Kayinvalidenizin iyi olup olmadigini/ size laf soktugunu,ezdigini nerden anlarsiniz??

La havle...

Çok enteresan hakikaten çok enteresan; birisi sana laf sokuyor mu sokmuyor mu buradan kim anlasın?

Ayrıca hiç kimse % 100 iyi ya da % 100 kötü değildir insan eşref saatinde olmayabilir bazen laf da sokuverebilir.

Sen şu an annenle gül gibi mi geçiniyorsun bi düşün.

Neymiş efendim laf sokuyor olabilir miymiş kaynanası. Anlamadıysan sokmamıştır demek ki.

Ay aman bu laf sokmak da ne çirkin bir söz.

Bu soruyu sorduğuna göre kayınvalideciğin sana laf falan sokmuyo
zira bunu her şekilde anlarsın
Allah bozmasınn
:emir_bebek:

Sanırım nişanlısınız.Kayınvalideler genelde nişanlılık döneminde mükemmeldir. Forumda okuduğum kadarıyla gerçek kayınvalide evlendikten sonra ortaya çıkıyor :31:

hepinize cevaplariniz icin cok tsk ederim.. haklisiniz, huzur bozmaya gerek yok kafamida yormama gerek yok.. laf sokacak olan insan zaten sokar ve ben bunu anlarim ona göre önlemimi alirim..
allah sükürler olsun cok iyiler:nazar: aramiz cok iyi ve insallah hep böyle gider:nazar: hepinize cok tskler ederim..
nisanlilik döneminde kayinvalideler farkli evlenince farkli diyenlere katilmiyorum cünkü o kisiden kisiye degisir.. benim kayinvalidem eltimede cok iyi davranir 3 senedir evliler:)
amacim bos yere dertlenip zaman gecirmek degildi.. sadece merak etim acabami dedim.. ama haklisiniz bos yere düsünüyorum.. sansliyimki böyle iyi bir kayinvalideye sahibim buarada neler okuyorum..
.. ve umarim bu hep böyle kalir :nazar:

LAf soktuğunu anlamamışsan demekki kv sana laf sokmamış demektir. Laf sokmakta anlamayacak birşey yok. Bir anda olan birşey. Sen birşey dersin o senin dediğinin tersi bir lafı usturuplu bir şekilde senin dediğinin tam tersi bir şekilde söyler. Laf arasında der, sen o an ne dediğini anlamazsın. Günler geçer aklından acaba ne demek istedi dersin.

Mesela örnek verim. Benim kızımın mevlüdü olacaktı. Kv bende kalıyordu. Mevlüt yaparsam gidecekti. Bende tam 40 ında yapmayı düşündüm. Ama kv gideceğini bildiğinden devamlı illa 40 ında mı yapılır. 3-4 ay sonra yapılsa nolcak falan dedi. Ama bin kere dedi. Yine bir kere annemlerin yanında dedi. Annemde kadına ayıp olmasın diye 40 ında yapmayı ver dedi. Bende sonunda dayanamadım. " Çocuk benim çocuk, ister 40 ında yaparım ister yapmam, kimse karışmasın" demiştim. Yani burda kaynanaya laf sokmuştum. Bir neviide kızım sana diyorum gelinim sen anla misali.

Ama kv ile güzel güzel gidiyorsa işler, boşver laf soktuğunu anlamıyorsan da anlama. Dertsiz başına dert alma. Onların her lafını takarsak hayat çekilmez. Bırak o aklınca laf soktum sansın.

Bence boyle dusuncelere hic girme. Her kaynana kotu,laf sokmaya calisir diye birsey yok. Kimi zaman insan annesi ile de anlasamiyor. Dusuncelerimiz,fikirlerimiz Öz annemizle bir olmayinca, kotu bir insan oldugu anlamina gelmiyor Dimi..
Kaynanayida oyle dusun..
Benim kaynanam cok iyidir. Bazi konularda farkli dusunuruz,ben anneme nasil davraniyorsam( cekinmeden dusuncelerimi soyleyip) kaynanamada oyleyim.

