelin ve oğlu, özel günleri, çok erken saatlerde gelerek onlarla geçirmelidir. Eğer bir yere gidilecekse onun mutlaka haberi olmalı, kendisinin yanına alacağı bir kaç kişilik kafile halinde gidilmelidir. Gelin kendi başına bir şey almaya karar veremez. Damatta ise durum farklıdır. Damadın annesi de bu konuda kendisiyle aynı haklara sahiptir ama kızını ezmemek kaydıyla. Gelin misafir çağıracağızaman ondan izin alır.

ŞEHIRLI KAYNANALAR: Şehirde ulaşımın zorluğu nedeniyle damadın veya gelinin evini kendi evlerinin yakınına isterler. Mümkünse aynı mahallede oturmayı tercih ederler. Gelecek misafirleri çok fazla kabuletmek istemez, gelin veya damadın evine gelecek misafir trafiğini kendileri yönetmek isterler. Yeni gözlük modelleri, mayolar piyasaya çıktığında ilk olarak onlar alırlar. Yeni mobilya, halılar, perdeler onların en önemli istekleridir, ama gelin yeni perde istediğinde “müsrif” olarak değerlendirir ve taş koymaya çalışırlar.

ŞEN KAYNANALAR: Bulunması en zor tiplerdir. Gelin ya da damatlarına karışmazlar. Her türlü sorun için bir çözümleri vardır. Kimseden iş beklemezler. Kırılsalar da kimseye bir şey belli etmezler.Her şeye gülüp geçmeyi başarırlar.

TEMİZLİKÇİ VE GEZİCİ KAYNANALAR
Temizlikçi Kaynanalar: Bu kaynanaların bütün zararları kendilerinedir. Ne kadar temizlik malzemesi varsa hepsinin isimlerini ezbere bilirler. Sürekli temizlik yapıp dururlar. Kapıdan girecek olanherkese ayakkabılarını çıkarttırırlar, koltuklara oturanların nereyi dağıttığına dikkat ederler. Onlara göre gelinleri ya da damatları çok dağınık ve pistir.

GEZICI KAYNANALAR: Nerede akşam, orada sabah gezip duran kaynanalardır. Bazıları eşlerini kaybettikleri için kendilerini sokağaatarlar.
Patron kaynanalar: Bu tip kaynanalar, para, ev, tahvil kısacası mal mülk yönünden zengindirler ve bunu her zaman kullanan tehlikeli tiplerdir. Malları ve paraları ile her şeyi yapabileceklerine inanırlar. Gelin veya damadın evine bir şey aldıkları zaman fiyat etiketini çıkartmazlar. Her konuda kendilerine danışılmasını isterler.Kendilerine ait bir evde oturan gelin veya damada bunu her zaman hatırlatırlar.

YEMEKCI KAYNANALAR: Hayatlarındaki tek şey, yemek yapmak ve yedirmektir. Onlara birkaç kilo et, biraz sebze ve bakliyat aldığınız zaman uzun zaman sizinle uğraşmazlar. Çok güzel yemek yapan bu kaynanalar, hayatlarını bu iş üzerine kurarlar.
Kitapta, “Semra Hanım Türü Kaynanalar” başlığı altında ise “Açıklama için herhangi bir şey yazmaya gerek olmadığını bildiğimiz için bunu engin sağduyunuza bırakıyoruz” deniliyor.

PSİKOLOG ÖNERİLERİ
Psikologların, gelin-kaynana çekişmesini önlemek için gelinlere tavsiyelerine de kitapta yer veriliyor. Bunlardan bazıları şöyle:

Gelinler, kendilerinin de bir gün kaynana olacaklarını hiç akıllarından çıkarmamalıdır.

Kayınvalidesine sevgi ve saygıda kusur etmemelidir. Çünkü o sevdiği insan olan eşinin annesidir.

Kayınvalidesinin bazı ters laflarını kendi aleyhinde yorumlamamalıdır.
Arada yaş ve nesil farkı olduğunu düşünerek kayınvalidesinin istek ve davranışlarını hoş görmelidir.

Kayınvalidesi ile iyi geçindiğinde kocasıyla arasının da daha iyiolacağını bilmelidir.

Kayınvalidesini bayramlarda, kandillerde arayarak gönlünü almalıdır.
Kocasının sık sık anne ve babasını görmek istemesinden rahatsızlık duymamalıdır.

Kayınvalide ve kayınpedere karşı kırıcı, iğneleyici, hoş olmayan sözler söylememeli, onları hoşnut etmelidir.