Simdi laf soktugunu nasil anlarim diye kurcalarsan,zaten otomatikmen kotu birsey beklediginn icin her dedigi,yaptigi sana batmaya baslar.
Benim tavsiyem,uzar dur boyle dusuncelerden:16:

aman boşversene bunları kendi kendine ne dert arıyosun, kaynananla aranız iyiyse hep böyle olur inş, evliliğinde ve hayatında mutluluklar dilerim canım böyle basit şeyleri kafaya takma kendini düşüncelere salma, nişanlısın evleneceksin hayatın tadını çıkar...... :16:

Son düzenleme:
herşey iyiyken zorla kaynananın kötü yanlarını görmek mi istiyorsun..hatasız insan yoktur ama kaynanan hakkında böyle düşünüyorsan demek ki iyi yönleri daha fazla...bence böyle devam edin zaten kötü bişey yaparsa da anlarsın

Daha laf sokmamışken bunun telaşına düşersen cidden laf soktuğunda ne yapacaksın kuzum? Şu anda iyi misiniz? Bırak öyle kalsın kendine niye dert arıyorsun ki. Bu arada cidden laf sokma olayına şahit olmak istiyorsan forumda bir kaç ablanın yanında takıl uygulamalı falan... :27:

Oğlunu seven gelinine iyi davranır.Kocasını seven kayınvalidesine kayınpederine iyi davranır.Ama bir kötülük varsada idare edilir edilmezse ezilmezsin iftira yalanla şunla bunlada ezmezsin.Sadece mesafe ve saygıyı muhafaza etmek yeterlidir.Kaybolan saygıyı bulmak samanlıkta iğne aramak kadar zordur.Mesafe,saygı ve herşyiniz kimsenin önüne sermemek Maharet sizde:6:

sen huzuruna bak nişanlısın evlenince herşey farklıda olabilir mesafeli olmanı tavsiye ederim benimki gibi biriyse başlık açarsın eşimi kıskanıyor vs gibi sorunlar olur dozunu ayarlamak lazım mutluluklar diliyorum:7:

Ben de aynı fikirdeyim nişanlıyken benmkiler de melekti:Tabiki her insan bir değil ama mutlaka mesafeni koru ve ASLA AYNI EVDE OTURMA;)
Şİmdeiden bunları düşünüp kafanı bulandırma gerek yok düşündükçe bir şeyler bulup soğukluk yaşarsın.

içlerine girince daha net anlarsınız uzaktan uzağa ya da arada bir görmekle olmuyor malesef:31: anne kız bile yeri geliyo anlaşamıyo kavgalar oluyo seni doğurmayan öz olmayan bir anne ne kadar yakın olabilirki dimi ama

lafı sokunca anlarsın boşyere kafanı yorma şimdiden.hem telefonlaştıgınıza göre uzaktasınız demektir ee buda neden cok iyi oldugunuzu açıklamaya yeter.tü tütü maşallah allah bozmasın ne diyelim:nazar::nazar:

Canım daha nişanlısın inş hep böyle aranız iyi olur...Bende nişanlıyken onları çok severdim kayınvalide görümce çok iyi anlaşırdık onlarla saatlerce konuşurdum telefonda vs... Rabbime çok minnet duydum bana böyle insanları verdi diye ama gel görelim ki nasıl evlendik bunlar değişti kıskanmayam görümcem kıskanmaya kayınvalide laf sokmaya vs anlamış değilim yani insanların içine girip karışmayınca anlayamıyorsun inş sende bu durum olmaz çünkü bu sorunlar seni yuvanı eşini her şeyi yıpratıyor....

ezdiğini laf soktuğunu nasıl anlarsın..

seni ezer çiğner pspas gibi..laflarıda gözünün içine baka baka sokar..

anlamamak mümkün değil..pek politikacı olmazlar gelinlerine karşı...genelde tüm politikaları oğullarınadır...

bu gibi durumlarda en iyi yöntem lafa lafla karşılık vermek..laf sokuyorsa laf sokmak...çünkü kayınvalide ve türevleri hanımefendilikten hamaratlıktan kibarlıktan pek anlamıyorlar..ağzınla kuş tutsan banamısın demez...önemli değildir senin marifetlerin hanımlığın filan..o beklentilerinin karşılanıp karşılanmadığı ile ilgilenir genelde..senin evinin temiz olması değil, kaynananın evini nekadar temizlediğin önemli..

kayınvalide gelinini hazmedemez..içine taş gibi oturur..sindiremez gelinin hiçbirşeyini..ben büyüttüm ben emek verdim oğluma şimdi elin kızı aldı diye düşünür ve rakip görür seni kendine..bunu tabiyki açık açık söylemez ama saçma sapan hareketlerinin altında hep bu düşünce gizlidir..belkide kendileride farkında değiller..