Kayınvalideler oğullarını kıskanır. Gelinler bunu sezmeli ama yumuşaklıkla bu işin üstesinden gelmelidir.

Gelinler kocalarını kayınvalidelerine karşı kışkırtmamalıdır...

Son düzenleme:
Her firsatta, oglum bekarken 2 ay kalirdim yaninda diye aklinca bana laf sokmasi (Ogluna gore hic o kadar uzun kalmamis) Oglum beni hep arar sorar, beni cok dusunur oyle gorunmese de demesi(Ben durtmesem aramaz anasini, anasi da bilir ama kompleks yapar) Yemeklerinin cok begenildigini soylemesi (annemler biraraya geleceksek yemekleri benim yapmami rica ediyorlar. Ya yagli agir olur ya kil sac cikar icinden) Her firsatta sozu kocamla olan cinsel hayatimiza getirmeye calismasi(Herkesin yaninda kibarlik budalasi kesilir ama akli bizim yatagimizda) Yeni evliyken laf altindan kizoglankiz evlenip evlenmedigimi sorgulamasi(soylemedim hatta aksiymis gibi imalarda bulundum catladi) Her firsatta mutfakta beni itip kendi yemege girismesi (isi hep ters gider boyle zamanlarda, ya tuzlu olur yaptigi ya agir) Evdeki ivir ziviri cantaya cebe atmasi, kisacasi ufak capli yuzsuzluk-hirsizligi (Allah karsima cikariyor ama bir turlu utanmiyor da) Oglumun huylarini kotu etkilemesi, gizlice birseyler yapmaya tesvik etmesi (her yakaladigimda bozuyorum, oh olsun) Surekli uvey evlatlarini kotuleyip yanlarinda bir yerlerini yalamasi. Isine gelmeyen her durum karsisinda bayilma-hasta numarasi yapmasi. Annemi olesiye kiskanmasi, kiz evladi olmadigi icin her firsatta kizlar analarinin sozune bakarlar diye laf sokmasi (sanki annemin sucu bu kadinin kotu huylari. O olmasa gormeyecegim sanki)
Her hamileligimde oran kararmis mi buran bilmemne olmus mu bakiim demesi (sapik) Aksama kadar fink atip oglu sorunca napiim yalniz yalniz oturuyorum diye acindirmalari. Ay daha cook var ama Allahtan bende de azim var, pabuc birakmiyorum. O boyle yaptikca ben de kendimi geri cekiyorum deli oluyor. Hem benden vazgecemez hem de bu yaptiklarindan geri kalamaz. Yine de iyi huylari da vardir ama sinsiligi hepsini bozar.

tembel olması (akşama kkadar tv izliyo,bulmaca çözüyo)
duygu sömürüsü yapması hasta taklidi yapması
çok konuşması
evlatlarına yaptıkları şeyleri onların başına kalkması
paragöz olması
tıkanana kadar yemesi
evini gidip ben temizlediğim halde gelip benim evime bahane bulması
beni hala kabullenememesi
çocuklarına soğuk olması işi düştüğünde araması
cahil zihniyetli olması
2 evi var arabaları var maaşları var bizden hala para beklemesi (üstelik biz kiracıyız,ve ben çalışmıyorum)
daha ne diyim beni nefret ettirdi kendinden.beni istemedi düğünümüze gelmedi.hakaretler etti.1 senemiz dolmadan gurursuzca geldi evimize.aylarca kaldı.allah ahımı bırakmasın. o kadar sölüyorum..

bı dedıgının dı dedıgını tutmaması(halıyı en ıyısı elde yıkıcaksın dıyor,komsu gelınce amaan ver halıcıya dıyor ılgınc/ bı sutun yok ama cabalıyorsun dıyor bı emzırmıyorsunkı sen dıyor)

ben onlarda olunca ıs yapma merakı cıkıp bana ıs yaptırmaya calısması.(oraya gıdıyorum ben de camları sıelecektım demesı ıbı)

komsu fılan gelınce surasının da sılınmesı lazım su yapılması lazım deyıp karsısında komsudan gelınıne soyle yapsın demesını beklemesı.

gorumcem gelınce acayıplesmesı.

bana sormadan karar vermesı(temızlık yapmısım tak tak kapı sızın balkonda halı yıkamaya geldık)

ıyı yonlerı

yardımcı olması
cok guzel yemek yapması
kızımı delı gıbı sevmesı

yönlendirmeye çalışması galiba tabağa bile ne kadar yemek koyacapğımı bile söylüyor baazen
ama artık duyupda duymamazlıkdan geliyorum aman boşver söylesin dursun hıh:82::82:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…