seni ağaç kovuğundan çıktı sanırlar..nedense anneni babanı unuturlar..sende bir insan evladısın halbuki, seninde bir annen var sana emek verenler var senide elin oğlu aldı..ama öyle düşünmezler..bencildirler..senin mutsuzluğundan haz alırlar..mutsuzsan ve yolunda gitmeyen bişeyler varsa hemen iyi kayınvalide olurlar..ama çok mutluysan on numara bi hayatın varsa içine etmek için zaman kaybetmeden kolları sıvarlar..

o yüzde aman iyi gelin desinler aman hanım kız desinler filan diye hiç uğraşma..boşver kötü gelin desinler...iyiliğe iyilikle karşılık vermeyi biliyorsan en ufak laf sokmasında sende laf sokacaksınki fren misali durmayı bilecek..son gaz ilerleyemiyecek..

işte böyle canım..tabi her kaynana böyle değil ama belki yarısından fazlası böyledir..sen kaynanacınla güzel güzel geçinmeye devam et..ve allaha da bol bol şükret..böyle bir kaynanan olduğu için..ama melek bile olsa mesafenizi koruyun aranızda...

-içlerine gir kayınpederle arası bozulduğunda yada bişeye kızdığında kirli çamaşırları döküyor ortaya.

-yakınlarında ol.mutlaka birileri senin hakkında söylediklerini çıtlatacaktır.

-birde eşinin başka erkek kardeşi olmalı.o zaman eltinle kıyasladığında anlarsın aradaki farkı.

-kaynanalar bi zamanlar gelin olduklarını unuturlar ama sen şunu unutma sen el kızısın ne kadar aranız iyi olsa da ,sen saygıda kusur etmesen de mutlaka açığını bulur.

-gittiğin zaman sana bi zamanlar güleryüzlü olan akrabalar sana sohbeti bile çok görecekler.yokmuşsun gibi davranırlar.nedenini anlamazsın ama tahmin etmek zor değil.

birde kesinlikle eşinle ,ailenle ilgili ,kendinle ilgili hiçbirşeyi deme.gün gelir yüzüne vururlar.

maddeler böyle uzar gider.

bide şunu ekliyim..çok güzel rol yaparlar.

en iyi dizi oyuncuları bile kolay kolay ağlayamazlar..ama kayınvalideler oğullarının yanında iki dakikada hemen ağlıyıverirler...yahu az evvel horon tepen sen değilmiydin...diyemezsin tabi..

ya ölmüş kocasına ya ölmüş anasına ya ölmüş ninesine bulur yani bişeyler..acımaa..acıncak hale düşeceğini ancak düştüğünde anlarsın..

sonra canım kızım gülüm çiçeğim böceğim ayaklarınada kanarmış gibi yapıp kanma...eee adı kaynana :)))

mesafen her daim olsun...kayınvalidenin yanında ne oğlunu kötüle yani kocanı nede başka birşeyden şikayet et..

gayet mutlu mesut bir insan profili çiz..hatta bu senin belli başlı görevlerinin arasında ilk sırada yer alsın...

aynen arkadaşım bu uzardaa gider....

bide şunu ekliyim..çok güzel rol yaparlar.

en iyi dizi oyuncuları bile kolay kolay ağlayamazlar..ama kayınvalideler oğullarının yanında iki dakikada hemen ağlıyıverirler...yahu az evvel horon tepen sen değilmiydin...diyemezsin tabi..

ya ölmüş kocasına ya ölmüş anasına ya ölmüş ninesine bulur yani bişeyler..acımaa..acıncak hale düşeceğini ancak düştüğünde anlarsın..

sonra canım kızım gülüm çiçeğim böceğim ayaklarınada kanarmış gibi yapıp kanma...eee adı kaynana :)))

mesafen her daim olsun...kayınvalidenin yanında ne oğlunu kötüle yani kocanı nede başka birşeyden şikayet et..

gayet mutlu mesut bir insan profili çiz..hatta bu senin belli başlı görevlerinin arasında ilk sırada yer alsın...

aynen arkadaşım bu uzardaa gider....

tespitler süper.yeri geliyor ölmüş insanı bile ağızlarına alıp sakız ediyorlar malesef.

Back
X